Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Win-win

Poliittia win-win -argumentteja palautuksessa Venäjälle

 

Karjalan win-win -palautuksessa Venäjä saa erittäin suuren poliittisen voiton, joka noteerataan maailmalla. Näin tapahtui myös Porkkalan palautuksen yhteydessä 1956. Neuvostoliitto silloin omilla toimillaan nopeasti nollasi saadun hyödyn.

Luottamus tärkein tekijä

Solowin taloudellinen malli ja win-win -palautus

 

Kansainvälisessä kilpailussa selviäminen edellyttää pitkälle vietyä teknologian kehittämistä ja siitä johtuvaa tuottavuuden nousua. Siksi on tarpeen löytää talouskasvua aiheuttavat tekijät. Ne voidaan löytää esimerkiksi niin kutsutusta Solowin mallista. Siinä tuodaan esille neljä keskeisintä kasvua aiheuttavaa tekijäryhmää:
 
1.  Teknologian kehitys
2.  Pääoman akkumuloituminen
3.  Inhimillisen pääoman kehittyminen
4.  Väestön kasvu 

Miksi ihmiset kannattavat voimapolitiikkaa?

 

Win-win -politiikka ja voimapolitiikka ovat ajattelu- ja toimintatapoja, jotka ovat saman janan ääripäissä, ne ovat täydellisen erilaisia ajattelutapoja.

HUMANISTIT APUUN. Tyrmätkää oheinen näkemys...

Kävi selväksi, etteivät työmarkkinat, politiikot, eivätkä m,yöskään ekonoomit tule tätä oivaltamaan Humanisteilla on pieni mahdollisuus näin perjantaisin.

 

Yhteiskuntasopimus mokattiin kaikin  osin ja kaikin voimin. Pitäisi löytyä tie, joka täyttäisi todellisen yhteiskuntasopimuksen kriteerit työntekemisen ja työnantamisen  saralla. Tie joka todella johtaisi jonnekin uuteen, tasa-arvoiseen ja kaikkien hyväksyttävissä olevaan uudistukseen.

 

Karjalan win-win -palautus tv:ssä
 
Dosentti-ohjelmassa: Dosentti Arto Luukkanen ja vieraina Karjalan Kuvalehden päätoimittaja Veikko Saksi ja Karelia Klubi ry:n puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen.

Väkivaltapolitiikka ja hybridisota vallitsevat – miksi?

 

Maailmassa vallitsee edelleen väkivaltapohjainen valtapolitiikkaa. Miksi? Ketä se lopulta hyödyttää? Todennäköisesti hyötyjinä ovat vain väkivallan käyttäjät, valmiiksi rikkaat ihmiset ja itsehallintojen johtajat, jotka useimmiten ovat jo erittäin rikkaita.

Karjalan win-win -palautus ja Venäjä

- Maailma muuttuu, entä me? 

- Muutos luo momentumin 

- Venäjän federaation historiallinen silovikivalta 

- Venäjän federaation perustuslaki 

- Venäjän sotilaallinen uhka 

- Venäjä hakee win-lose –tilanteita 

- Maailmanpolitiikan painopiste muuttumassa 

- Globaali muutos toteutunut ja toteutuu 

- Suomalaisten odottavan alistuva asenne muuttumassa 

- Traditionaaliset argumentit 

- Palautuksen win-win –argumentit 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä