Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Sähkön siirtomaksut

Mitä jos nettiliittymän ostaminen tapahtuisi kuten sähköliittymän ostaminen?

Sähköllä ja nettiliittymällä on paljon yhteistä. Molemmat alkavat olla tänä päivänä välttämättömyyksiä jokapäiväisessä käytössä. Molemmissa sähkömagneettiset hiukkaset liikkuvat maahan kaivetussa kaapelissa. Ja molemmista pitää tehdä sopimus, jotta ne liikkuvat.

Kansalaisaloite sähkönsiirron kiinteiden perusmaksujen poistamiseksi

Tänään on kansalaisaloite.fi -palvelussa julkaistu kansalaisaloitteeni sähkönsiirrosta. Aloitteella vaadin eduskuntaa ryhtymään tarvittaviin lainvalmistelutoimiin, jotta sähkönsiirron kiinteät kuukausimaksut korvataan tulevaisuudessa kokonaan kulutusperusteisilla maksuilla.

Aloite löytyy osoitteesta https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3577

Ohjelmistovirheet kansan maksettavina

Kuka korvaa mittariongelmiin liittyvät menetykset kuluttajalle? Taloomme vaihdettiin sähkömittari jo kolmannen kerran lyhyen ajan sisällä. Entiset toimimattomat mittarit olivat sähköyhtiöön yhteydessä yhtiön omistamien fyysisten syöttökaapelin kautta. Nyt yhteys toteutetaan omalla antennilla häiriöiden estämiseksi. Eli tosin sanoen nyt yhteys toteutaankin sähköyhtiön oman olemassa olevan verkon sijasta ulkopuolisella yhteydellä, joka tietenkin maksaa. Tämä datayhteysmaksu tulee siten osaksi perittävää siirto tai sähkönkulutusmaksua, tai ainakin sen kustannuksia.

Force majeure - ylivoimainen este

Tänä aamuna on Pohjoismaisen voimajärjestelmän tila näyttänyt tuulivoiman osalta 5 % osuutta sähkön kokonaistuotannosta. Tuulivoimateollisuus on luonnon armoilla usein ja yllättäin! Ja kun ovat luonnon armoilla, ja kun ei tuule, tuulivoimateollisuus ei voi toimittaa sähköä, aina kun lakkaa tuulemasta Pohjoismainen voimajärjestelmä kääntyy muiden sähkövoiman tuottajien puoleen.

 

State of the Nordic Power System

 

Luonnolliset monopolit kannattaisi pitää valtiolla

Eduskunnan talousvaliokunnassa olemme tällä viikolla kuulleet Caruna-keissistä asiantuntijoita ja asianosaisia. Carunan kertakorotukset ovat poikkeuksellisia. Eduskunta nosti painetta ja hallitus on tällä viikolla jo linjannut, että kertakorotuksiin valmistellaan korotuskatto tai hyväksymismenettely. Se ei vaan pidemmän päälle hintatasoa muuta.

Olli Rehn pekkaroi maakuntain jakeluyhtiöiden hyväksi

Moni on tullut esiin Carunan hinnankorotusjupakan myötä mutta ei juuri kukaan, joka ymmärtäisi kannattavuslaskentaa. Väitetään, että hinnankorotukset ovat tarpeen jotta sähkönsiirtoyhtiöiden toimitusvarmuus säilyy myös vaativissa sääolosuhteissa, mikä vaatii lisäinvestointeja. Nän onkin, mutta lisäinvestoinnit eivät edellytä laskentakoron nostoa, ainoastaan uusinvestointeja vastaavan tariffinkorjauksen.

Caruna - Vihreän energiapolitiikan konkurssin alkusoitto

Nykyiseen konsensukseen perustuneen vihreän energiapolitiikan pääarkkitehdit HS, YLE, Kuluttajaliitto, vihreät ajattelijat, eduskunnan energiaremonttilaiset ja muut ymmärtämättömät ovat nostaneet nyt raivon Carunan sähkön siirtohintojen korotuksista. Totutun kaavan mukaan se kuvastaa heidän mielestä energiayhtiöiden tolkutonta voittojen kahmimista ja tulojen siirtämistä vaivihkaa keimänsaarille ja luxemburgeihin verottomana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä