Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Pää hajoaa pakkoruotsikeskusteluun!

  • Ilmeeni seuratessani pakkoruotsi-iltaa
    Ilmeeni seuratessani pakkoruotsi-iltaa

Erehdyin katsomaan Ylen pakkoruotsikeskustelua. Luulin aiemman "homoillan" olleen jonkinlainen pohjanoteeraus, mutta kyllä tämä vie voiton. En voi muuta kuin hieroa kämmenellä naamaani ja ihmetellä keskustelun pohjatonta epä-älyllisyyttä. Voin vain kuvitella, miten käsittämätöntä seurattavaa tuo olisi, mikäli olisin ulkomailla varttunut.

Yleisradion yksityistämistä käsitelleessä kirjoituksessani eräs kommentoija muistutti Ylen tuottamista opetusohjelmista. Toivon, että tätä pakkoruotsikeskustelua esitettäisiin eri oppilaitoksissa esimerkkinä käsittämättömän huonosta argumentoinnista. Tosin juuri missään ei taideta opettaa käytännön retoriikkaa tai argumentointia, mikä ehkä omalta osaltaan näkyy myös tässä.

Ehkä tällä ohjelmalla on joskus tulevaisuudessa historiallista arvoa, ja sitä voidaan katsoa asiaankuuluvalla huumorilla. Toisaalta, kuten eräs keskustelijoista mainitsi, ovat samat argumentit olleet käytössä jo pian puoli vuosisataa. Tässäkään poliittisessa asiassa ei ole siis mitään tekemistä totuuden tai terveen järjen kanssa. Asiasta on aivan turha oikeastaan keskustella.

Homoillan keskustelusta suivaantuneet sentään saattoivat erota kirkosta tai liittyä kristillisdemokraatteihin. Meille ainoa mahdollisuus on - yllätys, yllätys - vaihtaa äidinkielemme ruotsiksi. Ei se oikein protestista käy, joten jotain muuta täytyy tehdä.

Olen aina aiemmin kannattanut kaksikielisyyttä ja kaksikielisten palvelujen turvaamista, mutta nyt mieleni on muuttunut. Mikäli RKP ei suostu minkäänlaiseen kompromissiin, miksi suomenkielistenkään tulisi? Tehkäämme kaikkemme sen eteen, että Suomi on tulevaisuudessa kaksikielinen, mutta vain suomen ja englannin voimin.

Tietä oikeaan suuntaan avasi jo kesällä Kokoomus, jonka puoluekokous päätti puolueen kannaksi, että pakollinen toinen kotimainen kieli on korvattava vapaasti valittavalla toisella kielellä. Aiemmissa puoluekokouksissa hylätty, mutta nyt niukasti läpi mennyt esitys sivuutettiin omintakeisesti tulkiten muka ristiriitaisena. Meidän kokoomuslaisten täytyy huolehtia siitä, että seuraavalla kerralla aloitteen takana on jälleen suurempi joukko, eikä kenenkään hatusta löydy enää perustetta, jolla päätöksen voisi sivuuttaa.

****

Muutin sanan ruotsinkieliset RKP:ksi, koska kyllähän monet ruotsinkieliset ovat suostuvaisia kompromissiin, mutta RKP ei. Pahoittelut kaikille ruotsinkielisille.

 ****

Mikäli pidit kirjoituksestani ja haluat auttaa vaalityössäni voit tukea eduskuntavaalikampanjaani lahjoittamalla rahaa tukiyhdistykseni tilille. Tukiryhmän tili on OP 478300-147202. Viestiin voit laittaa omat terveisesi. 

IBAN-tilinumero: FI0347830010047202
Pankin BIC-koodi: HELSFIHH

Jos sinua kiinnostaa mitä puuhailen tämän blogin ulkopuolella liity Facebook -ryhmääni: http://www.facebook.com/heikkinen.henri

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Janne Pihlaja (nimimerkki)

Hyvä protestihan olisi liittyä Suomalaisuuden liitton. ;)

iiris. (nimimerkki)

Protestiksi voisi liittyä Suomalaisuuden liittoon ja Vapaa kielivalinta ydistykseen www.vapaakielivalinta.fi

Ehkäpä isojen PAKKORUOTSI POIS KOULUISTA joukkomielenosoitusten järjestäminen olisi kaikkein selvin protesti.

Leena Rose

Kyllä vain. Merkillistä, että pakkoruotsista luopuminen on niin vaikeaa eri puolueiden johdoille. Miksiköhän?

Mölli (nimimerkki)

Voisko olla niin, että puolue johdolla yms on esim veroparatiisi luottokortti taskussa ,joka on saatu joltakin X-säätiöltä, joka taas aiheuttaa sen, että kiinnostusta pakkoruotsin luopumiseen ei ole?

Heikki Kosalainen

Miksi kokoomusnuoret eivät halunneet leikata pakkoruotsi- ja kaksikielisyyskustannuksia?

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Kyllähän tuon 'keskustelun' kuuntelu pistää pohtimaan että mitä ihmettä on oikein juomaveteen laitettu.

Kokoomuksen linjaa koskien: Eikös puolueen johtoa voisi vaatia vaihtoon, jos he eivät noudata puoluekokouksen tekemää päätöstä?

James T. (nimimerkki)

Pystyit siis oikeasti katsomaan sitä?! Et päästä itseäsi helpolla. Itselläni tuli pikkuisen oksennuksen makua suuhun alta 15 sekunnin, joten päätin katsoa Bruce Willisin ryntäilyä. Lähempänä todellisuutta se oli, kuin yksikään koskaan kuulemani rkp:läinen kielipoliittinen argumentti.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

"Voin vain kuvitella, miten käsittämätöntä seurattavaa tuo olisi, mikäli olisin ulkomailla varttunut."

Minun ei tarvitse kuvitella, se oli käsittämätöntä.

Maalaismummo (nimimerkki)

Ohjelmassa vedottiin yleissivistykseen.
Olen itse käynyt oppikoulun, jossa opiskelin 2. luokalta ruotsia,3. luokalta engalantia ja lukiossa lisäksi latinaa ja saksaa. Ylioppilaaksi pääsi 11 prosenttia ikäluokastani 1964. Keskikoulun käyneiden eli ruotsia ja englantia opiskelleiden määrää en osaa sanoa, oisko ollut puolet?

Ruotsin opiskelun pakko tuli peruskoulun mukana 1970. Yleissivistyksen piti lisääntyä pakkoruotsin ohessa.

Melkeinpä väitän, ettei yleissivistys ole pakko-opiskelulla lisääntynyt. Syvästi yleissivistynyt kansanosa on edelleen korkeintaan 35 prosenttia.

Vieras (nimimerkki)

Sama kuvio, mutta eikö ruotsi alkanut 1. luokalta ja englanti toiselta? Lukiossa saksa ja ranska.

Kakofoniaahan ohjelma oli, ja jossain toivoisin kiinnitettävän huomiota kielten keskinäiseen vaikeusasteeseen. Omalta kohdaltani muistan ranskan verbien pänttäämisen; venäjäkin teettää käsittääkseni keskimääräistä enemmän työtä.

Vieras (nimimerkki)

Kai te ymmärrätte miten tämä peli pyörii..Ja miksi tuo tunteita kuohuttava pakkoruotsilähetys tuli juuri nyt?

Mitä muuta parhaillaan on tapahtumassa? Mistä huomio halutaan pois?

Ei ei kyseessä ei ole Matti Vanhasen lautakasa.

Miksi rahamaailman lahjomat tiedoitusdesantit ovat noin aktiivisina?

Ai niin eduskunnassahan on meneillään täydellinen vyörytys! Kansanedustajat ovat krillattavina, todennäköisesti heitä uhkaillaan ja kiristetään suostumaan tämän historiallisen takaus- ja pikavippisopimuksen taakse. Kyseessä on vuosituhannen suurin ryöstöyritys! Ja siihen tarvitaan kansanedustajilta lahjottu hyväksyntä.

Oletteko huomanneet että Sikalan puupäältä on roiskunut taas runsaasti räkää ja kuolaa kun hän on tehnyt kaikille hyvin selväksi ettei suomalaisten, ainakaan perussuomalaisten kannata ruveta yrittäjäksi!

Epäonnistuneet yrittäjät teilataan julkisesti ja juhlallisin menoin. Voi sitä vahingon iloa kun yrittäjä epäonnistuu pyhässä tehtävässään. Tehtävässään elättää tämä koko muu tukiaisilla ratsastava rupusakki.

Nämä tahallaan maahan lytätyt yrittäjät nolataan, ristiinnaulitaan ja rosvotaan kolmanteen polveen täysin laillisesti! Ristiinnaulitsemisen ja totaalinolaamisen jälkeen loput ruumiin rippeet jauhetaan jauhelihaksi ja nekin ropot menee finanssimarkkinoiden ulkomaisille pelureille-, niille samoille roistoille joiden vedätyksiä nyt ollaan täyttä häkää takailemassa. Laittomasti mutta samaan aikaan näennäisen laillisesti.

Hallitus, eduskunta ja kaikki heidän nimissään hääräävät porvarilliset pikavippaajat tallovat mielin määrin keskeisiä lakeja miten lystäävät, sillä lait ja asetukset ovat vain Perussuomalaisia ja muita suomalaisia yrittäjiä vastaan. Ennenkaikkea Suomalaisten yrittäjien kuseen saattamiseksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"" Tietä oikeaan suuntaan avasi jo kesällä Kokoomus, jonka puoluekokous päätti puolueen kannaksi, että pakollinen toinen kotimainen kieli on korvattava vapaasti valittavalla toisella kielellä. Aiemmissa puoluekokouksissa hylätty, mutta nyt niukasti läpi mennyt esitys sivuutettiin omintakeisesti tulkiten muka ristiriitaisena. Meidän kokoomuslaisten täytyy huolehtia siitä, että seuraavalla kerralla ...""

Eipä tainnut sitten kykypuolueen kokous olla juuri sen selväpiirteisempi kuin mihin a-kakkosen pakkoruotsi-ilta pystyi.

Ensin keskustellaan sitten äänestetään. Sitten on taas tilanne sama kuin on ollut jo neljäkymmentä vuotta.

Mutta kenties jo seuraavalla kerralla...

Näissä kakkosen teemailloissa on toki se mukava puoli, että näemme kaikki miten tavattoman sekalaista seurakuntaa olemme. Erilaista järjettömyyttä ja intohimoa on niin monenlaista.

Teemaillat ovat kuin Wikileaks-vuodot. Jos niitä ei olisi, voisimme kuvitella yhteiskuntakermasta vaikka mitä. Uskoisimme ihmisistä parempaa kuin mitä todellisuus on, kenties jopa että he ovat hyviä.

Tai kyvykkäitä, kuten kokoomuslaiset.

No, eivät todellakaan ole.

turunen (nimimerkki)

HH: "Tietä oikeaan suuntaan avasi jo kesällä Kokoomus, jonka puoluekokous päätti puolueen kannaksi, että pakollinen toinen kotimainen kieli on korvattava vapaasti valittavalla toisella kielellä."

Jos asia on noin, niin olisi kokoomuksen edun mukaista tuoda kyseinen seikka julki tehokkaammin. Nyt useimmat äänestäjät pitänevät kokoomusta RKP:n jälkeen hartaimpana pakkoruotsin puolustajana. Persut yhdistetään puolestaan mielikuvissa pakkoruotsin kovimmiksi vastustajiksi - mikä on varmasti myös totta.

Dejavu (nimimerkki)

Kannatan KIVINIEMEÄ pääministeriksi,
koska Katainen on pakkoruotsittajien marionetti.SORI VAAN!
Ja Mari on kauniimpi ja kielitaitoisempikin kuin RKP:n peesaaja-Jyrki.

Dejavu (nimimerkki)

Siis KIVINIEMI jatkokaudelle 2011, pakkoruotsittaja-Kataista ei saa päästää tekemään lehmänkauppoja RKP-läisten kanssa..sen tämä pakkoruotsi-ilta minulle osoitti!

Leena Rose

Niin mikä olikaan kepun kanta pakkoruotsiin?

Heikki Kosalainen

Musta lista. Älä äänestä heitä!

Eduskuntavaalit ovat 17.4.2011

Älä jätä äänestämättä! Älä kuitenkaan äänestä tällä sivulla olevia henkilöitä eduskuntaan, kaupunginvaltuustoon tai mihinkään muuhunkaan luottamustehtävään.

http://pakkoruotsi.net/musta_lista.php

Gegge Paasikivi (nimimerkki)
Carlos (nimimerkki)

"Olen aina aiemmin kannattanut kaksikielisyyttä ja kaksikielisten palvelujen turvaamista, mutta nyt mieleni on muuttunut. Mikäli ruotsinkieliset eivät suostu minkäänlaiseen kompromissiin, miksi suomenkielistenkään tulisi? Tehkäämme kaikkemme sen eteen, että Suomi on tulevaisuudessa kaksikielinen, mutta vain suomen ja englannin voimin."

Ainoa mahdollinen kompromissi on se että ruotsinkieliset jatkossakin maksavat veronsa Suomeen ja saavat vastineeksi laissa säädetyt julkiset palvelut. Eipä tuossa kyllä mitään epäselvää taida olla.

Kyllä kokoomuslaisen sen verran pitää asioista ymmärtää että siinä vaiheessa kun suomenkieliset eivät "suostu minkäänlaiseen kompromissiin" loppuu kyllä veronmaksukin. It´s basically a matter of supply and demand.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Voi kun veronmaksun voisikin lopettaa sillä hetkellä kun tuntee, ettei saa verorahoilleen riittävästi vastinetta.

Carlos (nimimerkki)

Eikö meillä Euroopassa ollutkaan ihmisten ja pääomien vapaata liikkuvuutta? Luulisi "kunnianhimoisen kokoomuslaisen" tietävän.

On tietysti täysin itsestäänselvää että jo kansainväliset säädökset takaa jonkinlaisen suojan ruotsinkielisille, eli riippumatta siitä mitä oululainen toimitusjohtaja asiasta ajattelee, on näille asioille olemassa raamit hiukan korkeammalta tasolta. Ja kuten sanottu, raha kuitenkin lopulta ratkaisee.

Heikki Kosalainen

Itse lopetin muuttamalla pois Suomesta.

turunen (nimimerkki)

Pelkäätkö (Carlos) Nallen, Sixtenin ja kumppaneiden kantavan fyrkkansa Monacoon? Ruotsissa on näet huomattavasti korkeampi verotus kuin Suomessa. Eivät rikkaat ruotsinkieliset Suomesta minnekään muuta. He panevat kakaransa jo nyt ensin ruotsalaiseen kouluun, ja sitten kenties Harvardiin. Köyhät taas eivät muuta pois, koska ei ole varaa. Eikä minkkitarhaustakaan tueta yhtä avokätisesti muualla, joten Pohjanmaakin pysyy asuttuna Jeppo-Jepua-Lappo-Lapua-akselilla.

Carlos (nimimerkki)

En minä tietenkään mitään pelkää, vaan päinvastoin olen iloinen siitä että meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä elämillemme mitä ikinä haluamme, vaikkapa sitten veroparatiisiin muuttamalla.

Et selvästikään ole verotuksen asiantuntija, sillä Ruotsi tarjoaa paljonkin sellaisia mahdollisuuksia joita ei Suomi tarjoa, esim. perintöveron poistettuaan. Nimenomaan rikkaille ruotsinkielisille ei olisi ongelma siirtää verotus muualle - vaikka kämppä ja kesämökki Suomeen jäisikin. Samaten suomen kielen kanssa kamppailevat lähtisivät jo siitä syystä muualle. Jäljelle jäisi todennäköisesti se kaksikielinen keskiluokka joka kielitilanteen hyväksyisi. Tosin suurin ongelma onkin juuri pääomien ja työpaikkojen kohtalo.

HeroOfTheDay (nimimerkki)

Carlos, ihan vapaasti voitte suomenruotsalaiset lähteä pois maasta. Ketään ei kiinnosta teidän uhkailunne. Olette jo ihan tarpeeksi pitkään tässä maassa loisineetkin.

Carlos (nimimerkki)

"Carlos, ihan vapaasti voitte suomenruotsalaiset lähteä pois maasta. Ketään ei kiinnosta teidän uhkailunne. Olette jo ihan tarpeeksi pitkään tässä maassa loisineetkin."

Eikö kiinnosta? Luulisi ainakin niiden miljardien kiinnostavan joita sinunkin ylläpitoosi käytetään, varsinkin kun tuskin niitä itse kykenisit korvaamaan. Ja kiitos vain, suomenruotsalaiset tämän yhteiskunnan ovat rakentaneet joten loisimiselle olisi ainakin perustelut.

HeroOfTheDay (nimimerkki)

"Eikö kiinnosta? Luulisi ainakin niiden miljardien kiinnostavan joita sinunkin ylläpitoosi käytetään, varsinkin kun tuskin niitä itse kykenisit korvaamaan. Ja kiitos vain, suomenruotsalaiset tämän yhteiskunnan ovat rakentaneet joten loisimiselle olisi ainakin perustelut."

Ei kiinnosta. Ei myöskään kiinnosta ne miljardit, jotka pitkälti valtaapitävien seurassa loisien on tehty. Mitens vanha raha keräsi omaisuutensa? Ei ollenkaan devalvoinneilla? Miten B. Wahlroos kumppaneineen keräsi omaisuutensa 90-luvun alussa (ja suomenruotsalainen suurraha kustansi liiallisen riskinottonsa)? Ei ollenkaan kansalle valehdellen, ja vallassaolijoita erilaisilla lupauksilla lahjoen?

"sinunkin ylläpitoosi käytetään"

Olen kirkkaasti nettomaksaja tälle yhteiskunnalle, joten ei pidä paikkaansa.

"suomenruotsalaiset tämän yhteiskunnan ovat rakentaneet"

Huumorimiehiä... Joskus ehkä piti paikkaansa. Aikana jolloin suomenruotsalaisilla oli reilusti enemmän tietotaitoa, kuin suomalaisilla. Tästä päästiin pois jo ainakin kolmekymmentä vuotta sitten.

Carlos (nimimerkki)

"Ei kiinnosta. Ei myöskään kiinnosta ne miljardit, jotka pitkälti valtaapitävien seurassa loisien on tehty. Mitens vanha raha keräsi omaisuutensa? Ei ollenkaan devalvoinneilla? Miten B. Wahlroos kumppaneineen keräsi omaisuutensa 90-luvun alussa (ja suomenruotsalainen suurraha kustansi liiallisen riskinottonsa)? Ei ollenkaan kansalle valehdellen, ja vallassaolijoita erilaisilla lupauksilla lahjoen?"

Ensinnäkin sinua kyllä pitäisi kiinnostaa Suomessa toistaiseksi olevat miljardit, sillä nekin ovat edellytyksenä sille että sinulle joskus maksetaan esim. eläkettä. Toiseksi, se miten miljonäärit ovat omaisuutensa hankkineet ei ole tässä mitenkään relevanttia. Rahat ovat heidän omiaan eikä sinulla tai kenelläkään muullakaan ole niihin sekaantumista. Moraalisia rajoja ei ole olemassa joten niillä oikeilla rahoilla näitä peruspalvelujakin rahoitetaan.

"Olen kirkkaasti nettomaksaja tälle yhteiskunnalle, joten ei pidä paikkaansa."

Mutta silti kateellinen Nallelle ja vanhan rahan omistajille? No, tuon jälkimmäisen ymmärrän sikäli että tunnetustihan ei vanha raha haise.

"Huumorimiehiä... Joskus ehkä piti paikkaansa. Aikana jolloin suomenruotsalaisilla oli reilusti enemmän tietotaitoa, kuin suomalaisilla. Tästä päästiin pois jo ainakin kolmekymmentä vuotta sitten."

Mitäs merkittävää tänne on viimeisen 30 vuoden aikana rakennettu?

Vieras (nimimerkki)

Ei sen uuden äidinkielen (kiitos byrokratia tästäkin käsitteestä) tarvitse olla ruotsi. Itseasiassa, jos vaihtaisi sen karjalaksi, niin muutaman tunnin kieliopin ja sanaston tankkaamisella pääsee normaali finni jo pitkälle uuden kielen hallinnassa. :-)

Toisaalta olisi hauska puhua naurua.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Koska Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta on kunnostautunut lähinnä poliitikkojen maisteroimisessa ja tohtoroinnissa eikä tekniikan puurtamisen parissa vielä Ouluun ole muodostunut uskonnoista vapaata sivistyneistöä, maallista sellaista, paljastan, että homouden kovin ydin on ruotsalaisuus, joka pyrkii hajottamaan kansallisen kokoomuslaisuuden vihreyden ja liberalismin keinoin. Tämä kehitys on samaa postmodernismia pelimaakareiden kanssa kuin eurososialidemokratia sisämarkkinalla ja rahaunionilla, homofiili kokoomuslaisuus ja kokoomuslaistunut keskustaliberalismi.

Homofilia ja suvaitsevaisuus ovat ruotsalaisuuden kovan ytimen kermakerros. Kaikki, mikä hajottaa kansallista, on eduksi.

Suomen tasavallan ja 26 muun jäsenvaltion on kuoltava, jotta Euroopan unioni 2, Lissabonin Euroopan unioni, saisi elää.

Minusta kiireisen toimitusjohtajan, joka tekee työtä 24/7/365 kannattaisi porvarimummojen kommunistittelun ohella perehtyä myös postmodernismin fundamentteihin ennen kuin dikotimisesti erottelee homofilian ruotsalaisuudesta.

teppoteponpoika (nimimerkki)

Ai että rahaa tarvittaisiin? Mitä sille saisi vastineeksi, muuta kuin vanhoja kuluneita lupauksia, joista ei koskaan ole pidetty kiinni, niin kokoomuksessa kuin muissakaan valtapuolueissa?

Suomeen on saatava aivan uudet ihmiset asioita hoitamaan ja tärkeimpänä, valta on palautettava sille jolle se perustuslainkin mukaan kuuluu, Suomen kansalle!

Miksi kukaan teistä 'poliitikoista' ei aja suoraa demokratiaa ja siihen kiinteästi liittyviä sitovia kansanäänestyksiä? Et sinäkään, eikä missään tapauksessa puolueesi kokoomus.

Emmekö me suomalaiset mielestänne ole oikeutettuja päättämään omista asioistamme? Se ja vain se voi muuttaa maamme tilanteen paremmaksi, sillä samojen jauhopöksyjen jatkaminen asioiden hoidossa tappaa tämän maan.
.

Raaka-Arska (nimimerkki)

"Tietä oikeaan suuntaan avasi jo kesällä Kokoomus, jonka puoluekokous päätti puolueen kannaksi, että pakollinen toinen kotimainen kieli on korvattava vapaasti valittavalla toisella kielellä. Aiemmissa puoluekokouksissa hylätty, mutta nyt niukasti läpi mennyt esitys sivuutettiin omintakeisesti tulkiten muka ristiriitaisena. Meidän kokoomuslaisten täytyy huolehtia siitä, että seuraavalla kerralla aloitteen takana on jälleen suurempi joukko, eikä kenenkään hatusta löydy enää perustetta, jolla päätöksen voisi sivuuttaa.".

Tien oikeaan suuntaan avasi oikeastaan Perussuomalaiset Nuoret syyskokouksessaan vuoden 2009 lokakuussa, Vaasassa.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2009/10/9....

Aki Kivirinta (nimimerkki)

Kyllähän lähetyksestä huomasi miten hädässä tai jopa panikoivia ja agressiivisia pakkoruotsia puolustavat olivat. Kun argumentointi on huteralla pohjalla niin ei voi tukeutua kuin omaan kiihkoonsa ja voimakkaaseen artikulointiin.. aivan niinkuin selväsanaisesti mantraa toistamalla sopivasti painottaen viesti muuttuisi jotenkin todemmaksi ja sanoma tärkeämmäksi.

Vieras (nimimerkki)

Jippii, en ollut ainoa, jolle teki tuskaa. Välillä oli pakko vaihtaa kanavaa, kun pakkoruotsin hehkutus propaganga alkoi. Toisaalta kun dialogi on tuollaista hehkutusta ja oma reaktio niin kielteinen, että on pakko vaihtaa kanavaa vastapuolen puhuessa, niin eihän siinä yhteisymmärrys lainkaan kasva. Kompromissia ei taida olla, jolloin oma kanta voittaa.

Heikki Kosalainen

Musta lista. Älä äänestä heitä!

Eduskuntavaalit ovat 17.4.2011

Älä jätä äänestämättä! Älä kuitenkaan äänestä tällä sivulla olevia henkilöitä eduskuntaan, kaupunginvaltuustoon tai mihinkään muuhunkaan luottamustehtävään.

http://pakkoruotsi.net/musta_lista.php

Henry Bjorklid

Samaa mieltä - samma här! :-)

Tämän pyytäisin kyllä korjaamaan tulevaisuudessa:
"Mikäli ruotsinkieliset eivät suostu minkäänlaiseen kompromissiin, miksi suomenkielistenkään tulisi? "

Pitää olla:
"Mikäli RKP ei suostu minkäänlaiseen kompromissiin, miksi suomenkielistenkään tulisi?"

Henry

frank (nimimerkki)

Miksi muuten ruotsinkielisten palveluiden tarjoamisessa ei voisi käyttää nykyaikaista tekniikkaa kuten vaikkapa tulkkausta videopuheluna, nehän ovat nykyjään helposti toteutettavissa käytännössä kaikissa julkisen palvelun toimipaikoissa? Miksi on sen sijaan vaadittava virkaruotsia, jonka tuloksena on taatusti heikompitasoiset ruotsinkieliset palvelut?

Itään vai länteen (nimimerkki)

Pakkoruotsin tilalle, kumman valitset?
Pakkoenglantia
Pakkovenäjää

Vierailija (nimimerkki)

@ Itään vai länteen (ei kirjautunut)

"Pakkoruotsin tilalle, kumman valitset?
Pakkoenglantia
Pakkovenäjää"

Olipa typerät vaihtoehdot. Ilmeisesti kysyjä ei te mitään, ellei ole pakko. Pakkoruotsin tilallehan voisi ottaa vaikkapa vapaaehtoisen ruotsin, vapaaehtoisen ranskan, saksan, venäjän, espanjan etc. Itse olen pakkoruotsin lisäksi opiskellut vapaaehtoisesti englantia, saksaa, espanjaa, italiaa, kreikkaa, latinaa, sanskriittia. Ja nyt pitäisi opetella venäjää. Jos jostain kielestä on hyötyä muiden kielten opiskelussa, se on kyllä latina, ei ruotsi. Eihän joka kunnalla varmaan ole mahdollisuutta opettaa kovin monta eri kieltä, mutta tässä suhteessa koulut ja kunnat voisivat tehdä yhteistyötä opetuksen järjestämisessä. Verkko-opetustakin voisi kokeilla.

Vieras (nimimerkki)

Allaolevasta numerosta voit kysyä Mikaela Nylanderin mielipiteitä pakkoruotsista tarkemmin, ellet saanut selvää vastausta keskusteluillassa.

Puh: 050 511 3029
Meili: mikaela.nylander@eduskunta.fi

JST (nimimerkki)

Pääasia että pakkoruotsikeskustelu nyt käytiin ja niitä tullaan käymään julkisuudesssa ja televisiossa, kyllä monissa kodeissa nyt herättiin tähän naurettavaan ja suomalaisten lasten kannalta täysin absurdiin tilanteeseen.

RKP:n edustajat vielä noin puoli vuotta sitten totesivat ettei asiasta saa edes keskustella!

Onneksi on vaalit tulossa ja netti, joka purki tämän sensuurin ja tabun pakkoruotsin ympäriltä.

Vieras (nimimerkki)

Tehkää nyt hyvät kokoomuslaiset lakialoite että suomalaisten ei ole
pakko opiskella pakkoruotsia kiitos heti nyt ?!

Yrittäjä (nimimerkki)

Olen vieläkin hämmentynyt siitä miten pystymetsästä RKP lähti VÄITTELYOHJELMAAN mukaan, homma meni kauniisti sanottuna perseelleen.

Epävarmaa änkytystä, tunnepitoista solkkaamista ja loppuillasta vaan pelkkää päällehuutamista...ei pakkoruotsia tarvitse tuhota; ne tekevät sen itse.

pentti (nimimerkki)

eikö nuoret kököömyslaiset osaa puhua muusta kuin pakkoruotsista tai homoista?

hurriksi.com (nimimerkki)

Ryhdy hurriksi! Hurriksi.com (sarkastinen vastine hurriksi.fi-sivustolle)

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Harmi oli, että se yksi eukko oli innokkaasti keskeyttämässä erityisesti Sampo Terhoa. Ja keskeytti Sampon hyvän, viisaan ja rakentavan loppupuheenvuoron.

Jussi Heino

0 pistettä

Itse olen lukenut Ruotsia aivan turhaan. Työskentelen yrityksessä jossa Englanti on kommmunikointi kieli. Ruotsalaisten kanssa puhumme sujuvasti Englantia ja Ruotsissa käyn 2-3 kertaa vuodessa. Ennemmän olisin tarvinnut Saksaa tai jopa Ranskaa. Ihan hukkaan heittetyä hommaa. Ja tuossakin illassa tuli todistettua että kukaan ei saa palvelua Ruotsiksi muualla kuin 10 pakkakunnalla jolla taas Suomeksi on hankala saada palvelua. Eli nämä nenäkkäät RKP:n edustajat tulivat kertoneeksi että nykyisestä pakkoruotsista ei ole mitään hyötyä! Kummallalista ETTEI KUKAAN PUUTUNUT KUN HE KERTOIVAT ETTÄ SUOMALAISTEN RUOTSINKIELENTAITO EI RIITÄ! Miksi ihmeessä sitten on pakkoruotsi jos se edes paranna heidän oloaan ja palveluiden saatavuutta? He todistivat että pakkoruosista ei ole mitään hyötyä, mutta ovat vahvasti sitä mieltä että sitä pitää pakko-opettaa! Ihan käsittämätöntä tuubaa! Ja näille RKP:n porukoille tuo Ruotsinkielen asema on kuin uskonto. Senpä tähden he eivät ymmärtäneet että kertomalla kuinka huonosti saa palvelua Ruotsiksi he samalla kumosivat sen perusteen jolla Suomalaisten pitään PAKOLLA OPISKELLA TÄYSIN TURHAA KIELTÄ.

Sitä Ruotsia taitaa puhua muutamia miljoonia ihmisiä eli Ruotsissa 8milj ja Suomessa muutama sata tuhatta. Tanskasta en tajua sanaakaan eikä meillä Ruotsalaiset kolleegat halunneeet että eräs Tanskalainen kaveri olisi puhunut heille Ruotsia. He vaihtoivat hienotunteisesti Englantiin kun olivat sitä mieltä että se on heille hankalaa kuunella. Joten se on puppua että Ruotsilla pärjää Tanskassa. Se on täyttä VALHETTA! Norjassa jotenkin sinnepäin. Eli tupla määrä Suomenkielta puhuvien ihmisten takia meidän pitää pakolla Ruotsia opiskella ja huonoin tuloksin joka tuli todistettua. Älyllä ei voi kehuskella näitä RKP:n ihmisiä. Vaikka muutoin olivat ihan mukavia ilmeisesti.

kylähullu (nimimerkki)

Mun mielestä argumentti, että koskaan ei tiedä mitä tarvitsee on tyhmä. Mitä kaikkee koulussa täytyiskään opettaa sen perusteella, että ei tiedä mitä tulet tarvitsemaan. Eikö koulussa tulisi kuitenkin opettaa niitä aineita mitä todennäköisesti tulet tarvitsemaan? Tää kommentti oli liikaa hesarille. Eivät mokomat julkaisseet.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Tuollahan perusteella voisi määrätä rajattoman määrän asioita pakolliseksi. Oli kyllä tyhperä argumentti pakkoruotsin puolustajilta. Kukaan ei oikeastaan perustellut, miksi ruotsin opiskelun pitää olla nimenomaan pakollista. Sampo Terho yritti tätä perustelua tivata.

Vieras (nimimerkki)

Helppoa ja yksinkertaista. Protestiksi äänestän Perussuomalaisia, joka on ainoa puolue vapaan kielivalinnan kannalla.

Vieras (nimimerkki)

Eikä pelkästään kielipolitiikan vuoksi, vaan myös muiden "valtapuolueiden" hölmöilyn takia.

Vieras (nimimerkki)

Onpa hyvä että perustelit meille miksi pakkoruotsittajien argumentit ovat niin huonoja. Eikun hetkinen.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Se on perusteltu monessa paikassa monta kertaa, että olen ajatellut sen kuuluvan yleissivistykseen. Mikäli et ole vielä törmännyt, suosittelen vaikkapa Sampo Terhon kirjoitusta aiheesta: http://www.sampoterho.net/?p=789

Vieras (nimimerkki)

Vaihda hyvä mies puoluetta. Kokoomuksessa et voi ajaa tahtomiasi asioita puoluekurin takia.

Jyrki Seppälä (nimimerkki)

ÄÄNESTÄMÄÄN, ÄÄNESTÄMÄÄN. -- MITEN SAADA NUKKUVAT HEREILLE? Suomenruotsalaiset kyllä äänestävät ja muut pakkoruotsin kannattajat. Suuret massat kokevat, että ei täällä mikään muutu, vaikka ketä äänestäisi. Suomenruotsalaisen mafian lonkerot ovat niin syvällä yhteiskunnan kaikilla tasoilla, että ei ole irtipääsyä. -- Kyllä olis, jos ihmiset äänestäisivät oikeita henkilöitä! Henrille pitäisi saada paljon rahaa, mutta taitaa olla vain köyhät näillä sivuilla. Rahamiehet antavat tukensa RKP:lle, Sasille, Stubille tai demareille, jotka jatkavat Lipposen linjoilla. --- En voi antaa kuin kahvirahat Henrille, äänestämään en pääse, kun en ole paikkakuntalaisia.

Toimituksen poiminnat