Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Postilakkouhka

Miksi Postin lakkoilu on vastuullista ja vastuutonta?

Posti toimii ristiriitaisella toimialalla. Yhtäältä kirjeiden ja lehtien kanto on auringonlaskun ala, toisaalta erilaiset tavarakuljetukset lisääntyvät. Kuitenkin volyymin lisääntyessä ihmistyövoiman tarve vähentyy koko ajan. Kannattaako tässä tilanteessa suojella jäljelle jäävien työntekijöiden palkkoja vai jakaa kurjuutta useammalle?

Posti kulkee ja Kusti polkee, vai polkeeko Kusti?

Postilakon uhka ei ole peruuntunut, mutta paljon suurempi uhka, yhteiskuntasopimusneuvottelujen peruuntuminen, on torjuttu, kun posti lupasi olla käyttämättä vuokratyövoimaa postimiesten lakon aikana.

Muuten näyttää siltä ettei postimiehille riitä se mitä posti heille tarjoaa, eikä postilla ole varaa maksaa postimiehille sitä mitä postimiehet vaativat.

Ratkaisu on yksinkertainen ja ainut mahdollinen.

Hesari ei soisi Postin työriidan laajenevan

Maan suurin sanomalehti Helsingin Sanomat työntää oman lusikkansa Postin työriidasta tänään klo 11.00 käytäviin neuvotteluihin: "Uhittelun sijaan työmarkkinoilla tarvittaisiin nyt malttia ja psykologista silmää niin työnantajien kuin työntekijöidenkin puolella." Tavoitteena lehdellä on tietenkin sen lukijoita ja omistajatahoja haittaavan lakon, ehkä suurlakonkin, välttäminen.

Posti, vuokra- vai lakkokenraalit

Posti Group Oyj

Suomen suosituin ja ainoa posti on nyt yhtä lakkoherkkä kuin Finnair takavuosina. Suomen valtion omistamiin laitoksiin pesiytyy muita yrityksiä enemmän ns. lakkoherkkää toimintaa. Onko kysymyksessä työnjohdollinen ongelma, vai kapinoivat kansalaiset?

Postin tehtävä on hoitaa Suomen jokaiseen kuntaan posti- ja logistiikka palveluja, eli kirjeitä, paketteja sekä nykyisin myös työnseisauksia. Työnjohto yrittää kiivaasti turvata kirjeiden ja pakettien kulkua perille osoitteisiin, värväämällä ”rikkureita” tai  nykyisin vuokratyövoimaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä