Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteistyö

Parhaat jutut tehdään yhdessä

Parhaat jutut syntyvät yhteisistä kokemuksista. Sanon näin, vaikka olen itsekin usein varsin yksinäinen puurtaja.

Kiekkoleijonien kulta saa varvaskarvatkin pystyyn, koska se tuli niin upealla tavalla. Leijonat raatelivat vastustajat kappaleiksi taistelemalla yhteisen asian ja toistensa eteen. Me oli tärkeämpi kuin minä.

Politiikan aliarvostettu maine

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, hyvässä hengessä ja hyvässä yhteistyössä muiden puolueiden kanssa. Poliitikkojen ja kansanedustajien tärkein tehtävä on kuunnella kansaa ja viedä kansalasten viestiä eteenpäin tinkimättömästi ja rehellisesti.

Kun yhteistyö sakkaa, älä jää tuleen makaamaan..

 

Mietin ihmisten yhteistyön kivikkoisia polkuja. Turha kuvitella, että missään olisi auvoisaa, kaikissa yhteisöissä syntyy helposti ristiriitoja.

Hyväkin toiminta voi rikkoutua hetkessä. Toki on tilanteita, että jossain jo vuosia tilanne on kehittynyt huonoksi.Erilaiset persoonallisuushäiriöt, mm. narsismi,eivät välttämättä näy hetkessä ja ympäristö kärsii niistä. Kiusaaminen, ihmisten jaottelu hyviin ja pahiksiin, huomion keskittyminen epäoleellisiin arvoasetelmiin ja kissanhännänvetoihin, vie pois focuksen itse perustehtävästä.

Anna äänesi positiiviselle politiikalle

Eduskuntavaaleissa 14.4. valitaan suunta Suomelle. Kokoomuksen lähtökohta on suhtautua pragmaattisesti ympärillä tapahtuviin muutoksiin ja löytää parhaita ratkaisuja tulevaisuutta varten. Kokoomuksessa arvostetaan tutkimusta ja päätökset pohjataan parhaaseen mahdolliseen tietoon. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaupungistumisen ja ilmastonmuutoksen hyväksymistä tosiasioina. Myös ilmastokysymyksiin suhtaudutaan järkevästi etsien tehokkaimpia vaihtoehtoja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Rikostuomio on poliitikon kyseenalainen hyve

Aina ennen on perinteisesti tehty niin, että ensin on valittu 200 kansanedustajaa ja vasta sen jälkeen media on selvittänyt uusien kansanedustajien mahdolliset rikostuomiot.

Toimittaja Marko-Oskari Lehtosen mukaan äänestäjän oikeusturvan takaamiseksi toimittiin tällä kertaa niin, että rikostuomioiden selvitystyö tehtiin ennen ke-vaaleja. Eli nyt selvitysjärjestys on oikea.

MTV-3 vaalitentin analysointia

Täytyy myöntää heti näin aluksi, että tentti meni suht asiallisesti ja esille nousi paljon uusia näkemyksiä eri puolueiden kannoista ja puoluejohtajien henkilökohtaisista mielipiteistä.

Täytyy myös kiittää tentin juontajia siitä, ettei asiakysymyksissä puheenvuorojen myöntämisessä ollut mitenkään "ylikorostetusti" suosittu tentattavia. Kuitenkin hieman jäi hampaankoloon se, ettei Halla-aho päässyt vastaamaan häneen ja PerusSuomalaisiin kohdistettuihin kritiikkeihin.

Pääministerin maailma

Valinnanvapautta huhtikuussa käytävissä vaaleissa riittää. Tulossa on pääministerivaalit. Millaisen pääministerin sinä haluat tulevissa vaaleissa? Eduskuntavaalit on suuri poliittinen suuntavaali. Ehdokkaana on eliittiä, kapitalisteja, konservatiiveja, liberaaleja, populisteja, porvareita, duunareita… Vaaleissa samalla päätät: Haluatko pääministerin joka on keskeisesti rauhan- ja turvallisuudentyön asialla? Haluatko pääministerin joka haluaa olla arvojohtaja?

Arkadianmäen muutoksen tuulet

Edustuksellisen demokratian, kansanedustuslaitoksen ja valtiopäivämuotoisen poliittisen päätöksenteon kehittäminen edellyttää kaikilta tahoilta eduskunnassa kykyä poliittisen päätöksenteon kulttuurin ja toimintatapojen uudistamiseen.

“Jo Kekkonen aikanaan kiinnitti huomiota siihen, että politiikasta on tullut yhteisten asioiden hoitamisen sijaan poliittista peliä ja pelin politiikkaa”.

Yhteistyökykyä kaivataan

Uutisten perusteella näyttää vahvasti siltä, että käytännön politiikan tekeminen on vaikeutunut eri puolilla maailmaa. Poliittisten toimijoiden välinen vastakkainasettelu on voimistunut ja vaaleissa helposti lupaillaan asioita, joita ei sitten vallassa ollessa pystytä toteuttamaan. Entistä monimutkaisempiin ongelmiin esitetään usein yksinkertaisia vastauksia. Samalla muiden vaihtoehdot pyritään esittämään mahdollisimman epäedullisessa ja vahingollisessa valossa.

Brändätään Skandinavia!

Brändätään  Skandinavia myös koulutukseen!

Tornionlaakson neuvosto kokosi koulutuksenjärjestäjiä yhteen 23.11.2018 Tornioon Lappian Yritystalolle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä