Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Matti Puolakka

Wikipedia ja virallinen valhe - eräs esimerkki

Wikipedia on yksi internetin suurimpia menestystarinoita. Kritiikkiä on tullut lähinnä siitä, voiko Wikipedian artikkeleihin luottaa, kun niitä voi kirjoittaa ja muokata kuka tahansa. Varsin hyvin Wikipedia on tuossa suhteessa pärjännyt. Valistunut lukija osaa jo ottaa Wikipedian artikkelit pienen varauksen kanssa, ja silloinhan se on erinomainen työkalu. Mutta paljon kohtalokkaampi ongelma Wikipediassa on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle. <!--break-->

Virtahepo vaalihuoneessa - osa 2

EU-vaalit lähestyvät. Vaalikeskusteluissa vallitsee hiiskumaton hiljaisuus tärkeimmästä keskustelunaiheesta: mitä tehdä EU:n laillisuusvajeelle.

EU:ssa todellakin on laillisuusvaje. EU:n ylimmät päättäjät voivat rikkoa lakia – esimerkiksi jäsenmaiden perustuslakien yläpuolella olevia perussopimuksia – ilman rangaistusta. EU:n perussopimuksista puuttuvat EU:n ylimpien päättäjien laillisuusvalvontaa ja heidän mahdollisten virkarikostensa käsittelyä koskevat artiklat. Se on oikeusvaltioperiaatteen vastaista. EU:ssa ei vallitse yhdenvertaisuus lain edessä.

Voidaanko sodat poistaa - näkökulmia

Filosofian tohtori, SDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Thomas Wallgren on ottanut kotisivullaan esille perustavanlaatuisia globaaleja ongelmia, kuten luonnonkatastrofit, köyhyyden ja nälänhädän, lapsiorjuuden ja terrorismin. Viimeisenä ja kiinnostavimpana aiheena hän pohtii, voidaanko sodat poistaa. Filosofina hän pitää omalla sivustollaan esillä maailmankatsomuksellisia ja filosofisia aiheita päivänpolitiikan sijaan, mikä on ilahduttavaa. Ei sillä, etteikö päivänpolitiikka olisi myös tärkeää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä