Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Velkasaneeraus

YLIVELKAANTUNEET JÄTETTY HEITTEILLE

Suomessa on nykyään lähes 400 000 kansalaista, joilla on maksuhäiriömerkintä ja määrä näyttäisi vain kasvavan lähivuosina. Myös velkasaneeraushakemusten määrä on lisääntynyt tasaisesti viimeisten 10 vuoden aikana. Vuonna 2018 kasvu oli lähes 8 %. Velkasaneeraukseen pääsy on vaikeaa, sillä prosessi on pitkähkö ja vaatisi enemmän resursseja. Kuntien talous- ja velkaneuvonta on tarjonnut erinomaista palvelua, mutta neuvontapalvelun tarve on lisääntynyt ongelmien myötä merkittävästi ja resurssitarpeet kasvaneet vastaavasti. 

Yhteiskunnan vihollinen numero yksi, Yksityisyrittäjä

Iltalehti 20.11.2017 ” Yrittäjävanhempien lapselta evättiin työttömyysturva - ”Tuntuu, että yrittäjänä on rikollisliigan jäsen”

Suomen yrittäjäjärjestöt ovat huolehtineet vain ja ainoastaan suuryritysten, pankkien, ylikansallisten yritysten ja monopoliyritysten eduista yksityisyrittäjien vahingoksi.

YKSITTÄISTAPAUS - KYMMENETTUHANNET VAILLA OIKEUSTURVAA SUOMESSA

 

YRITTÄJÄN OIKEUSTURVA - PUHDAS NOLLA SUOMESSA!

Olen ihmetellyt viimeiset 25 vuotta, olenko minä tai Velallisten Tuki ryhmän yli 1500 ihmistä väärässä, kun ihmettelemme, missä on yrittäjien, takaajien, vierasvelkapantin antajien, velallisten, ulosottomenettelyssä olevien, konkurssissa olevien ja velkajärjestelyssä olevien oikeusturva. Laissa se on -ei käytännössä. 

Kansalaisvoimalla nostetaan ihmisiä takaisin aurinkoon

( 1] Tänään on enemmän luottohäiriöisiä henkilöitä kuin koskaan aiemmin. Ulosottoon virtaa koko ajan lisää työttömiä, ajelehtivia nuoria ja elämänhalun menettäneitä kansalaisia, muiden ”normaalien” lisäksi 2] – ongelma on perustavaa laatua, ja sille on operoitava ratkaisut – unohtaen puoluepolitiikka ja keskittyen kansakunnan kokonaisetuun ja kansalaisiinsa itseensä )

Miksi Espoossa soi Blues?

Eilen Espoon Bluesin toimitusjohtaja vahvisti, että yhtiö hakee velkasaneeraukseen.

Bluesin talousvaikeudet ovat suru-uutinen jääkiekon ystäville, mutta Espoossa asuvana minun täytyy kysyä: Miksi taas? Vastahan Espoon jalkapallojoukkue FC Honka haettiin konkurssiin ja pudotettiin Veikkausliigasta.

Espoon virallinen väkiluku on 268 924. Espoossa asuu myös eniten kovapalkkaisinta ja korkeasti koulutettua väkeä.

Euromaat ongelmallisessa tilanteessa Kreikan vuoksi

Euromaat saivat tylyn muistutuksen Kansainväliseltä valuuttarahasto IMF:ltä Kreikan velkakestävyydestä. IMF toteaa Kreikan velan olevan kestämättömällä tasolla, ja että Kreikan velkoja tulee leikata. Tämä asettaa Kreikan eurovelkojamaat hankalaan tilanteeseen. Ei ihme, että euromaat halusivat taivuttaa IMF:ää olla julkaisematta raporttiaan ennen Kreikan kansanäänestystä.

Kreikan velkojille kylmää vettä niskaan

Kreikan pääministeri Aleksis Tsiprasin kirje Saksan liittokansleri Angela Merkelille on vuotanut lehdistölle. Sinänsä taidokkaasti kirjoitetusta kirjeestä paistaa kuitenkin lävitse se, mikä kenkää puristaa. Tsipras ilmoittaa varsin suoraan, että Kreikan velkojat voivat valmistautua vastaanottamaan luottotappioita.

Kreikan velkoja on pakko leikata

On suorastaan hämmentävää nähdä sinänsä älykkäiden politiikkojen ja keskuspankkiirien teeskentelevän kansalaisille päivänselvästä asiasta jotain muuta: Kreikan velkoja on leikattava. Tässä ei ole mitään epäselvää. Tosin teeskentely on koomista, ja se tuo lähinnä mieleen lastensadun keisarin uusista vaatteista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä