Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Uhkailu

Sipilän uhkailu asiatonta - vaaliajankohdan vaatiminen vastoin demokratiaa

Pääministeri Sipilä jatkaa häikäilemätöntä linjaansa vaadittuaan alle päivän varoitusajalla sitoumusta muilta hallituspuolueilta haluamaansa maakuntavaalien ajankohtaan toukokuulle 2019 eduskuntavaalien jälkeen. Kuten kirjotin blogissani Keskusta panikoi – ottaa pataan mikäli eduskunta- ja maakuntavaalit yhdistetään, niin Keskustan painajainen on eduskuntavaalit ja maakuntavaalit yhtäaikaa.

Väkivalta ja uhkailu

Väkivaltaa ja uhkailua on aina yhteiskunnassamme esiintynyt. Eikä kumpikaan taida olla vähenemässä vaikkakin poliisin tilastojen mukaan rikosten määrä viime vuonna oli hieman edellisvuoteen nähden laskenut. Eilen uutisissa kerrottiin siitä, että aktiivimallia puolustaneet kansanedustajat ovat saaneet uhkausviestejä. Vakavimmissa tapauksissa kyse on tappouhkauksista.

Maahanmuuttokriittisestä kuplasta

Minulla on monellakin tavalla kohtuu kovat arvot. Kovilla arvoilla tarkoitan esimerkiksi sitä, että rikollisuus saa mielestäni rajoittaa ihmisen toimintaoikeuksia enemmän kuin mitä moni pitää hyvänä. Esimerkiksi mielestäni jos ihmisellä on rikosrekisteri jossa on tuomioita ehdolliseen tai ehdottomaan vankeuteen tämä ei saisi enää olla lainkaan eduskunnassa (sakkorekisteri saa vielä olla). Eli jos taustalla on ollut väkivaltarikoksia tai seksuaalirikoksia, ei näillä ihmisillä olisi enää asiaa. Puhumattakaan minkäänlaisista talousrikoksista.

Vae victis!

Se, mitä opin "Uncommon Descent" -blogin pitkäaikaisella ja tarkalla seuraamisella oli se, että se valkopesi omaa historiaansa. Kaava meni sillä tavalla että sinne kirjoitettiin tekstejä. Koska luotettiin että ne olivat vain sisäpiirin luettavissa, niihin pääsi välistä aikamoisia ylilyöntejä. Sitten kun ylilyönti nosti negatiivista julkisuutta ryhmän ulkopuolella, nämä tekstit yleensä poistettiin. Joissain harvinaisissa tapauksissa uudelleenkirjoitettiin. Ja sitten leikittiin että mitään ei ole kirjoitettukaan.

Kreationismin strateginen mieli ja valtaistuinpeli

"Pitäkää huoli siitä, ettei yksikään hukkaa Jumalan armoa eikä mikään katkeruuden verso pääse kasvamaan ja tuottamaan turmiota, sillä yksikin sellainen saastuttaa monet."
("Hepr. 12:15")

Olen ollut surullinen

Olen ollut tänään erittäin surullinen. Olen ajatellut brittiläisen kansanedustajan Jo Coxin eilistä raakaa murhaa, jolla on mitä ilmeisimmin poliittiset motiivit. Tänään tiedotettiin, että poliisi harkitsi Coxin asettamista erityissuojeluun tämän saamien uhkausviestien takia. Kyseessä on syvä tragedia ja osoitus siitä, että mikä tahansa on nykyäänkin mahdollista. Myös sivistysvaltioissa.

Vihapuhetta nyt ja ennen

Helsingin sanomat (18.2.2016) julkaisi lähes sivun mittaisen artikkelin otsikolla ”Vihapuhe tukkii monen tutkijan suun”. Erittäin mielenkiintoisen kirjoituksen voi summata muutamalla lainauksella. Sosiaalipsykologi Sirkku Varjonen toteaa, että viime vuosina vihapuheen ja suoranaisten uhkailujen määrä on selvästi lisääntynyt. Väkivaltaisista viesteistä sikiävä pelon ilmapiiri on tukkinut joidenkin tutkijoiden suun.

Hyvin koulutettu fasisti on vaarallinen

Hyvin koulutettu fasisti on vaarallinen. Hitlerin natsi-Saksassa akateemisesti koulutetuilla oli merkittävä rooli kaikkein surkeammissa rikoksissa ihmistä vastaan. Keskitysleireillä oli hammasharjoja, matkalaukkuja, tonneittain ihmisten hiuksia. Ruumiin häväistys ja omaisuuden ryöstäminen sujui kätevästi professorilta, tuomarilta, filosofilta, monelta muulta kunnon kansalaiselta sekä erityisesti hallituksen virkamiehiltä. Natsismi on fasismin sovellutus, sen pääasiallinen kannatus piilee arvonsa heikossa taloustilanteessa menettäneessä keskiluokassa.

Näin minua uhkaillaan

Minä tarvitsen katupartiota kuin kala ongenkoukkua. Tähän mennessä luulisi jokaiselle tolkun ihmiselle olevan selvää, etteivät Soldiers of Odin-partiot ole turvaamassa naisten elämää kaduillamme.

Mitä uhittelijatrolli opetti minulle?

Internetissä on paljon ihmisiä jotka ovat aggressiivisia, asenteellisia ja uhittelevia. Olen jossain määrin tottunut tähän. Joskus tämänlaiset asiat ovat toki vahvempia kuin toiset. Olen karkeasti ottaen vetänyt jotain rajoja; Esimerkiksi rajoja siihen että jos joku ehdottaa että minun kannattaa tappaa itseni, pidän reagointia moukkamaisena. Mutta jos joku uhkaa henkeä tai terveyttä, se on oikotie rikosilmoitukseen. Toki monesta uhittelijasta tappamisella uhkailu ei ole mitään. Mutta he eivät taida olla kovin sanansa mittaisia ihmisiä ja tulkitsevat kaikki tämän mukaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä