Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Druzhba i mir

Geopoliittisesti yksilöity Wapun+Voitonpäivän+virkaanastujaisjuhlan toivotus

Onkohan poliittisesti korrektia ensinnäkään kohdistaa hyvän suuren yhteisen juhlapäivän toivotus yksilöiden tiettyihin kansanryhmiin kuuluville ja vieläpä yhdistää kolme eri juhlaa kertatoivotukseksi yhdelle vähän sensuroidustakin kuvasta likipitäen selväksi tunnistettavalle 'poikkeavalle' henkilölle?

Ryskyin murtuu pian Putinin valta - mutta...

Olemmeko valmistautuneet otsikon väistämättömään kehityskulkuun Suomena ja ihmiskuntana? Ei kai Venäjää jätetä yksin? - Jo runsaat kaksi vuotta sitten muistutettiin US-Puheenvuoro-blogissa inhimillisestä vastuustamme puuttua itänaapurin kipeisiinkin 'sisäisiin asioihin': 

Putinin-jälkeinen Venäjä nyt - osa 2: puoli vuotta myöhemmin

Suosittelin päivälleen 6 kk sitten 1.8.2014 tämän blogin 1-osassa Suomen ja Venäjän vastuuntuntoisia piirejä alkamaan valmistautua Putinin-jälkeiseen Venäjään muutenkin kuin ulkopuolisesti sivusta seuraten. Olettamani ilmeinen kehityskulku ja eurooppalaisuutemme aktiivisemman toimijan roolin kasvava tarve heijastelivat paria keskeistä taustanäkemystä:

Putinin-jälkeinen Venäjä nyt

Nyt on korkea aika ottaa kiihkottomaan jäsentyneeseen tarkasteluun tämä jossain lähitulevaisuudessa väistämättä akuutiksi käyvä monisäikeinen kysymys. Siis muutoinkin kuin strategialaitosten ja tiedustelupalveluiden simulaatiopeleissä ja liike-elämän todennäköisyyslaskelmissa hypoteesikonstellaatioineen.

Sudeettivenäläisten asia on meidän - osa 1

"Sudetryssarnas sak är vår - ja sama suomeksi". - Näin voisivat siis suvaitsevat solidaarisuuspiirimme hyvinkin julistaa. Eivät julista. Miksi?

- Provokatiivisessa mielessä käytetty termi tuo sudeettivenäläiset mutta menköön, vastaväittäjäni arvelee. - Onhan maanmiehiä toki myös Sudeeteilla ja kaikkiallakin heillä on oikeus vaatia kunnon kohtelua ja arvoistansa asemaa. Ja onhan tuossa ihan parahultaista historiallista analogiaakin, senkun käytät sanaa blogisi otsikossa...

Onko tykillä ampuminen rajan yli sotaa?

Viron presidentit tunnetaan jo 1980-luvun loppupuolelta suomalaisia virkaveljiään tökerösanaisemmiksi. Siinä missä esimerkiksi viisas Manumme fundeerasi matalan profiilinsa takaa ja sitten pakon edessa asetteli ja sondeerasi kieltään diplomaatisesti keskelle suuta, Lennart ja Toomas ovat tuon tuostaan möläyttäneet milloin mitäkin sammakoita. Eivätpä ole heimoveljiä häirinneet realiteettien tunnustamiseen liittyvät tosi- yms.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä