Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Loppulama

Väistämättömän romahduksen elementeistä

Katsotaan, millä tavalla erilaiset ongelmat ovat konvergoitumassa. Ensimmäisenä ongelmana meillä on halvan energian loppuminen, joka johtuu energiahuipusta. Öljyn hinta nelinkertaistui 2000-luvun alussa ja sen hinta tulee vaan nousemaan ja se vaikuttaa aivan kaikkiin hintoihin, koska kuljetukset, maatalous, teollisuus - aivan kaikki lepää öljyn päällä.

DGR, NASA, Guardian : Romahdus tulossa

NASA:n rahoittaman tutkimuksen mukaan teollinen yhteiskunta on todellisessa vaarassa romahtaa lähivuosikymmeninä. Tutkimuksessa käytettiin HANDY-mallia, joka on hyväksytty vertaisarvioituna ympäristötalouden Elsevier-julkaisuun.

Artikkelin mukaan useinkaan romahdukseen uskovien varoitteluihin ei suhtauduta vakavasti, mutta syytä olisi, sillä monimutkaiset yhteiskunnat ovat romahtaneet viimeisen 5000 vuoden aikana useita kertoja.

EK-propagandaa suhdanteista

Elinkeinoelämän Keskusliitto (EK) väittää aivan pokkana, että suhdennevaiheen pahin tilanne on jäämässä taakse. Noh, tämä nyt on tätä nykypäivän markkinoille puhumista, eli mitä ilmeisimmin melkoista huttua. Esitetyt käyrät näyttivät siltä, että niistä kuviteltu positiivinen trendi mahtui hyvin siihen heiluntaan mitä käyrissä muutenkin oli.

Öljykriisin paluu ja loppulama

1970-luvun öljykriisistä on jo aikaa ja monet ovat pitkän aikaa naureskelleet öljyhuipulle, koska se on tiettävästi onnistuttu välttämään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä