Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Huivipakko

Kunniaväkivalta mykistää uhrin ja suojelijan

Omakohtainen kertomukseni kunniaväkivallasta päätyi perjantaina Ilta-Sanomien pääuutiseksi ja aihetta ruodittiin muuallakin useamman lehtiartikkelin armadan voimin. Muutamassa tunnissa juttua oli sosiaalisessa mediassa jakanut tuhannet ihmiset ja reaktioita oli tullut kymmeniltä tuhansilta ihmisiltä.

Kunniaväkivalta mykistää uhrin ja suojelijan

Omakohtainen kertomukseni kunniaväkivallasta päätyi perjantaina Ilta-Sanomien pääuutiseksi ja aihetta ruodittiin muuallakin useamman lehtiartikkelin armadan voimin. Muutamassa tunnissa juttua oli sosiaalisessa mediassa jakanut tuhannet ihmiset ja reaktioita oli tullut kymmeniltä tuhansilta ihmisiltä. Minulle osoitettu kommentointi oli lähes sata prosenttisesti positiivista ja rohkaisevaa.

Kunniaväkivalta keskuudessamme

Huivia ja hunnutusta kehutaan vapaaehtoiseksi. Nainen saa itse päättää. Jokainen saa pukeutua, kuinka itse haluaa. Ei saa kieltää, ei pidä kieltää. Antaa miesten vaan päättää jatkossakin. Koska kunnia, perheen kunnia. Näinkö se on? Milloin ne silmät aukeavat? Milloin tätä kulttuurista ja uskonnollista paskaa vastaan noustaan? Vasemmisto, vihreät, demarit? Ai niin. Se vaatisi melkoista takin kääntöä siitä, kuinka kulttuurit on niiiiiiin ihania. Kaikki kulttuurit eivät ole. Osa on aivan paskoja.

Tyttöjen valinnanvapaus

Valinnanvapaus

 

Tällä hetkellä sana valinnanvapaus on useiden huulilla, Soteen liittyen.  Me olemme tottuneet ajattelemaan tuota sanaa vapautena valita mistä terveyspalvelumme hankimme.

Jäin pohtimaan tuota sanaa nähdessäni pienen, noin kolme vuotiaan mustalla huivilla hunnutetun tytön.

 

Millainen on tuon tytön valinnanvapaus

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä