Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaupan aukioloajat

Yöt ja päivät kaupoilla

Vuoden alusta kauppojen aukioloaikojen sääntely loppui. Kaupat avaavat ovensa maksaville asiakkaillensa aiemmin, tai sitten ne suljetaan myöhemmin. Iisalmessakin osa kaupoista tarttui tähän mahdollisuuteen. Prisma näyttää olevan tänäänkin auki yhteentoista, mutta Citymarket tuttuun ja turvalliseen tapaan yhdeksään. Miten mahtaa käydä kauppa Parkatilla yhdeksän jälkeen, pitäisiköhän minunkin käydä katsomassa?

Vapusta ja äitienpäivästä ei pidä tehdä kauppa- ja työpäivää HOK-Elannossa

Helsingin Osuuskauppa Elanto aikoo pitää Prisma-hypermarketit ja S-marketit avoinna vappuna, äitienpäivänä ja muun muassa koko pääsiäisen. Mielestäni tämä operatiivisen johdon päätös on syytä korjata ja säilyttää mm. vappu, äitienpäivä ja pääsiäissunnuntai vapaapäivinä.

– Vappu on työväenliikkeen kansainvälinen mielenosoituspäivä ja se on ollut Suomessa yleinen vapaapäivä koko sodanjälkeisen ajan. Osuuskaupan ei pidä olla romuttamassa työväenliikkeen suurimpiin saavutuksiin kuuluvia säännöllisiä vapaapäiviä ja vapun kaltaista juhlapäivää.

Älä hötkyile - paitsi, jos ostat olutta tai siideriä!

Käväisin tänään paikallisessa Prismassa ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun se oli ottanut laajemmat aukioloajat käyttöön kauppojen aukioloa koskevan lain tultua kumotuksi vuodenvaihteessa. Kaupan aulassa asiakkaita tervehtivät ilmoitukset vähemmästä kiireestä kauppaan aukioloaikojen puitteissa, mutta kaupan sisäpuolella olut- ja siiderihyllyjen edessä on tuttuun tapaan maininta sallituista myyntiajoista.

Kaupan vapauttamista tulisi jatkaa – alkot ja apteekit integroitava kauppoihin

Hallituksen ehdotus kaupan aukioloaikojen vapauttamisesta on tervetullut ja rohkea avaus norminpurkutalkoisiin. Nyt kun vielä lakkautamme Alkot ja tuomme myös apteekkien palvelut kauppoihin pääsemme yhdellä osa-alueella Suomessa merkittävästi eteenpäin.

 

Aukioloajat

Suomen aukioloajat ovat tuntuneet jo pitkään epäinhimilliseltä kohtelulta ja suorastaan kiduttamiselta varsinkin aamulla kun pitäisi saada elintarvikkeita tai muita tarvikkeita. Tuntuu kuin kaikkien pitäisi elää rytmissä klo 8:00 - 16:00 Suomessa samassa laatikossa mistä ei poistuta ja mihin ei tulla ja kaikki tapahtuu klo kahdeksasta neljään jonka pitäsi olla samaa rutiinia vuodesta toiseen. Varsinkin jos vähääkään ulkomailla käy niin kaupat ovat auki 24 h vuorokaudessa ja alkoholiakin saa mihin vuorokauden aikaan tahansa ja olisi mukavaa saada Eurooppalaista elämäntyyliä tännekin.

Pyhäpäivät ja kaupan aukioloajat

Tämä on muutaman päivän vanha, mutta silti ajankohtainen bloggaukseni osoitteesta https://mikihoijer.wordpress.com/

Vihreät ajavat kaupan aukioloaikojen vapauttamista

(Alkuperäinen kirjoitus: http://korpelainen.fi/2014/06/10/kaupan-aukioloajat/)

Viime viikonloppuna osallistuin Nuhevin (ja sitä kautta Vinon) edustajana Vihreiden puoluekokoukseen Jämsässä. Kokouksen fokus oli uuden tavoiteohjelman hyväksymisessä vuosille 2015-2019. Kyseessä oli ensimmäinen kertani puoluekokouksessa, ja kokemus oli jännittävä, hieno ja opettavainen.

Ohjelmaan päätyi monia esittämiäni tai ajamiani asioita, joista yksi oli kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen. Alkuperäinen esitykseni:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä