Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammattijärjestöt

Esperi care oikeassa ja hoitoalan ammattijärjestöt väärässä

Hoivajätti Esperi caren suunnitelmat hoiva-avustajien koulutuksesta ovat juuri sitä suuntaa, johon hoiva-alan kehityksen ja siten myös lainsäädäntötyön tulee kulkea. Puheet lähi- ja sairaanhoitajien määrällisestä riittämättömyydestä kuin myös ammattikouluttamattomien ihmisten rekrytointivaikeuksista ovat arkea kaikkialla Suomessa. Kuitenkin meillä voidaan olla haluttomia muuttamaan toimimattomia käytäntöjä ja lainsäädäntöä, koska ”näin on aina tehty”.

Ekonomistin noobelia logiikka

 Ylen haastattelussa taloustieteen palkinnon saanut ekonomisti Bengt Holmström väittää, ettei ammattiyhdistysliike ole herännyt muuttuneeseen maailmaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10470537

Ihmettelen miten palkitun tutkijan päättelykyky  voi olla noin puutteellinen. 

Ei suinkaan ole ammattiyhdistysten vika, etteivät ammattiliiton kuulumattomat työntekijät pääse vaikuttamaan työmarkkinoihin. Sitä vartenhan ammattillitot on perustettu, että työläiset pääsisivät vaikuttamaan omiin työehtoihinsa.

Kojamogate – vasemmisto ja ay-liike vaikenee

Vuonna 2014 minulla oli kunnia rupatella lounaalla parin entisen media-ammattilaisen kanssa. Nämä kertoivat miten perussuomalaiset tarvitsisivat tulevaisuudessa ns. ”damage control” palveluja. Olin hämmästynyt asiasta ja vähän naivi. ”Miten muka me tarvitsisimme tällaista? Eihän meillä ole luurankoja kaapissa?

Ammattiliittojen heikkous Suomessa

Meillä on mediassa säännöllisesti puhuttu sosiaalidemokraattien heikosta vaikutusvallasta. Samoin ammattiliittojen ajan moni katsoo menneen jo ohi. Jokainen työntekijä saa pärjätä omillaan, sopia työehtonsa työnantajan kanssa suoraan. Saksassa on tilanne toinen. Maan voimakkain työntekijäliitto IG Metall istuu yhtiöiden johtoryhmissä ja hallituksissa. Se määrittelee miten yritys kohtelee työvoimaa ja miten toimitaan poispotkittavien kanssa.

AY pomot sahaavat omaa oksaansa - Hävyttömät palkankorotukset!

Missä on nolla linja?

 

 

Hävytöntä. AY pomot rohmuavat jättikorotukset. Kuinka monta % omaan suuhun ja kuinka monta % jäsenistölle?

 

Ei mitään järkeä nostaa jo huippu hyvää palkkaa yli 9 000 eur:sta 14 900 euroon! 0 linja sopisi paljon paremmin näille AY pomoille. Jäsenet ei pienistä palkoistaan maksa jäsenmaksuja että AY pomot voi elää leveästi!

 

Muistetaan vielä että AY pomot ovat useiden yrityksen hallituksissa rohmuamassa lisää!

Sairaslomat ammattiliittojen ja työttömyyskassojen vastuulle

Ammattiliittojen asema Suomessa on vielä toistaiseksi suhteellisen vahva. Moni kuitenkin jättää ilmeisesti tietämättään, tai laiskuuttaan liittymättä ammattiliittoon tai työttömyyskassaan, vaikka sillä olisi mahdollisen työn loppumisen kannalta hyvä vaikutus toimeentulon jatkumiseen, ammattiliittojen kohdalla myös riitatapauksiin työnantajan kanssa.

 

Hälyytys Saksan ammattiliitoissa: AfD

Vaihtoehto AfD seisoo ampumiskäskyn ja ulkomaalaisvihamielisyyden takana. Tämä näyttäytyy katkerana Saksan ammattiliitoille. Juuri ammattiliittojen jäsenten keskuudessa AfD on erityisen suosittu. Maapäivävaaleissa Saksassa ammattiliittojen jäsenet äänestivät prosentuaalisesti enemmän AfD:tä kuin koko äänestäjäkunta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä