Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmuuto

Ohjelmistoasiantuntijoiden työlupien tarveharkinnasta luopuminen

Teknologisen kehityksen painopisteet ovat aina olleet jatkuvassa muutoksessa.

Teollistumisen aikakautena vahvimpia teknologioita olivat koneenrakennus, sähkötekniikka ja kemia.

Transistorin keksiminen 50-luvulla johti lopulta "piin valtakauteen" ja digitaalielektroniikan sekä (käytännöllisten) tietokoneiden syntyyn.

Lasku on suuri lapsilemme ja meidan lasten lapsillemme

Terve taas,

 

Eilen kirjoitin maahanmuuton kustannuksista, ja sain erinomaisia vastauksia, Tassa yksi niista:

Miksi ollaan niin hiljaa?

Minua ihmetyttaa hallistuskolmikkomme johtohahmojen  vaitiolo maame ehka tarkeimmassa kysymyksessa: maahanmuuton nyky ongelmat.

Miski he ovat hiljaa?

En ymmarra. Ainut suoraselkainen suomalainen – Selanne-  otti kantaa rakentavan selvasti. Tuomittiin.

Missa ovat Sipilan, Stubbin ja Soinin lausunnot maahanmuuttokriisin suhteen? Ei niita ole.

Olen todela huolestunut, vaikeneminen on hyvaksymisen merkki. Vosiko joku kolmesta vastuun kantajasta vastata?

Voi kotimaani, mihin suuntaan sinua viedaan!

Taas terveisin ,

Esa

Miten "uusi ilmiö" määritellään?

Kun viime päivinä on katsottu poliisin viestintää, on selvää että taustalla on jonkinlaisia viestinnällisiä vaikeuksia. Yleisö kenties himoitsee totutta, kenties jopa tietynlaista totuutta, mutta tämä kuitenkin pakenee kuin nuori neito klähmivää miestä.

Ja vertaukseni ei tietenkään ollut satunnainen.

Kempeleen raiskaustapaus vain jäävuoren huippu?

Kempeleläinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) osoitti hyväntahoisuuttaan turvapaikanhakijoita kohtaan ja antoi Kempeleen asuntonsa näiden käyttöön. Mediatempauksellaan Sipilä sai runsaasti myönteistä julkisuutta ympäri maailman.

Irakilainen varasti kaupasta ruokaa

Kuvittele, että olet ruokakaupassa ostoksilla ja näet miehen varastavan ruokaa.

Minkä maalaisen miehen näit mielessäsi tunkemassa juustopakettia povitaskuun? Näitkö irakilaisen? Todennäköisesti näit, koska luit otsikostani, että irakilainen varasti kaupasta ruokaa. Näin helppoa on vaikuttaa mielikuviisi irakilaisista. Otsikko on itse asiassa keksitty, en oikeasti ole nähnyt irakilaisen varastavan kaupasta ruokaa tai mitään muutakaan.

Piiri pieni pyörii, poliitikot siinä hyörii

Eivätkä sormet sano soo soo..

Tänään saimme lukea Iltalehdestä, kuinka Espooseen avataan ensimmäinen yksityinen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Ja palveluntuottajana on lehden mukaan Luona Oy. Nopealla vilkaisulla Luona Oy:n päättäjähaku toi tuttuja nimiä vilisevän listan lukijalle. Mukana on demari  Iivari ja demarien euroedustajan aviomies Natri, Espoon kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Lauslahti, Baronan toimitusjohtaja Oksa ja kirsikkana kakun päällä Helsingin kaupungin työhuoneen sisutuksessa kunnostautunut entinen sosiaalijohtaja Voutilainen.

Taakka vai rikkaus?

Välimeren ylittävä siirtolaisuus näyttää olevan samaan aikaan sekä taakka että rikkaus. Samaan aikaan kun Euroopan tasolla keskustellaan taakanjaosta, joka tarkoittaa tällä hetkellä 120 000 siirtolaisen jakamista Euroopan maiden kesken, ovat Suomessa taas maan johtavina taloustieteilijöinä pidetyt tahot nousseet riemuitsemaan kasvavan maahanmuuton positiivisista vaikutuksista Suomen taloudelle ja heikkenevälle huoltosuhteelle.

Terveisiä Hölmölästä

En kerta kaikkiaan voi olla enää kommentoimatta alati paisuvaa turvapaikan hakijoiden sumaa niin euroopassa mutta etenkin Suomessa. Ihailen Timo Vihavaisen tapaa käsitellä aihetta perin kiihkottomasti (sillä se on ainakin minulle erinomaisen vaikeaa)  ja jaankin blogin tähän, jossa tiivistyy oikeastaan kaikki olennainen asian ympäriltä.

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2015/09/veto-tyonto-ja-jarki.html

Elämmekö 30-luvulla?

Maahanmuuttokeskustelu saa viikko viikolta lisää tuulta purjeisiinsa. Jo vaalikentillä kaksi Suomelle keskeisintä asiaa esitettyjen kysymysten valossa olivat eläkeindeksit ja maahanmuutto.

Sinänsä kaikista aiheista on voitava keskustella. On myös hyväksyttävä erilaiset mielipiteet. On kyettävä olemaan avoin ja suvaitsevainen vastakkaista mielipidettä edustavaa kohtaan, jotta voi itse puhua suvaitsevaisuudesta. Mutta missä kulkee raja mielipiteenvapauden ja rasismin välillä? Milloin Saksassa ja sen naapurimaissa tuo raja ylitettiin 30-luvulla?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä