Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Jakomieliset perussuomalaiset

  • Jakomieliset perussuomalaiset

Kävin tänään perussuomalaisten tilaisuudessa eduskuntatalon portailla kuulemassa mitä he ovat keksineet. Perussuomalaiset julkaisivat tänään eduskuntavaaliohjelmansa, jossa oli muutamia hyviäkin asioita, mutta paljon ihan puhdasta ketutusta herättävää, josta tekisi mieli avautua.

He kuitenkin tarjosivat minulle niin hyvää hernekeittoa, etten viitsi heti alkaa puremaan kättä joka minut tänään ruokki. Tilaisuudessa tuli juteltua puolueen kärkiehdokkaiden kanssa, ja kuultua myös sitä minun mielestäni vähän vähemmän ”terävää” kärkeä.

Tilaisuus herätti paljon ajatuksia, mutta jo etukäteen voin sanoa ettei yhtään loikkausajatusta.

Vihreät nousi aikanaan eräänlaiseksi protestipuolueeksi ympäristöliikkeen pohjalle, jota kannatti hyvin sekalainen seurakunta yhdistävänä tekijänä ympäristötietoisuus. He ovat mainostaneet, etteivät ole vasemmalla, eivätkä oikealla, vaan edellä.

Aika ja hallitusvastuu on tehnyt tehtävänsä, ja vihreistä on tullut vasemmistolainen yleisänkyräpuolue, jonka kärkinimet ovat pesunkestäviä stalinisteja. Muutama talousliberaali jossain paikallisyhdistyksessä sinnittelee, vaikkei mihinkään luottamustehtäviin kelpaisikaan. Nyt vihreitä äänestäessään tietää saavansa punavihreää väriä takavasemmalta eduskuntaan.

Perussuomalaisissa näkyy nyt paljon samaa kuin vihreissä aikanaan. Puolueen kannatus perustuu puhtaasti protestihenkeen, ja ehdokaslista on hyvin sekalainen seurakunta, jota ei äkkiseltään tunnu yhdistävän oikein mikään muu kuin hallitusvastaisuus.

Perussuomalaiset eivät siis ole mieleltään vasemmalla, eivätkä oikealla, vaan muuta mieltä, kuten he itsekin mainostavat.

Kokoomuksella, keskustalla, SDP:llä, vasemmistolla ja nyttemmin myös vihreillä on jokseenkin selkeä arvopohja, jolloin esimerkiksi vaalikonetta täyttäessään henkilö saa yleensä listan saman puolueen ehdokkaita kärkisijoille.

Monet oman puolueen ajamat yksittäiset asiat saattavat ärsyttää, mutta yleislinja on kuitenkin ”parempi” kuin muilla puolueilla – ainakin omasta mielestä. Pienimmän pahan periaatteella siis mennään.

Perussuomalaiset ovat tässä poikkeus, sillä heillä on ehdokkaita, jotka ovat hyvin samaa mieltä vaikkapa minun oikeistoliberaalien linjauksieni kanssa. Esimerkiksi Jussi Halla-Aho voisi ajatustensa perustaalla aivan hyvin olla vaikka kokoomuslainen jos häntä ei olisi maahanmuuttoasiassa demonisoitu.

Toisaalta joku saattaa vaalikonetta täytellessään saada kärkeen joitain maahanmuuttokriittisiä perussuomalaisia, ja muut kärkisijat kansoittuvat vasemmistolaisilla. Sama puolue, mutta täysin sekalaiset aatteet.

Perussuomalaisilla ei siis ole oikein mitään yhteistä linjaa, ehkä maahanmuuttoa ja hallitusvastaisuutta lukuun ottamatta, mikä on äänestäjän kannalta aika ristiriitaista.

Mitä sitten kun päätetään verolinjauksista, sosiaaliturvasta, tai verorahojen jakamisesta?

Minulle on sanottu, että ”äänestäisin sinua muuten, mutta ääneni tukee myös minulle vastenmielistä ehdokasta”. Voiko perussuomalaisten äänestäjä luottaa saavansa äänelle vastinetta, jos hänen äänellään eduskuntaan nousee aivan täysin vastakkaisia asioita ajava ehdokas?

Timo Soinin viljelemän raamatunlauseen mukaan ”ääni on Jaakobin ääni, mutta kädet ovat Eesaun kädet”. 

Puoluekuri tulee toteutumaan perussuomalaisissa aivan samoin kuin muissakin puolueissa mikäli se pääsee hallitusvastuuseen, tästä ei ole kahta puhetta. Kun katsoo puolueen eduskuntavaaliohjelmaa ei minulla käy yhtään kateeksi sitä oikeistopersua, joka saa olla toteuttamassa niitä änkyrävasemmistolaisia linjauksia.

Perussuomalaisissa on paljon mielestäni hyviä ehdokkaita, joille toivotan menestystä vaalikentillä täydestä sydämestäni, mutta vastaavasti huomattava määrä minulle hyvin vastenmielisen vasemmistolaista porukkaa.

Aika näyttää, miten tällainen sekalainen seurakunta kykenee pelaamaan yhteen. Ken tietää, ehkä persuissa on ainesta kahdeksikin uudeksi puolueeksi. Hernekeitto ainakin oli hyvää ja siinä oli kinkuntapaistakin mukana.

 

****

Mikäli pidit kirjoituksestani ja haluat auttaa vaalityössäni voit tukea eduskuntavaalikampanjaani lahjoittamalla rahaa tukiyhdistykseni tilille.

Tukiryhmän tili on POP 478300-147202. Viestiin voit laittaa omat terveisesi. 

Vaihtoehtoisesti voit lähettää tekstiviestin "KOKOOMUS HENRI" (ilman lainausmerkkejä) numeroon16130 ja tuet vaalikampanjaani. Viestin hinta vain vitosen. Voit kuvitella tarjoavasi kaljatuopin kaverille :) 

Jos sinua kiinnostaa mitä puuhailen tämän blogin ulkopuolella liity Facebook -ryhmääni: http://www.facebook.com/heikkinen.henri

Kotisivuni löydät osoitteesta http://www.heikkinen.hk

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Otsikkoon viitaten, onko nyt ymmärrettävä niin, että kokoomuslaiset ovat terveitä?

Reijo Tossavainen

Heikkinen: "Perussuomalaisissa on paljon mielestäni hyviä ehdokkaita, joille toivotan menestystä vaalikentillä täydestä sydämestäni, mutta vastaavasti huomattava määrä minulle hyvin vastenmielisen vasemmistolaista porukkaa."

Kysyisin, kuinka oikeistolaisena pidätte esim. Sirpa Pietikäistä? Oma arvioni on, että hän kuuluu mielipiteiltään lähinnä punavihreän vasemmiston vasemmalle laidalle...

Seppo Kolm

Olisin odottanut sinulta hieman jyrkempää tuomiota persujen ohjelmalle, tietäen jotain mielipiteistäsi. Ymmärtääkseni sinusta paras valtio on semmoinen valtio, joka puuttuu mahdollisimman vähän kansalaisten tekemisiin; persujen valtio haluaisi jopa määritellä, mitä on oikea kulttuuri.

Ohjelmasta päätellen persut on jossain vasemmistoliiton vasemmalla puolella. Nyt ymmärrän paremmin joidenkin persujen vaatimusta "taloudellisesta tasa-arvosta", jossa kaikki ansaitsisivat suurin piirtein saman verran.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Niin siis minä otin kantaa vain tuohon yhteen asiaan, joka oli päällimmäisenä mielessä. Olen nyt reissun päällä ja haluan kirjoittaa poliittisesta ohjelmasta ajan kanssa erikseen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Voi, voi! Kun tietäisit moniako kokoomuslaisia tunnen? Voipi ihan hyvin olla, että esittelen ne tässä joskus sinullekin!

Seppo Leskinen
kansanedustajaehdokas(ps)
Oulun vaalipiiri

Torbjörn Liimatainen

Kokoomuksen leikkauslistasta ei voi edes äänestää, koska sitä piilotellaan edelleen.

Lauri Korhonen

Hienoa Henri, jos olet löytänyt itsellesi täydellisen puolueen.

Monelle muulle Kokoomus saa nyt maksaa puoluejohtonsa ylimielisyydestä, ymmärtämättömyydestä ja kyvyttömyydestä, Vihreät hörhöilystään, Kepu pettämisestään ja RKP elitismistään. SDP.. Hahhhahahhha.

Pienin paha, sillä mennään.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Ei täydellistä puoluetta ole olemassakaan, pienimmällä pahalla mennään. Täydellisessä puolueessa olisin varmaan yksin, koska aina löytyy erimielisyyksiä.

Jukka Romppainen

Perussuomalais-ilmiö on mielestäni sinällään positiivista: on hyvä, että poliittiselle kentälle on mahdollista vielä nousta, niin kivinen kuin pienpuolueiden tie onkin.

Monilla on kannattettavia ajatuksia, ja muutamat ovat ihan kannatettavia ehdokkaitakin. Itse kyllä uskon muutokseen äänestämällä uutta verta vanhoihin organisaatioihin. Olen huolestunut Raimo Vistbackan tavoin, kuinka itse kansanedustustyölle käy PS:ssa.

Mutta, kokonaisuudessaan myös tämä kokoomuslainen toivottaa kaikkea hyvää perussuomalaisista tolkuimmille. Toivottavasti molempien vaalivoitto saa aikaiseksi esim. pakkoruotsin purkamisen.

Ilkka Järvelä

"Mutta, kokonaisuudessaan myös tämä kokoomuslainen toivottaa kaikkea hyvää perussuomalaisista tolkuimmille. Toivottavasti molempien vaalivoitto saa aikaiseksi esim. pakkoruotsin purkamisen."

Mikä on Kokoomuksen kanta pakkoruotsiin vai onko sitä ollenkaan? Minun käsittääkseni Kokoomus ei ole poistamassa pakkoruotsia, oikeastaan puolue haluaa vaieta koko asiasta. Oletan että ääni Kokoomukselle on ääni pakkoruotsille.

Olen jokseenkin varma että etenkään Heikkinen ei halua tästä puhua. Paljon mieluisampi aihe hälle on arvostella Persuja parhaansa mukaan.

Jukka Romppainen

Puoluekokous on puolueen ylin päättäväelin, ja Kokoomuksen puoluekokouksen mielestä pakkoruotsi on poistettava. Asiaa tuskin voi selvemmin ilmaista.

"Olen jokseenkin varma että etenkään Heikkinen ei halua tästä puhua."
No ei tarvinnut edes blogista poistua, kun löytyi jokunen kirjoitelma ao. ehdokkaalta.

Olkaa hyvä:
http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asi...

Ilkka Järvelä

"Puoluekokous on puolueen ylin päättäväelin, ja Kokoomuksen puoluekokouksen mielestä pakkoruotsi on poistettava. Asiaa tuskin voi selvemmin ilmaista."

Kuten me molemmat hyvin tiedämme, Kokoomus-johto viis veisaa moisesta.

"No ei tarvinnut edes blogista poistua, kun löytyi jokunen kirjoitelma ao. ehdokkaalta."

Niin juuri. Tuolla:
http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/574...
kysytään näin:
"Mikäli eduskunnassa järjestettäisiin äänestys "pitäisikö pakkoruotsista luopua Suomessa?", miten äänestäisit? Olisiko mahdollista, että alistuisit Kokoomuksen ryhmäkuriin?"

Heikkinen vastaa: "On aiva varma, että äänestäisin pakkoruotsia vastaan."
eli ei piittaa puoluekurista.

Jokin ainaa myöhemmin tuon blogitekstin jälkeen Heikkinen kirjoitti tekstin:
http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/580...
jossa hän siis arvostelee Persujen puoluekurittomuutta joka onkin ilmeisesti huono asia? Tuossa blogissa esitin hänelle kysymyksen:
"Aikooko Kokoomuksen kansanedustaja Henri Heikkinen noudattaa puoluekuria vai ei? Yksi sana riittää vastaukseksi, kyllä tai ei?"

Käy itse toteamassa, Henri EI vastannut tuohon kysymykseen, kommentoi toki tuota blogitekstiään kysymykseni jättämisen jälkeen. Ilmeisesti Heikkisen oma puoluekurittomuus on ok, Persujen ei ole. Ainakin Heikkisen mielestä?

Mitä Jukka veikkaat, vastaako Henri tähän millään tavalla.

Jukka Romppainen

Ömh… Eihän tuollaista tilannetta voi tulla vastaan.

Siis, että Kokoomus olisi hallituksessa, ja hallitus esittäisi pakkoruotsista luopumista, mutta Kokoomus vastustaisi sitä ja eduskuntaryhmänjohtaja vaatisi kaikkia äänestämään sitä vastaan? Ei, ei, Ilkka: Kokoomus ei ole vihreät.

Ensinnäkin, puoluekuriahan tarvitaan vain tehokkaaseen hallitustyöskentelyyn; että saadaan edes osa sovituista muutoksista runnottua läpi.

Jos Kokoomus olisi oppositiossa, ja pakkoruotsista luopumista tulisi hallituksen ehdotus, niin sehän olisi erittäin positiivista. Saavuttaisimme tavoitteen.

Ei oppositio tarvitse puoluekuria. Kehitykselle haitallistahan se vain on vastustaa vastustamisen puolesta. Halveksin sellaista oppositiotyöskentelyä, jonka tavoitteena on vain hallituksen kaataminen, hinnasta viis. Onko sillä loppujen lopuksi väliä, kenen ehdotuksesta asiat etenevät? Pääasia, että mahdollisimman moni poliittisista tavoitteista toteutuvat, hallituksen kokoonpanosta huolimatta.

Elän vielä Suomessa, jossa asiat tappelevat, eivät ihmiset.

Ilkka Järvelä

"Siis, että Kokoomus olisi hallituksessa, ja hallitus esittäisi pakkoruotsista luopumista, mutta Kokoomus vastustaisi sitä ja eduskuntaryhmänjohtaja vaatisi kaikkia äänestämään sitä vastaan? Ei, ei, Ilkka: Kokoomus ei ole vihreät."

Höpöhöpö. Siis: Kokoomus kannattaa pakkoruotsia:
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2010/06/1...

Jos seuraavassa eduskunnassa asiasta päätettäisiin äänestämällä, tämän hetken tiedon mukaan Kokoomuksen kanta on: pakkoruotsi pitää säilyttää. Ja sen puolesta äänestäisi joka ainoa Kokoomuksen kansanedustaja. En tiedä mitä Heikkinen tekisi, jos sinne selviää. Aika ristiriitaisia ovat hänen kannanottonsa, niistä ei ota selvää. Politiikon aineksia.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Kokoomuksen puoluekokouksen kanta on vastustaa niukin luvuin pakkoruotsia. Tämä on myös kokoomusnuorten kanta ja siitä on työn alla vieläpä erillinen kampanja. Se, mitä yksityishenkilöt ovat asiasta mieltä on toinen juttu.

En usko, että olisi ongelmaa miten pakkoruotsikysymyksessä äänestää. Edelleenkin jos se tulisi oikeasti äänestykseen asti, niin se tulisi aika varmasti hallituksen esityksenä.

En vastannut aiempaan "kyllä vai ei" -kysymykseen juuri sen takia, mitä Juho Anttilakin siihen kommentoi. Ei tuo ole sellainen asia, että "teen aina kuten käsketään" tai "änkyröin aina".

Jukka Romppainen

En jaksaisi lyödä päätä seinään, mutta väännän nyt rautalangasta:
---
Kokoomuksen virallinen kanta on, että jatkossa peruskoulussa ja toisella asteella kaikki opettelevat kaksi haluamaansa kieltä.

Muutosta ruotsin perustuslailliseen asemaan ei tule tehdä.
---

Ilkka Järvelä

Ekaksikin: asia ei siitä selittelemällä muuksi muutu, Kokoomuksen kanta on kannattaa pakkoruotsia. Ei ole yhdentekevää mitä yksityishenkilö Jyrki Katainen asiasta sanoo.

Toiseksi: et siis hyväksy Persujen puoluekurittomuutta mutta oman puoluekurittomuutesi hyväksyt.

Ja kolmenneksi: onhan se tietysti kohtuutonta esittää kansanedustajaehdokkaalle kysymys johon odottaa kyllä tai ei vastausta. Juho totesi puolestasi ettet siihen pysty vastaamaan.

Jukka Romppainen

Kokoomus ≠ puheenjohtajansa.

Ei olekaan yhdentekevää. Tällaisesta toiminnasta seuraa luottamuspula. Mikäli se on riittävä, on ko. henkilön vaikeampaa saada jatkossa yhtään minkäänlaista asemaa puolueessa.

Tilanne on sama, kun työntekijä kieltäytyy tekemästä hänelle määrättyä tehtävää.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Pakkoruotsista:

Puoluekokous lähti pakkoruotsia vastustamaan, joskin vielä niukasti. Kataista ei voi pakottaa toimimaan vastoin omaatuntoaan, mutta asian voi ratkaista äänestämällä selvästi pakkoruotsin vastaisia ehdokkaita. Koko asia ei olisi edes noussut niin kiihkeään keskusteluun ,ellei kokoomuksen puoluekokouksessa olisi asiaa käsitelty. Asia kyllä etenee siitä.

***

Rautalangasta, osin blogiani lainaten:

Kysymys puoluekurista ei ole sellainen, mihin voi vastata ehdottomasti kyllä tai ehdottomasti ei juuri sen vuoksi, että:

Politiikka on joukkuepeliä, jossa mennään yhteisesti sovittuun maaliin. Ryhmässä käydään läpi eri kannat, niiden vaikutukset ja sovitaan yhteisesti minkä taakse lähdetään. Tätä kutsutaan puoluekuriksi. Jossain asioissa on pakko tehdä kompromisseja, mutta en ole missään sitoutunut toimimaan totuutta tai omaatuntoani vastaan. Se, että ei halua toimia vastoin totuutta tai omaatuntoaan ei tee vielä "puoluekurittomaksi".

Sama kuin minä kysyisin "Vieläkö hakkaat vaimoasi? Kyllä vai ei?". Yksinkertaistat tätäkin asiaa aivan liikaa. Kyseessä ei ole mikään mustavalkoinen asia.

En niele persujen väitteitä puoluekurittomuudesta, koska sama koskee myös heitä mikäli mielivät toimia hallituksessa.

Kuten Vistbacka asian ilmaisee:

- Jos joutuu hallitusvastuuseen ja tulee suuri joukko uusia edustajia, voi heidän olla aluksi vaikeaa ymmärtää, että kaikkia asioita ei heti saada lävitse, Vistbacka toteaa.

Tämä saattaa aluksi kuormittaa puolueen eduskuntaryhmän johtoa.

- Ryhmän pitäminen hallituksen esitysten takana vaatii kovaa työtä.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Kyllä se Henrikin saa pössäytellä Hassiksensa rauhassa, kyllä merkit on semmoset oulunläänissäkin, joten se siitä ehdokasjoukon kirjavuudesta, myös kokoomuksessa.Jääkiekkoilijat ja missit ovat alueellisissa raporteissa noussut kiitettävästi esille!

Matias Härkönen

Kokoomuksessa jos jossain on niitä viherstalinistejä ja oikeistopopulisteja. Sharia lakia kannattava Sasi, maahanmuuttovastainen zyskoVITSI, hyysärinaisia enemmän kuin jaksan mainita ja tietenkin Kokoomusnuoret, jotka on laitettu kalastelemaan ääniä Persuilta! Jos enemmistö kokoomuslaisista vastustaa pakkoruotsia, johto ottaa oikeudekseen puolustaa sitä! Sellane sateenkaari, että on kuin lottoais vaaleissa!

turunen (nimimerkki)

HH: "Perussuomalaisilla ei siis ole oikein mitään yhteistä linjaa, ehkä maahanmuuttoa ja hallitusvastaisuutta lukuun ottamatta, mikä on äänestäjän kannalta aika ristiriitaista."

Entisenä kokoomuksen(kin) äänsestäjänä sanon sen verran, että maahanmuutto on saatava näiden vaalien jälkeen hallintaan. Se on minulle ykkösprioriteetti. Siksi nyt pitää äänestää hallitukseen perussuomalaisia, eikä Sirpa Pietikäisen ja Alexander Stubbin kokoomusta. Kokoomus on tämän asian suhteen yhä iso osa ongelmaa.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Et ole ainoa jolle maahanmuuton järkeistäminen on ykkösprioriteetti. Itse maahanmuuton ongelma on islamin leviäminen, kun taas vastavuoroisuuteen perustuva siirtolaisuus ei ole ongelma.

Pohjaksi erinomaisin argumentein varustettu puheenvuoro:
http://www.muutos2011.fi/vb/entry.php?152-Vierasky...

Shemu P

Hyvä analyysi.

Persujen kenties suurin ongelma on viitaamasi ehdokkaiden ja tulevien kansanedustajien kyvykkyys. Vistbacka on aidosti ja syvästi huolissaan joukkiosta, mikä Arkadianmälle keväällä rynnistää. Kokemusta on vähän, mielipiteet sekalaisia, ja mainitsemistasi Vihreistä poiketen myös selvästi keskiverto kansalaisia tiedollisesti ja taidollisesti vajavaisempia.

Soinilla ja tulevalla eduskuntaryhmän puheenjohtajalla työnsarkaa riittää. Siinä ei sloganit auta. Voi olla mahdotonta pitää tuo lauma kasassa. Hajaannus on mitä ilmeisin, nyt vain arvaillaan milloin.

J. Gagarin

"Olemme laman maksutalkoissa valmiita korottamaan ylimpien ansiotuloveroluokkien veroprosenttia nykyisestä. Hyvätuloisten verottaminen on paras tapa rajoittaa kerskakulutusta, toisin kuin arvonlisäveron nostaminen, joka pienentäisi eniten pienituloisten kansalaisten kulutusmahdollisuuksia."

Tuossa lauseessa kiteytyy kaikki se miksi en voi perussuomalaisia kuvitellaakaan äänestäväni. He haluavat kiristää jo nykyäänkin maailman korkeinta tuloveroprogressiota. Kun tämä on näköjään heidän tärkein päämääränsä, siis ahkeran duunarin tienestien sosialisoimien poliitikkojen rilluteltavaksi, niin jätän mielelläni heidän äänestämisensä sosiaalipummien tehtäväksi.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Alle 60000e/v ansaitsevat ovat sosiaalipummeja J. Gagarinin mukaan!
Kyllä progression palauttaminen verotukseen, on ainut keino rajoittaa tuloerojen kohtuutonta kasvua!

J. Gagarin

Progression palauttaminen? Suomalaisen palkansaajan veroprogressio on jo nykyisellään maaailman huippua. Eikö teille riistososialisteille mikään riitä?

Matti Palviainen

1980-luvulta Suomessa (ja koko läntisessä maailmassa) on tapahtunut valtava tuloerojen ja omaisuuserojen kasvu. Kun huippujohtaja tuolloin hankki 10 kertaa enemmän kuin duunari, niin ero nykyään on luokkaa satakertainen.

Tekevätkö johtajat enemmän duunia nykyisin? Ehkä, ehkä ei. Mutta varmasti eivät 10 kertaa enemmän.

Entä sittwen tulokset? Surkeat. Suomessa oli miltei täystyöllisyys tuolloin ja länsimaailmassa yleisemminkin työllisyys oli huomattavasti paremmin. Silloin kaukaisella 1980-luvulla ei puhuttu yritysten yhteiskuntavastuusta. Mutta nyt siitä puhutaan. Siitä puhe mistä puute.

Aikoinaan Suomenkin yritysjohtajat toimivat isänmaallisesti. Entä nyt. Itsekkyys on isänmaalisuuden vastakohta."Perussuomalaisille isänmaanrakkaus on epäitsekkyyttä
Suomen kieltä on vaalittava."- Periaatteita PS:n vaaliohjelmasta

http://www.perussuomalaiset.fi/ohjelmat

Suuret tuloerot johtavat ihmisten eriarvoistumiseen, lokeroitumiseen ja suomalaisten yhteisöllisyyden eli isänmaallisuuden laantumiseen. Sen seurauksena yhteiskunta rapautuu.

Jos jotkut ahneutensa sokaisemat yksilöt ulosmittavat asemansa perusteella kohtuuttomasti yhteisesti tehdystä tuloksesta, on vain hyväksi yhteiskungtamoraalion kannalta, että yhteiskunta toteuttaa sopivan ojennuksen.

Ahneus on rappion merkki. Voidaan aivan perustellusti puhua Länsimaiden (Suomenkin) tuhosta. Tutusta asian perusteluihin prof. Vihavaisen kirjasta Länsimaiden tuho.

Ruotsinmielisenä et tietenkään kuvittele äänestäväsi Perussuomalaisia.
Suosittelen, että otat esimerkkiä Mannerheimistä.

"Brittiäinen sotahistorian tuntija J. E. O. Screen kirjoitti kirjassaan Mannerheim:"Merkille pantavaa on, että hän (Mannerheim) halusi tulla kutsutuksi nimellä finne (suomalainen), jonka monet ruotsinkieliset varasivat tarkoittamaan vain suomea puhuvia suomalaisia. Eräät ruotsinkieliset pitivät Mannerheimia liian suomalaisena, ...
Hän arvosteli avoimesti Ruotsin puuttumista kielikiistaan:"

J. Gagarin

"1980-luvulta Suomessa (ja koko läntisessä maailmassa) on tapahtunut valtava tuloerojen ja omaisuuserojen kasvu. Kun huippujohtaja tuolloin hankki 10 kertaa enemmän kuin duunari, niin ero nykyään on luokkaa satakertainen."

Niitä sata kertaa enemmän tienaavia huippujohtajia ei ole Suomessa kuin kourallinen. Heidän tulonsa eivät maan budjettivajetta pelasta, eivät juuri hetkauta minnekään suuntaan. Tämän ymmärtävät perussuomalaisetkin ja siksi he haluavat ryöstää tienestit keskituloisilta, joita sosiaalipummit kadehtivat. Perussuomalaiset ovat näköjään päättäneet profiloitua toimeentulotuen varassa elävien ja työtä vieroksuvien sosialistiseksi klikiksi.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Sortokapitalisteja ei ole muuta tasapuolisempaa tapaa, saada osallistumaan yhteiskunnan kustannuksiin! Uskoakseni persuissakin on monia jotka tienaavat ja hyväksyvät tämän tosiasian, että yhteisessä veneessä ollaan!

J. Gagarin

5000 euroa kuussa tienaa ammattimies, joka pakertaa arjessa perheensä elättämiseksi. Monet heistä perheensä ainoita varsinaisia tulonsaajia. Siitä on sortokapitalismi kaukana.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

J Gagar, jos ajattelisit sen suuren tulon siten, että se ei suinkaan sellainen tilanne jossa 3:sta työstä perittäisiin sama vero kuin yhdestä työstä (sama euromäärä) niin olisko se hyväksyttävämpää ?

J. Gagarin

Hyväksyttävää olisi, että kolmea työtä tekevää verotettaisiin jokaisesta työstä saman veroprosentin mukaan. Nyt perussuomalaiset haluavat, että vähintäänkin siitä kolmannesta työstä saatavat tienestit sosialisoidaan valtiolle kokonaisuudessaan.

En tosin aivan ymmärtänyt mitä tarkkaan ottaen tarkoitit.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Tätä tarkoitin, no mitäpä tästä 5000 tienaa yhteiskunta ? Kun lasketaan se siltä näkökulmalta, että olen työlistäjä ja maksan sen sinulle palkkana ? Ja jotta pystyn maksamaan, niin paljonko minun pitää työstäsi laskuttaa ? Ja jos se asiakas ei pystykkään maksamaan, mitä sinä sanot kun kerron sinulle, että nyt ei rahaa tilillä vaan ole ?

J. Gagarin

Ehkäpä sinulla on joku sanoma mielessäsi, mutta jotenkin et pysty ilmaisemaan sitä niin, että se tulisi ymmärrettäväksi. Tuossa esimerkissäsi edellä kyllä rivien välistä viitattiin yrittäjän riskeihin ja siinä olet oikeassa.

Matti Palviainen

"Perussuomalaisilla ei siis ole oikein mitään yhteistä linjaa, ehkä maahanmuuttoa ja hallitusvastaisuutta lukuun ottamatta, mikä on äänestäjän kannalta aika ristiriitaista."

Puhdasta puppua. Muilla puolueilla ei ole konkreettista ohjelmaa. Ohjelmaksi ei riitä kaiken suvaitseminen ja joka suuntaan nuoleskelu.

http://www.perussuomalaiset.fi/ohjelmat

Perussuomalaisten linja on Snellmanin, Mannerheimin, Ståhlbergin suomalaisen isänmaallisuuden linja.

Shemu P

Tässä tuli hauska ristiriita:

"Perussuomalaisten linja on Snellmanin, Mannerheimin, Ståhlbergin suomalaisen isänmaallisuuden linja."

Aitosuomalainen kansanliike. Vastustamme ruotsin kieltä, venäjää, maahanmuuttoa ja kaikkea siihen liittyvää. Silti kannustamme tunnustamaan suomalaisen historiamme ja etenkin sen suurmiehet. Ylläolevat ovat vain esimerkkejä suomen keilisistä, aitosuomalaisista ja perussuomalaisista.

Mahtaa kaverit kääntyä haudoissaan, jos tietäisivät miten heitä käytetään hävyttömässä, epäisänmaallisessa ja selkärangattomassa populismissa hyväksi.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Persujen ohjelma oli oikein hyvä. Pientä viilaamista toki, mutta kaiken kaikkiaan. Kepu, SDP ja kokoomus ovat arvostelleet persujen veropoliittisia ajatuksia. Aivan turhaan. Tupun, Hupun ja Lupun valtiontalouden pelastiminen perustuu ainoastaan ja vain talouskasvuun, joka on täysin epärealistinen.

Minä tiedän oikein hyvän vaikutuskeinon, joka on parlamentaarinen ja helppo toteuttaa. Sen nimi on suora demokratia. Sitä ajaa Muutos 2011.

Jukka Romppainen

Siis em. vaikutuskeinohan juuri ei ole parlamentaarinen?

"A parliamentary system is a system of government in which the ministers of the executive branch are drawn from the legislature and are accountable to that body, such that the executive and legislative branches are intertwined. ..."
http://en.wikipedia.org/wiki/Parliamentary

Yki (nimimerkki)

Täysin samantekevää, mikä on persujen vaalilinjaus. Se on yhtä vahva kuin demarien aikoinaan "lapsilisien kolminkertaistaminen" . Sen minkä ns."kansallinen" kokoomus on tehnyt ja luvannut hallituksessa on: Suomi kuuluu kaikille! Ja tätä en ikinä tule unohtamaan! Ja tämä näkyy helsingin kaduilla. Kiitti vaan vitusti!

Toimituksen poiminnat