Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Oleskeluluvat

Kielteinen turvapaikkapäätös on ehdoton

Helsingissä Rautatientorilla kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden leiri on pystyssä jo toista kuukautta. Sen purkamisen sijaan punavihreät poliitikot ovat nostaneet itsensä lain yläpuolelle vaatiessaan, että riittävän kovaan ääneen meuhkaamisen voisi palkita tilapäisellä oleskeluluvalla.

Ei turvapaikkoja rikollisille!

Hesari uutisoi:
EU-tuomioistuin: Terroristijärjestöön kuuluneelle ei tarvitse myöntää turvapaikkaa
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005068752.html
Tämä nyt päivän selvää mielestäni, mutta hyvä että EU tuomioistuinkin sen sanonut. Suomen ei pidä antaa kenellekään terroristijärjestöön kuuluneelle oleskelulupaa. Samaten jos on ollut terroristijärjestön jäsen, Suomen kansalaisuus pitää ottaa pois.

Kuukauden Persu(s)

Siitä huolimatta, että maahanmuuttoviraston asiaa koskevien tilastojen perusteella on päästävissä ainoastaan siihen kokonaisuuden kannaltaan järkevään lopputulokseen, että turvapaikanhakijoista alle 25 prosentille on myönnetty turvapaikka tai oleskelulupa, trendi näyttää kuitenkin olevan siinä, että kerran kuussa pääsemme nauttimaan jonkun perussuomalaisen kansanedustajan ulostulosta, jossa kysymys muun ohella siitä, että

yli 75 prosenttia turvapaikkahakemuksista taas ilmeisesti perusteettomia

Maahanmuuttovirasto on julkaissut uudet turvapaikkapäätöksiä koskevat tilastot

Kun otetaan huomioon myös aiemmista tilastoista ilmenevät seikat, maahanmuuttovirasto on ajalla 1.1.2015-31.1.2016 käsitellyt yhteensä 8847 turvapaikkahakemusta ja myönteiseen luparatkaisuun maahanmuuttovirasto oli päätynyt 2189 tapauksessa.

Vain 17.5 %:lle irakilaisista turvapaikka

Maahanmuuttoviraston tänään julkaiseman tilaston mukaan virastossa vuonna 2015 käsitellyistä 3721 turvapaikkahakemuksesta, jotka koskivat irakilaisia turvapaikanhakijoita, 652 päättyi hakijan kannalta myönteiseen lopputulokseen.

 

Ei oleskelulupia törkeisiin rikoksiin syyllistyneille ulkomaalaisille

Turvapaikanhakijoille, jotka ovat jo ulkomailla syyllistyneet hyvin vakaviin rikoksiin, jopa henkirikoksiin tai terrorismiin, voidaan myöntää tilapäinen oleskelulupa poissulkemislausekkeita soveltaessa. Näin siinä tapauksessa, jos rikokseen syyllistynyttä uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus, vaino tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu maassa, johon hänet on tarkoitus karkottaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä