Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Pohjois-Suomi itsenäiseksi!

  • Suomen demokraattisen kansantasavallan lippu
    Suomen demokraattisen kansantasavallan lippu
  • Suomen demokraattisen kansantasavallan kartta, johon merkitty naapurimaa Suomi
    Suomen demokraattisen kansantasavallan kartta, johon merkitty naapurimaa Suomi

Tuomas Enbuske ehdotti hiljattain blogissaan Pohjois-Suomen irroittamista muusta maasta niin, että Suomen itäraja kulkisi Pähkinäsaaren rauhan rajoja pitkin. Ajatus on monellakin tapaa kannatettava, mutta itse laittaisin rajan jo Oulun Lääniin. Eli suomeksi sanottuna Pohjois-Suomen tulisi pyrkiä itsenäistymään etelästä, ja uuden valtion pääkaupungiksi tulisi luonnollisesti Oulu.

Perinteen mukaisesti maan nimi olisi Suomen demokraattinen kansantasavalta. Kuten kansandemokratioissa yleensä, ei SDK:lla ole mitään tekemistä demokratian eikä kansan kanssa, vaan idean isänä olisin tietysti itseoikeutettu uuden valtion johtaja. Maassa olisi käytössä suora demokratia, mutta kuten Stalinin huhutaan sanoneen: "It's not the people who vote that count. I'ts the people who count the votes". Enemmistö kansasta olisi siis aina takanani.

Kansandemokratian lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset. Työttömyyttä on paljon ja kansa nousisi pian barrikadeille, ellei asialle tehtäisi jotain. Rahoittaaksemme valtion menoja sen alkuvaiheessa yksityistäisimme käytännössä kaiken julkisen omaisuuden, jota köyhässä Pohjois-Suomessakin on epäilemättä miljardien arvosta.

Leipä ja sirkushuvit pitävät kansan tyytyväisenä, joten SDK:ssa otettaisiin käyttöön kaikille kansalaisille maksettava kansalaispalkka eräänlaisen negatiivisen tuloveron mallilla, joka on oikeudenmukaisin ja monella tapaa järkevin sosiaaliturvan muoto. Yleisradiota maassamme ei ole, mutta mahdollisuus Internetyhteyteen ja löyhä tekijänoikeuslainsäädäntö takaisivat kansalle aivoja mädättävän viihteen.

Yksityistäisimme myös koululaitoksen, terveydenhuollon ja oikeastaan melkein kaiken muunkin. Kaiken sellaisen, mille ei löydy yksityistä kysyntää, yksinkertaisesti lakkauttaisimme muutamaa mielestäni välttämätöntä organisaatiota kuten armeijaa, poliisia, palokuntaa ja oikeuslaitosta lukuunottamatta. 

Euroopan Unioniin Suomen demokraattinen kansantasavalta ei liittyisi, koska maamme vihaa erilaisia direktiivejä. Tekisimme kuitenkin runsaasti vapaakauppasopimuksia, eikä esimerkiksi tuonti- tai vientitulleja olisi lainkaan. Mikäli EU ei jostain syystä suostuisi vapaakauppaan, täytyisi jäsenyyttä harkita, mutta mikään "mallioppilas" ei Suomen demokraattinen kansantasavalta olisi.

Vähävaraisimmat saisivat palveluseteleitä, jotta jokaisella olisi kuitenkin mahdollisuus peruskoulutukseen ja jonkinlaiseen terveydenhuoltoon. Niistä, jotka ovat juoneet kansalaispalkkansa, huolehtisi ensisijaisesti suku ja perhe, yksinäisistä kirkko tai jokin muu valtiosta erillinen hyväntekeväisyysyhdistys. Näin se on ollut aikaisemmin, eikä maailmanloppua tullut silloinkaan.

Eläkeläiset voisivat mennä karhuamaan pyramidihuijauksella kerättyä eläkettään Suomen valtiolta, minun maassani pärjätään kansalaispalkalla ja mahdollisilla yksityisillä vakuutuksilla. Virkeimmille senioreille olisi varmasti kysyntää vielä työelämässä, sillä kansandemokratia ei vaadi esimerkiksi lastenhoitajalta maisterin tutkintoa. 

Eläkeläisistä huolehtisi ensisijaisesti heidän perheensä, mitä voitaisiin jopa tukea. Yksinäisiä vanhuksia varten pitäisi rakentaa osuuskuntaperiaatteella toimivia asumisyhteisöjä, joissa asukkaat auttaisivat toisiaan, olisivat seurana toisilleen ja huolehtisivat päivittäisistä askareista yhteisvoimin. Julkisin varoin tuettaisiin näiden asumisyhteisöjen turvallisuusvalvontaa sekä säännöllisiä hoitajakäyntejä asukkaiden kunnon seuraamiseksi. 

Varsinaisia laitoshoitopaikkoja varattaisiin vain niille yksinäisille, jotka ovat liian heikkokuntoisia pärjäämään asumisyhteisössä muiden asukkaiden tuella. Ihmisellä on oikeus sekä arvokkaaseen elämään läheisten ympäröimänä että arvokkaaseen kuolemaan. Tästä syystä Suomen demokraattisessa kansantasavallassa kuolemansairailla on vakaasti tahtoessaan oikeus myös eutanasiaan. Sanomattakin on selvää, että kovista kivuista kärsiville kuolemansairaille morfiinia on tarjolla niin paljon kuin he tarvitsevat.

Myös Suomen demokraattisessa kansantasavallassa olisi siis joitain julkisia palveluja. Miten nämä kaikki sitten rahoitettaisiin?

Suomen demokraattisessa kansantasavallassa verot ja erilaiset työllistämisen kulut tiputettaisiin minimiin. Esimerkiksi eläkevakuutus olisi henkilökohtainen ja vapaaehtoinen. 

Erittäin matala, alle kymmenen prosentin yhteisövero houkuttaisi maahan runsaasti ulkomaisia investointeja ja esimerkiksi monet suomalaiset yritykset siirtäisivät pääkonttorinsa maahan. 

Yleissitovilla työehtosopimuksilla ei kansandemokratiassa ole sijaa, vaan kaikki sovitaan paikallisesti. AY-liikkeen tärkein tehtävä olisi kerätä tietoja mahdollisista väärinkäytöksistä ja tiedottaa alan yleisistä käytännöistä jäsenilleen. 

Tämän myötä jokaisella on mahdollisuus vertailla eri yritysten työehtoja ja selkänojaa valituksiin. Huonot työnantajat olisivat nopeasti median hampaissa.

Koska radikaalisti lisääntynyt teollisuus tarvitsee energiaa, antaisin kaikille halukkaille luvan rakentaa ydinvoimalansa maahani, ja polttoainettakin löytyy omasta takaa esimerkiksi Talvivaarasta. Mikään energiamuoto ei saisi penniäkään valtion tukea, ja energiaverotus perustuisi puhtaasti päästöihin.

Kansandemokratia ei moralisoi, ja erilaiset kasinot ja muut viihdelaitokset olisivat luonnollisesti sallittuja, mikä nostaisi etenkin Lapin matkailun houkuttelevuutta kolmanteen potenssiin. Oulun ja Rovaniemen kansainväliset lentokentät olisivat hyvin pian laajennuksen tarpeessa. 

Näiden toimenpiteiden myötä maassa vallitsisi käytännössä täystyöllisyys ja koska valtio on minimoitu, ei verojakaan tarvitse juuri kantaa. Tulo- ja pääomaveroa ei kansandemokratiassa eritellä, vaan kaikki tulo verotetaan matalan tasaveron mukaan, mutta kuitenkin niin, että alle 1000 henrin (vastaa 10 000 nykyeuroa) vuositulot olisivat täysin verovapaita ja vasta sen ylimenevästä osasta perittäisiin veroa.

Matala verotus ja vapaus houkuttelisivat hyvätuloisia eteläsuomalaisia maksamaan veronsa, sekä siirtämään yrityksensä naapurimaahan, jossa yhteinen kieli ja kulttuuri madaltavat muuttokynnystä. Köyhtyvä etelä pitäisi tiukasti kiinni sosiaalidemokratiasta ja joutuisi pian rajoittamaan jatkuvaa maastamuuttoa pohjoiseen ja rakentamaan rajalle muurin, jota aina yhtä innokkaat asevelvolliset partioivat.

Tämän uhan vuoksi Suomen demokraattisen kansantasavallan puolustuksesta vastaa NATO, joka yhdessä vapaaehtoisista kootun huippuvarustellun armeijan kanssa suojaa valtiota Venäjän ja jatkuvasti köyhtyvän Suomen varalta. Näiden sekä muiden kansandemokratiamme koskemattomuutta uhkaavien tahojen varalta Kainuun prikaatin ja Sodankylän Jääkäriprikaatin luolat ovat täynnä huippumoderneja jalkaväkimiinoja, noita kaikkein kustannustehokkaimpia puolustusaseita.

 

****

Mikäli pidit kirjoituksestani ja haluat auttaa vaalityössäni voit tukea eduskuntavaalikampanjaani lahjoittamalla rahaa tukiyhdistykseni tilille.

Tukiryhmän tili on POP 478300-147202. Viestiin voit laittaa omat terveisesi. 

Vaihtoehtoisesti voit lähettää tekstiviestin "KOKOOMUS HENRI" (ilman lainausmerkkejä) numeroon16130 ja tuet vaalikampanjaani. Viestin hinta vain vitosen. Voit kuvitella tarjoavasi kaljatuopin kaverille :) 

Jos sinua kiinnostaa mitä puuhailen tämän blogin ulkopuolella liity Facebook -ryhmääni: http://www.facebook.com/heikkinen.henri

Kotisivuni löydät osoitteesta http://www.heikkinen.hk

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

juri g.

Eiku mielestäni nykyinen Helsingin kaupunki pitäisi erottaa tie- ja muiden tullien sisään monikulttuuriseksi paratiisiksi, kaupunkivaltioksi malliin Gibraltar tai Hongkong. Punavihreä kansainvälvaltuuskunta saisi pitää valtaa siellä.

Raja menisi tarkasti nykyistä kaupunginrajaa, esim Vuosaaren satama jäisi Helsingille mutta Vantaan lentoasema sinivalkoiselle Suomelle.

Helsinki tuottaisi hallintopalveluja Suomelle tai kuka niitä kilpailuttamisen kautta ostaisikaan. Varsinainen Suomi veisi metsä- ja metalliteollisuuden tuotteita ja olisi omavarainen elintarviketuotannoltaan. Hallintobyrokratia pidettäisiin syöpäkasvaimen leikkauksen jälkeen minimissään.

P.S. Tarkemmalla lukemisella hyväksyn myös Heikin valtion. Miten kohtelette meitä Etelä-Suomesta tulevia veropakolaisia?

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Tervetuloa, mutta tukia ei saa ennen kansalaisuutta.

Vieras (nimimerkki)

Mites herra valtakunnanjohtajan valtiossa saa sitten kansalaisuuden? Jos vaikka piipahtaisi sosiaalishoppailemassa.

Muuten kaikuisiko rajalla ämyreistä:"Suomipoika, tule tänne niin saat halvalla viinaa, pilveä ja naista."?

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

En ole miettinyt vielä niin pitkälle. Onko ehdotuksia?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Onneksi Suomen demokraattisessa kansantasavallassa on Oulussa teknologiayrittäjiä, jotka vaikka kännykkäpelillä ja soittoäänillä nostaisivat koko itsenäisen valtion kukoistukseen sen erottua Euroopan unionista ja laitettua hintasuhteet kohdalleen elämsen mahdollistamiseksi. Soittoäänten lisäksi maahan perustettaisiin kukoistava kaivosteollisuus ja uudelleen perustettaisiin metsäteollisuus. Pääkaupungiksi voisi osoittaa vaikka Sodankylän niin oululainen herroittuminen ja rouvittuminen ei haittaisi itsenäisen valtion kehitystä Kalotin Libanoniksi: trading-alueeksi.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Matala yhteisövero houkuttelee aika paljon muutakin yrittäjyyttä

Vieras (nimimerkki)

Kauanko menee että Maikkari uutisoi Kokoomusehdokkaan ajavan Pohjois-Suomea itsenäiseksi Suomen demokraattiseksi kansantasavallaksi. : D

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Ei ne nyt jatkuvasti tätäkään lue :D

danielewski (nimimerkki)

Eikös tuota voisi toteuttaa sillä tavoin jo nyt, että hallinnon tietojärjestelmiin kehitettäisiin Pohjois-Suomi -emulaattori, jossa keinoäly kehittäisi kaikkiin etelästä lähteviin syötteisiin normaalilta näyttävän vasteen. Todellisuudessa asiat järjestettäisiin sitten oman mielen mukaan tämän emulaattorin selän takana. Jotkin Potemkinin kulissit sitten vain äkkiä pystyyn, jos joku inspehtori vaivautuu paikalle IRL

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Käänteiset Potemkinin kulissit, niin voitaisiin aina valitella köyhyyttä kun Helsingin herrat tulevat.

Jukka Romppainen

Hurraah.

Mutta älkäämme unohtako itäistä Suomea. Varmasti esim. Pohjois-Karjalassa on vielä paljon maalaisjärjellä ajattelevia ihmisiä, toisin kuin monikulttuurisessa etelä Suomessa. On epäinhimillistä jättää nämä "sudeettialueet" Helsingin sosialidemokratian jalkoihin.

Aki Kivirinta (nimimerkki)

Joo, saa olla aika uuno jos tämän todesta ottaa. Tosin onhan tässä isokin totuuden siemen mukana, demokratia vain pitää huolen ettei tällaista pysty tapahtumaan.

Dr.Schmidt (nimimerkki)

Väliaikaisestihan voi muuttaa bulvaaniosoitteeseen. Anna osoite, koska pitää viimeistään muuttaa, jotta voin äänestää ja palata sitten kotikuntaani.

Mika.h (nimimerkki)

Olisi muuten mielenkiintoinen kokeilu tehdä lapista euroopan veroparatiisi...;)

Venäläisiä tuonne tulisi ainakin pilvin pimein. Riittäisikö se? En tiedä, mutta kokeiluna olisi kyllä mielenkiintoinen juttu.

Maailmassa on kuitenkin yrityksiä, jotka kaipaavat vaan postiosoitteen, pientä maksua vastaan tietysti. Lappiin kyllä postilaatikoita mahtuisi, ns tarpeeksi..

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Uskoisin että verovapaus vaikuttaisi paljon positiivisemmin kuin kaikki Lapin saamat kehitystuet yhteensä.

Mika.h (nimimerkki)

Voipi olla.

Olisi mielenkiintoinen laskelma jos jostain näkisi mihin valtion rahat maantieteellisesti menevät ja mistä ne tulevat. Tuosta olisi sitten kiva laskeskella ongelmien suuruutta..

Reippaana ehdokkaanahan tuollaisenkin taulukon jostain kaivat, vai mitä..;)

Dr.Schmidt (nimimerkki)

¨Mihin osoitteeseen pitää muutta ja miksi ajaksi?

Vieras (nimimerkki)

Heh heh. Kovasti väittää olevansa tavallisen työntekijän asialla vaikka kaikki tekemänsä kertoo toista ja on vielä pokkaa nälviä asialla.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto
Käyttäjän mikaisomaa kuva
Mika Isomaa

Hitto Henri, loistavaa tekstiä :D

Voisko tuntureista tehdä tekojärviä joihin pumpataan tuulivoimalla vettä? Myös ydinvoimalan vois laittaa tunturille ja lauhdevesi pitää järven talvella lämpimänä. ;)

Vieras (nimimerkki)

Olisit kirjoittanut tämän tekstin aikasemmin, niin olisin voinut vaihtaa äänestyskuntaani ennen vaaleja.

Vieras (nimimerkki)

Vielä ehtii vaihtaa. Kunhan kirjat ovat Oulun vaalipiirissä 51 päivää ennen vaalipäivää.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Toivottavasti et Henri sukella liian syvälle kokoomuksen syövereihin. Sillä voisi olla näivettävä vaikutus tuoreille ajatuksillesi.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Ei taida olla pelkoa näillä ajatuksilla ;)

MasaMainio (nimimerkki)

Olishan se kieltämättä kiva että edes osa (nykyistä) suomea olisi itsenäinen valtio...

Käyttäjän pasi kuva
Pasi Matilainen

Miksi tämän kirjoituksen aiheet ovat "hupi" ja "Viihde"? Tämähän on täyttä asiaa!

Jos nyt sattuisi käymään niin positiivisesti, että joku media tästä repäisee huvittelujutun Henrin "kustannuksella", mutta idea laajalle levitessään saisi hieman kannatusta ja Henri tulisi tahtomattaan käynnistäneeksi pienimuotoisen Pohjois-Suomen itsenäisyysliikkeen, niin tarjoan Henrille pullollisen jotain hyvää skottiviskiä.

Niin ja voin myös luvata muuttavani ensimmäisten joukossa Suomen demokraattiseen kansantasavaltaan! :-)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Itäkeskus, viisumit esiin! -huudeltiin Helsingin metrossa jo kauan sitten.

Käyttäjän jukkaheinonen kuva
Jukka P. Heinonen

Muistuttaa Singaporea tama SDK, jollakin lailla, mutta ei kaikilta osin.

Vieras (nimimerkki)

Tehdään Kiinan muuri pääkaupunkiin jossa monikulttuurisuus, citykanit, sudet, tietullit ja guggenheimit voivat elellä rauhaisaa yhteiseloa.

Vieras (nimimerkki)

Savo itsenäiseksi!

Thomas Taussi

Arvostettu suomalainen yhteiskuntafilosofi ja klassisen taloustieteen pioneeri Anders Chydenius ehdotti Pohjois-Suomen muuttamista minimivaltioksi 1700-luvulla. Koska Suomi oli tällöin Ruotsin alaisuudessa, eikä demokratiaa edes nykyisessä merkityksessään ollut, keskushallinto tyrmäsi moiset ideat.

risto (nimimerkki)

Oletko Henkka perillä rahan syntymämekanismista? Mielestäni tärkeintä olisi muuttaa yksityispankkien jakelema raha valtionpankin jakamaksi kansalaispalkaksi. Muuten täydellinen yksityistäminen aiheuttaa vain omaisuuden kasaantumisen kansainvälisille pankkiirifirmoille ja pitkällä aikavälillä tapahtuu IMF:n velkaorjaksi joutuminen.

Harmi että oot kokkari. Muuten esität ihan hyviä ajatuksia. Mutta jotenkin tuntuu, että jos haluaisit eduskunnassa esittää samoja ajatuksia niin J Käteinen ja Stuppeli tulisivatkin rahanipun kanssa ja tarjoaisivat ilmaista pelifirmasi pelien markkinointia länsimaisessa lehdistössä + 25% kasvuun vaadittavan velattoman rahoituksen. Edellytys, että mukaudut kokoomuksen uusiliberalistiseen ryhmäkuriin ja alat äänestää itsenäisyyden menemistä EU:lle, mamujen lisääntyvää vastaanottoa, rokotteiden tilailua ja tukipakettien lähettelemistä ympäri Eurooppaa :)

Kalevi Ohraleipä (nimimerkki)

"En ole miettinyt vielä niin pitkälle. Onko ehdotuksia?"

Kansalaisuuden voi saada vain syntymällä eli nykylaista poistetaan ilmoituskäytäntö.

Napalteri (nimimerkki)

Ehdotin itsekin Pohjois-Suomen itsenäistämistä Suomi24:ssa aikanaan. Vastaanotto oli sen mukainen... Mutta onko Henrin kansandemokratiasta oikeus erota? Itsenäistymishaluisia kiinteistöjä voisi löytyä.

"Mielestäni tärkeintä olisi muuttaa yksityispankkien jakelema raha valtionpankin jakamaksi kansalaispalkaksi."

Vaikka paperirahan painovastuu siirrettäisiin valtiolle, se ei poistaisi FIAT-rahan ongelmia. Vapailla markkinoilla toimiva hyödykeraha on toimin valuuttamuotuo.

Lupsakka liberaali (nimimerkki)

Heti kun näin tapahtuu, muutan stadista Ouluun ja perustan yrityksen. KaamosKahvila Oy:stä tulee alueen johtava rasvaliukoisten nautintoaineiden maahantuoja, tuottaja ja jälleenmyyjä. Yli 10 gramman kertaostoksista 20% alennus reseptiä vastaan.

Köyhille ei koulutusta. (nimimerkki)

Mitä koulujen yksityistämien käytännössä tarkoittaisi?
Muuten hyvä kirjoitus. Äänestäisin, jos pystyisin.

Toimituksen poiminnat