Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanliikkeet

Joulukuu 20 vuotta sitten

Joulukuun ensimmäisellä viikolla 20 vuotta sitten olin kiireinen. Valmistuin ylioppilaaksi, ja perjantaina 5.12. oli lakkiaiset Helsingin Vanhassa kirkossa. Seremoniasta en muista paljoakaan, lakin olin lainannut serkultani ja se oli pari numeroa liian suuri. En kuitenkaan tehnyt yhtä radikaalisti kuin veljeni, joka meni lakkiaisiin pari vuotta myöhemmin ilman lakkia.

Syö paskaa Ronald McDonald

Ensimmäinen mielenosoitus, jota olen ollut järjestämässä, oli mielenosoitus McDonald'sia vastaan toukokuussa 1995. 90-luvun McDonald'sin vastainen kampanja oli kytköksissä niinsanottuun McLibel-oikeudenkäyntiin, jossa McDonald's haastoi kaksi lontoolaista anarkistiaktivistia, Helen Steelin ja David Morrisin kunnianloukkausoikeuteen lentolehtisen levittämisestä.

Kuinka työväenpuolueesta ilman sosialismia tuli leikkaajapuolue ilman armoa?

Timo Soinin heitto työväenpuolueesta ilman sosialismia oli puhtaasti retorinen kikka, mutta monet äänestäjät ja perussuomalaisten rivijäsenet uskoivat sitä oikeasti. Äänestäjiensä puolesta perussuomalaiset toki on työväenpuolue, työväkeä on Suomessa kaikkien puolueiden äänestäjien enemmistö. Miksi köyhien asia ei ole kiinnostanut perussuomalaisia hallituksessa lainkaan?

Purkulaki saapui Moskovaan

Mihail Bulgakov laittoi 1930-luvulla mielipiteensä moskovalaisista saatanan, taikuri Wolandin suuhun: ”he menivät pilalle asuntokysymyksen vuoksi”. Kysymykseen yritettiin vastata Nikita Hruštšovin aikana. Rakennettiin 54 miljoonaa uutta asuntoa, Leonid Brežnevin ensimmäisten viiden vuoden aikana vielä 73 miljoonaa lisää. Ohjelman perusta olivat ”hruštšovkat”, 5-kerroksiset elementtlitalot, joilta ei vieläkään voi välttyä, jos vierailee lähiössä Venäjällä tai vaikkapa Tallinnassa.

Kaduilla leikkauspolitiikkaa vastaan

Julkaistu Kapinatyöläinen-lehden numerossa 48 (2/16), kirjoitettu elokuussa 2016. 

Keväällä 2015 Sipilän, Soinin ja Stubbin hallitus ilmoitti leikkaavansa koulutuksesta, terveydenhoidosta, kehitysavusta ja päivähoidosta. Leikkauksia vastaan syntyi Suomen mittakaavassa historiallinen kansalaisliike, mutta mitä tälle liikkeelle kävi ja miksi?

Isänmaan uusi peli – osa I/II

”Joku kusipää tuli siskon ovelle potkii ja sano, että mamu varasti sen moottoripyörän ja, että se tappaa hänet ja myös sen lapset (aseella ja veitsellä). Sano vielä, että sillä ei ole väliä kuka sen teki. Jos hän tai sen lapset ei sitä tehnyt ja eikä sisko kerro tekijää. Niin on aikaa 8pv kunnes… Kiitos Olli Immonen. Hieno sodanjulistus sinulta! Ja paljon uskon sotureita myös.” (Lähde: Facebook)

Ruutitynnyri ”Suomi Finland” – sytyslanka on viritetty?

***

"He, poliittinen kasti, eivät edusta meitä!"

Taloustieteilijä ja politiikan tutkija, Pompeu Fabra- ja Johns Hopkins -yliopistojen professori, Anagrama -palkittu kirjailija Vicente Navarro on kirjoittanut tärkeän näkökulma-artikkelin. Suomalaisten tulisi olla hyvin kiinnostuneita siitä, mitä Navarrolla on kerrottavaa, koska meitä odottaa sama tuskien taival.

Artikkeli "After Syriza´s victory, Podemos now poses a major threat to the Spanish political establishment" kertoo Espanjassa huikeaan nousuun lähteneestä puolueesta, oikeammin kansanliikkeestä nimeltään Podemos.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä