Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Ydinaseuhka

Jäljelle jää paholaisen kädestä karanneita radioaktiivisia ytimiä

Vetypommilla uhkaaminen saa jokaisen ihmisen tärisemään kauhusta, sillä ihmisten päiden yllä on fuusiopommin räjähdyspiste, jonka räjähdyshetki on muutaman ihmisen vallan alla. Ihmisen tynkä huutaa väkivaltaisia iskulauseita sekavassa tilassa. Hän on valtansa ruhjoma, ruma ja ymmärrystä vaille. Sadan megatonnin ydinpommi ennustaa sata kertaa suurempaa väkivaltaa, kuin on mahdollista saada aikaan miljoonalla tonnilla trotyyliä. Sen tapahduttua lähes kalju ihminen pudottaa päästää viimeisen hiuksensa tullen täysin paljastetuksi.

Uhoa ja henkselien paukuttelua* – Pohjois-Korea vs. Yhdysvallat

Pohjois-Korea laukaisi testitorjuntaohjuksen avaruuteen ja alle sattui jäämään Japani, joka miehitti koko Korean niemimaata [1 ja osaa nykyista Kiinaa 1930 -luvulla [2. 

Suomalainen media unohti uutisoinnistaan pari pientä yksityiskohtaa – pohjois-korealainen testiohjus asekärjettömänä oli Japani alueen kohdalla noin 550 kilometrin korkeudella maasta ja ohjus putosi kauas Japanista, mereen, kansainväliselle alueelle. Mainittakoon, että avaruusasema ISS lentää noin 400 kilometrin korkeudessa ---

 

Seikoista, jotka ajavat Trumpia tekemään ”kirurgiaa” Pohjois-Korealle

Seikoista, jotka ajavat Trumpia tekemään ”kirurgiaa” Pohjois-Korealle

*

Äärisektoriin joutuneena mahtimiehet, erityisesti narsismiin taipuvaiset, jatkavat yhä syvemmälle animalistisen reagoinnin, epärationaalin affektian hämäriin.

Noin 15 vuotta Donald J. Trumpin elämää, toimintaa ja johtamista seuranneena olen vakavasti kallistunut sen käsityksen puoleen, että hän tiukassa paikassa toimii niin kuin on ”aina” toiminut. 

Voidaanko Pohjois-Korean ohjukset torjua rauhanomaisesti?

Pohjois-Korea lisäsi oleellisesti kansainvälistä jännitystä laukaisemalla ballistisen ohjuksen USA:n kansallispäivän kynnyksellä. Donald Trump etsii apuja muualta samalla kun Venäjä ja Kiina pyrkivät yhdessä kääntämään kriisin omaksi voitokseen. Koko ajan lähemmäs tulee aika, jolloin Kim Jong-un pääsee kiristämään muuta maailmaa todellisen ja toimivan ydinaseistuksen turvin. Tämä herättää kysymyksen siitä, onko tilanteeseen olemassa mitään rauhanomaisia ratkaisuja.

Kriisin juuret

Pohjois-Korea vs. Yhdysvallat - onko järkee vai ei?

Pikkupojan hiekkalaatikon ympärys täyttyy toinen toistaan sotaisimmilla taistelualuksilla. Pitäisikö USA' n ja Japanin hakea kohteikseen tasaväkisimpiä vastustajia, varsinkin kun muistamme mikä valtio on eniten käynyt sotia viimeisen 60 vuoden aikana ja vielä kun muistamme mitä Japani teki Korean niemimaalla 1930-luvulla.

...

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005192726.html -

Pohjois-Korea säilytti kasvonsa ja riisui Donald Trumpin

Uutisointi kertoi Pohjois-Korean epäonnistuneen ohjuskokeilussaan – painotuksella ”epäonnstui” - media ei oivaltanut ottaa huomioon itämäistä viisautta säilyttää kasvot ja itsenäisen päätösvallan räjäyttää!

Lehtileikkeiden antia – Suomessa, allekirjoittajan kommentein

 

1. Epäonnistui

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005172968.html -

Voisiko maailma olla ydinaseeton presidentti Obaman toiveiden mukaisesti?

Hirošimassa Japanin vierailullaan presidentti Obama toivoi ja unelmoi ydinaseettomasta maailmasta seuraavasti: ”We have known the agony of war. Let us now find the courage, together, to spread peace, and pursue a world without nuclear weapons.” Suomennettuna: “Olemme tienneet sodan tuskan. Yrittäkäämme löytää rohkeutta yhdessä, laajentaa rauhaa ja tavoitella maailmaa ilman ydinaseita.

Estääkö sopimus Iranin kanssa sitä saamasta ydinaseen?

– Historiallinen sopimus sulkee Iranilta mahdollisuuden kehittää ydinaseita, hehkutti Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tehtyä sopimusta Iranin ydinohjelmasta.

Sopimuksesta Iranin kanssa neuvottelivat vuonna 2006 muodostetun niin kutsutun P+5 ryhmän maat, joihin kuuluivat YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet – Yhdusvallat, venäjä, Kiina, Iso-britannia ja Ranska – sekä Saksa. Ydinsopimus herättää kuitenkin huolta paitsi Israelissa myös Yhdysvaltain kongressissa.

Onko Tanskanmaassa mätää, jos Venäjä uhoaa? Kruunan toinen puoli.

Venäjä varoitti maaliskuusssa 2015 suurlähettiläs Mihail Vaninin kynällä Tanskaa ikävistä ydinasepelotteen realisoitumisduumailuihin liittyvistä mainilanlaukaustyyppisistä seurauksista, jos Tanska ei taivu Putinin tahtoon ja blaablaablaa etc.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä