Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Ben Zyskowicz

Yrittäjä joutui maksamaan rosvolle - ja aivan oikein

Olen joutunut viime aikoina selittämään someraadeille, miten on mahdollista että rikoksen uhri joutuu maksamaan rosvolle korvauksia.  Tätä on tänään ihmetellyt myös kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kokoomuksen Verkkouutiset -lehdessä.  Aiemmin hän ihmetteli sitä BenTV:ssä.   Aiheesta

Perustuslain menoa?

Uskoa demokraattiseeen järjestelmään on horjutettu viime päivinä monin tavoin. Yksi horjuttaminen on jäänyt liian vähälle huomiolle. Kokoomus vaihtaa perustuslakivaliokunnan varajäsenen paikkaa saadakseen Ben Zyskowiczin varmistamaan valiokunnalta sote-lakien kannalta myönteisen lausunnon? Minun mielestäni tämä ei ole perustuslaillista menoa vaan pikemmin perustuslain menoa.

Onko ahneus-sana eduskunnassa tabu?

# Miksi ahneudesta ja taloudellisesta rohmuamisesta puhuminen on eduskunnassa tabu?  Ei ole tapana kauhistella taloudellisen eriarvoistumisen kasvua eikä vaatia reiluutta palkkaukseen ja etujen jakamiseen.

Populistiksi leimaavat, tiedättekö mitä väitätte?

Minua on alkanut suoraan sanottuna ottaa pattiin populisti- ja populismi väitteiden jatkuva virheellinen käyttö. Näitä käytetään jatkuvasti leimaamaan oppositiota ja niiden henkilöitä kuten Ville Niinistöä. Väitän ettei suuri osa tätä muotitermiä viljelevistä tiedä mitä väittävät.

Katsotaanpa Wikipediasta kuvausta populismista:

Zyskowicz, demarit ja perustulon pelko

Hallituksen esitys perustulokokeiluksi oli eilen eduskunnassa lähetekeskustelussa ja se sai osakseen kovaa kritiikkiä, erityisesti kokoomuksen ja SDP:n taholta. Kokeilua kritisoitiin liian lyhytkestoiseksi ja koeryhmältään liian suppeaksi, eikä moni edes pitänyt sitä perustulona.

Miksi palkkaökyilyn kritiikki on ”ulkoistettu” Zyskowiczille, vasemmisto?

# Uuden monopoliasemassa olevan Veikkaus-yhtiön toimitusjohtajan Olli Sarekosken 32 000 euron kuukausipalkasta nousi kohu. Sitten Iltalehti julkaisi jutun siitä, miten valtio-omisteisen Fortumin tj. Pekka Lundmark saa 80 000 euroa. Ökypalkkojen saajia on pitkä rivi valtio-omisteisten yhtiöiden johtajia. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016090122248453_uu.shtml  

Sebastian Tynkkynen takaisin BB-taloon

Iltasanomissa 25.7.16 Kansanedustaja Ben Zyskowicz arvostelee ankarasti Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen viimeisimpiä kannanottoja.

Ben täräyttää täyttä asiaa. Juuri hänen kaltaisten arvostettujen vaikuttajien vastuullisia kannanottoja ihmisyyden puolesta tarvitaan. 

Sebastian Tynkkynen (ps) julisti FB-kirjoituksessaan viime tiistaina mm, että”Islam pitää kitkeä Suomesta pois” ja tyhjentää Suomi ihmisistä, ”joilla ei ole syytä oleskella maassamme.”

Eduskunnan eläkekeskustelu oli rimanalitus

# Oli skandaalimaista ja samalla kovin tyypillistä, että eduskunnan eläkekeskustelussa 18.2.

http://haku.yle.fi/?language=fi&UILanguage=fi&q=Eduskunnan%20kyselytunti ei mainittu sanallakaan eläkkeiden taitettua indeksiä, joka on ollut voimassa jo vuodesta 1996. Se on kuitenkin pitkään eläkkeellä olleiden kurjistumisen varsinainen syy.

Kansanedustaja Zyskowicz ja keskustelun ääripäät

Kansanedustaja Zyskowicz ja keskustelun ääripäät

 

Eilen eduskunnassa Ben Zyskowicz kertoi kuinka esim. Vihreät on väittänyt ettei pakolais- ja turvapaikanhakijakeskustelussa ole kahta ääripäätä vaan joukko, joka ei halua kunnioittaa lakia tai ihmisoikeuksia ja muut. 

 

Sauli Niinistö puhui kuin Laura Lindstedt tai Ben Zyskowicz

# Vuoden 2015 parhaan puheen piti kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saanut Laura Lindstedt, joka protestoi prekariaatin puolesta. Vuoden 2016 toistaiseksi parhaan puheen on pitänyt tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka vaati sekä suomalaisia että maahanmuuttajia elämään maassa maan tavalla ja toivoi taas kerran ökyrikkaidenkin osallistuvan talkoisiin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä