Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Minimipalkkalaki

Duunari on palkkansa ansainnut!

Onko osingonmaksukyky ollut kohtuutonta taantuman aikaan? Suomalaisesta yrityselämästä puuttuu tulevaisuuden rakentamishalu, kun lähes kaikki teollisuudessa vaikuttavat ryhmät (omistajat, johtajat, toimihenkilöt ja duunarit) haluavat kääriä rahat itselleen.

Nyt on viime vuosina vaikuttanut siltä, että omistajien halu ulosmitata maksimaalisia osinkoja on vienyt suomalaiselta enemmän tulevaisuuden kilpailukykyä kuin mitkään palkankorotukset. Toki myös johtoryhmien ansiokehitys on ollut taantumassa omistajien siunaamana täysin moraalitonta.

Kaikkea palkkatyötä pitää arvostaa!

Keskiluokkaisen duunarin asianajaminen on myös yhteiskunnallisesti hyvin tärkeää, että yhteiskunnassa säilyy joku parempi taloudellinen tila jota kansalaiset voivat mahdollisimman yhdenvertaisesti tavoitella.

Ei tietenkään pidä unohtaa matalapalkkaduunareita ja siksi olen itse minimipalkkalain kannalla, kuten vasemmistoliiton eduskunta-vaaliohjelmassa luki taannoin. Alle 10 euron tuntipalkan ei pitäisi kenenkään tehdä töitä Suomessa, vaikka nyt on pakko vielä tehdä.

Ay-liike on kitinäpesäke!

Paikallinen sopimusjärjestelmä ei sovellu kaikille aloille, mutta luovilla aloilla esimerkiksi työaikalainsäädäntö olisi syytä olla vapaampi ja palkkaliukumat pitäisi olla mahdollisia niillä aloilla, joilla on maksuvaraa eli lähinnä vapailla markkinoilla toimivilla yrityksillä. En ymmärrä, kun ay-liike hakee profiilia kritisoimalla ja kitinällä eikä rakentavin ehdotuksin! Ay-liike on tässä ajassa usein esteenä yhteiskunnallisten asioiden paremmalla järjestäytymiselle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä