Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Rotuoppi

Miten voittoa natsismista PITÄISI juhlia?


Toisen maailmansodan lopulla voitettiin Natsi-Saksa, joka perustui mm. rotuoppiin. Suuri rooli tässä oli hyvin monikansaisella ja -rotuisella NL:lla. Miten tätä voittoa sopisi sitten juhlia?


Hyvä tapa olisi muistaa, mikä voitettiin: voitettiin mm. ajattelu, jonka mukaan jotkut kansat ovat herrakansoja ja toiset alempia. Tästä ajattelusta kun ei hyvä ollut seurannut.

Maailmansodan onnellisen loppukäänteen johdosta kansat ovat nyt siis tasa-arvoisia ja niillä on yhtäläiset oikeudet, esim. oikeudet omaan kieleen ja kulttuuriin.

Natsit ja äärioikeisto

Mediamme on mestari luomaan stereotyyppejä ja vääristelemään sanojen ja käsitteiden merkityksiä vain siksi, että se voisi rakentaa uusia assosiaatioita vanhojen käsitteiden ympärille. Kukaan ei aluksi välitä mistä on kyse, vaan ihmisen laukkaavat sopulilauman tavoin ensimmäisen profeetannäköisen ilmestyksen perässä. Sitten kun virheet alkavat olla ilmeisiä, ne ovat ehtineet juurtua niin syvälle, että leimautumisen pelko ajaa sopulilaumaa eteenpäin. Useimmille julkinen tyhmyys on parempi vaihtoehto kuin leimattu henkilökohtainen rehellisyys.

Oliko Darwin rasisti?

Charles Darwin (1809-1882) on kaikkien aikojen tunnetuimpia – mutta myös kiistellyimpiä – luonnontutkijoita. Hänen kehittelemänsä evoluutioteoria on vaikuttanut tieteenalaansa laajemmalle. Se on vaikuttanut koko länsimaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntakehitykseen, eikä ainoastaan 1900-luvun totalitaarisiin valtiokokeiluihin.

Saatana ei kykene sellaiseen pahuuteen

Miljoonien neliökilometrien suuruinen elävä valtameri pysähtyy jalkojesi juurelle pimeässä tuulisessa yössä, jos osaat asettautua täsmälleen oikeaan paikkaan. Eräänä hetkenä valtameri on kadonnut yön pimeyteen. Lähden sitä etsimään sen pitämän äänen suunnasta. 

Kansallisvaltiot ovat kuin suurikokoisia ihmisiä, siksi ne ovat vaarallisia, petollisia ja ailahtelevia.

Rasismi Suomen politiikassa

Minua hämmästyttää se raivo jolla media täysin yksimielisesti suhtautuu perussuomalaisiin. Näkyvissä asemissa olevat puhuvat päät eri aloilta ovat kaikki yksimielisesti perussuomalaisia vastaan tai ainakin suhtautuvat suhtautuvat suurella varauksella ja tekevätkin sen hyvin selväksi. Yliopistoissa virkoihin voi olla vaikea päästä mikäli omaa edes perussuomalaisina pidettyjä mielipiteitä, jäsenkirjasta puhumattakaan.

Rakkautta politiikkaan

Kampanjoin rakkauden puolesta. Mitä tekemistä sillä on politiikan kanssa?

 

Muita vastaan vai yhdessä

 

Puhtaat suomalaiset -arjalaisia?

Perussuomalaisten nousun myötä on tullut poliittiselle areenalle kysymys siitä, 

- kuka on aito ja puhdas suomalainen?

Minun isäni suku on muuttanut Norjasta 1500-luvulla Lappiin ja Rovaniemen kylään.

Tuohon aikaan aluetta taidettiin johtaa ja verottaa kolmen valtakunnan suunnasta.

Äidin suku on mitä ilmeisemmin lähtöisin Vienankarjalasta ja sitä ennen Viron suunnasta.

Poliittiselta katsantokannalta molemmat suvut ovat itsenäisyyden kiivaita kannattajia.

Rotuoppia siellä, missä sitä ei todellakaan ole

Tiedotusvälineitä seuraillessa tulee väistämättä sellainen olo, että rasismin nk. länsimainen ilmenemismuoto, eli lässyttäminen netissä, huutelu kadun varrella tai "rodullisen elementin sisältävien" vitsien kertominen, on kaikkein anteeksiantamattomin sekä aiheuttaa vakavimmat ja peruuttamattomimmat seuraukset.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä