Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Krimin itsenäisyys

Odessan miehet saavat tuomionsa Syyriasta

(Yhdysvallat joutui taipumaan ja pyytämään Venäjän apuun järjesteltäessä Syyriaa, ja sen myötä Irakia. Kaikki kolme muslimivaltiota – mainitut ja Libya ovat sekasortoisessa tilassa ja USA ei enää selviä tilanteesta)

 

Naton Bukarestin kokouksessa 2008 ratkaistiin Ukrainan kohtalo, entä Suomen?

Natolla oli päämiesten huippukokous Bukarestissa 2.4.–4.4.2008, ja samassa yhteydessä pidettiin myös Nato-Venäjä-neuvoston kokous. Suomea huippukokouksessa Naton rauhankumppanimaana edusti presidentti Tarja Halonen ja Venäjää Nato-Venäjä-neuvostossa presidentti Vladimir Putin.

Kokouksen aiheena olivat muun muassa Georgian ja Ukrainan Nato-jäsenyyteen tähtäävät MAP-ohjelmat (Nato Membership Action Plan).

Ukraina on antautunut ja vetäytyy Krimiltä

Ukraina on tänään antautunut lopullisesti ja Krimistä on tullut Venäjän liittovaltion itsenäinen tasavalta.

Lopullisen antautumisen julisiti kaikkien tietoon Ukrainan vallankaappaushallituksen laiton presidentti Turshinov. Vielä muutama päivä sitten pääministeri Jantsenjuk julisti sodan venäläisiä vastaan ja ilmoitti, että Jumala ja totuus on heidän puolella.

Krimin suhteen vallankaappaushallitus epäonnistui lähes kaikessa. Oligarkien nimittäminen Kirimin johtoon katsottiin Krimillä pelkäksi pilaksi ja ylimieliseksi öykkäröinniksi.

Krimi uuteen kukoistukseen ja loistoon

Ukrainan valtakaudella Krimin kehitys lähti jyrkkään laskuun. Krimiläisten elintaso putosi Ukrainan alhaisimmalle tasolle ja köyhyys valtaisi alaa.

Neuvostoliiton aikana Krimi oli suuri turistikeskus, jossa vieraili turisteja ympäri maapallon. Eteenkin Neuvostoliiton  johto kävi lomailemassa Krimillä ja useilla oli omat lomapaikkansa. 

Venäläisille Krimi on  tullut tunnetuksi rakastettujen kirjalijoiden kautta mm. Tsehov, Tolstoi,Gorki,viettivät kesiä kirjoittamassa romaaneja. 

Venäläisten varojen jäädyttäminen on todella huono idea

Vaikka tavallaan ymmärrän Krimistä ja Ukrainasta huolestuneita ihmisiä, niin peloissaan oleminen ei ole mikään tekosyy typeryydelle. Erityisesti äkillisessä ongelmatilanteessa tulisi säilyttää maltti ja miettiä, mitä tulee tehdä. Mitä Krimillä on tapahtunut ja mitä asialle voisi tehdä? Jos venäläisiä täytyy rangaista, niin mitkä toimet olisivat järkeviä ja tehokkaita?

Krimin itsenäisyyden puolesta adressi ja toimintaryhmä

Suomen valtiovallan johto on eksynyt Brysselin käytäville, josta syystä tarvitaan kansalaisten omaehtoista ja suoraa toimintaa Krimin itsenäisyyden puolesta. Kirjoita alle adressi Krimin itsenäisyyden puolesta ja liity facebook ryhmään.

****

ME ALLEKIRJOITTANEET VAADIMME, ETTÄ SUOMEN ON TUNNUSTETTAVA KRIMIN ITSENÄISYYS!

Krimillä järjestettiin kansanäänestys 16.3.2014, jossa 96%:a oli itsenäisyyden kannalla hyväksyen kuulumisen Venäjän valtiorakanteeseen.

Äänestysprosentti oli 83%:a, joten kansalaisten mielipide on kiistaton.

Suomen pitäisi tunnustaa Krimin itsenäisyys

Suomen poliittineen eliitti ja jopa oppositio ovat piilouteen EU selän taakse, eivätkä kykene vastaamaan itsenäisen valtion tavoin Krimin itsenäisyys julistukseen ja hyväksymispyyntöön.

Suomi on myöskin rintamassa, joka tuomitsee Krimin kansanäänestyksen, vaikka kiistatta kansalaiset haluaa itsenäiseksi ja kuulua Venäjän valtiorakenteeseen. 

Eikö Ukrainankin tulevaisuuden kannalta ole parempi, että Kirmi intaantuu ja valitsee kansan tahdon mukaisen tien ja aseman.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä