Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen hyvinvointivaltio

Hyvinvointivaalit

Ilmastovaalit? Ilmastovaalit. Ilmastovaalit! Nämä ovat ilmastovaalit, tehdään näistä ilmastovaalit, ilmasto sitä, ilmasto tätä. Ilmasto on vaalien tärkein aihe ja jokaisen puolueen ja ehdokkaan on otettava kantaa siihen miten Suomi torjuu ilmastonmuutosta.

 

105 Kunnian Päivää

Tänään on kulunut 79 vuotta siitä, kun talvisota oli päättynyt, aseet vaienneet ja elettiin ensimmäinen välirauhaksi myöhemmin kutsutun ajanjakson päivä. Takana oli raskaan veron kansakunnalta vaatinut talvi ja ankarat puolustustaistelut ylivoimaista hyökkääjää vastaan, joiden seurauksena Suomi säilytti itsenäisyytensä.

 

105 kunnian päivää.

 

Missä mättää, kun joutuu valitsemaan ruokaa vai lääkkeet ?

Suomessa on satojatuhansia todella köyhiä. Perusturvassa on edelleen vakavia puutteita. Tärkeää on, että lakisääteisiä etuuksia parannetaan talouskasvun myötä. Tämä ei kuitenkaan riitä ajankohtaisiin tarpeisiin, joita on sadoillatuhansilla suomalaisilla köyhillä. Nämä tarvitsevat tukea arkeensa. Monet joutuvat viikoittain pohtimaan, kumpaan vähät varansa kohdistavat, ruokaan vai lääkkeisiin.

Asia koskettaa hyvin kipeästi ja kohtuuttomasti muun muassa lapsiperheitä, sairaita ja pieneläkeläisiä.

Syy ei ole Eurossa vaan hyvinvointivaltion palvomisessa

Pennsylvanian ja UCLA yliopistojen taloustieteen professorit Jesus Fernandez-Villaverde ja Lee Ohanian varoittavat Yhdysvaltoja Euroopan Unionin tekemistä virheistä.  Vastoin Suomen yleisten keskustelujen päätelmiä - joiden mukaan yhteisvaluutta Euro on syy suomalaisen kurjuuteen- Yhdysvalloissa Euroopan ongelmat nähdään eri tavalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä