Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Asevienti

Tappavat aseet- luoti on halpa- ihminen ei.

Viimeaikoina olen miettinyt paljon yhteiskunnallisia asioita, sekä Suomea koskevia, että myös maailmanlaajuisesti. En halua alkaa puimaan yksistään Isis lapsia, tai äitejä, koska heistä ollaan niin montaa mieltä- että blogini vaan repeäsi kahtia. Itse olen sitä mieltä, että lapset olisi poikkeuslailla huostaanotettava väkivaltaiseen äärijärjestöön liittyneiltä vanhemmilta- koska vanhemmat ovat tietoisesti asettaneet lapsensa hengenvaaraan, ja moni on siellä kuollutkin.

Eläkeläisministeri Lindén kuoleman kauppiaana

Ugandassa menehtyneen suomalaisliikemiehen ja ex-viestintäministeri Suvi Lindénin taustoista paljastuu yhä huolestuttavampia asioita, ja näyttää yhä vahvemmin siltä, että Patrian ajoneuvoesitteet olivat tässä sotkussa pelkkä sivujuonne.

Vienninedistämismatkassa oli mitä ilmeisimmin kyse vakoilu-, valvonta- ja sensuuriteknologioiden, kansanomaisemmin kyberaseiden, markkinoinnista.

Aseviennin selittely

Suomi on vienyt ja vie aseita ja niiden varaosia sotaa käyvään maahan. Vientiä puolustetaan ja selitellään sillä, että "Arabiemiraatit toimii maassa Jemenin laillisen hallituksen pyynnöstä". (katso esim. Helsingin Sanomat 21.1.2018 sivu B5). Milloin Suomi on alkanut tunnustaa hallitusten laillisuuksia? Suomihan on perinteisesti tunnustanut valtion ei niiden hallituksia. Sodassa yleensä molemmat osapuolet pitävät itseään "laillisena". Voisiko joku selventää minulle tämän aseviennin selittelyn/puolustelun?

Maailman katsoessa muualle Jemen kulkee kohti katastrofia

Länsimaiden siunauksella ihmisten huomion kiinnittyessä toisaalle, Jemen kulkee kohti katastrofia, joka voi saavuttaa mittasuhteet, jollaisia ei olla aikoihin nähty. Erityisen surullista tilanteessa on se, että se on suurelta osin  länsimaiden liittolaisten ja länsimaiden itsensä tekosia. Eikä tällä kertaa Suomikaan ole viaton sivustaseuraaja. Olisi jo korkea aika herätä siihen mitä on tapahtumassa, sillä kyse on tuhansista ihmishengistä ja se, ettemme tienneet ei ole tekosyy aikakautena, jolloin maailma on pienempi kuin koskaan.

Asevienti, ihmisoikeudet ja maanpuolustus

Maanantain A-Studiossa vieraillut puolustusministeri Jussi Niinistö joutui toimittaja Annika Damströmin grillaamaksi Suomen aseviennistä. Ilmi kävi monta epäkohtaa, esimerkiksi se ettei Suomi juuri hanki tietoa mihin myymiämme aseita todellisuudessa käytetään, eikä puolustusministerimme ole tietoinen ehdoista joita ostajille voidaan asettaa tai on aiemmin asetettu - ne kun ovat "virkamiesten asioita".

 

Suomi vie aseita kriisimaihin

Nykyinen hallitus ei näe tarpeelliseksi rajoittaa juurikaan asevientiä taisteluja käyviin maihin. Jo aikaisemmin on kiinnitetty huomiota hallituksen myönteiseen kiinnostukseen aseita ja sotilaallista toimintaa kohtaan. Aseviennin salliminen kriisialueille on looginen jatkumo tälle ajatuskululle.

Jemenistä tulossa uusi Syyria

"Raportin mukaan Suomen tärkein asekauppakumppani oli viime vuonna Ruotsi, mutta sen jälkeen suurimmat asekaupat tehtiin Saudi-Arabian, Arabiemiirikuntien ja Turkin kanssa. Esimerkiksi Saudi-Arabiaan Suomi on vienyt Patrian Nemo-kranaatinheittimiä noin 50 miljoonan euron arvosta. Maa tunnetaan heikosta ihmisoikeustilanteestaan. Se myös tekee ilmaiskuja Jemeniin liittolaistensa avustuksella."

Ruotsi - Tekopyhyyden kehto , Suomi - Muinainen kuningaskunta

Ruotsi on väkilukuun suhteutettuna maailman suurin aseviejä

Ruotsi on väkilukuun suhteutettuna maailman suurin aseviejä ja ottaa maailman konflikteista kaiken irti... edistäen samalla monikulttuurisuuden eli käytännössä islamisaation leviämistä.,, aiheuttaen hätää ja kärsimystä.

Tekopyhyyden tyyssija arvostelee Suomea; suomalaisten suhtautumista pakolaiskysymykseen, ja nostaa itsensä pakolaispolitiikan mallimaaksi.

On vain yksi oikeudenmukainen tapa jakaa pakolaiset

Maailmassa käydään sotia, joiden seurauksena on nyt valtava pakolaisvirta. Sotia ei voida käydä ilman aseita, joita eri valtiot kauppaavat ja keräävät isoja voittoja. Sodissa kärsii siviiliväestö, joka joutuu pois kotikonnuiltaan, menettäen kotinsa ja kotimaansa.

Sotien ja pakolaisvirran suurin syyllinen on asevienti, joten asevientimaiden täytyy myös kantaa suurin vastuu pakolaisongelmasta.

Tekopyhyyden mallimaa Ruotsi vie aseteknologiaa vientikieltomaihin

 

 

 

YLE TV1 "Ulkolinja" tänään klo 22:00:

 

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/19/ulkolinja-asevientia-ruotsista-k...

 

Muille maille moraalia opettava Ruotsi tekee surutta peiteyhtiöden kautta asekauppaa vientikiellossa oleviin maihin, nyt Kiinaan.

 

Kaksi vuotta sitten Ruotsin pääministeri Sten Tolgfors erosi puolustusministerin tehtävistä skandaalissa, jossa Ruotsi puuhasi bulvaaniyhtiön kautta ohjustehdasta Saudi-Arabian kanssa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä