Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Enemmistöhallitus

Hallitusneuvotteluiden osapuolet valittu

Tämä oli odotettu lopputulos, kokoomuskin oli vielä ehdolla hallitukseen mutta arvopohjat eivät kohdanneet riittävästi.

Arvopohja syntyy siitä miten tämän maan asioita edistetään yhdessä niin että huomioidaan kaikkein pienituloisimmatkin, pitkäaikaistyöttömät, osa-aikaista ("pätkätyöt") työtä tekevät, ym. leimaamatta heitä "luksusetujen nauttijoiksi".

Keskustalaisten valinta; rutto ja kolera

Keskustalaiset valitsevat ruton ja koleran väliltä.

 

Oppositio vai hallitusyhteistyö, siinä keskustalaisten rutto ja kolera. Rutto eli hallitustyöskentely vasemmistoenemmistöisessä hallituksessa on vaihtoehdoista ehkä vaikein, sillä yhteistyö vasemmiston ja vihreiden kanssa pelkästään rkp tukenaan on keskustalaiselle kannatukselle myrkkyä.

"Hallituspeli" on täydessä käynnissä

Kirjoitin viime lauantaina blogin vaalien jälkeisen enemmistöhallituksen muodostamista ajatellen. Totesin silloin, että tilanne ei ole vaalien voittajalle helppo, ei mikään läpihuutojuttu.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274824-uuden-enemmistohallituksen...

Uuden enemmistöhallituksen muodostamisesta

Uuden enemmistöhallituksen muodostaminen ei ole tulevalle hallituksenmuodostaja Antti Rinteelle mikään läpihuutojuttu. Tämän takaavat ennätyksellisen tasainen vaalitulos, sekä vaalien voittajan SDP:n saama vaatimaton ääniosuus 17,7% vaaleissa. Vaihtoehtoja vähentää myös muiden puolueiden ilmituomat kannat perussuomalaisten "arvoista". Painetta lisää vielä Suomen heinäkuun alussa alkava Euroopan unionin puheenjohtajuus.

KANSANRINTAMA - JÄRKIHALLITUS

 

HALLITUS-LUKKO AUKESI; KANSANRINTAMA NYT MAHDOLLINEN

 

Puheenjohtaja Juha Sipilän väistyminen keskustan johdosta avasi puolueen ideologisen punamulta-lukon. Puolueen paluu kansanvaltaisille alkiolaisille juurilleen on nyt mahdollinen. Kansalaisia eriarvoistava puolueen oikeistopolitiikka iski omiin kannattajiin.

 

Hallitustunnustelijan kysymyspatteri

Antti Rinne lähtee tunnustelemaan enemmistöhallitusta ja hän on yhdessä Sanna Marinin ja Li Anderssonin kanssa laatinut kysymyspatteriston, joka vahingossa tuli myös minun sähköpostiini.

 

Kysymme ensimmäiseksi, onko edustamanne puolue valmis kaatamaan aktiivimallin?

Jos olette valmiit kaatmaan aktiivimallin voitte lukea eteenpäin, muussa tapauksessa valitamme tapahtunutta.

Toinen kysymys, the second question. Haluatteko että Suomen rajavalvontaa tiukennetaan haittamaahanmuuton estämiseksi?

Vähemmistöhallitus Suomeen.

”Demokratia on kriisissä”, ”politiikka on rikki”. Tämänkaltaisia lausahduksia olemme saaneet kuulla ja lukea viime vuosina tämän tästä. Eikä ihme, onhan poliittisten päätösten tekeminen ollut ihan kauheaa katsottavaa. Hallitus ajaa lobbareiden ohjauksessa aloitteitaan väen väkisin välittämättä mistään muusta kuin perustuslakivaliokunnasta. AY-liike sitten omalla ”veto-oikeudellaan” torppaa itselleen epämieluisat uudet lait.

Dream Team Suomen hallitus .

Olen semmosta miettinyt monesti . Kun nyt kun eri puolueet kilvoittelee äänestäjien suosiosta . Vastustajien nujertamiseen ja mustamaalaamiseen käytetään valtavat aika ja energia varat . Lähes kaikki keinothan on sallittuja suosiosta kilpailussa . Ex-ammattirikollisen Volvo Markkasen isältään saaman elämän ohjenuoran mukaan konsanaan "-Kaikkea saa tehdä , kunhan häntä ei jää oven väliin" . Niin semmosta ajatellu kun jokaisessa puolueessa on järkeviä ja sitten vähemmän järkeviä .

Enemmistöhallituksen muodostamisen vaikeudesta - ja voimasta

Enemmistöhallituksen muodostamisen vaikeudesta ja voimasta

Syntyykö kevään 2019 eduskuntavaalien jälkeen ”neloset” – eli kahden ison ja kahden pienen puolueen enemmistöhallitus?   Teoriassa hyvä ajatus, mutta mitä sanoo käytäntö?

 Joten: onko edessä kummajainen vuosikymmenten takaa: porvarillinen vähemmistöhallitus?

*

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä