Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Stereotypiat

Sanat voivat satuttaa

Viime viikolla poliittisessa puheenparressa nähtiin ainakin kaksi esimerkkiä siitä, miten väärä sanavalinta voi aiheuttaa pahaa mieltä. Ensin kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puhui hoitajista desimaaleina. Heti perään Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen lausahti vanhustenhoidon ongelmien olevan pieniä rikkaruohoja, siis pelkkiä kiusallisia pikkujuttuja, jotka voi helposti nyppäistä pois.

Muslimikin on ihminen

San kutsun osallistua rasismitutkimukseen. Ja toisen osallistua yhteen valtakunnalliseen ohjelmaan ja kertoa, millaista on olla muslimi. Ehkä vähän samanlaista kuin olla...ihminen? Aamulla herää, syö, käy töissä, on jumissa kello neljän ruuhkassa ja nukkuu?

"Paavistelusta" ja suvaitsevaisuudesta

”Paavistelusta” ja suvaitsevaisuudesta

Eräs nuori, eduskuntaan kovasti hinkuava demari tokaisi minulle kerran nähneensä minut kirjastossa ja ihmetelleensä: ”mitä persu tekee kirjastossa”.

Voin tunnustaa, että olin aidosti äimistynyt. Olen kirjoittanut 14 tieteellistä monografiaa, useita kymmeniä tieteellisiä artikkeleita sekä satoja muita artikkeleita. Harrastuksena on tullut 3 romaania ja neljäs tulee ensi syksynä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä