Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Hotelli- ja ravintola-ala

Hesarin törkykirjoitus mustamaalaa ravintolayrittäjiä

Eilinen Hesari leimasi kaikki Suomen nepalilaisravintolat rikolliseksi toiminnaksi monisivuisessa jutussaan. En ensin lukenut koko juttua, kun otsikko oli niin leimaava, mutta tänä aamuna kahlasin tuon läpi.

Tietoja oli Hesarin mukaan kerätty kymmenestä nepalilaisesta ravintolasta. Pelkästään pääkaupunkiseudulla nepalilaisia ravintoloita on saman jutun mukaan viisikymmentä ja uusia avataan koko ajan lisää. Jutussa annettiin kuitenkin ymmärtää, että Suomen kaikkiin nepalilaisravintoloihin, ja etnisiin ravintoloihin yleensä, liittyy väärinkäytöksiä.

Asunto-osakeyhtiölakia tulisi tarkistaa vahingonkorvausten osalta.

Ylen Aamu-tv:ssä (https://areena.yle.fi/1-4573727 alkaen 2.26) keskusteltiin Jälki Pörssi-osiossa asuntojen jälleenvuokrauksesta hotelli- ja AirBnB-toimintojen kautta. Keskustelu sivusi myös alustataloutta. Kommentoijilla verojen maksamisen selvyys oli esillä toiminnan haitta puolesta. Muutamalla lauseella viitattiin Helsingissä Iso Roobertin kadulla toimineeseen (https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005972451.html) luvattomaan hotelliin.

Nainen halusi selvittää hotellirakastajansa henkilöllisyyden

...Miehen yksityisyydensuoja painoi elatusmaksuja enemmän

Näin uutisoi Yle: Saksalaisnainen halusi selvittää lapsensa isän henkilöllisyyden hotellin tietokannasta ja vaatia tätä maksamaan hänelle elatusmaksuja.
.....
Lisäksi oikeus linjasi, että jokaisen ihmisen yksityis- ja intiimielämää tulee kunnioittaa, ja jokaisella kansalaisella on oikeus päättää kenen kanssa harrastaa seksiä.

Matkailu kasvaa Helsingissä

Helsingin kaupunki uutisoi (18.2.2017) matkailijoiden yöpymisten saavuttaneen uuden ennätyksen vuonna 2016. Kasvua tuli sekä kotimaisista että ulkomaisista matkailijoista. Eniten ulkomaisia matkailjoita tuli suurusjärjestyksessä Saksasta, Ruotsista, Yhdysvalloista, Venäjältä, Iso-Britanniasta, Japanista ja Kiinasta.

Vahvempaa juomaa kaupoista!

Yhteiskunnan on järkevää pyrkiä minimoimaan haitat ja maksimoimaan hyödyt. Panimoalassa on paljon potentiaalia, jota yhteiskunnan kannattaa tuupata eteenpäin ja valjastaa hyvinvoinnin lähteeksi. Kotimainen panimoala tuottaa yhteiskunnalle merkittävän määrän myös muita verotuloja kuin vain alkoholiveroa. Yksistään työpaikkojen kautta noin 330 miljoonaa euroa. Yli tuhat maanviljelijää saa elantonsa mallasohran viljelystä. Jalostusarvon nostaminen viljasta maltaaksi, ja maltaasta elintarvikkeiksi tai juomiksi on järkevää.

Sunnuntailisät säilyvät - uudet työpaikat menetetään

Matkailu- ja ravintola-alan uudet työpaikat jäivät sitten syntymättä​. Hallitus päätti (28.9.2015) muuttaa esitystään ja jättää sunnuntai- ja ylityökorvauksen ennalleen. Hallituksen alkuperäinen esitys (8.9.2015) olisi leikannut - tai pikemminkin kohtuullistanut - nykyisen 100 prosentin sunnuntaityökorvauksen 75 prosenttiin.

Suunnanmuutos alkoholipolitiikkaan!

Keskusta esittää virallisessa eduskuntavaaliohjelmassaan ns. kolmosoluen poistamista kaupoista. Perusteluina käytetään mm. pyrkimyksiä vähentää alkoholin kulutusta ja alkoholikuolemia. Mielestäni tavoitteet ovat jalot, mutta keinot päästä niihin ovat täysin väärät ja toteutettuina veisivät meidät yhä kauemmaksi tavoitteista.

 

Keskustan alkoholilinjausta olisi syytä tarkastella uudelleen

Keskustan linjaus siirtää keskiolut Alkoon on aikaansaanut aikamoisen aallon erityisesti sosiaalisessa mediassa. Mielestäni linjaus on huono. Sen sijaan samassa ohjelmassa oleva ravintoloiden aukioloajan laajentaminen ja ravintoloissa nautittavan alkoholin veron alentaminen, sekä täysin turha yksi juoma per asiakas -säädöksen peruminen ovat hyviä linjauksia. 

Julkaisen tässä uudelleen myös Uudessa Suomessa keskustelua herättäneen kirjoitukseni, jossa jo tuolloin esitin aikalailla erilaisen kantani alkoholipolitiikkaan.

***

Näkemiin Hotelli Keurusselkä

Kirjoitan tätä kirjoitustani Keuruulla, johon minut yhdisti avioliitto vuonna 1996. Vietimme hääjuhlaa hotellin ravintolassa. Tuolloin 18 vuotta sitten paikka oli upea häiden viettoon. Samaa ravintolaa jakoi kanssamme kaksi muutakin hääparia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä