Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Merenpinnan nousu

Aurinkovarjolinnut estämämään ilmastomuutosta

Linnuistahan joskus sanotaan, että niitä oli niin paljon, että ne pimensivät taivaan. Sanonnassa on tietysti liioitteluakin, mutta auringon säteilyä ei tarvitse kokonaan estää, vain vähentää ja heijastaa osa samalla takaisin avaruuteen. 

Tarpeeksi suuri keinotekoisten lintujen parvi pystyy estämään jäätiköiden sulamista alapuolellaan. Jos lintujen suunnittelussa alun perin lähdetään liikkeelle varjostamisesta, niin päästäneen tehokkaisiin konsepteihin pienellä vaivalla.

HS väittää merenpinnan nousun kiihtyvän – todellisuudessa vakio

 Hesari on julkaissut 13.2.2018 tieteeseen ja eriskummallisiin eläimiin erikoistuneen freelance-toimittajan ja tietokirjailijan Niko Kettusen jutun Tutkijat varoittavat: Valtamerten pinta nousee vuosisadan loppuun mennessä 65 senttiä, jos ihmiset eivät tartu toimeen”.   Tässä otsikossa on kaksi väitettä, jotka voidaan helposti kiistää.

Yle lähettää asiaa ilmastonmuutoksesta

Ylessä ilmastonmuutosta käsitellään pohjautuen tieteelliseen tutkimukseen. "Tulevaisuus hanskassa on osa Yle Draaman ja Uutis- ja ajankohtaistoimituksen syksyn 2017 yhteishanketta.

Merten lämpösisältö on hiljalleen laskemaan päin

Heinäkuun mittaustulokset merten lämpösisällön osalta osoittavat maailmanlaajuista suuntautumista alaspäin, meret jäähtyvät. (Kuva 1)

https://rclutz.wordpress.com/2017/08/10/tropics-lead-ocean-cooling/

 

Aikaisemmin NASAn tutkimus osoitti jo, ettei merten syvänteet ole lämmenneet. https://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2014/06oct_abyss

 

MTV3 lähti mukaan ilmastonmuutoskilpaan – meri nousee 80 metriä

 MTV3 ei ole halunnut jäädä Hesarin ja Ylen jalkoihin ilmastonmuutosuutisoinneissaan. Tänä aamuna MTV3:n nettiuutisissa oli uutinen otsikolla ”Jäätiköiden sulaminen olisi katastrofaalista – Kartta: Euroopasta hukkuisi suuri osa”. MTV3 julkaisee tämän uutisen yhdessä Tieteen Kuvalehden kanssa.

Ilmastotiedon ABC: Modernin ajan Atlantis

Yhdysvaltain kansallisen ilmastoarvion mukaan itärannikolla sijaitsevan Floridan arvioidaan olevan yksi hauraimmista alueista, mitä tulee ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin tulevaisuuden ongelmiin. Florida sijaitsee pääosin niemimaalla, jonka läntisellä puolella on Meksikonlahti ja itäisellä puolella Atlantin valtameri. Ilmastoarvion mukaan valtamerten pinnat saattavat nousta pahimmassa tapauksessa jopa kaksi metriä vuoteen 2100 mennessä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä