Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Ymmärrys

Kansa sekoilee tietämättömyydessä

Mikäpä voisi olla enemmän haitallinen ihmisen älylle, tajunalle ja ymmärrykselle? kun tosiasioiden tasavertainen sekoitus.  Alentaa ihmisen mielen ajattelu tylsään tietämättömyyteen.

Pyhä Elämän Luoja on huippu älykäs olento, Hän on luonut ihmiselle elävän luonnon, missä ihminen voi teroittaa tajuntaa, mielikuvitusta, luovuutta, ja taiteellista elämää. 

Maailman kaikkeus on luotu älyllisen Luoja olennon kautta. Luojalla on äly, tajunta, mielikuvitus, tahto, muisti ja tunteet.

Arvoviisas vai ainoastaan hintatietoinen

Harva on kiinnostunut arvoista tai arvonmuodostuksesta, jos tutkimuksia on uskominen. Arvojen sisältö ei avaudu, merkitys on epäselvä ja vaikutukset vaikeaselkoisia. Tilannetta ei paranna yhtään sekään, että päättäjät tarkoituksella hämärtävät arvokäsitteitä.

Äly, Ohjeet, Laki, Ymmärrys Suhde

Älyn tajunta ominaisuudet ovat ihmiselle tärkeitä, Älyn toiminta tarkoitus ei ole sama kuin tajunta. Ihminen voi tajuta paljon subjektiivisesti itsestä, tunteista, ja samalla olla täysin ulkopuolella todellisuuden tuntemisessa.

Tuntea älyllisesti oikealla tiedolla mikä ihmisen on? 

Mistä ihminen on tullut? ja mikä on ihmisen tarkoitus maan päällä?  Mistä ihminen on tullut vaikuttaa paljon ihminen haluun uskoa miten ihmisen tulisi toimia ihmisenä, ja saavuttaa ihmisen päämäärän Luojan tahdon mukaan älyllisesti ymmäryksen kanssa.

Raamatun Kirjat Sisältävät Luojan Antamaa Viisautta

Luojan viisaus tulee aina arvostaa, kunnioittaa Luojan viisauden näkökulmasta. Ihminen on todella petollinen vääntämään alkuperä tiedot kieroksi. Ihminen luonnollisesti peittää, kieltää tai puolustaa omia pahoja tekoja. Pahan teon siemen lähtee epäuskosta kun ihminen kieltää tunnustamasta Luojan viisauden yli oman mielen ymmärryksen. Perussynti, poistaa totuuden tiedon, omien subjektiivisten tunteitten/olosuhteiden eduksi.  

 

Mikä viisauden lähde ihmisen elämälle voisi olla enemmän luotettava kuin Luojan viisauden lähde?

Missä määrin ihminen ymmärtää?

Mistä tiedämme, että ihminen ymmärtää jonkun asian käsitteen?

Todisteet osoittavat sen, että ihminen on ymmärtänyt jonkin asian.

Että toimii siinä asiassa johdonmukaisesti.  

Mistä tiedämme, että ihminen ei ole ymmärtänyt jotakin asiaa?

Siitä että suoritus, tulokset, näyte, ilmaisu tai puheet ovat ristiriidassa todellisuuden kanssa.

 

Toiminta on ristiriidassa järkevän toiminnan kanssa.

Kumpi on ensin, moraali vai vapaus? "Sanan vallassa, vihan voimalla"

Sosiologian dosentti Jari Ehrnrootin kirja: "Toivon tarkoitus", vuodelta 2015.

Hän on kulkenut pitkän matkan  sen jälkeen,  kun hän vuonna 1992  julkaisi kohua herättäneen väitöskirjansa "Sanan vallassa, vihan voimalla", jossa hän kuvaa vuosisadan alun työväenaatetta.  Kirjoittajan mukaan Suomen konsensus-historiankirjoitus on tulkinnut varhaista työväenliikettä virheellisesti nähdessään siinä nykyisen kaltaista maltillista sosiaalidemokratiaa.  

Rationalisti ajattelijat

Rationaalinen ajattelu. 

"Rationalismi (lat. ratio, laskeminen, järki, harkinta) eli jälkeisajattelu tai jälkeistieto on tietoteoreettinen näkemys, jonka mukaan tiedon lähteenä on ensi sijassa järki eikä kokemus, dogmi tai usko. Tunnetuimmilla filosofisen rationalismin edustajilla järjen antamasta tiedosta voidaan loogisen deduktion avulla johtaa kokonainen filosofinen järjestelmä. Rationalismin vastakkaisena kantana filosofiassa on perinteisesti ollut empirismi. Monet tietoteoriat ovat jonkinlaisia yhdistelmiä empirismistä ja rationalismista".

Tyttö nimeltä rauha.

Minulla oli kerran valtava ongelma muslimin kanssa. Olin ehkä noin 11-vuotias, kun kävelin naapuritalon ovelle ja koputin reippaasti. Luokkakaverini avasi oven, ja pyysin häntä kanssani ulos leikkimään. Hieman hankalana hän kertoi, ettei nyt pääsisi. Samassa hänen taakseen ilmestyi hänen isänsä, joka totesi minulle, etteivät pojat ja tytöt leiki keskenään. Minun kannattaisi kuulemma etsiä muita poikia leikkeihin ja antaa hänen tyttönsä leikkiä tyttöjen kanssa. Ongelma oli 11-vuotiaalle valtaisa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä