Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Rasismi kehitys edistys evoluutio

Lahtinen, Honkajoki, evoluutio ja ikiliikkuja

Väinö Linna suhtautuu alikersantti Lahtiseen järkähtämättömän sympaattisesti, mutta sympatia on ironista.

Lahtinen ei ole väärässä ainoassakaan omiin kokemuksiinsa perustuvassa mielipiteessä. Hänen luottamuksensa tieteeseen perustuu kuitenkin uskonvarmuuteen.

Kun Lahtinen ilmaisee, että evoluutioteorian on jo myöntänyt "kapitalistinenkin tiedemies", hän todistaa omaksuneensa suomalaisen nuorisoliittolaisen opintokerhotiedon.

Oliko Darwin rasisti?

Charles Darwin (1809-1882) on kaikkien aikojen tunnetuimpia – mutta myös kiistellyimpiä – luonnontutkijoita. Hänen kehittelemänsä evoluutioteoria on vaikuttanut tieteenalaansa laajemmalle. Se on vaikuttanut koko länsimaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntakehitykseen, eikä ainoastaan 1900-luvun totalitaarisiin valtiokokeiluihin.

Evoluutioteorian pimeämpi puoli

Joidenkin evoluutioteoriaan uskovien on ollut vaikea myöntää sitä, että Adolf Hitler (1889-1945) ja Josef Stalin (1879-1953) olivat darwinisteja ja että Charles Darwinin (1809–1882) kehitysoppi oli niin Kolmannen valtakunnan kuin Neuvostoliitonkin valtioideologian taustalla. Tämän kieltäminen on ymmärrettävää, koska nykyään useimmat tuomitsevat julmuuden, jota näissä valtioissa harjoitettiin. Toisin oli kuitenkin silloin, kun ne olivat voimissaan.

Yhteistyökyvyssä avain ihmisen evolutiiviseen menestykseen

Avaruustähtitieteen (onko muitakin tähtitieteitä olemassa?) professori Esko Valtaoja kirjoitti viime viikon Turun Sanomien kolumnissaan hienosti rasismista. Hän epäili, että rasismikin lienee liian fiini luonnehdinta netin mölähdyksille; niissä ei kyse ole aatteista vaan aivopieruista.

Oli kyse sitten aatteesta tai aivopieruista, Valtaoja kuitenkin ymmärtää mistä ilmiö johtuu. Ymmärtää, mutta ei suosittele:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä