Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Syyttäjä

Tunnistatko Sinä tästä lahjonnan ja korruption?

Oikeusministeriö alkaa selvittää lahjusrikosten rikosprosessin toimivuutta OECD:n moitteiden vuoksi. OECD moitti Suomea viime kuussa siitä, että näyttökynnys on ollut kansainvälisissä lahjusjutuissa liian korkea. HS 6.4.2017

Nyt lukija pääsee itse arvioimaan, että tunnistaako lahjonnan ja korrpution?

Yrityksellämme oli perustamisesta lähtien suuren tilintarkastustoimiston KHT-tilintarkastaja. Joka toimi riippumattomasti ja puolueettomasti, lain mukaan.

Poliisitoimintaa parannettu mutta riittääkö se?

Ulvila-jutun poliisitutkinta epäonnistui! Poliisihallitus on nyt laatinut muistion siitä, miten esitutkintaa on parannettu. Riittääkö se?

Ulvilan murha III: Mutta kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Vaikuttaa siltä, että syyttäjä ja poliisi ovat uhranneet paljon voimavaroja osoittaakseen, että Anneli Auer on syyllinen miehensä Jukka S. Lahden murhaan. Murhajuttua on käsitelty kahdesti käräjäoikeudessa. Hovioikeudessakin se on nyt toista kertaa.

Lisäksi ovat seksuaalirikosoikeudenkäynnit Aueria ja tämä entistä miesystävää vastaan sekä virkarikossyytteet murhajutun ensimmäistä tutkinnanjohtajaa vastaan, joka ei ole nähnyt perusteita sille, että Auer olisi syyllinen murhaan.

Kansalaisten oikeusturvaan pieniä parannuksia

Hallituksen ensi vuoden talousarviota on tuoreeltaan arvioitu kunnianhimottomaksi. Valtion velkaantuminen kasvaa ja eväitä uuteen kasvuun ei juuri ole. Toimet työllisyyden parantamiseksi jäävät vielä nähtäväksi.

Sen sijaan ennakkospekulaatiot oikeusministeriöltä tehtävistä leikkauksista peruuntui. Tämä on erittäin tervetullutta. Tuomioistuimille, syyttäjälaitokseen ja Rikosseuraamuslaitokseen osoitettiin kolme miljoonaa euroa lisämäärärahoja. Samoin myös poliisille myönnettiin 6,5 miljoonan euron lisämääräraha.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä