Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Tyhmä kansa äänesti taas väärin

Viime päivinä lehtien palstoja on hallinnut kilpailu dramaattisimmasta ylireaktiosta siihen, että Ruotsissa sikäläiset persut saivat kaikkien realististen ennakko-odotusten mukaisesti joitakin paikkoja valtiopäiville. Dramatiikassaan vielä pidemmälle ovat tietenkin menneet ruotsalaiset itse järjestämällä tuhansien ihmisten mielenosoituksia ja surumarsseja Ruotsidemokraatteja vastaan. 

Ruotsalaiset ovat syvästi tyrmistyneitä siitä, että kansalaiset ovat äänestäneet aivan väärin. Ei auttanut, vaikka koneisto teki kaikkensa pitääkseen pimeyden voimat ulkona demokraattisesta päätöksenteosta. Vaalimainokset pantiin esityskieltoon, vaalitilaisuuksia häirittiin ja estettiin eikä niiden turvallisuutta pystytty takaamaan. Äänestyspaikoilla Ruotsidemokraattien äänestyslippuja piilotettiin tai äänestäjille annettiin parempien puolueiden lippuja valmiiksi kuoriin laitettuina. Hädintuskin luku- ja kirjoitustaitoisia maahanmuuttajia ohjeistettiin äänestämään demareita, kun nämä eivät ehkä muuten olisi ymmärtäneet niin tehdä. Kaikki muut puolueet kieltäytyivät näyttävästi etukäteen yhteistyöstä Ruotsidemokraattien kanssa. Kumma juttu, että kaiken tämän hyvää tarkoittavan toiminnan jälkeenkin löytyi ruotsalaisia, jotka eivät osanneet äänestää oikein.

Vaalitulosten selvittyä eräs mies joutui puukotetuksi, koska joukko vaalituloksesta suuttuneita kansalaisia oli luullut häntä ruotsidemokraatiksi. Ruotsidemokraattien sivut on hakkeroitu ja siellä olleita puolueeseen yhteyttä ottaneiden henkilöiden nimiä julkistettu. Jos maan ja puolueiden nimet muutettaisiin, meininki olisi kuin mistä tahansa sissisotaa käyvästä banaanitasavallasta. Mutta kyseessä on Ruotsi, maailman ihanin hyvinvointivaltio, jossa kaikki ovat kilttejä kaikille ja joka mielellään esiintyy koko muulle maailmalle jonkinlaisena opettajana ja malliesimerkkinä ties mistä.

Mitä Ruotsidemokraatit sitten ajavat, kun hyvät ihmiset ovat niin huolissaan heidän pääsystään valtiopäiville? Ruotsidemokraattien mukaan Ruotsin pitäisi kiristää maahanpääsyn edellytyksiä tuntuvasti ja ottaa siinä mallia Suomen (hui!) ja Tanskan ulkomaalaispolitiikasta. Puolue on vaatinut, että maahanmuuttajien pitää sopeutua ruotsalaiseen yhteiskuntaan eikä päinvastoin (eihän sellaista nyt voi keneltäkään vaatia!). Puolue ajaa myös maaseudun elivoimaisuuden vaalimista ja sen kulttuuriympäristön säilyttämistä (kamalaa!). Lisäksi se on vaatinut veronkevennyksiä eläkeläisille (hyi olkoon!). Ruotsidemokraatit on myös EU-vastainen puolue (hirvittävää!).

Äkkinäisempi voisi pitää näitä kaikkia tavanomaiseen poliittiseen keskusteluun kuuluvina asioina. Tosiasia on, että ruotsidemokraattien tavoitteista kaikki ovat demokraattisessa yhteiskunnassa normaalin poliittisen keskustelun piiriin kuuluvia asioita. Tämä ei tietenkään tarkoita, että kaikista ruotsidemokraattien tavoitteista tarvitsisi pitää. Ruotsidemokraatit ovat joutuneet jo useiden vuosien ajan erilaisten hyökkäysten kohteiksi. Valtiopäivävaalien alla häirintä on kärjistynyt. Puheenjohtaja Jimmie Åkesson liikkuu nykyään usean turvamiehen ympäröimänä, koska hän on jatkuvan väkivallanuhan alla.

Ruotsissa, ja jossain määrin myös Suomessa, poliittisesti motivoitunutta katuväkivaltaa harjoittavat lähes pelkästään vasemmistolaiset. Suomessa ei ole radikaalia oikeistoa käytännössä ollenkaan, varsinkaan järjestäytynyttä sellaista. Perussuomalaisia en laske oikeistopuolueeksi ensinkään. Itse asiassa oman ajattelutapani mukaan suurin osa "oikeistolaisiksi" luokitelluista terroristijoukkioistakin on todellisuudessa vasemmistolaisia. Kansallissosialismi on yksi sosialismin alalaji. Yksilön alistaminen kollektiivisille päämäärille on vasemmistolaista, ei oikeistolaista ajattelua.

Wikipedia kertoo seuraavaa: "Poliittisista ryhmistä terrorismiin ovat syyllistyneet erityisesti vasemmistolaiset ryhmät. Vuosina 1962–2005 vasemmistolaisten ryhmien laskettiin tehneen 3738 terrori-iskua, joissa kuoli 2576 uhria. Samalla aikavälillä oikeistolaiset ryhmät tekivät 141 iskua, joissa kuoli 289 uhria." 

Vaikka punavihreiden hulinointia ja länsimaiden vihertävän nuorison "antifasismia" ei ehkä voi täysin kohtuudella kutsuakaan terrorismiksi, nämä luvut kertovat osaltaan, miltä suunnalta yhteiskuntarauhaa ja demokratiaa uhkaavat voimat todellisuudessa tulevat. Oikeistolaisten ryhmien uhreja en halua vähäisimmässäkään määrin väheksyä. Silti se vain on niin, että heitä näyttäisi vertailun perusteella olevan yksi jokaista yhdeksää vasemmistolaisten ryhmien uhria kohti. Sitä paitsi noista "oikeistolaisistakin" suurin osa todennäköisesti on oikeasti jonkin sortin sosialisteja. Ei tule heti mieleen sellaista terrori-iskua, jolla olisi pyritty edistämään klassisen liberalismin toteutumista yhteiskunnassa.

Herää kysymys, miksi vasemmistolaisten jatkuvasta rähinöinnistä uutisoidaan niin vähän, ja se vähäinenkin uutisointi on vähintäänkin ymmärtävää, jos ei suorastaan myönteistä. Jos maailmasta onnistuttaisiin poistamaan uskonnollinen ja vasemmistolainen terrorismi, tänne ei jäisi terrorismia käytännössä ollenkaan. Sitä voi jokainen miettiä, kun luetaan lehdistä, miten jonkin ruotsalaisen pienpuolueen saavuttamat muutamat kansanedustajan paikat lähes rehellisissä vaaleissa merkitsisivät suunnilleen samaa kuin Hitler ajamassa tuomiopäivän luurankohevosten vetämillä tulivaunuilla ylös Helvetistä rankaisemaan meitä kaikkia.

Lopuksi vielä wikipediassa oleva luettelo Ruotsin antifasistien eräistä edesottamuksista. Jos hyvien toiminta on tällaista, täytyy pelätyn "pimeyden" olla jo jotain todella synkeää:

- Säpon mukaan AFA-aktivistit vahingoittivat Kyllä-puolen kiinteistöjä EU-kansanäänestyksessä 1994.
- AFA on tunnustanut syyllisuutensä Tråvadin kutomon polttamiseen (DN:n otsikon mukaan "murhapoltto") joulukuussa 2005. Paikka oli aiemmin ollut kansallissosialistien käytössä.
- Tammikuussa 2006 AFA hyökkäsi Norrköpingin maahanmuuttovirastoon ja uhkaili yksittäisiä työntekijöitä.
- Ruotsin radio raportoi vuonna 2006 raiskauksista, seksismistä ja naisten mitätöinnistä AFA:ssa.
- Kansallispäivänä 2006 AFA hyökkäsi Jönköpingissä Ruotsi-demokraattien kimppuun "pesäpallomailalla tai vastaavalla" poliisin mukaan.
- Kesäkuussa 2006 AFA löi rikki kristillisdemokraattien huoneiston ikkunaruutuja Kalmarissa.
- Lokakuussa 2006 AFA uhkasi estää kunnanvaltuuston kokouksen Göteborgissa, koska Ruotsi-demokraatteja oli valittu. Kokouksen pitäminen vaati miljoona kruunua vaatineen poliisioperaation.
- Elokuussa 2008 AFA levitti Uppsalassa ilmoituksia, joissa oli uhrin nimi ja kuva ja ihmisiä kehotettiin pahoinpitelemään tätä. Palkkioksi AFA lupasi 500 kruunua ja ilmaisen nyrkkiraudan.
- Helmikuussa 2009 AFA pahoinpiteli kansallisdemokraattisen poliitikon nimeltä Vávra Suk. Poliisi otsikoi tapahtuman "murhayritys".
- 8.3.2009 AFA-Tukholman ja Vallankumouksellisen rintaman väki heitti väripommeja kristillisdemokraattien kansliaan
- Heinäkuussa 2007 AFA uhkaili ja hyökkäsi maahanmuuttoasioiden tuomarin kimppuun Göteborgissa. Tuomarin ulko-oveen löytiin kirves, talo spraymaalattiin. Internetiin levitettiin tuomarin ja hänen kollegoittensa henkilötietoja.

 

***

Etsin luotettavia ystäviä vaaralliselle matkalle. Ei palkkaa. Purevan kylmä. Viikkokausia täydellistä pimeyttä. Jatkuva vaara. Paluu epävarma. Jos matka onnistuu, luvassa mainetta ja kunniaa. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua täällä: http://www.facebook.com/heikkinen.henri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (154 kommenttia)

Veli-Pekka Kortelainen

Kiitos hyvästä kirjoituksesta, jälleen kerran.

Tilanne ääntenlaskussa:

http://www.val.se/val/val...esultat/R/rike/index.html

Tilanne: 11:00

SD: 5,89% vs. V: 5,77%

Vas. tippumaan päin, toistaiseksi...

Edit. 11:50

Tilanne SD: 5,92% vs V: 5,7%

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tuostahan ei puutu muu kuin se, että tšetseenien ystävä, Mikael Storsjö, joka on ilmoittautunut eteläpohjalaiseksi mieheksi pelkää Suomenlinnassa jumaluusopin tohtorin, Juha Molarin, antifasistisia ja taivaallisia sotajoukkoja sekä riivaajana manaamista.

Kyllähän tämä postmoderni hulluus on läsnä myös Suomessa, mutta ei ehdokasvaalin ja vapaamman mediailmapiirin vuoksi niin kiivaasti kun Ruotsisssa, jossa painekattilan kansi on suljettu niin tiukasti, että aina välillä räjähtää.

Ruotsi on varoittava esimerkki naisjohtajuudesta (Mona Sahlin), sosialidemokraattisista pitkien listojen vaalista ja seksuaalisesti ahdistavat poliittisesta korrektiudesta.

Ruotsalaisten ei germaaneinakaan tarvitsisi ottaa niin kireästi kuin nyt ja murhailla aina silloin tällöin toisiaan poliittisista syistä, jos maassa olisi ihmisen kokoinen ja vähemmän oikeaoppinen sosialidemokratia.

Toisaalta ruotsalaisesta teeskentelystä eivät ole vapaita Ruotsin maltiliset kokoomuslaisetkaan, mistä kertoo esimerkiksi häpeällinen rähmällään olo Yhdysvalloille M/S Arctic Sean tapauksessa.

Ruotsi olisi voinut koska tahansa laivastollaan hoitaa ongelman pois päiväjärjestyksestä eikä tehdä itsestään samanlaista pelleä kuin minkä Ruotisn sotilasjohto ja Yhdysvaltian laivasto tekivät Olof Palmesta 11.10.1982.

TP (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus.

Vieras (nimimerkki)

"Kansallissosialismi on yksi sosialismin alalaji. Yksilön alistaminen kollektiivisille päämäärille on vasemmistolaista, ei oikeistolaista ajattelua"

Hienoa olkiukkoilua, Heikkinen.

Vieras (nimimerkki)

"Kansallissosialismi on yksi sosialismin alalaji. Yksilön alistaminen kollektiivisille päämäärille on vasemmistolaista, ei oikeistolaista ajattelua"

Pitäisiköhän sinun käydä uudelleen näitä yhteiskuntaopin kursseja, yksilön alistamista löytyy molemmin puolin. Onhan se toki tyypillistä nähdä se oma puolensa putipuhtaana ilman mitään vikoja, mutta järki käteen nyt kuitenkin. Sosialismissa sosialisoitiin sekä tuotantovälineet että kansa, kansallissosialmissa pelkkä kansa.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Lue itse lause loppuun asti. Puhun nimenomaan kollektiivisesta päämäärästä, en pelkästä alistamisesta. Oikeistolaisia alistajiakin riittää, mutta päämäärät ovat lähinnä henkilöiden omia. Ensimmäisenä tulee mieleen Augusto Pinochet.

Kansallissosialismi ei edelleenkään ole mitään muuta kuin yksi sosialismin alalaji. Saattuneesta syystä vasemmistolaiset ovat sodan jälkeen sanoutuneet lujasti irti kansallissosialismista.

Natsien puolueohjelma on sosialistinen, eikä myöhempi kommunisminvastaisuus tee aatteesta yhtään vähemmän sosialistista. On kummallista, miten sosialismia muuten arvioidaan tavoitteiden mukaan, mutta natseja ainoastaan tekojen mukaan. Ero on ainoastaan veteen piirretty viiva.

Vaikka Saksassa ei päästy yritysten kansallistamiseen, ohjasi niitä kuitenkin valtio. On paha sanoa, millaiseksi Natsi-Saksan talous olisi mennyt ilman sotaa.

Sinänsä oli kyllä aika turha lause koko kirjoituksessa, koska se vei näemmä huomion pois kaikesta muusta.

Pelle Svensson (nimimerkki)

Demokraattinen valtio voi näköjään muuttua todella nopeasti epädemokraattiseksi ja sitä vielä ylistetään hyvänä asiana. Ruotsilla itsellään on valtiona ja kansana hyvin rasistinen menneisyys jota ei olla käsitelty perusteellisesti. Rotuopit kallonmittauksineen ja itäisten kansojen (mm. suomalaiset) halveksunta alempina ihmisinä. Vaikka selkeä raisimi loppuikin julkisuudessa sen uudempi muoto oli oman, kehittyneen toki, valtion omahyväinen paremmuudella rehvastelu. "me osataan kaikki paremmin ja kaikkien pitäisi ottaa oppia meistä" asenne eli oppimestarointi. Oli pokkaa jopa neuvoa suurvaltoja, vaikka joskus ihan oikeistakin epäkohdista. Jotenkin tästä nykyisestä ruotsalaisesta suvaitsevaisuudesta huokuu kaksinaamaisuus. Julkisuudessa ollaan ja esitetään suvaitsevaista, mutta kameroiden ja toimittajien kadottua voi taas olla ja ajatella mitä haluaa. Ehkäpä ruotsalaisten enemmistön haluttomuus kohdata maahanmuuton ongelmia juontuu suurelta osalta siitä, että silloin joutuisi käsittelemään myös oman historian kipupisteitä ja myöntämään siellä olevat virheet. Maailman "paras ja kehittynein" valtio ja kansakunta ei tunnu olevan siihen vieläkään valmis.

45v asunut ruotsissa (nimimerkki)
hah (nimimerkki)

Jaa että ruotsalaiset mielestäsi epäsuvaitsevaisia rasisteja? Mieti nyt vähän. Ei niiden olis tarvinnut ottaa sinne yhtäkään mamua mutta ottivat kuitenkin ja palkkana on slummit missä poltetaan kouluja.

Vieras (nimimerkki)

Sinun mielestäsi oikeisto ajaa siis puhtaasti vain klassista liberalismia ja kaikki sitä vastustava on sosialismia? Juupa juu.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

No ei. Sanoin vain, että klassisen liberalismin nimessä harvemmin tehdään terrori-iskuja.

Vieras (nimimerkki)

Mutta annat selkeästi ymmärtää, oikeistolaisuus = klassinen liberalismi, mikä nyt on rehellisesti sanottuna hevonpaskaa.

Oikeistolainen voi kannattaa klassista liberalismia, mutta klassinen liberalismi ei ole automaattisesti oikeistolaisuutta yksityisomaisuutta. Mutta eipä siinä, jatka toki sotaasi 'vihervasemmistoa' vastaan.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

No vaatii kyllä aika luovaa tulkintaa, mutta tuohon johtopäätökseen voi tietysti päätyä, jos tahtoo väkisin etsiä moista. Kuten itsekin ymmärrät, ei oikeistolaisuus ole mitenkään sama asia kuin klassinen liberalismi, mutta eri perusteilla kuin sinä väität.

"Oikeistolainen voi kannattaa klassista liberalismia, mutta klassinen liberalismi ei ole automaattisesti oikeistolaisuutta yksityisomaisuutta"

Nimenomaan taloudellinen vapaus on aika keskeinen osa klassista liberalismia. Henkilö voi tietenkin väittää olevansa liberaali ja vastustaa yksityisomistusta, mutta tällöin hän on korkeintaan arvoliberaali.

Kyllä klassinen liberalismi on mitä suurimmissa määrin oikeistolaista. Joku vaan ei kannata kaikkia oikeistolaisuuden alle kasattuja asioita ja tahtoo, ettei mikään hänen näkemyksensä osa-alue saa leimaa "oikeistolainen".

Vieras (nimimerkki)

En tiedä oletko ymmärtänyt klassisen liberalismin tahallasi vai vahingossa väärin, mutta kyseessä on enemmän yksilön vapautta kuin omaisuuden vapautta käsittelevä aateteoria. Toki omaisuuden vapaus kuuluu myös yksilön vapauksiin, mutta joka tapauksessa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Klassinen_liberalismi

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Ja omaisuuden vapaus on taas oleellinen osa yksilönvapautta. Tietenkin. Kuinka voi sanoa, että yksilö on vapaa niin kauan, kun joku määräilee kuinka tämä omaa omaisuuttaan käyttää.

Mutta, ottaen avuksi ihan itse linkittämäsi wikipedia-artikkelin, heti alusta toinen kohta klassisen liberalismin pääpiirteiden (joita on lueteltu viisi) listasta:

"Vapaus (johon kuuluu myös taloudellinen vapaus, siis vapaa markkinatalous)"

Kuka siis onkaan ymmärtänyt väärin?

Edit: Jaha, tästä välistä sitten "katosi mystisesti" läjä kommentteja. Sangen miehekästä toimintaa kyseiseltä "kriitikolta", etten sanoisi. Ylläoleva kommenttini ei siis ollut kohdistettu Heikkiselle, vaan tuntemattomalle ilmeisesti omia kirjoituksiaan jälkikäteen hävenneelle henkilölle.

Edit2: Jaha, osa 2, ilmeisesti kyse oli kaikkien rekisteröitymättömänä kirjoitettujen kommenttien katoamisesta. Pahoittelut hätäisestä reagoinnista.

Harri Juuri
Vieras (nimimerkki)

Toinen vieras kirjoitti: "Pitäisiköhän sinun käydä uudelleen näitä yhteiskuntaopin kursseja... Sosialismissa sosialisoitiin sekä tuotantovälineet että kansa, kansallissosialmissa pelkkä kansa."

Ehkä voisi tämä kommentoijakin käydä. Eiköhän ne merkittävämmät teollisuudenalat/tuotanto kansallistettu myös Natsi-Saksassa. Erityisesti raskas teollisuus ja kaivostoiminta ynnä muut strategisiksi nähdyt alat.

Vieras (nimimerkki)

"Käytännössä Saksa kääntyi tielle, jossa suurteollisuuteen tukeutuen maata varusteltiin valmiiksi Ranskan ja Neuvostoliiton vastaiseen sotaan ja jossa kansallinen yksityinen suuromistus tuki kansallissosialistista valtiota ja sen puoluetta samoin kuin armeija."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialismi

Ei se historia nyt niin vaikeaa ole.

Vieras (nimimerkki)

Samasta lähteestä vielä yksi oleellinen yksityisomistukseen liittyvä lause:
"nähtiin tehokkaammaksi antaa osaavien suuromistajien hoitaa yrityksiään jatkossakin, mutta valtion komentojen mukaan, valtion takavarikoidessa yritysten tuotot itselleen".

Siitä voi sitten jokainen päätellä, että kuka/mikä se todellista omistajavaltaa ja omistuksesta hyötyvä taho oli..

Vieras (nimimerkki)

Siinä oli kyse sodasta, eli poikkeustilasta. Ei aatteen perusteella tehdystä tuotantovälineiden kollektivisoinnista. Sama ei ulottunut yksityisiin pääomiin.

Pena (nimimerkki)

Minusta muut EU-maat voisivat tapahtuneen perusteella lakata kättelemästä ruotsalaisia. Hyj helveten vilkket idioten;-)

Mikko_ (nimimerkki)

Heikkinen osui asian ytimeen:

"Kansallissosialismi on yksi sosialismin alalaji. Yksilön alistaminen kollektiivisille päämäärille on vasemmistolaista, ei oikeistolaista ajattelua"

Tämän tosiasian tunnustaminen on vasemmistolaiselle aika vaikeaa. Hitler=Stalin=Mao ilman mitään eroja. On aika järkyttävää että tuo edellinen laskutoimitus tuossa yllä tarkoittaa joidenkin mielestä mukamas Hitlerin kehumista eli kääntäen Stalinin ja Maon hirmutekojen vähättelyä.

Missä koulussa ja missä yhteiskuntaopin kurssilla näille "vieraille" on näin räikeästi valehdeltu. Tuolta pohjalta ei varmaan synny hirveästi rakentavaa keskustelua ellei tuolia voi nimetä tuoliksi (ts. maailmankuva on näin vääristynyt).

Siili (nimimerkki)

"Yksilön alistaminen kollektiivisille päämäärille on vasemmistolaista, ei oikeistolaista ajattelua"

Yhteä hyvin voisi määritellä muiden (=yhteisön) edun huomioimisen olevan vasemmistolaista ajattelua. Itsensä toteuttamista taas voitaneen pitää oikeistolaisena ajatteluna.

Lopputulema lienee se, että samassa pääkopassakin voi olla sekä oikeistolaista että vasemmistolaista ajattelua.

Pekka Raukko

Mistähän olet kuullut, että hädintuskin luku- ja kirjoitustaitoisia maahanmuuttajia ohjeistettiin äänestämään demareita, kun nämä eivät ehkä muuten olisi ymmärtäneet niin tehdä?

Koskikohan tämä ohjeistus muuten kattavasti kaikkia alempirotuisia?

Harri Juuri

Pekka Raukko: "Mistähän olet kuullut, että hädintuskin luku- ja kirjoitustaitoisia maahanmuuttajia ohjeistettiin äänestämään demareita, kun nämä eivät ehkä muuten olisi ymmärtäneet niin tehdä?

Koskikohan tämä ohjeistus muuten kattavasti kaikkia alempirotuisia?"

Ahaa, Pekka Raukko taitaa pitää maahanmuuttajia alempirotuisina. Niin tuon voi tulkita. Mielenkiintoista.

Pekka Raukko

Hädintuskin lukutaitoista Harria kehotan etsimään jonkun jalompiin ihmisryhmiin kuuluvan, joka auttaa häntä luetun ymmärtämisessä.
Näitä jalompia ja syvästi lukutaitoisia ihmisiä kannattaa etsiä juuri keski-ikäisistä kokoomuslaisista heteromiehistä, joilla saa mielellään olla insinöörikoulutus.

Vieras (nimimerkki)

Itse sinä Pekke tuon kirjoitit, joten sinä myös vastaat siitä millaisen vaikutelman kirjoituksesi lukijassa herättää.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Ruotsin vaalivilpeistä on uutisoitu kyllä, alempana esimerkiksi yksi linkki.

Kannattaa pitää nuo rotupuheet muualla, ne eivät minun blogiini kuulu.

Pekka Raukko

Eli sinun blogissa ei saa kirjoittaa roduista, vaan pitää kirjoittaa hädintuskin luku- ja kirjoitustaitoisista maahanmuuttajista.

Tämä selvä.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Ei, vaan minun blogissani ei tarvitse yrittää edes vihjailemalla liittää mitään rasistileimaa tai rotuleimaa maahanmuuttajista puhumiseen. Sekä rasismi, että rasismifobia ovat vastenmielisiä ja tyhmiä ilmiöitä.

Asioista pitää pystyä puhumaan niiden oikeilla nimillä ilman, että joku tulee heittelemään jollain leimakirveellä.

M-T Heikka

Hyvä Henri!

Minuakin kuvottavat nämä kaikesta kaiken tietävät viherhiihtäjät, joilla on kova tarve leimata rehellinen omilla-aivoillaan ajatteleva suomalainen ali-ihmiseksi koulutuksensa tai asuionpaikkansa perusteella. Yleensä riittää asuinpaikka.

Suomi on hyvin rasistinen maa suomalaisille, juurikin näiden "vihervasemistolaisten" ansiosta. Joukkoon mahtunee muutama yläluokan edustajakin, mutta yleensä he ovat sivistyneempiä ihmisiä, eivätkä luokittele ketään edellämainituin perustein itseään huonommiksi ihmisiksi.

Harri Juuri

"Asioista pitää pystyä puhumaan niiden oikeilla nimillä ilman, että joku tulee heittelemään jollain leimakirveellä."

Samaa mieltä, tätä yritin Pekalle vihjailla.

Pekka Raukko

Tämä tuli jo selväksi.
Tässä blogissa asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, kuten "hädintuskin luku- ja kirjoitustaitoiset maahanmuuttajat".

Mutta rasistia ei kutsuta rasistiksi, koska se ei ole rasistin oikea nimi, eikä rotua kutsuta roduksi, koska se ei ole sen asian oikea nimi.

M-T Heikka

Eihän ihmisissä ole mitään rotuja, senhän ovat tiedemiehet jo aikapäiviä sitten todenneet. Vain koirilla ja kissoilla, ja muilla eläimillä on rotuja. Se on eläinsanastoa, rotu.

Eri kulttuureja on olemassa. Minä olen niin suomenmielinen, että mielestäni suomalaista kulttuuria tulisi arvostaa ja tehdä kaikkensa sen säilyttämiseksi. Se olisi arvokas asia koko ihmiskunnalle, säilyttää omansa, eikä olla jotain harmajaa globaalia massaa.

Sininen ja valkoinen, ne värit ovat vapauden:

http://www.youtube.com/watch?v=Rr7loPC3bJk&feature...

Ja kannattaa myös aina muistaa, varsinkin siellä etelän vihervasemistopöperöpäissä se, ketkä Suomen vapauden toivat: ne kouluttamattomat peräkylien juntit. Te juhlitte heidän haudoillaan.

Harri Juuri

Ja niin vaihtoi Pekka rotukirveensä rasistikirveeseen.

Kiitos Pekka, olet tosi uskottava ja vakuuttava muutenkin.

Pekka Raukko

Luonnontieteellisessä keskustelussa vältetään sanaa rotu, sillä sitä ei ole täsmällisesti määritelty. Ei siis myöskään kissojen tai koirin kohdalla.
Arkikielessä rotua voi minusta kyllä käyttää, sillä ihmiset käytännössä tunnistavat eri rodut ja osaavat sijoittaa useimmat ihmiset johonkin ryhmään.

Ei muuten maahanmuuttaja tai etenkään maahanmuuttajataustainen ole mikään täsmällinen määre. Kaikki me olemme maahanmuuttajataustaisia, jos katsotaan riittävän pitkällä aikajänteellä.

Harri Juuri

Seli seli Pekka. Sinä yritit leimata argumentit ja niiden esittäjät rasistisiksi; heitit vieheen veteen ja katsoit kuka tarttuu.

Osuiko Henrin kirjoitus noin pahasti?

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Pekka, blogissa puhutaan hädintuskin luku- ja kirjoitustaitoisista maahanmuuttajista. Blogissa ei leimata kaikkia maahanmuuttajia hädintuskin luku- ja kirjoitustaitoisiksi. On itsestäänselvää, että osalla maahanmuuttajista on vaikeuksia paikallisen kielen sekä myös luku- ja kirjoitustaidon kanssa. Todennäköisesti luku- ja kirjoitustaitoprosentti on maahanmuuttajien keskuudessa alhaisempi kuin kantaväestön keskuudessa. Siis sekä Ruotsissa että myös Suomessa.

Miksi Pekka luet ihan selvää kommenttia kuin piru Raamattua. Tarkoitushakuisesti, vai oliko looginen virheesi ihan vain rehellinen kömmähdys?

Harri Juuri
45v asunut ruotsissa (nimimerkki)

Ei toi ohjastaminen mitään outoa ole. Itse nähnyt monta kertaa kun Vasemmistolaiset ja Sosialidemokraatit tyrkyttää valmiiksi ruksattuja vaalilappuja, oikeistaan kaikille, mutta varsinkin lukutaidottomille ja politiikasta ymmärtämättömille.
Otin asian esille vaali työntekijän kanssa: kyllä niin voi varmaan tehdä, ei täällä sisällä kuiteskaan.

45v asunut ruotsissa (nimimerkki)

Ei toi ohjastaminen mitään outoa ole. Itse nähnyt monta kertaa kun Vasemmistolaiset ja Sosialidemokraatit tyrkyttää valmiiksi ruksattuja vaalilappuja, oikeistaan kaikille, mutta varsinkin lukutaidottomille ja politiikasta ymmärtämättömille.
Otin asian esille vaali työntekijän kanssa: kyllä niin voi varmaan tehdä, ei täällä sisällä kuiteskaan.

Humanisti (nimimerkki)

Demareiden toiminta on ollut yleisessä tiedossa.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/larm-om-valfusk...

Googlesta lisätietoja.

Frank Furter (nimimerkki)

Jotenkin kuvaavaa, että tähän saakka melkeinpä kaikki kielteiset kommentit tätä blogikirjoitusta kohtaan koskevat jotain kokonaisuuden kannalta täysin merkityksetöntä yksityiskohtaa. Ehkä siis osui ja upposi.

Vieras (nimimerkki)

"Jotenkin kuvaavaa, että tähän saakka melkeinpä kaikki kielteiset kommentit tätä blogikirjoitusta kohtaan koskevat jotain kokonaisuuden kannalta täysin merkityksetöntä yksityiskohtaa. Ehkä siis osui ja upposi."

Tuota kutsutaan toiveajatteluksi. Voi kutsua myös vääräksi johtopäätökseksi.

Janne Heikkinen (nimimerkki)

"Herää kysymys, miksi vasemmistolaisten jatkuvasta rähinöinnistä uutisoidaan niin vähän, ja se vähäinenkin uutisointi on vähintäänkin ymmärtävää, jos ei suorastaan myönteistä."

Ääneenhän tätä ei tietysti saisi sanoa, mutta valtaosa poliittisesti aktiiveista journalisteista on vasemmistohenkisiä. Muistaakseni tästä oli joku kyselykin teetetty..

Vieras (nimimerkki)

Mutulähdehän on tunnetusti se paras lähde...? ;)

Vieras (nimimerkki)

"Tulevaisuuden fasisteja tullaan kutsumaan antifasisteiksi."
- Winston Churchill

Hämmästyttävää kaukonäköisyyttä, sanoisin.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä pointti kerrassaan. Itse asiassa koko keskustelun kannalta olisi hyvä tunnistaa minkälaisista voimista on kyse puhuttaessa fasismista euroopassa.

Hieman lisää uskottavuutta keskusteluun voisi tuoda jonkin muun lähteen kuin wikipedian käyttö, mutta ehkä se olisi liikaa vaadittua tälläiseen populääriin revittelyyn.

Fasismi on fasismia vaikka sitä näennäisesti puettaisiin legitiimin otsikon alle.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Niin, vuosia sitten vappumellakoiden jälkeen Helsingin sanomissa eräs akateeminen vasemmistolainen totesi, että kansalaisten tulisi sietää, että näyteikkunoita ja heidän autojaan rikotaan näissä mielensoituksissa. Hän näki ko. liikehdinnän, jota vasemmistoanarkot silloin harrastivat, jotenkin yhteiskunnallisesti tärkeänä ja suositeltavana..jopa siinä määrin, että kansalaisten tulisi kestää ne vahingot, joita mellakoijat aiheuttavat.

Tämän kaiken kerron muistin varasta..tiedoksi niile, jotka penäävät lähdettä. Ja itse arvelen ko. lausujan vasemmistolaiseksi, koska hän tuskin on Kokoomuksen äänestäjiä.

Että Henri Heikkinen on oikeilla jäljillä kirjoituksessaan.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Mitenköhän kävisi,jos kansainväliset vaalitarkkailijat vakavasti tutkisivat Ruotsin vaalit...tai jotku vastaavat valtuutetut.

M-T Heikka

Sinä kirjoitit tosi hyvin, Henri. Tahtoisin sanoa, että amen, jos ei se olisi rienaamista.

Anni Loren

Stieg Larsson. Selitätkö hänen kaltaisensa ihmisen elämän ja tuotannon pelkkänä übertopeliaanisena ilmiönä? Larssonhan oli mukana perustamassa antirasistista Expo lehteä ja oli sen päätoimittaja kuolemaansa saakka.

Tosiasia on että Ruotsissa oli erittäinkin väkivaltaista liikehdintää äärioikeistolaisten uusnatsien taholta 90-luvun puolivälin tienoilla.Nämä liikkeet hajosivat sisäisiin ristiriitoihin, yhteiskunnan havahtumiseen asiassa ja varmaan vain niinkin triviaaliin seikkaan kuin muodin muuttumiseen.Brittein saarillahan näitä on ollut myös, esim. National Front.(Suuri suosikkini, laulaja Morrissey teki jopa kerran biisin "National Front Disco" ja joutui lähtemään brittien vihaa Amerikkaan maanpakoon:))

Myöhemmin Jimmie Åkesson kavereineen kaappasi yhden huonomaineisista nuusnatsilösseistä, muutti sen nimen, pisti kavereineen puvut päälle ja alkoi saarnata islamin kauheutta. SD:n suosio on alkanut etelä-Ruotsista ja näyttää siltä että puolueen suosion lasku myös alkaa sieltä. Siellä missä SD on päässyt kunnallispolitiikkaan ja puolueen politiikan "tulokset" ovat näkyvillä kannatus ei välttämättä olekaan ollut enää kasvu-uralla. Näin esim. Landskronassa.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

"Siellä missä SD on päässyt kunnallispolitiikkaan ja puolueen politiikan "tulokset" ovat näkyvillä kannatus ei välttämättä olekaan ollut enää kasvu-uralla."

Juuri tuon takia pitäisikin olla enemmän huolissaan niistä väkivaltaisuuksista ja demokratian ongelmista kuin yhden pikkupuolueen puuhastelusta. Olisiko Larsson ollut tyytyväinen antifasistien nykyiseen toimintaan?

Anni Loren

En nyt olisi varma että meidän on syytä olla huolissaan ruotsalaisen demokratian toimivuudesta tilanteessa jossa kansasta reipas 80% äänestää, luku Suomessa on tuohon nähden häpeällisen alhainen.

Siihen suureen äänestäjäjoukkoon mahtuu sitten erilaisia näkemyksiä, noin kuusi prosenttiä väestä on äänestänyt SD:tä. On kai ruotsalaisilla syytä olla huolissaan asiasta jos heistä siltä tuntuu, vai mitä nyt tarkoitat.
Aika paljon olen seurannut ruotsalaista mediaa ja viettänyt maassa paljon aikaa. Jos antifasistien toimet olisivat oikeasti niin hälyyttäviä kuin kirjoituksessasi esität kyllä niistä uutisoitaisiin laajemmin.Vaalitulos voi tietenkin aiheuttaa lisää SD puolueen häirintää, mikä ei ole oikein koska se on äänestäjien parlamenttiin valitsema puolue.

Ehkäpä asenne sverigedemokraatteihin Ruotsissa on se mikä on esim. tämänkaltaisten "lausuntojen" takia:

http://www.thelocal.se/29176/20100922/

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

"Jos antifasistien toimet olisivat oikeasti niin hälyyttäviä kuin kirjoituksessasi esität kyllä niistä uutisoitaisiin laajemmin."

Tuo on, anteeksi vain, aika naivi ajatus, puhumattakaan siitä, että se on myös räikeä argumenttivirhe. Uutisoinnin laajuudesta ei voi millään tavalla johtaa itse ongelman suuruutta.

Muutenhan käänteisesti voitaisiin olettaa, että vaikkapa Big Brother -talon tapahtumat ovat yksi Suomen tulevaisuuden kannalta merkittävimmistä tekijöistä ja Matti & Mervi -pari yksin tai yhdessä Suomen tärkeimpiä henkilöitä.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus, jälleen kerran.
Kyllä kokoomuksessakin voi olla järkimiehiä, se on taas kerran todistettu.

Torsti Virtanen

Kokoomuksessa on myös järjettömiä naisia, M.O.T.

http://anupalosaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46540...

Voisitko Heikkinen kertoa, että miksi teillä on Kokoomuksessa tuollaisia pimahtaneita ex-vihreitä kuin Anu Palosaari?

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Voisitko kertoa mitä minulle kuuluu, kuka on Kokoomuksen jäsen ja kuka ei? Vastaan ihan vain omasta tontistani.

Vieras (nimimerkki)

Heh. Kokoomuslaisen järjen käsite.. Uutisten toistoa höystettynä ylimielisellä asenteella. Näennäiskriittistä tunnepohjaista projisointia.

Ei tässä mitään ole todistettu, ellei sitten sananvapauden hyväksikäyttöä. Ja että kirjoittaja osaa lukea verkkouutisia, wikipediaa ja suorittaa henkilökohtaisia tulkintoja asiaintiloista sopivan provosoivaan tyyliin :D

Mikäli pitkät tunteisiin vetoavat tekstit ovat kokoomuslaisen järjen mitta on se lampaiden järjen mitta. Näillä kirjoituksilla voisi kuvitella että Heikkinen sympatiseeraa Ruotsidemokraatteja ja vielä enemmän Persuja. Ei liene ihme jos seuraavissa vaaleissa Persuihin valuu Kokoomuslaisia

qwerty (nimimerkki)

Heitänkin ilmoille provon: Miten kansallissosialismi (ei puhuta nyt uusnatsismista) eroaa kanallisvaltiossa toteutetusta sosiaalidemokratiasta (kun ilmenemistapa on erittäin vasemmistolainen)?

BTW Ruotsin demarit (SDP) olivat aikoinaan vankkoja eugeniikan ja ylemmyyden kannattajia, joten jätetään ne ylemmyysnäkemykset ja muu höpöhöpö omaan arvoonsa. Aikaansa sidottu ilmiö, joskin uusnatsit tuota pitävät yllä.

M-T Heikka

Paloaari on Kokoomuksen jäsen samasta syystä, miksi Bäckman esiintyi täällä aikoinaan työväenmiehenä.

He eivät voi esiintyä itsenään, koska sellainen ei kuulu heidän sisäiseen maailmaansa, omanaan esiintyminen.

James Hirvisaari

Erinomainen kirjoitus, oli ilo lukea.

Vierasmies (nimimerkki)

Ruotsalaiset ovat ihmeissään ja varmaan hieman peloissaankin, kun todellisuus ei ollutkaan sellainen kuin he luulivat. He ovat humanismissaan alkaneet luulla, että se mikä epäonnistui NL:ssä, onnistuu heidän hyvinvointivaltiossaan. He luulivat, ja osa varmaan luulee edelleen, että ihmisestä tulee ihan kuin itsestään hyvä, humaani ja suvaitseva, kun vain häntä kohdellaan hyvin ja tasa-arvoisesti.

Todellisuus on toisenlainen. Materialistinen dialektiikka on sittenkin vain pelkkää tyhjää teoriaa.

M-T Heikka

Totta. Ruotsalaisille on varmaan ollut järkytys se, että he tarjosivat muslimeille turvan ja vapauden, ja he palkitsevat uuden isänmaansa väkivallalla ja haukkumalla naispuolisia poliiseja huoriksi.

Voi olla, että kun heissä on lukko, he purkavat vihansa heihin, jotka totuuden kertovat heille siitä mitään poistamatta. He ovat suossa, eivätkä he halua tietää totuudesta mitään.

Matti Mursunen (nimimerkki)

Minun nähdäkseni ns. "antifasistit" ovat nimenomaan terroristeja. Tai vähintäänkin äärimmäisiä huligaaneja. Luojan kiitos tämä roskaväki rajoittuu Suomessa vain pariin kylähulluun.

http://www.youtube.com/watch?v=k_ZNE6E3jJU

Tuomo Kankkunen

Arvioit kuka on "hallinnut kilpailua dramaattisemmasta ylireaktiosta"

Mutta sorrutko siihen itse, kun heti seuraavassa kappaleessa kirjoitat; "Hädintuskin luku- ja kirjotustaidottomia maahanmuuttajia ohjeistettiin äänestämään demareita"...

Täällä meillä kaikkein vainoharhaisin tuhannesosa arvioi uus-suomalaisia näin halventavin sanakääntein.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Jaa, Ruotsin vaaleissa äänesti siis suuri joukko uus-suomalaisia? Luulin, että niihin vaaleihin osallistuivat vain ruotsalaiset.

Edit: lukutaidon puutteesta kärsii itse kukin, yllä oleva piikki on huti. ;) Alla jatkuva teksti sen sijaan asiaa.

Teet Tuomo räikeän loogisen virheen. Ei se, että puhuu hädin tuskin lukutaidottomista maahanmuuttajista tarkoita, että arvioi kaikkia maahanmuuttajia. Kyseinen kommentti kohdistuu tietenkin vain niihin maahanmuuttajiin, joilla on vakavia ongelmia luku- ja kirjoitustaitonsa kanssa.

Toki esittämäsi kaltaisia kommentteja lukiessa on pakko epäillä myös kantasuomalaisten lukutaitoa. Ei tunnu olevan kummoinen.

Vieras (nimimerkki)

Tuomolle esimerkkejä aikuisten luku- ja kirjoitustaidosta (lähde CIA World Factbook 2002):

Afganistan 28%, Irak 74%, Somalia 37%

Tuo siis osuus koko väestöstä. Naisten osuus vastaavassa järjestyksessä 12,64 ja 25.

Tietenkin voi olla mahdollista että Ruotsiin on muuttanut vain ja ainoastaan niitä valmiiksi luku- ja kirjoitustaitoisia, tai sitten Ruotsin rajan ylittäminen on niin maaginen kokemus että nämä taidot välittömästi ihmiselle siunaantuvat. Voiko joku kertoa onko luku- ja kirjoitustaito välttämättömiä edellytyksiä Ruotsin kansalaisuuden, ja vaalikelpoisuuden, saamiselle?

45v asunut ruotsissa (nimimerkki)

Olen yksi niistä jotka juttelee ulkomaalaisten kanssa täällä ruotsissa.
Swedu ei oikein mielellään sitä tee.
Vaali päivänä kysyin bussissa somalinaiselta että:(oletko menemässä äänestämään).
- ska du gå och rösta?
- no restaurant, ska gå see a frend.

Vieras (nimimerkki)

Arvoisa Tuomo se vaan pitää paikkansa, että osa maahanmuuttajista ei osaa lukea eikä kirjoittaa. On tämä ihan merkillistä nykyään, että ei saa enää sanoa yhtään mitään muualta tulleista ilman, että kaikki vähänkin kriittinen teksti luetaan heti rasismiksi tai herra ties miksi. Kaiken huipuksi tuntuu, että enemmistö hyväksyy täysin sen, että Ruotsidemokraatteja pahoin pidellään. Ruotsissa vallitsee todella paha todellisuuden kieltämisharha. Paloautojen, ambulanssien ja linja-autojen kivittäminen on monikulttuuria, mutta sen kritisoiminen rasismia.

wwwTwittercomEDUSKUNTAVAALIT (nimimerkki)

Kyseessä on malliesimerkki ruotsalaisten harrastamasta työpaikkakiusaamisesta. Olisi mielenkiintoista nähdä mikä haloo Suomessa tulisi, mikäli työnantajat alkaisivat kohtelemaan alaisiaan samalla röyhkeydellä, miten ruotsidemokraatteja on kohdeltu.

Nihilisti (nimimerkki)

Ruotsalaiset ovat säikkyä porukkaa ja tykkäävät ylireagoida joka asiaan.

Koko maa muistuttaa välillä viisikymppistä neiti-homoa joka juoksee kaupasta toiseen uusien verhojen perässä aina kun joku kirjoittaa twitteriin mikä on uusi muotiväri.

Nyt uusin muotiväri, on oikestopaniikki, jos ihan totta puhutaan niin yhdessäkään hyvinvointi valtiossa (no Tanskassa ehkä?) ei ole varsinaista "oikeistoa" meillä on vaan punaisen eri värejä.

Anna-Leena Nieminen

"...jos ihan totta puhutaan niin yhdessäkään hyvinvointi valtiossa (no Tanskassa ehkä?) ei ole varsinaista "oikeistoa" meillä on vaan punaisen eri värejä."

Anglosaksisessa hyvinvointivaltiomallissa oikeistoa nähtävästi eniten:

#Anglosaksinen malli, jossa päävastuu on yksilöillä

* Anglosaksinen malli tunnetaan myös liberaalina hyvinvointivaltiona. Sellainen on esimerkiksi Isossa-Britanniassa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Yhteiskunta jakaa vähävaraiset avustuksia ansaitseviin ja ansaitsemattomiin. Verokanta ja tulonsiirrot ovat alhaiset ja valtion sosiaalimenojen osuus BKT:sta vähäinen. Työn merkitys ja arvostus on suuri. Järjestöt, vapaaehtoistoiminta ja hyväntekeväisyys on huomattava osa hyvinvointipalvelujen rakennetta. Yksityinen sektori osallistuu hyvinvointipalvelujen kustannuksiin työpaikkaetujen ja yksityisten sosiaalivakuutusten kautta.#

ja Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiomallissa oikeistoa vähiten:

#Pohjoismainen malli, jossa päävastuu on valtiolla

* Pohjoismainen malli tunnetaan myös sosiaalidemokraattisena hyvinvointivaltiona, joka Esping-Andersenin mukaan on muun muassa Ruotsissa ja Tanskassa. Hyvinvointivaltion etujen piiriin kuuluvat kaikki kansalaiset tasapuolisesti, ja järjestelmän painopiste on tulonsiirroissa.#

Lainaus Hyvinvointivaltiomallit Wikipedia

Nihilisti (nimimerkki)

Klassisessa ajattelussa (aito)hyvinvointivaltio tarkoittaa nimenomaan Pohjoismaalaista mallia, mutta olen tarkempi.

Punaiset värisävyt ovat näissä ainoita puolueita.

Vieras (nimimerkki)

Muutoin hyvä kirjoitus, muuta selitäpä miksi esimerkiksi Thyssen ja Krupp tukivat Hitleriä, halusivatko sahata oksaa altaan?

Vastaus on varsin ilmeinen: Kun Saksan sotateollisuus lähti kunnolla käyntiin, rahaa alkoi herroille tulvia ovista ja ikkunoista. Haluan kuitenkin lukea sinunkin käsityksesi asiasta.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Nyt minun kyllä täytyy tunnustaa oma inhimillisyyteni. Tämä menee nyt vähän yli oman tietämystasoni, mutta yritän kuitenkin.

Gustav Krupp ja muut suuryritysten johtajat olivat kiihkeitä natsien vastustajia, koska natsipuolue kampanjoi lähes kommunistisilla teemoilla. Noustuaan valtakunnankansleriksi Hitler ilmoitti suuryritysten johtajille, ettei yrityksiä kansallistettaisi, eikä ammattiliittoja enää siedettäisi. Hitler myös lupasi ajaa pahimmat sosialistit pois puolueesta. Käytännössä Hitler ymmärsi tarvitsevansa rahavallan tuen menestyäkseen.

On sanottu, että Hitler suosi osaa kapitalisteista (muiden kustannuksella). Luultavasti Thyssenin ja Kruppin motiivit tukea häntä ovat olleet lähinnä henkilökohtaista etua tavoittelevia. Esimerkiksi osakeyhtiönä toiminut Krupp palautettiin omistajasuvun haltuun ja sen toimitusjohtajaksi tuli Alfried Krupp.

Hitleriähän talouspolitiikka ei kovinkaan paljoa kiinnostanut. Taloutta alettiin kuitenkin hyvin nopeasti sosialisoimaan natsien noustua valtaan. Vaikka omistus jäikin muodollisesti entisille osakkeenomistajille, antoi valtio komentoja ja sosialisoi voittoja. Myös esimerkiksi pörssitoiminta oli tietääkseni kiellettyä.

Laajamittainen asetuotanto aloitettiin käsittääkseni vasta pari-kolme vuotta ennen sotaa, Göringin johtaman nelivuotissuunitelman myötä. En usko, että Thyssenillä tai Kruppilla on ollut sota mielessä natseja tukiessaan.

Kannattaa huomioida etten ole mikään historoitsija, voin olla väärässäkin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)
Winston Smith (nimimerkki)

No niin. Eihän Ruotsidemokraateissa ole mitään pelättävää heidän kiiltävien mainosbrosyyriensä (puolueohjelma) perusteella. Mutta missäpä puolueessa olisikaan? Yleensähän ne lupaavat yhdeksän hyvää ja kahdeksan kaunista kaikille, erityisesti eläkeläisille ja lapsiperheille. Niinpä puolueita tulee arvioida niiden toiminnan ja todellisen ideologian perusteella. On kiistaton tosiasia, että Ruotsidemokraattien tausta on kansallissosialismissa. Julkisivua on sittemmin vähän siistitty, kun on tajuttu ettei avoimella natsismilla kovin herkästi ratsasteta valtiopäiville.

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-ledare-sjong-v...

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Puolueita tulee arvioida nimenomaan toiminnan mukaan. Onhan Vasemmistliitonkin tausta kommunismissa, muttei se ole ajanut vielä ketään keskitysleireille. Jos Ruotsidemokraatit saavat ääniä lupailemalla jotain hyvää, kannatus kyllä katoaa, mikäli käytännön toiminta on huonoa.

Uutinen jossa kauhisteltiin poliittisesti epäkorrektien laulujen laulamista on mielestäni lähinnä huvittava. Olof Palme gick på bio on laulu, joka taitaa löytyä muidenkin kuin teekkareiden laulukirjasta ja tulee silloin tällöin sitseillä lauletuksi. Olen itsekin laulanut taistolaislauluja, tekeekö se minusta kommunistin?

Winston Smith (nimimerkki)

Onkos teillä kokkareissa tapana lauleskella myös tällaisia?

http://sv.metapedia.org/wiki/Friheten_leve!

Löytyyhän noita myös suomalaisia vastineita, jos ei pakkoruotsi oikein taivu.

Stidi (nimimerkki)

Kovasti on äijää kiitelty kirjoituksesta ja mikähän tuollaisesta toiminnasta tekee hyväksyttävää itseään sivistysvaltioksi kutsumassa maassa, vastaus ei yhtään mikään, vastenmielistä touhua ja vastenmielisiä ihmisiä ketkä tuollaista harrastaa. Minä en tästä puolueesta tiedä mitään, mutta sympatiat menivät heidän puolelle välittömästi, eikö tuollaista voi kutsua muka terrorismiksi minusta näyttäisi että kaikki tunnusmerkit täyttyvät.

turunen (nimimerkki)

Hyvin tiivistetty. Ruotsi on demokratian banaanivaltio. Eikä muuksi taida enää muuttua. Näihin vaaleihin olisi tarvittu luotettavat ulkomaalaiset vaalitarkkailijat. Se lienee nyt selvä juttu kaikille muillekin.

elankinen (nimimerkki)

Jumalauta että tulee olemaan nastaa päästä vittuilemaan svenskeille tästä...Pääsee oikein mässäämään :)

Wille (nimimerkki)

Olen käsittänyt että yksi syy monien ruotsalaisten ruotsindemokraattien kammoon on se että puolueen juuret löytyvät vahvasti äärioikeistolaisesta liikkeestä ja että puolueen opit ovat vasta viime vuosina maltillistuneet. Tässä mielessä puolue eroaa huomattavasti esim. perussuomalaisista jonka juuret löytyvät SMP:stä ja kriittisyys maahanmuuttoa kohtaan on vain nykyajan tuoma lisä puolueen toimintaan.

Vieras (nimimerkki)

Löysin tämänlaisen kommentin googlaamalla (http://euobserver.com/9/30832):

"Unlike, for example, the Danish People's Party, the Sweden Democrats is not a party of discontent. Instead, many of the leading Sweden Democrats come from the pure racist white power movement. The magazine Expo recently revealed the party's affiliation with Nazi groups. For example, 21 of the party's candidates for local authority, county council or parliamentary elections are, or have been, members of the Nazi forum Nordisk.nu."

nordisk.nu:ssa kiistetään sivuston olevan natsifoorumi (http://www.nordisk.nu/content.php?r=133):

"1.2 Jag läste i media att Nordisk är ett "nazistforum". Stämmer det?
Nej, Nordisk är varken ett "nazistiskt" eller nationalsocialistiskt forum. Nordisk är inte heller ett "rasistiskt" forum. Som antyds av beskrivningen i sidhuvudet är Nordisk etniskt orienterat snarare än politiskt. En portal, en virtuell samlingsplats, avsedd för människor som intresserar sig för nordisk identitet, kultur och tradition. Att vissa mindre seriösa medier, däribland Expo, fruktar etniskt självmedvetna nordbor så mycket att de väljer att till varje pris stämpla dem som "nazister", säger mer om hur skevt det politiska klimatet blivit än om Nordisks förmodade "nazism". Det förekommer anhängare från hela det politiska spektrat bland våra användare, såväl från ytterkanterna som från mitten. Vi tillåter representanter från alla politiska läger så länge de uppträder seriöst och följer vårt regelverk."

Eli tuo EUobserver perustaa väitteensä natsikytköksistä siihen, että 21 Ruotsidemokraattien jäsenistä ovat tai ovat olleet jäseninä verkkoyhteisössä joka kiistää olevansa natsijärjestö. Mielenkiintoista. Etsinpä huvikseni löytyykö muuta tukea näille natsikytkösväitteille.

Winston Smith (nimimerkki)

On niitä vähän vahvempiakin yhteyksiä kuin yksi nettifoorumi.

http://www.sverigedemokraterna.de/sverigedemokrate...

Winston Smith (nimimerkki)

Kuvassa SD:n edeltäjän Nordiska rikspartietin johtaja. Natsikytkökset ovat ilmeisen kaukaa haettuja:

http://2.bp.blogspot.com/_XyOWJnKQ4W4/Sx1uLPTmPcI/...

Anni Loren

Juho Anttilalle tiedoksi: Matti Nykänen on ollut viimeaikoina esillä lähinnä rikollisten touhujensa takia. Että siinä mielessä Nykäsestä kirjoittelun määrä korreloi ongelman suuruuteen.

En muuten tajua mikä tota Erkki Lankista vaivaa? Jos nyt odotellaan vähän aikaa ihan rauhassa kuka "pääseekään vittuilemaan" ja kenelle.
Vaikken mustan sirkustirehtöörin jälkeläisen, pääministeri Reinfeldtin aatetta jaakaan niin pakkohan se on myöntää että Ruotsin valtiontalous on aika hyvässä kunnossa. Meillä Suomessa tuntuu asia olevan toisin. Erkin kaltaiselle tuntuu kuitenkin olevan persujen ideologinen johtotähti, vähemmistöjen kurmotus lähempänä sydäntä kuin oman maan toimiva valtiontalous. Kukin tyylillään.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Niinkö? Matti Nykänen siis on ainoa suomalainen vaimoaan pahoinpidellyt. Koska jos hän olisi uutisissa väkivaltaisuutensa vuoksi, uutisoitaisiin yhtä lailla kaikista muistakin väkivaltaisista suomalaisista. Korrellaatiosuhde ei siis ihan toimi.

elankinen (nimimerkki)

Olet niin väärässä kuin väärässä voi olla :)

Olet itsekin siis sitä mieltä että asioihin tätyy suhtautua rauhallisesti.

Ruotsin hallitus teki kaikkea muuta. Se olisi voinut katsoa tosiasiaa sellaisena kuin se on, eikä minään nurkan takaa ampaisevana kuulapää-natsina.

Oikea reaktio on kylmän viileä.

Ruotsin hallituksen toimintatapa vain lisää yleistä hermostuneisuutta, ja paapotut aivopestyt apinat vetää hertsejä ja tuhisee kiihdyksissään.

Mitä persuihin tulee, olen edelleen vähän kiikun-kaakun miten niihin tulisi suhtautua. Sitäpaitsi, ei ole olemassa vähemmistöjä joita kurmuuttaa. On vain yksilöitä. Ruotsissa on paljon typeriä yksilöitä jotka tekevät itsestään massa-ihmisiä.

------

Muokkaus:

Olet oikeassa siinä että SD voi ryvettyä pahastikin, ja luultavasti myös ryvettyy. Mutta natsi-yhteys on jo avoin eli siltä osin ei voi enää kehitellä suuria uutisia.
Mutta ruotsalaisten MASSOJEN REAKTIO hipoo kaiken apinalauma-käytöksen rajoja mitä tulee ääriryhmien ja tavallisen kansan lähes TÄYDELLISEEN kritiikittömyyteen juuri tuosta yhteisreaktiostaan.

Ei ruotsalaiset osaa käsitellä yllättäviä tilanteita, eivät varsinkaan kun eivät yhtään katso kun tilanne kehittyy :)

turunen (nimimerkki)

Olen pahoillani Ruotsin puolesta. Siellä on paljon ystäviä ja työtovereita, ja olenpa siellä asunutkin yhden talven. Ruotsi on kaunis maa ja ruotsalaiset mukavia ihmisiä, mutta valitettavasti liian kauan jatkut sosialidemokrattien hegemonia on tehnyt Ruotsista poliittisesti jonkilaisen DDR:n ja Etelä-Amerikkalaisen banaanivaltion välimuodon.

Ruotsalaisen demokratuurin rakenteita on vaikea purkaa sisältä päin. Siksi vaalitarkkailijat pitäisi saada jo seuraaviin vaaleihin.

Ruotsi ansaitsee demokratian - tukekaamme Ruotsia!

Janus (nimimerkki)

Poikkeuksellisen hyvä kirjoitus eerityisesti sisällön osalta. Harvinainen poikkeus.

Vieras (nimimerkki)

Harmi,jos olet vaaleissa ehdokkaana, sillä en asu vaalipiirissäsi.

Anni Loren

Sinähän voit muuttaa Henrin vaalipiiriin.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Tukea ja kannustaa voi äänestämättäkin :)

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

...Enkä meinaa nyt mitään tuppeensahattua lautaa tai muutakaan vaalirahoitusta :D

Vieras (nimimerkki)

Koskahan Suomeen saadaan sellainen systeemi
että voi äänestää ketä haluaa eikä sitä joka
asuu naapurissa?

Wille (nimimerkki)

Toinen asia jonka haluan tuoda esille on että pidän outona että mikään puolue ei aja Suomeen Kanadan maahanmuuttopolitiikkaa. Kanadan pisteytykseen perustuva maahanmuuttopolitiikka on ollut menestys ja sen on ollut menestystarina koska Kanada pitää huolen pisteytysjärjestelmällään huolen että maahanmuuttajat ovat kykeneviä integroitumaan maahan. Lisätietoa Kanadan maahanmuuttopolitiikasta löytyy http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2010_5/7715/

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Moi,

Katso Kokoomuksen puoluekokouksen aloitteet:

http://www.kokoomus.fi/@Bin/2370744/Puoluekokousal...

Aloite nro 60, Kokoomuksen Nuorten Liitto ry

SUOMEN MAAHANMUUTTOPOLITIIKASSA ON SIIRRYTTÄVÄ NS. KANADAN MALLIIN

Juha Hyrsky (nimimerkki)

Otsikko meni kerrankin nappiin: tyhmä kansa äänesti väärin eli Sverigedemokraatteja ja 94% ruotsalaisen todellisen demokratian puolesta. Tajuatteko: Sverigedemokraatit ovat surkea rippunen yhteistyökyvyttömiä huuhailijoita. Turhaan ruotsalaiset melskaavat moisen takia. Demokratia voitti 94-6!

Roope Nenonen (nimimerkki)

Ruotsidemokraatitko yhteistyökyvyttömiä?

Eikös se ollut niin, että kaikki muut puolueet kieltäytyivät minkäänlaisesta yhteistyöstä tai kanssakäymisestä ruotsidemokraattien kanssa jo ennen vaaleja.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Koko keskustelu on turhaa, koska ratkaisu on olemassa. Maahanmuuttovastaisille annetaan omia kuntia, joinne maahanmuuttajilla ei ole asiaa. Suurin osa Ruotsista säilyisi maahanmuuttajille vapaana. Olisi jokaisen kantaruotsalaisen oma valinta, asuako monikulttuurisessa vai monokulttuurisessa Ruotsissa.

Alueellinen erottelu lakien suhteen on erinomainen järjestelmä, jonka toimimisesta USA on hieno esimerkki. Siellä menee tällä hetkellä perseelleen, koska liittovaltio ajaa yli osavaltioiden.

Vieras (nimimerkki)

"Yö kuin sielu neekerin on pimiä" alkaa teekkarihymni. Itse olen sitä laulanut, olen nähnyt tummaihoisten laulavan sitä hymy naamalla. Että on kyllä kauheita lauluja.

Itse asia on kyllä aivan uskomaton. Demokratiassa saa olla eri mieltä asioista, eikä ole pakko olla sosiaalidemokraatti. Ruotsalaisille tämä ei ilmeisesti ole vielä selvinnyt. Vaikka en ole samaa mieltä SD:n kanssa niin heidän saamansa kohtelu on kyllä luokatonta. Kaikki täälläkin puhuu "sellaisista" ihmisistä ja "jotka tekee niin". No kertokaa mitä "ne" tekevät? Vastustavat maahanmuuttoa. Eikö jumalauta siihen saa olla ihmisellä oikeus? Ei siellä käsittääkseni SD aja mitään ulkomaalaisten tappamista.

Seuraavaksi kielletään ja sensuroidaan:

1) Verotusta tiukentavat
2) Ympäristön tuhoajat (ydinvoima ym. kannattavat)
3)...

Anni Loren

En nyt muista sen ruotsalaisen kunnan nimeä mutta siellä on yksi paikka joka on kieltäytynyt vastaanottamasta maahanmuuttajia.Siellä voi elää monokulttuurissa. Muutoin tälläinen pyrkimys asuinalueiden eriyttämiseksi tuo kyllä mieleen jonkun Alabaman Ku Klux Klan meiningit.
Kumma juttu muuten kun rasisminhäivää ei ole kuulemma missään mutta kaikki vaan osoittaa siihen suuntaan:)

JLin (nimimerkki)

Kieltämättä piristävää lukea vaihteeksi kokoomuksen kannattajien ruotivan jotain muutakin kuin Kekkosta, suomettumista ja kaikesta taakasta vapauttavaa NATO jäsenyyttä. Ruotsin Kuningas aikoinaan hallinoi kylläkin Suomen lisäksi myös Ruotsia. Suomen itsenäistyttyä oli maassa valtatyhjiö, vallan uusjako ja nollatilanne. Tilanne lähti lapasesta 1918, ja siitä on otettava opikseen. Ruotsissa tai Venäjällä ei tämmöstä tyhjiöä ole ikinä ollut, vaan valta on aina ollut tanakasti keskushallinolla, vaikka sosiaalidemokraateiksi itseään kutsuva sosiaalifasistinen eliitti ehkä Kuninkaan syrjäyttikin (Venäjän vallankumous oli todellisuudessa Venäjän vallankaappaus). Ruotsissa ei ehkä herraa tarvitse pelätä, mutta palvoa pitää silti. Valtamedia Suomessa yrittää jatkuvalla syötöllä ajaa kansan tajuntaan jonkinmoista muka alemmuuskompleksia ruotsalaisia tai venäläisiä kohtaan, vaikka todellisuudessa näillä jälkimmäisillä se alemmuus ja tilivelvollisuus omia eliittejänsä kohtaan on. Ikävä piirre tässä on se, että Suomessa saattaa äänestysprosentti lipsahtaa luvattoman alas. Suomen vasemmistopuolueet hivuttivat linjaansa vähä vähältä perinteiseltä nationalistiselta linjalta enemmin ruotsalaiselle fasistilinjalle ja kannatuslukemat hyvin tiedetään. Ikävä kyllä Suomessa on oikeiston kannattajien oman puolueen kritiikki kovin vähäistä. Minkä takia Niinistö yritetään vaientaa tai jättää huomiotta, paljonko painaa SAK:n 1% palkankorotusvaatimukset, jos EKP painaa Euoroja tyhjästä niin, että inflaatio on 10% sun muita kysymyksiä Kataiselle. Ei tässä Kataista syytetä, vaan vastauksia pitäisi saada, eikä ainaista opposition sättimistä taikka historian luentoja. Anarkistiryhmittymät ovat turhan usein rahapiirien epäsuorasti sponsoroimia porukoita, vaikka vasemmistolaisiksi itseään tituleeraavatkin. Ruotsissa näistä tehdään kansallissankareita, mutta Pohjois Koreassa on meno vähän toinen. Kahlitsisi se Greenpeace ittensä vaihteeksi johonkin Pohjois Korean ydinlaitokseen kiinni niin saisivat pitää hilut kintuissa lopun ikäänsä, mikä tosin ajallisesti ehkä pyöristetään mieluummin nollaan kuin ikuisuuteen.

JLin (nimimerkki)

Käteen meni, paremmin ymmärrettävästi näin:

... vaikka ruotsissa sosiaalidemokraateiksi itseään kutsuva sosiaalifasistinen eliitti ehkä Kuninkaan syrjäyttikin ja Venäjän vallankumous oli todellisuudessa Venäjän vallankaappaus.

Kipling (nimimerkki)

Anni... Ruotsissa 22% verovaroista menee pakolaisten ylläpitoon. Eikö säväytä yhtään ? Ovatko kaikki islam lähiöistä pakoon lähtevät veroja maksavat lapsiperheet rasisteja ? Vasemmiston monikulttuurissa on vain se ongelma, että kukaan ei halua asua siinä.

Ano Nyymi (nimimerkki)

Ruotsalaiset taitavat tuolla poliittisella terrorillaan sovitella esi-isensä natsitouhuja.
Tosin jos ryhtyy itse samanlaiseksi natsiksi "väärin" äänestäneitä kohtaan niin sovitustyössä on sattunut lievää suurempi virhe ;)

Ruotsi on nykyään malliesimerkki siitä mitä vapaudelle ja demokratialle tapahtuu kun maasta tehdään monikulttuurinen..

Vieras (nimimerkki)

Mitä nämä Ruotsidemokraatit oikein ovat? Ovatko ne ns. Ruotsin persuja?

Tiinakainen (nimimerkki)

Olen pahillani kommenttistani, mutta ulkomaalaiset vain eivät sopeudu yhteisöömme.
VOisin kirjoittaa suorat lainaukset koraanin kohdista, mutta totean vain että mitä esim tulee naisten tapaan olla sekä elää tätä elämäämme, niin toisen uskonnon lakeja noudattaen lähes kaikki naiset löytyisivät "kuolinilmoitukset" palstan alta. Puhun tässä aivan normi perheäideistä sekä heidän sinkkunaisitaan jotka ovat tuttavina. Ei ollut mukavaa seurattavaa kun koraanin alla eläviä koitettiin lastentarhaan sopeuttaa tarhatädeiksi pikkuisilemme. En voi paljastaa enempää asianosaisten takia, valitan. Eräs kirjailija taitaa olla oikeassa **** säkeitä koraanista. (Tappotuomio)

Se uskonto on oikeasti sadistisen, tappavan julma. ja brutaalin alistava. Joko teet tai kuolet tavalla tai toisella. Eikä se ole rauhan asialla. Haluammeko tätä oikesti ? Voimme paremmin kaikki jos tämä apu annetaan suoraan heidän kotimaahansa. Toisaalta, ei ole meidän asia sekä voimavara pelastaa kaikkea kansaa maailmassa. Omat ensin. Aloitetaan vanhuksistamme sekä sotaveteraaneista. Elävät 500 eurolla kuussa. Mitä saa pakolaiset...? kaiken sekä sopeuttamisrahaa päälle 2500 eur /kk. Löytyy asiasta pari asiakirjaakin haulla.

Me olemme vääräuskoisia, herätkää, joko me taivumme tai arvaatte seuraukset. Mekka on valtauksen symboli. Imaamit odottavat... Please, tutkikaa asiaa järjen valolla, avatkaa silmät heti ja tässä, pois ne värilliset lasit silmienne edestä.

Tulkoon rauha päälle maan. Mutta tämä seuraava ei ole toivottavaa tapahtuvaksi. Open your mind !!!

http://www.youtube.com/watch?v=dlG75wb7lLw&feature...

http://www.youtube.com/watch?v=SfYAhQ4I4Uk&feature...

Haulla löytyy raadollisempaakin dokumenttia siitä että Ruotsalaiset palomiehet kivitettään heidän yrittäessä sammuttaa rakennuspaloa (tahallista)
Tai
Kuinka poliisin taikka palomiesten kalusto saadaan turmeltua pudottamalla sillalta kiviä hälytysajossa olevan paloauton päälle. Kuskin on vaarassa kuolla !!! Open your eyes !!!

Haluan elää rauhallisessa suomessa, en halua tätä, ette ehkäpä tekään ?!
Ymmärättekö kuinka asian voi ehkäistä ennen kuin on liian myöhäistä ?!

Miksi enää emme voi puhua asioista niiden oikeilla nimillä ? Mitä on tapahtunut ?

Sytytän kynttilän sekä toivon mielessäni rauhaa teille jokaiselle. Myöskin sinulle siellä näytön äärellä. Rakkaudella sydämmestäni. Peace.

Einari (nimimerkki)

Henri Heikkiseltä todella hyvä kirjoitus!

Lampinen (nimimerkki)

Annikin voisi käydä vaikkapa parin viikon mittaisella opintomatkalla Malmön lähiöön. Ai, etkö uskallakaan mennä sinne mutta kantaruotsalaisen pitäisi.

Anni Loren

Olen kyllä tietoinen Malmön tapahtumista, olen myös asunut Ruotsissa. Aika ei kuitenkaan riitä kaikkeen:)Olen viimeksi viettänyt aikaa lähinnä länsi Götanmaalla ja Hallandin alueella. Todella hienoa seutua kesäisin tuo ruotsalaisten länsirannikko. Skåne ei kiinnosta mua hirveästi mutta ei se johdu maahanmuuttajista:)

Joku kysyi eikö minua vaivaa että 22% ruotsalaisten budjetista menee maahanmuuttajien aiheuttamiin kuluihin. Katsoin minäkin hieman statistiikkaa asiasta ja se on kiistanalainen mutta varmaan se tossa pyörii. Näkyi myös lukua 17% mutta ehkä se on vanhentunutta tietoa. Yksi valtion julkaisema tilasto kertoi että ns.sekaperheet saivat suhteessa vähemmän yhteiskunnan tukia kuin kokonaan kantaruotsalaiset perheet. Samassa yhteydessä muuten mainittiin että "SD esittää usein lukua.." eli SD:n väitteet on otettu kyllä huomioitu. Mikä ongelma nämä kulungit muuten ovat, rikkaalle maalle? Vähähän toi autoteollisuus yskii, mutta..

Ruotsalaisissa täytyy olla suuri mentaalitason ero suomalaisiin koska nuo kulut äänestystuloksen perusteella vaivaa tuossa määrin vain kuutta prosenttia.
Nauratti muuten eilisillan A-studion punatakkinen Vapaus (wtf??)-puolueen aktiivi keräämässä kannattajakortteja Tampereen torilla. Taikasanana "maahanmuuttokriittinen" ja heti oli mummut vääntämässä nimeä listaan.

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

"Joku kysyi eikö minua vaivaa että 22% ruotsalaisten budjetista menee maahanmuuttajien aiheuttamiin kuluihin"

"Mikä ongelma nämä kulungit muuten ovat, rikkaalle maalle?"

Ei jumalauta! :-D Päivän paras!

Vieras (nimimerkki)

Koskahan Suomeen saatais sellanen systeemi että vois äänestää
ketä haluais eikä sitä joka asuu naapurissa?

Vieras (nimimerkki)

Mielenkiintoista luettavaa oli kirjoitus ja kommentit. Lainaus Winston Churchill: "Paras argumentti demokratiaa vastaan, on viiden minuutin keskustelu keskiverto äänestäjän kanssa".

Vieras (nimimerkki)

Turha dramatisoida koko juttua. Tehdään niin kuin Saksassa missä natsien toiminta on lailla kielletty. Ja katsos vaan - Saksasta puuttuu koko ongelma suurimmaksi osaksi. Tämä on ylivoimaisesti halvin tapa hoitaa juttu. Ja sitäpaitsi toimiva tapa. Puheet natsien kannatuksen rajusta noususta jos heitä ei kuunnella...voi unohtaa. Mikään eri Euroopan maiden kokemuksisssa ei tue muuta kuin että on kyse pienestä ryhmästä joka ei tuosta enää olennaisesti kasva.

Ja toki - voimme toimia jollain muulla tavalla - ja saada kaupanpäälle annoksen poliittista väkivaltaa. Ruotsissa asuvana ja ahkerana lehdenlukijana tiedän että näkemyksesi poliittisen väkivallan frekvensistä ja tekijöistä on väärä. Homma alkoi silloin kun natsit alkoivat esiintyä avoimesti. Hiljattain keskustan kansanedustaja Federley pahoinpideltiin kolmatta kertaa - edellisillä kerroilla tekijät äärioikealta saatiin kiinni. Politiikkaa nytkin, koska Federleyn itsensä mukaan häntä ei ryöstetty. Sitten meillä on tyyppi, joka viilteli oikeuslääkärin mukaan hakaristejä itseensä.... Ei uutta tuokaan; natsit ovat tehneet tätä viiltelyä ennenkin; uhreina lähinnä mamuja. Äärivasemmisto taas keskittyy häiritsemään natsien kokouksia ja on yksittäistapauksissa syyllistynyt natsipoliitikon pahoinpitelyyn.

Kokousten häirintä on kuitenkin monipiippuinen juttu, koska SDn pitäessä kokouksia syntyy melkein aina spontaani vastamielenosoitus, johon ohikulkijat joukolla yhtyvät - mikä taas selittää poliisin epäonnistumista mellakantorjunnassa -

Anni Loren

Jotenkin näin juuri.Federley on värikäs hahmo ja lisäksi julkihomo joka ei varmaan auta koskemattomuutta tässä tapauksessa. Ei liity nyt ko.asiaan mutta kumma juttu miten useissa uusnatsiporukoissa on johtotehtävissä ollut homoja.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä artikkeli.

On kuitenkin syytä pitää mielessä, että samanaikaisesti järjesttiin vaalit sekä Ruotsissa että Afganistanissa. Tästä johtuen eduskuntamme suurin lapsinero Kimmo Kiljunen ei voinut toimia vaalien ylimpänä valvojana molemmissa maissa. Ja lopputulos on nähtävissä - Ruotsissa äänten laskenta jatkuu edelleen.

Tasra (nimimerkki)

Voipi olla, että ne puuttuvat vajaa 300 ääntä? löytyvätkin "laskennassa".
Huhutaanhan Suomestakin löydetyn lumihangesta ennakkoäänestyskirjeitä viimeisessä pressavaalissa. Globaalisuus on monikirjoinen, jossa löydetään yhtä sun toista mitä kummallissimmista paikoista edukkaasti jollekin. En usko enää demokratiaan, enkä sosialismiin. Tulossa on aivan muuta miksi sitä sitten kutsummekaan, NWO vaikka. Mutta kukaan ei tiedä mitä se tulee pitämään sisällään. Ahrimanin aikaa eletään "Pekka Ervast: ensin on Lusiferin eli pimeyden aika, sen jälkeen Kristuksen aika 2000 vuotta, jonka jälkeen astuimme Ahrimanin aikaan, joka on kylmä, ahne, välinpitämätön materialistinen aika. Ja tässä sitä tallustellaan epätietoisina ja näköjään ihmeissään....

Mutta eihän meillä Suomessa mitään sellaista voi tapahtua kuin MUUALLA, syvä huokaus tällekin tyhmyydelle.

Engundu (nimimerkki)

Kansanvaltaan kuuluu se, että laillisesti rekisteröidyt puolueet saavat lähteä samalta viivalta, pidettiin niistä tai ei. Jos jokin puolue ajaa todistettavasti lainvastaisia, rikollisiksi osoitettavia tavoitteita, sitä ei tule rekisteröidäkään. Pettikö viranomaisvalvonta vai onko kansankodin historiallinen poliittinen hysteria taas kerran asialla? Itse pidin Itävallan Jörg Haider-vainaan pääsyä aikoinaan vallan kahvoihin vaarallisena. Ovatko SD:n ihmiset todistettavasti samanlaisia?
Kannattaa myös olla selvillä Coriolis-ilmiöstä, josta esim. Solzhenitsyn kirjoitti romaanisarjansa osassa "Marraskuu 1917". Luonnossa se tarkoittaa maapallon kiertoliikkeen aiheuttamaa virtaavan veden liikettä, joka syö jokien ja virtojen oikeanpuolista törmää. Vasen jää rauhaan. Politiikassa Coriolis-ilmiö vallitsee luonnonlain tavoin. Kaikki vasemmiston diktaattoreita hännystelleet älyköt ovat aina saaneet palvojiltaan synninpäästön jo valmiiksi, vaikka eivät ole koskaan edes anteeksi pyytäneetkään. Malliesimerkkinä palvelee vaikka filosofi Jean-Paul Sartre ja hänen elämäntoverinsa. He myös tajusivat, että Neuvostoliiton toisinajattelijoiden paluu GULAGista olisi heidän moraalinen loppunsa.
Coriolis-ilmiön viemäksi heittäytyminen on aidan ylittämistä sen matalimmasta kohdasta. Miten joskus ivailikaan Jaakko Okker: Suomalaiset ovat rohkeata kansaa. Vain 30 vuotta Hitlerin kukistumisen jälkeen heillä on rohkeutta vastustaa kansallissosialismia. Jos SD:lla on väkivaltainen, demokratian kukistamiseen pyrkivä ohjelma ja toimintatapa, hallitus hallitkoon Ruotsissakin ja käyttäköön keinojaan. Muuten kansanvalta kukkikoon ja kansan ääntä kunnioitettakoon!

Vieras (nimimerkki)

Voi todella olla vaikeaa sopeutua länsimaihin alla olevasta linkistä esiintulevalla ajatusmaailmalla. Vaikka kyse on "vain" naisen asemasta, antaa artikkeli kyllä aivan selvän kuvan, että paha ihmisoikeusrikkomus on käynnissä Afganistanissa.

http://www.nytimes.com/2010/09/21/world/asia/21gen...

Kyse on siis International Herald Tribunen artikkelista, jossa kerrotaan afgaanitytöistä, joiden perhe sallii pukeutua pojiksi. Syyt voi englantia osaava lukea jutusta.

mastodontti (nimimerkki)

Kirjoituksesi lämmitti perussuomalaista sydäntäni <3

Vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus ja tällaista kaivattaisiin maamme uutisointiinkin laajemmin. Ensi vuoden jälkeen näin luultavasti tapahtuu

Sumppipöpö (nimimerkki)

Oliko se Paavo Lipponen, vaiko joku muu sostemi, joka jokin aika sitten haikaili Ruotsin vaalijärjestelmää Suomeenkin? Taisi mennä ö-mappiin se idea nyt.

elankinen (nimimerkki)

"Ruotsin maltillinen kokoomus kartoittaa mahdollisuuksia vähentää hallituksen 17 valiokuntapaikkaa 15:een paikkaan."

Se ei antaisi SD:lle mahdollisuuksia yhteen valiokuntapaikkaan nykyisellä 5,7:n prossan kannatuksella.

Arvaan että seuraavissa vaaleissa valiokuntapaikkoja ehdotetaan vähennettävän kymmeneen, eller nåt.

http://www.thelocal.se/29182/20100922/

---------------

Ai juu, unohdin mainita että AFTONBLADET kertoi tällaista tietoa kaivaneensa, nimeämättömistä lähteistä....

Kuinka paljon voi sekaannusta aiheuttaakaan ja oikein tekemällä tehdä?

hulda (nimimerkki)

Aftonbladetissa olisivat voineet vilkaista Svenska Dagbladetia:

De etablerade partierna överväger att stänga SD ute från riksdagens utskott. På Mona Sahlins uppdrag har förre talmannen Björn von Sydow undersökt möjligheten att minska antalet ledamöter, vilket betyder att SD tappar sin plats. Något som också diskuteras är låta partiet delta – utan beslutsrätt.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-kan-portas-fr...

elankinen (nimimerkki)

Huhheijaa, eli Mona meinaa että vähennetään niitä valiokuntapaikkoja että SD ei pääse valiokuntaan kiinni, ja keskustellaan myös että saisivat valiokuntapaikan, mutta ilman päätäntävaltaa.....

Saanko sanoa tässä vaiheessa että "Härregude Sweden är på väg till helvete?"

Vieras (nimimerkki)

Ruotsalaiset ovat haudanneet islaminuskoisten mamujen ongelman "maton alle" ja se ei kestä päivänvaloa, että joku taho kaivaa ongelman mediaan.

Sir Elmeri (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus. Kiitos.

Muuten!!!!

Pekka Siikalan kirjoitukset, sekä kommentit muiden kirjoituksiin pitäisi suhtautua ja toimia smaoin kuin Ruotsindemokraattien vaalimainoksiin jne.

Äijän kommentit vaikuttavat vakavasti sekaisin olevan ihmisen tuotoksilta.

välitäkin poosu (nimimerkki)

Tämän ketjun jatkeeksi voin suomalaisuudestani ylpeänä sanoa, että Suomi on Euroopan suvaitsevaisin maa, sillä täällä suvaitaan jo kaikkia muita paitsi suomalaisia.

Vieras (nimimerkki)

Erinomainen kirjoitus, vaikka kirjoittajalta onkin ehkä jäänyt huomaamatta että nykyään myös Kokoomus on viher-vasemmistolainen puolue.

Expat (nimimerkki)

Aivan. Mutta onneksi ei koko kansa. Ja vasemmiston kannatus onneksi laskee ihan itsekseen.

Vieras (nimimerkki)

Kummia kuuluu taas ruotsalaisesta lagom-maailmasta:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-kan-portas-fr...

Ruotsidemokraateilta halutaan evätä ryhmälle kuuluva valiokuntapaikat. Vaikka sitten vähentämällä valiokuntien paikkamäärää. Tämä alkaa olla kyllä vähän liian paksua.

Kekkuli (nimimerkki)

"Erinomainen kirjoitus, vaikka kirjoittajalta onkin ehkä jäänyt huomaamatta että nykyään myös Kokoomus on viher-vasemmistolainen puolue."

Mikä _saattaa_ kostautua tulevissa vaaleissa.

frank (nimimerkki)

Olen vakuuttunut siitä että Ruotsissa löydetään keinot väärin äänestäneiden rankaisemiseksi. Voidaan esim. vuotaa nimilistoja julkisuuteen, joiden perusteella valveutuneet kansalaiset voivat suorittaa tarpeellisia oikaisutoimenpiteitä epäihmisille.

Nallevaari (nimimerkki)

Pinochetin hallinto Chilessä arviolta 3197 ihmistä tapettiin ja 28000 kidutettiin, näitä ei laskettane terrorismiksi? Lähde Wikipedia.

Frank Furter (nimimerkki)

Terrorismille on oma määritelmänsä, valtioiden hirmuhallinnot ovat erikseen.

Kun uhrien määrää tarkastellaan, verrattuna melkein mihin tahansa sosialistiseen valtiokyhäelmään etenkin kolmannessa maailmassa Pinochetin Chile oli partiolaisten teekutsut. Maon kiinassa kulttuurivallankumouksen aikana ennenaikaisen kuoleman koki 80 miljoonaa ihmistä. Hirveää toimintaa, mutta ei kuitenkaan terrorismia.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Kyllähän mä tuolla aiemmassa kommentissani kirjoitin näin:

"Oikeistolaisia alistajiakin riittää, mutta päämäärät ovat lähinnä henkilöiden omia. Ensimmäisenä tulee mieleen Augusto Pinochet."

Jarkko Simonen

Chile onkin mielenkiintoinen tapaus sillä Pinochet ei olisi ikinä saanut valtaa ellei Chilen talous olisi silloin ollut chileläisten vasemmistopuolueiden omilla toimillaan totaalisesti tuhoama, Salvador Allenden johdolla.

Vasemmistomedia on tästä kuitenkin yllättävän hiljaa, samalla kun Pinochetia demonisoidaan. Pinochet kuitenkin väistyi syrjään vaalien tuloksena, pelastettuaan Chilen taloudelliselta raunioitumiselta.

Vieras (nimimerkki)

Vasemmistolaiset ovat vastuussa myös iskuista pride- paraatiin ja kajaanilaisten pitseriayrittäjien hakkaamisesta, vieläpä useaan kertaan?

Sanoudutaan molemmat irti riekkujista?

Vieras (nimimerkki)

Miksi poistat hyviä kommentteja?

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

En ole poistanut yhtään kommenttia! Täältä on näemmä jossain välissä kadonnut kaikkien ei-rekisteröityneiden kommentit, mikä näkyy sitten mm. vastauksina kysymyksiin joita ei enää ole ...

Pekka Pulkkinen

Olen palstallasi ensi kertaa.
Loistava kirjoitus.
Kommentit pääsääntöisesti asiallisia ja perusteltuja paitsi tämän yleishäirikön, kateudesta vihreänä olevan viherpiipittäjä Pekka Raukon, joka ei ole tyytyväinen mihinkään, paitsi itseensä,ja ainoana tavoitteena mollata muita eikä pysy annetussa teemassa.

qwerty (nimimerkki)

Suomeen on saapunut Ruotsista omaa turvallisuuttaan pelkäävä mies, koska äänesti SD:tä. Pakolainenko?
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11370857

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Täältä on näemmä kadonnut kaikkien ei-rekisteröityneiden kommentit, mikä näkyy sitten mm. vastauksina kysymyksiin joita ei enää ole ...

Winston Smith (nimimerkki)

Onkohan tämä palvelun ominaisuus vai bugi?

Vieras (nimimerkki)

Muistaakseni piraattiliiton sivuilla raportoitiin jo edellisten vaalien aikana tapauksista, joissa piraattipuolueen äänestysmateriaalia olisi piilotettu äänestyspaikoilla pois, plus muuta vastaavaa. Ei oikein ole kuivat sahajauhot ruotsalaisilla, vaalitarkkailijoille olisi ihan tosi töitä. Eteenkin kun nyt "löytyy" säkillinen vai pari ääniä jostain porstuvan nurkasta. Ei tuokaan oikein rehellliseltä menolta vaikuta...

igorhc (nimimerkki)

Tosiasiassahan ruotsalaiset kansanedustajat ovat heränneet pelkäämään sitä, että kansalaiset tosiaankin ajattelevat omilla aivoillaan. Tätä yritettiin estää, mutta eipä onnistunut. Suomessa tästä valtaan tottumisesta on varsinki keskustan kohdalla erittäinkin räikeitä esimerkkejä nimettäessä virkamiehiä. Toivottavasti Suomessakin ihmiset alkavat pikkuhiljaa ymmärtää, että mitä sieltä puolueen nokkamiehen suusta ulos tulee ei hyvin todennäköisesti ole lähelläkään, sitä mitä valittaessa eduskuntaan tulee tapahtumaan.

Katainen taisi tuossa jokin aika sitten sanoa julkisesti, että hän lainaa Kreikkaan rahoja niiden jälleen näkemisen toivossa. Kuulostaa ainakin minun korvaan hieman siltä että herran on valinnut itsensä päättämään näistä asioista myös seuraavien vaalien jälkeen. Vähätelläänkö tässä kansalaisten kykyä tehdä päätöksiä omien mielipiteiden perusteella? Täytyy vain toivoa, että suomalaiset ensinnäkin äänestäisivät seuraavissa vaaleissa. Se on oikeastaan sama ketä äänestetään kunhan se päätös äänestettävästä tapahtuu jotakin muuta kautta, kuin näiden ympäripyöreitten vaalisloganien perusteella.

Kokoomus "työväenpuolue", paskanmarjat:D

whiic (nimimerkki)

Kovaa vasemmistoon iskenyt kirjoitus. Piikittää tosin turhan monessakin kohtaa vasemmistoa (ja aiheesta), joten syntynyt keskustelu on rönsyillyt Hitleriin, libertarismin olemukseen, jne., useimmiten surkeiden olkiukkojen kautta ja olkiukkoinakin epäfaktuualisiin väittämiin (mm. että klassinen liberalismi ei välttämättä olisi oikeistolaista)), mutta viime kädessä joka tapauksessa yksityiskohtiin keskittyvää. Se, että sosialistit ovat sanoutuneet Natsi-Saksan häviön jälkeen kansallissosialismista irti, ja vieläpä synonymisoiden kansallissosialistisen fasismin jopa ääri-"oikeistolaiseksi" on kyllä yllättävän hyvin onnistunut kusetus. Toisaalta niin on myös "liberaalin" synonymisoiminen vasemmiston suuntaan kallistuviin liikkeisiin vaikka todellinen liberaali onkin oikeistolainen. Niinikään "liberaalin" (vasemmisto) asettaminen vastoin "konservatiivien" kanssa on outoa, koska konservatiivi sanan mukaan haluaa säilyttää nykyisen. Jos valtiota viedää kohti markkinataloutta, onko se silloin konservatiivista muka?

Sanojen merkitysten hallitsemisella hallitaan kansaa.

Jonnekin puoleen väliin kai jaksoin kommenttiketjua silmäillä, mutta ei sieltä mitään asiallista vastalausetta löytynyt vaikka vasemmistolaiset kovaan ääneen ovatkin vastustamassa vastustamisen vastustamisen vastustamista eli sitä saako (Henri) kritisoida vasemmiston (AFA) tapaa väkivaltaisesti pyrkiä estämään laillisesti toimivan puolueen (Ruotsidemokraatit) toimimista lainmukaisin ja demokraattisin keinoin status quo -maahanmuuttopoliitiikan muuttamiseksi. Ilmeisesti AFA:n teot koetaan vasemmistopiireissä vähemmän tuomittavana kuin AFA:n väkivaltaisuuden ja demokratianvastaisuuden kritisoiminen, jos AFA:a kritisoidessa edes välillisesti tulisi "puolustaneeksi" esim Ruotsidemokraatteja.

Vasemmistolla on suuri ongelma hyväksyä sellaista sananvapausperiaatetta, että puolustaisi toisen oikeutta mielipiteeseen vaikka ei itse mielipiteeseen yhteyisikään. On kyllä osalla oikeistostakin toki.

qwerty (nimimerkki)

Luulisin, että lopulta sosialismin kasvanut valta siirsi klassista liberalismia kannattavat ns. oikealle.
Liberaalit taisivat alunperin kuulua vasemmistoon, mutta jako oli silloin toisenlainen.
Muutosta halusi niin sosialistit kuin liberaalit. Liittoutuma oli melkoisen epäpyhä. Liberaalit taisivat monesti saada kunnolla turpiinsa tässä liittoutumassa ihan fyysisestikin.

Minä en ainakaan osaa hahmottaa nykyistä oikeisto-vasemmisto -akselia muuna kuin talouspoliittisena.

Vieras (nimimerkki)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_motst%C3%A5nd...

Svenska Motståndsrörelsen har flera gånger kopplats till grova våldsbrott och annan brottslig verksamhet.

* 1999 skedde Malexandermorden, ett bankrån där rånarna under flykten sköt två polismän till döds på nära håll med deras egna tjänstevapen. Rånet och morden utfördes av tre män som hade kopplingar till SMR.[källa behövs]

* 1999 mördades syndikalisten Björn Söderberg. Söderberg var journalist och hade för tidningen Arbetaren avslöjat att Robert Vesterlund, som satt i den lokala styrelsen för Handels var nazist. Detta ledde till att Vesterlund uteslöt ur Handels. Mordet utfördes av tre män med kopplingar till SMR.[12]

* 2004 dömdes ledaren för Svenska Motståndsrörelsen, Klas Lund, till fyra månaders fängelse för olaga vapeninnehav. Han rymde från anstalten oktober 2004, men greps i Norge i mars 2005.[13] Klas Lund är sedan tidigare dömd för dråp, rån och misshandel.[14]

* SMR agerade under Stockholm Pride 2005 språkrör åt de nazister som vandaliserade hbt-restaurangen Torget, genom att publicera deras manifest och egna bilder på sin hemsida.[15]

* SMR misstänktes av polisen ligga bakom misshandeln av ett antal studiecirkeldeltagare i ABF:s lokaler i Vimmerby, 12 mars 2006.[16]

* Sommaren 2006 dömdes ledaren för Svenska Motståndsrörelsen i Dalarna till villkorlig dom för två fall av vapenbrott och brott mot vapenlagen. Han var sedan tidigare dömd för rattfylleri. Samtidigt dömdes en annan man, med kopplingar till SMR, till villkorlig dom och dagsböter för två fall av vapenbrott, brott mot vapenlagen och dopingbrott.[17]

* I juli 2006 dömdes fyra aktivister från Svenska Motståndsrörelsen och Nationella Ungdom av högsta domstolen för hets mot folkgrupp, efter att ha delat ut flygblad på Staffansskolan i Söderhamn. Flygbladen kopplade bland annat ihop homosexualitet med pedofili.[18][19]

* Vid attacken mot Ung Vänsters spelning Farsta den 25 augusti 2007 misshandlades flera personer grovt.[20]

* I september 2007 dömdes två män med kopplingar till Svenska Motståndsrörelsen till fängelse för en rad brott. Den ena dömdes till 2,5 års fängelse för misshandel, grov misshandel, olaga frihetsberövande, olaga tvång, olaga hot, stöld, försök till grov stöld, försök till rån, narkotikabrott, brott mot knivlagen, två fall av dopningsbrott samt vapenbrott. Han var sedan tidigare dömd för misshandel av två invandrare, ett bort han begick tillsammans med två personer från SMR och under en tid då han själv var medlem i SMR. Den andre mannen dömdes till två månaders fängelse för vapenbrott och framkallande av fara för annan, och var när brottet begick medlem i SMR.[21]

* I december 2007 dömdes en aktivist inom Svenska Motståndsrörelsen till två års fängelse för mordbrand, vapenbrott och skadegörelse.[22]

* Den 1 september 2007 skedde ett knivöverfall vid Slussen i Stockholm . Det var i samband med att Svenska motståndsrörelsen sålde sin tidning som bråk uppstod mellan SMR och antifascister. I tumultet blev en person knivstucken i nacken.[23] I december 2007 dömdes Niklas Frost, aktivist inom Svenska Motståndsrörelsen, av hovrätten till fem års fängelse för försök till dråp.[24] Organisationen har senare bedrivit kampanj för att han ska friges.[24] Frost hade flera år varit aktiv i organisationen och var sedan tidigare dömd för flera fall av misshandel, våld mot tjänsteman, olaga hot och hets mot folkgrupp.[23]

* I samband med ett torgmöte i Brunnsparken, Göteborg, den 28 september 2008 misshandlades fyra medlemmar ur Rättvisepartiet Socialisterna och en medlem ur Moderata Ungdomsförbundet[25] av Svenska Motståndsrörelsen.

* I mars 2008 beslagtog polisen ett stort antal vapen och sprängämnen i vapengömmor på Värmdö och i västerort. Tre män från SMR häktades, misstänkta för vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.[26][27]

* År 2009 hängde SMR ut 3 dömda pedofiler med fullständiga personuppgifter, de planerar även en hemsida, likt Hitta.se, fast med pedofiler.[28]

Toimituksen poiminnat