Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Trollaus

Onko YLE Suomen hallituksen trolli?

Väitetään että YLE toimii Suomen hallituksen trollina, julistaen kansalle sellaisia uutisia ja sellaista tietoa jota maan hallitus haluaa kansalle julistettavan.

Tämä on väärää tietoa ja tyhjä väite (ns. vale-uutinen) silläkin perusteella että Ylen hallintoneuvoston valitsee eduskunta, eikä hallitus ja puolueet valitsevat sinne edustajiaan sen mukaisesti miten kansa on puolueille vaaleissa ääniä antanut.

Artolla on kannabis ongelma

Artolle kommentti.

Voisit pysyä poissa mun blogeista. Minusta ei ole asiallista nimitellä ihmisiä varsinkaan kun et edes tunne heitä. Jos et asiallista keskustelua pysty tuottamaan niin ole hiljaa. Mä en sun kommentteihisi enää kommentoi mitään tulevaisuudessa.

 

P.s sama koskee herra huutonaurua, ja muita jotka menevät tai yrittävät mennä henkilökohtaisuuksiin

Bännäys ja sananvapaus

Aihe pompahtaa esille täällä aina silloin tällöin. Varsinkin bännätty osapuoli tuntee syviä tunteita ja loukkaantuu joutuessaan moisen vääryyden kohteeksi. Suurin äänenpainoin kirjoitetaan sitten sananvapauden rajoittamisesta. 

Lähtökohtahan on, että kirjoittajan blogi täällä, niin kuin muuallakin, on kirjoittajan oma areena, jonka US ystävällisesti antaa käyttöön. Hän sallii keskustelun palstallaan siinä toivossa, että se valottaa lähtökohtia lisää ja tuo muunkinlaisia näkemyksiä esille. Tai sitten vain narsistisesti toivoo tykkäyksiä ja "nostoa karuselliin".

Vahva tunnistautuminen

 

Reijo Kallinen  kirjoitti asiallisen blogin:  ”Nimetöntä roskakirjoittelua, miksi?”

Jatkan hänen blogiaan kysymällä miksi US-Puheenvuoro ei käytä  sellaista vahvaa tunnistusta, mitä yleisesti käytetään esim. verkkokaupassa  ym.

Jos tähän mentäisiin, kirjoittajista tiedettäisiin henkilöllisyys hieman varmemmin.  Kuva ei paljoa kerro.

Trolli

Syksyllä 2014 sain Twitterissä seuraajakseni Eduskuntavaalit-nimisen tilin. Ensisilmäyksellä tili vaikutti eduskuntavaaleja varten luodulta keskustelupalstalta, jossa ehdokkaat ja kansalaiset voivat vaihtaa ajatuksiaan ja mielipiteitään. Tiliä lähemmin tutkittuani huomasin kuitenkin nopeasti, että tili toimi Russia Todayn (”RT”) alaisuudessa ja linkitti suoraan Venäjän valtiollisen mediayhtiön ulkomaille suunnattuja uutisia.

Rehellisyyden ja asiallisuuden vastaisku

 

Some-maailma on osoittautunut myrskyisäksi. Valehtelemisesta on tullut uusi muoti, ihmisiä loukataan surutta, identiteettejä varastellaan ja niin edelleen. Yhteiskunta näyttää hampaattomalta näiden ikävien ilmiöiden edessä.

Lainsäädäntöä voitaisiin käyttää paljon nykyistä paremmin suojelemaan kansalaisia. Olisi aivan kohtuullista pyrkiä samaan tasoon kuin printtimediassa, jossa vastuu toteutuu ja väärin kohdeltu saa oikaisunsa ja vastineensa.

Luottamuksen horjuttaminen

Maailma on vuonna 2017 havahtunut instituutioiden horjuttamiseen. Valeuutisista puhuminen vie harhaan ja antaa arvoa näkemyksille, jotka ovat ihmisten huijaamista ja asioiden yksinkertaistamista – populismia.

Totuus ja virallinen totuus

Katselen paraikaa presidentti Niinistön varovaista haastattelua netitse. Kiinnitän huomion ennen kaikkea tuohon Ylessä niin trendinmukaiseen Venäjä-trollausasiaan, josta presidentiltä tivattiin. Kierrellen Niinistö mainitsi sivulauseessa että kaikkihan propagoivat, josta voi keittiön kautta päätellä, että kaikkiin vaaleihin yrittävät vaikuttaa aika monet tahot, ei pelkästään Venäjä – mitä ei nähtävästi nykyisessä ilmapiirissä (!) ole soveliasta sanoa ääneen (!!) – tai on vaarassa pudota porukasta, tulla syrjityksi ja kiusatuksi.

Imatran trolli

Suomessa on heitäkin, joiden mielestä trollaaminen on ylikeskusteltu asia. Ei uskoisi, että selvää ilmiötä pitää vatvoa. Etsiä nimiä, osoittaa henkilöt. Tärkeämpääkin asiaa olisi kuin seurata häiriintyneitä tai toisten kiusaajia.

Viha tekee sokeaksi

Me kaikki tiedämme, mitä tarkoittaa, kun näkee punaista. Enkä nyt tarkoita vaaleanpunaisia höttölaseja, vaan niitä pelon, vihan ja pettymyksen sävyttämiä. Mutta moniko tulee ajatelleeksi, että mitä enemmän näemme punaista, sitä vähemmän meille on olemassa mitään muuta? Tuloksena on lopulta vain joko mustaa tai valkoista. Kumpikaan ei ole hyvä. Maailma on kokonaisuus, jossa yhtä totuutta ei ole kuin ehkä yksittäisten yksilöiden mielissä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä