Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Siirtolaisuus ja ulkomaalaispolitiikka, osa III

Aikaisemmissa kirjoituksissani käsittelin ensin maahanmuuttoa yleisesti, tämän jälkeen turvapaikkapolitiikan näkökulmasta. Tässä osassa keskityn työperäiseen maahanmuuttoon ja kotouttamiseen.

Työperäisen maahanmuuton pitäisi perustua vain ja ainoastaan suoraan työllistymiseen. Puheet työvoimapulasta yksityisellä sektorilla ovat valetta, sillä mikä tahansa yksityisen sektorin yritys osaa rekrytoida tarvitsemaansa erityisosaamista ulkomailta, mikäli sitä ei ole tarjolla kotimaassa. Maahan ei tule asuttaa ihmisiä työnhakuun, sillä suomalaisiin yrityksiin voi hakea töihin myös ulkomailta.

Mikäli henkilöllä on suomalainen työpaikka, ei häneltä tule edellyttää mitään muuta oleskeluluvan saamiseksi. Luonnollisesti on kontrolloitava, että työpaikat ovat todellisia eivätkä maahantulobisneksen pyörittämisen vuoksi pystytettyjä lumetyöpaikkoja. Selvää on myös, että poikkeuksen muodostavat henkilöt, joilla on edellytykset ja aikeet yrityksen perustamiseen Suomessa, esimerkiksi olemassa oleva ja toimiva yritys ulkomailla tai poikkeuksellisen korkea varallisuus.

Jokainen uusi James Finlayson on lämpimästi tervetullut Suomeen.

Työn syystä tai toisesta päätyttyä on henkilöllä toki oltava mahdollisuus jäädä määräajaksi hakemaan uutta työtä. Mahdollisuus sosiaaliturvaan tulee antaa vasta määräajan, esimerkiksi viiden vuoden työssäolon, jälkeen. Työelämään päässeiden tulee olla ainoita, joilla on oikeus perheenyhdistämiseen, ja heidän perheillään tulisi olla mahdollisuus elää ja opiskella Suomessa.

Omilla rahoilla ilman asumis- tai toimeentulotukea kustannettu vuokra- tai omistusasunto on myös laitettava ehdottomaksi edellytykseksi perheenyhdistämiselle. Jo nyt on näköpiirissä että lähestyvä turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisten suma tulee tuomaan kokonaisia sukuja, jotka yhdistetään Suomessa sijaitseviin vastaanottokeskuksiin.

Julkisen sektorin kärsiessä työvoimapulasta, esimerkiksi sairaanhoitohenkilöstön osalta, on ensisijainen keino kouluttaa olemassa olevaa työvoimareserviä tarvittaviin ammatteihin. Mikäli pula on akuutti, on aina mahdollista rekrytoida koulutettua väkeä suoraan ulkomailta töihin.

Eräs mahdollinen ratkaisu olisi käyttää kehitysapurahoja niin, että ulkomaille perustettaisiin suomalaisia oppilaitoksia, joissa ammatillisen koulutuksen lisäksi opetettaisiin myös Suomen kieltä ja kulttuuria. Näin valmistuneilla olisi paremmat edellytykset työllistyä Suomessa.

Muuta kuin maahanmuuttajapolitiikkaa pitäisi muuttaa niin, että työnhaku Suomesta olisi houkuttelevampaa.

Nykyisellään tiukka verotus ja korkeat elinkustannukset vähentävät Suomen houkuttelevuutta korkeasti koulutettujen silmissä. Suomesta tapahtuu jo nyt aivovuotoa ulkomaille, kun ansaintamahdollisuudet ovat paljon paremmat muualla. Meidän tulisi vähentää valtion kulutusta radikaalisti ja näin mahdollistaa alhaisempi verotus. Uusia Fazereita, Pauligeja ja Sinebrychoffeja ei nykyisellä politiikalla maahan tule yhtään, sen sijaan olemassa olevat hyvätuloiset lähtevät pois.

Avioliiton tulee luonnollisesti olla syy oleskeluun Suomessa. Mahdollisuudet kulissiavioliittoihin ovat aina olemassa, mutta pidän riskiä verrattain pienenä. Avioliiton myötä oleskeluluvan saaneiden lupa mitätöityy eron syntyessä, jos pariskunnalla ei ole lapsia, tai henkilö ei ole työllistynyt Suomessa olon aikana.

Juuri mikään maa ei tarjoa ilmaista koulutusta, eikä Suomenkaan tulisi sitä tarjota ulkomaan kansalaisille. Suomen ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta on perusteltua periä vuosittaista lukukausimaksua, lukuun ottamatta maita, joissa suomalaiset voivat vastavuoroisesti opiskella maksutta.

Tämän ei tule kuitenkaan rajoittaa lahjakkaiden ihmisten pääsyä maahan, vaan poikkeuksellisen korkeatasoisille oppilaille tulee myöntää vapautus lukukausimaksusta.

Ennen kuin joku ehtii tarttua tähän, korostan, ettei lukukausimaksuja tulisi edelleenkään kohdistaa suomalaisiin opiskelijoihin. Opintojen päätyttyä henkilöllä olisi noin vuoden määräaika hakea töitä Suomesta, jonka jälkeen oleskelulupa mitätöityy. Suomalaista koulutusta voidaan aktiivisesti markkinoida ulkomaille, ja siitä voitaisiin oikein toteutettuna saada maallemme hyvä ja tuottava vientituote.

Huolimatta alkuperäisestä maahantuloperusteesta niin sanottu kotouttaminen on haasteellista kaikille Suomeen tulleille. Kaikilla oleskeluluvan saaneilla tulisi olla mahdollisuus opiskella Suomen kieltä ja kulttuuria. Tästä esimerkkinä brasilialainen äitini, jolla ei ollut 30 vuotta sitten Puolangalla järkevää mahdollisuutta opiskella Suomea. Hänen kielitaitonsa on yhä turhan heikko, vaikka hän on muuten täysin sopeutunut ja tehnyt myös pitkän työuran.

Kotouttaminen tulisi tehdä ensisijaisesti suomalaisesta näkökulmasta, eikä muita kuin suomalaista kulttuuria tulisi tukea verovaroin. Monikulttuurisuuden vaaliminen estää maahanmuuttajia sopeutumasta suomalaiseen yhteiskuntaan.

Äitini kertoi minulle olleensa joskus mukana jossain monikulttuurisuuspuuhastelussa, mutta lähteneensä siitä pois, koska siinä ei hänen mielestään ollut mitään järkeä. Siellä ainoastaan maahanmuuttajat puuhastelivat keskenään ja monikulttuurisuuteen ihastuneet suomalaiset halusivat heidän korostavan omaa eksoottista kulttuuriaan. Hän saattoi mielestään tavata brasilialaisia ystäviään ilman valtion tukeakin.

Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajaa Wille Rydmania lainaten, ”Ainostaan sellainen maahanmuuttopolitiikka on onnistunutta, jossa muuttajat sopeutetaan osaksi ympäröivää yhteiskuntaa”. Tällä ei ole mitään tekemistä suvaitsevaisuuden kanssa, sillä muita kulttuureja voidaan kyllä suvaita ilman, että niitä erityisesti julkisin varoin pönkitetään.

Meidän ei pidä joustaa omista tavoistamme sen vuoksi, että varotaan loukkaamasta muita, sillä näin toimimalla aiheutetaan ainoastaan eripuraisuutta ja muukalaisvihaa.

Tästä hyvänä esimerkkinä on taannoinen kohu maahanmuuttajien omasta uimahallivuorosta, joka käytännössä oli tietylle ryhmälle uskonnollisin perustein varattu. Tällaiset järjestelyt eivät edesauta kotoutumista vaan estävät sitä ylläpitämällä joidenkin maahan tulleiden ryhmittymien omia ahdasmielisiä ja primitiivisiä käyttäytymismalleja, jotka eivät avoimeen ja nykyaikaiseen suomalaiseen yhteiskuntaan yksinkertaisesti sovi.

Rikoksia tekevien henkilöiden välitön karkottaminen pitäisi olla jokaiselle itsestäänselvyys. Mikäli maahanmuuttaja, oleskeluluvan perusteesta huolimatta, syyllistyy rikokseen, josta hänelle tuomitaan ehdotonta tai ehdollista vankeutta, tulisi oleskelulupa välittömästi mitätöidä. Tämä pelotevaikutus ehkäisisi maahanmuuttajien tekemää rikollisuutta huomattavasti.

Maahanmuutossa ja kotouttamisessa on tehty paljon virheitä, mutta ei mitään sellaista, mitä ei vielä pystyisi suunnanmuutoksilla korjaamaan. Yhteiskunnan tulee toimia ensisijaisesti järkevästi ja jäsentensä etua ajaen. Meidän ei tule käyttää toimintamme perusteina mitään subjektiivisia arvoja, kuten epämääräinen globaali vastuu, tai mittaamattomia määreitä, kuten maahanmuuton rikkaus. Järkevästi ja tasapuolisesti toimimalla voidaan maailmaa parantaa parhaalla mahdollisella tavalla, ilman, että siitä tarvitsee meidän itsemme kärsiä.

***

Etsin luotettavia ystäviä vaaralliselle matkalle. Ei palkkaa. Purevan kylmä. Viikkokausia täydellistä pimeyttä. Jatkuva vaara. Paluu epävarma. Jos matka onnistuu, luvassa mainetta ja kunniaa. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua täällä: http://www.facebook.com/heikkinen.henri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Henri, äärettömän hyvä ja konkreettinen kirjoitus, kiitos.

Olen jälleen samaa mieltä kanssasi nääistä kyseessä olevista asioista. Sinä puet sanoiksi sen, mitä olen itse monesti ajatellut.

On tuntunut todella turvattomalta, kun on nähnyt, ettei nykypäättäjissä ole ketään, joka osaisi jäsennellä asiat näin hyvin kuin sinä.

Osaat todella hahmottaa suurempia kokonaisuuksia ja se on loistava piirre ihmisessä ja varsinkin poliitikossa, kun on kyse näistä asioista. :)

Terveisin, Eeva

*

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

"Avioliiton myötä oleskeluluvan saaneiden lupa mitätöityy eron syntyessä, jos pariskunnalla ei ole lapsia, tai henkilö ei ole työllistynyt Suomessa olon aikana."

Asia on tällä hetkellä niin että pysyvä oleskelulupa myönnetään 3 vuoden maassaoloa jälkeen.
Oleskelulupa on siis pysyvä, riippumatta työpaikasta, avioerosta tai lapsista.

Äitisi on huomannut sama asia kun minä.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#1

Kiitos!

#2

Kolme vuotta on aika lyhyt aika...

Eiköhän kuka tahansa sopeutumishaluinen maahanmuuttaja ole huomannut tuon saman asian monikulttuurisuuspuuhista.

Inex (nimimerkki)

Miksi ketään ei ota selvää rahavirroista ja seuraa rahaa, hommahan haisee todella pahasti, jotain perustavanlaatuista mätää tässä maahanmuuttobisneksessä on.

M-T Heikka

Onko se totta, että kyseessä olisi jokin bisnes, olen lukenut netistä usein tuon väitteen. Vaan olen ajatellut, että ei kait se mikään bisnes voi kenellekään olla,maahanmuutto. Ihmiset vain hakevat jotain järjellistä syytä tähän järjettömyyteen.

Tietysti se on bisness näille ihmissalakuljettajille, jotka avustavat ihmisiä pois esim. Afrikasta. Sikäläiset perheethän lähettävät jonkun nuoruuden voimissaan olevan miehen matkalle Eurooppaan. Siksikin nuoruuden voimissaan olevan, että Välimeri on vaarallinen. Tämä nuori on kallis sijoitus näille köyhille perheille, matka maksaa paljon. Ideana on, että he saisivat sijoitukselleen tuottoa, mikäli nuoukainen pääsisi Euroopan lihapatojen äärelle.

Ilmeisesti näin on tilanne näiden "pakolaistenkin" kohdalla, koska suurin osa heistä, ainakin Kemin katukuvassa, on nuoria, parhaassa iässä olevia miehiä.

M-T Heikka

...niin siis ideana on se, että he lähettäisivät kotiin rahaa.

gröna (nimimerkki)

Perusteellinen analysointi samoin kuin kirjoittamasi edellisetkin.
Näillä eväin rakennetaan oikeaa monikulttuurisuutta ja järkeistetään asioita, jotka nyt ovat levällään kuin Jokisen eväät!
Hyvää jatkoa.

intrigööri (nimimerkki)

On mukava lukea järkeviä ajatuksia maahanmuutosta, kehitysavusta, jne. En jaksa nyt helteellä ryhtyä ruotimaan trilogiaasi, eikä siihen taida olla paljon aihettakaan. Toivottavasti sinä ja muu kokoomuksen nuorempi joukkue tuotte lisää järkeä politiikkaan, mikä on luisunut yhä oudommaksi puuhasteluksi tällä vuosikymmenellä.
Selvät puheet, rehtiys myös ikävissä asioissa ja arkijärjen käyttö saavat kansalta aina parempaa palautetta ja ääniä kuin joutavat lupailut, hämäys ja valehtelu. Nuo jälkimmäiset on jo liian moni politiikko on omaksunut ikäänkuin leipälajeikseen. Menestystä vain valitsemallasi linjalla!

Karu Kera

Kokonaisuutena kolmen kirjoituksen sarjasi oli hyvä ja henkilökohtainen siinä mielessä, että äitisi saapui Suomeen Brasiliasta, johon hänen esi-isänsä ja äitinsä joskus Euroopasta olivat muuttaneet paremman elämän kaipuussaan.

"Hullunkuristen perheiden" www.aviris.fi/kuva_250/Pelikortit-Pekka.jpg
yhdistäminen Suomeen veronmaksajien kustantamana on ainutlaatuista koko maailmassa ja sitä pidetään varmasti yhtenä syynä lähteä juuri Suomeen.

Tanskassa pitää pystyä todistaa elättämään Euroopan ulkopuolelta tuotu puoliso ja Tanskan valtio vaatii myöskin 50.000 kruunun eli lähes 7.000 euron takuurahan valtiolle. Jos ei ole varaa maksaa takuurahaa, et voi tuoda Euroopan ulkopuolista puolisoa Tanskaan. Tämä koskee sekä Tanskassa asuvia ulkomaalaisia että tanskalaisia heidän mennessään naimisiin. Monet ratkaisevat tilanteen muuttamalla puolisonsa kanssa Ruotsiin.

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Taas järkevää puhetta Henri. Oikein pitää nipistää itseään että löytyykö Kokoomuksesta todella vielä järkevästi ajattelevia ihmisiä. Voi olla ettei kaikkea ole vielä menetetty jos saat ajatuksesi leviämään laajemmalle puolueessasi ja sille useita muitakin kannattajia.

Pitkään luulin että vain PS kantaa näistä asioista huolta mutta hienoa nähdä että Kokoomuksestakin löytyy vastuullista ajattelua.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#10

Uskoisin että kannatusta löytyisi, kunhan ensin saisi näkyvyyttä :P

klerk (nimimerkki)

Henri

Palaan vielä edelliseen. Olisiko mahdollista, että näyttäisit kykysi tekemällä talousblogin? Se kuitenkin on se, joka tässä maassa on ainakin tällä hetkellä se tärkein asia. Maahanmuuttolöpinät tietenkin kiinnostaa, mutta samaa laulua vääntää persut, hommalaiset, muutoslaiset ja koko se jengi mutenkin.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#12

Tarkenna vähän, niin voin tarttuakin aiheeseen. Talous on aika laaja käsite.

klerk (nimimerkki)

Henri

Siis suomen talous.

Maahanmuutolöpinät kärsii tasavarmasti inflaation mitä lähemmäs mennään h- hetkeä. Mutta mikäpä minä olen neuvomaan.

Hyvänä esimerkkinä se, että täällä nimen omaan nämä maahanmuuttopersut jauhoivat euron heikkenemisestä taivaan tappiin. "Kuinka kauhiata se on kun euro heikkenee. Hallituksen syytä, eteenkin Kataisen ja Subbin" ja tietysti keskustapuolueen ja ruotsinkielisten.

Nyt kun vienti viimeinkin lähti vetämään vaan ja ainoastaan "heikon" euron vuoksi, sama porukka kääntää taas katseensa täysin epäolennaisiin asioihin, joilla suomen hyvinvoinnin kannalta ei ole hyttysen pierua isompaa vaikutusta.

Esimerkiksi siitä.

Puolueeton (nimimerkki)

Lyhyesti summattuna nämä kolme hyvää ja asiallista kirjoitusta:
Kokoomuksessa ainakin kentällä tunnetaan maahanmuuton todelliset ongelmat. Kokoomus on nykyisessä hallituksessa.

Tämä herättää kysymyksiä:
Miksi asialle ei ole tehty, eikä nähtävästi tehdä, mitään?
Mikä tai kuka estää?
Pystyykö kenttäväki vaikuttamaan lainkaan Kokoomuksen johdon toimiin?

Huolestuttavan monessa Usarin blogissa on Kokoomuksen jäsenten toimesta on kritisoitu omia mahdollisuuksia vaikuttaa puolueen sisällä. Pidän tätä edes näennäisen demokratian toteutumisen kannalta todella huolestuttavana. Miten ihmeessä voisin äänestää jotain puoluetta, jossa vain ylin johto voi vaikuttaa päätöksentekoon? Mikä heidän päätöksentekoa ohjaa?

Kehoitan ottamaan yhteyttä parhaiten tuntemaasi Kokoomuksen kansanedustajaan ja käymään hänen kanssaan vakava keskustelu aiheesta. Tällä hallituskaudella on vielä hyvin aikaa toimia, jos siihen löytyy tahtoa.

M-T Heikka

Maahanmuuttoasiathan voimakkaasti liittyvät juurikin talouteen. Kaikkihan liittyy nyky-yhteiskunnassa talouteen. Jos lakkaat hengittämästä, sekin liittyy talouteen monella tapaa.
Omaisille: pitää hankkia arkku, järjestää hautajaiset, laittaa kuolinilmoitus lehteen ja hankkia hautakivi. Pitää myös muistaa tehdä perunkirjoitus, ennenkuin kaikki on sujut yhteiskunnan kanssa, ja maksaa perintöverot.

Yhteiskunnalle: lakkaat kuluttamasta ja olemasta ongelma.

gröna (nimimerkki)

MHeikka,juuri näin!

Thomas Nuorre (nimimerkki)

Olen lukenut viime päivinä blogisi läpi ja pitänyt lukemastani. Haluaisin antaa sinulle ääneni tulevissa vaaleissa, mutta ennen sitä haluaisin lukea enemmän ajatuksiasi ja näkemyksiäsi talousasioista.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

No, yleisön pyynnöstä, ja muutenkin, tuon varmasti myös näkemyksiäni talousasioista julki tämän blogin kautta. Mikäli jollain on jotain akuutteja kysymyksiä, minulle voi niitä heittää suoraan esim. Facebookin kautta.

http://www.facebook.com/heikkinen.henri

Partalainen (nimimerkki)

Mielipiteesi on jyrkässä ristiriidassa puolueen näkyvän johdon Stubin ja Kataisen politiikan kanssa! Kansainvälinedn vastuu, työperäinen maahanmuutto työvoimapulaan vedoten, homojen hyyssääminen, avioliiton aseman polkeminen, miten voit kokea yhteisyyttä kokoomuksen käytännön politiikkaan?

Jani Laaksonen (nimimerkki)

Tässä koko maahanmuuttoasiassa mielenkiintoisin homma on se, että ylivoimainen enemmistö kentältä haluaa muutoksia mutta ilmeisesti ne kuuluisat syrjintäkortit estävät kansanedustajia tekemästä mitään muutosehdotuksia asiasta...

Joskus olen ollut näistä kuumista perunoista hieman leikkimielisestikkin sitä mieltä, että jos kansanedustajat eivät uskalla ottaa johonkin asiaan kantaa niin kasvatetaan kansalaisten äänestysinnostusta sillä, että laitetaan se kyseinen asia äänestykseen samaan vaalikoppiin äänestyspäivänä...

rahaton (nimimerkki)

Erittäin hyvä kirjoitus!
Äänestäisin Sinua seuraavissa vaaleissa jos voisin luottaa siihen ettei ääneni mene kokoomuksen nykyisenkaltaisen maahanmuuttopolitiikan kannattamiseen.
En keksi keinoa millä voisin vakuuttua tästä asiasta, joten saattaa olla että joudun antamaan ääneni sittenkin perussuomalaisille...

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Kai Keskumäki kommentoi:
15.7.2010 18.02

"Kokonaisuutena kolmen kirjoituksen sarjasi oli hyvä ja henkilökohtainen siinä mielessä, että äitisi saapui Suomeen Brasiliasta, johon hänen esi-isänsä ja äitinsä joskus Euroopasta olivat muuttaneet paremman elämän kaipuussaan."

Tuota...? Minä en tiedä onko Henrin äiti sinulle tuttu, mutta eikö Brasiliassa ollut mielestäsi ihmisiä ennen Eurooppalaisia?

Anyway. Henri. Olet järkevä nuori mies ja kaltaisiasi järjen ääniä tarvitaan, sillä teille tämä maa jää hoidettavaksi.

klerk on idiootti työkkärivirkailija, joka ei ymmärrä taloudesta enempää kuin sika sateliitista, kuten ei ymmärrä tämän hetkisen maahanmuuttopolitiikan taustoistakaan, tai sitä mihin se johtaa ja miten se vaikuttaa teihin nuoriin tulevaisuuden vanhuksiin.

klerk on ylilihava hiekkalinnojen särkijä, joka ei tule elämään niin kauan, jotta näkisi mihin holtiton maahanmuuttopolitiikka johtaa, jos siihen ei puututa. Kaikilla ei toki ole kykyä ajatella nenäänsä pidemmälle, koska oma perse on tärkein, kuten huomaa ylipainosta.

Astrid Thors on Suomen edustajana jo mennyt lupailemaan asioita, joita kaikkia ei meille suoraan ilmoiteta, mutta rivien välistä voi lukea.

Jos ei vaalit eivät tuo isoa muutosta, niin vuonna 2012 EU:n yhteinen turvapaikkapolitiikka ottaa ison askelen ja se tarkoittaa sitä, että Jyrki Kataisen 1,8 miljoonaa voi olla aika liki totuutta, jotta turvapaikanhakijoiden paine saadaan muissa EU-valtioissa laskemaan. Suomi saa siis oman kiintiön joka pitää toteuttaa määräaikaan mennessä. Tilaahan täällä riittää, raha onkin sitten jo eri asia.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#20

Vaikka poliittisesti en koekaan yhteisyyttä useissa asioissa kaikkien puolueen näkyvien hahmojen kanssa, koen yhteisyyttä kokoomuksen kenttäväkeen, useimpiin poliitikoihin ja puolueen arvoihin. Poliittiset linjaukset muuttuvat sitä mukaa kun henkilöt johdossa vaihtuvat. Ei siitä nyt niin kauaa ole kun puolueen puheenjohtajana oli Itälä...tai Niinistö.

#22

Tuo onkin mielenkiintoinen ongelma. Itse olen sitä mieltä, että hallituspuolueen sisältä voi linjaa muuttaa enemmän kuin huutelemalla oppositiosta. Jotta voisin vaikuttaa minun pitäisi saada ensin vaikutusvaltaa ja sitä saa ainoastaan ihmisten äänillä. Suhteellinen vaalitapa tietenkin aiheuttaa vähän närää, mutta tosiaalta, jos nyt äänimäärä jää olemattomaksi ei seuraavissa vaaleissa, tai missään muussakaan poliittisessa toiminnassa ole oikein enää mitään mahdollisuuksia.

#23

Sen verran täytyy sanoa, että äitini juurista ei ole varmuutta. Samaa sukunimeä kuin hänen tyttönimensä on ilmeisesti Portugalissa, mutta suvun historia on aika tuntematon, ilmeisesti vähän intiaanivertakin löytyy.

Tuo klerkin haukkuminen on aivan turhaa eikä auta mitään.

Tommi Salenius (nimimerkki)

En ole paneutunut yhtä hyvin kahteen edelliseen osaan, mutta tätä oli ilo lukea, kiitos hyvästä tekstistä. Harmi vaan että Katainen on puolueen johdossa ja nousee pääministeriksi ensi vaaleissa.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#24. Olet väärässä, kyllä auttaa ja se on ainoa kieli mitä hän itse puhuu.
Minulla on asiasta valitettavan paljon kokemusta ja kasa paskaviestejä hänen kirjoittamanaan. Hän on myös halveeranut COPD tautista isääni täällä blogeissa ja silloin vaihdoin tyyliä.

Tulet kyllä vielä tutustumaan kaveriin. Minä tiedän jo kuka hän on ja missä vaikuttaa.

Frank Furter (nimimerkki)

Täytyy muistuttaa näin ei-oululaisena, että eduskuntavaalit käydään vaalipiireissä, ja Heikkistä Oulun vaalipiirissä äänestämällä voi nostaa hänet jonkun nykyisen oululaisedustajan tilalle eduskuntaan (tai jos Kokoomus voittaa yhden paikan, HH nousee neljänenä, olettaen, että kukaan kolmikosta Linden, Rajala, Ukkola ei tipahda, mikä ei liene ollenkaan sanottua).

Sijoitus puolueen listalla ratkaisee. Sijoitus top 3:ssa Oulun vaalipiirin kokoomuslistalla riittää eduskuntapaikkaan, eikä ainakaan listan ykköspaikkaa tarvitse edes tavoitella. Ääni Heikkiselle Oulussa ei vaikuta Kataisen tai Stubbin asemaan millään tavalla, koska molemmat mainitut veijarit ovat ehdolla muualla kuin Oulun vaalipiirissä.

Pertti Heinonen (nimimerkki)

12
Siitä kansa haluaa puhua jonka kokee tärkeäksi. Ja mamu-politiikka, tai sen puuttuminen on tällä hetkellä ja pitkään tulevaisuudessa numero1 Suomalaisessa keskustelussa. Kansa kokee ettei sen ääni kuulu nykypolitiikassa. Toisin sanoen muna (hallitus) opettaa kanaa (kansa) kuinka pitää elää. Ja kansa, joka on onnettomuudekseen valinnut nämä munattomat munat eduskuntaan, päättää pian toisin. Klerk, sinulle suomensyöjälle tämä on kuin paluu keskiaikaan, koeta kestää. Ajatella! Joptvajumat, kansa osaa sittenkin ajatella!

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#0: Pidä toi.

Ihmiset on. Ja se on hyvä ymmärtää.

Antaminen on hyve mutta tiettyyn rajaan asti.

Veli Pesonen (nimimerkki)

Hyvä! Miten voi noin fiksu mies olla pelibisneksessä?

Kerrotteko vielä mielipiteenne, kenet pitäisi nimetä Brasilian uudeksi valmentajaksi.

klerk (nimimerkki)

Jari-petri heino

Pysy bloggaajan asiassa ja lopeta nyyhkyttäminen.

nipa (nimimerkki)

Heh, näin vaalien alla tuntuu jokaisesta pyrkyristä kehkeytyvän "maahanmuuttokriittinen"...

Jukka Turunen (nimimerkki)

31. Tämähän käy mielenkiintoiseksi, kun pahin trolli käskee yllättäen pysyä asiassa. Ehkäpä Jari- Petrillä on taas kohta sitä kuuluisaa asiaa ;-)

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Älkää nyt pliis trollatko tätäkin ketjua. Mielelläni osallistun asialliseen keskusteluun, mutta esim. tämänkaltainen:

http://henriheikkinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/...

ei oikein auta mitään...

#30

En tiedä itsekään :P

Minulla ei kyllä valitettavasti ole mitään annettavaa Brasilian jalkapallopolitiikkaan.

#32

Heh, näin vaalien alla tuntuvat poliitikot usein tuovan niitä omia näkemyksiään esiin.

Tämä helmikuunkin kannanotto taisi olla "vaalien alla" http://henriheikkinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/...

Tai tämä maaliskuun 2009 teksti: http://henriheikkinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/... (tästä olen kyllä nuivistunut aika paljonkin kun silmät ovat auenneet)

Vituttaa tuollainen, että heti jos ottaa johonkin kantaa on "nuoleskelija", "takinkääntäjä" ja ties mitä. Auta armias kun kyllästyt vain valittamaan politiikan paskuudesta Esson baarissa tai netin foorumeilla ja otat itseäsi niskasta kiinni kun haluat tuoda jotain muutosta, niin oletkin pyrkyri.

Ei ole mikään ihme, ettei politiikassa koskaan tunnu ketään täysjärkisiä olevan, olisi itsellenikin huomattavan paljon leppoisampaa vain keskittyä päivätyöhöni sen sijaan että joudun selittelemään omia motiivejani ja tarkoitusperiäni.

Veli Pesonen (nimimerkki)

Brasiliassa on 193 miljoonaa asukasta, joiden joukossa 193 miljoonaa pätevää jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaa. Luulin sen olevan rotuominaisuus.

Aki K. (nimimerkki)

Erinomaisia kirjoituksia kaikki kolme.

Yksi asia minkä olen tässä viime aikoina saanut tietooni ja tajunnut on se tosiseikka että töiden perässä Suomeen tulleen on kohtalaisen vaikeaa saada pysyvä oleskelulupa ja/tai Suomen kansalaisuus. Itseasiassa se on yllättävän hankalaa suhteessa siihen miten paljon toitotetaan siitä että meillä on huutava pula osaavista työntekijöistä ja veronmaksajista. Työskennellähän täällä saa ja ulkomailta voidaan tuoda helpostikin pienellä kikkailulla sopiva henkilö tekemään töitä, mutta työsuhteen katkeamisen jälkeen henkilö jää useinmiten ikävään limboon: toisaalta Suomeen jääminen ja Suomessa työskentely olisi hyvinkin kiinnostava vaihtoehto, mutta käytännössä ehdot Suomen kansalaisuudesta ovat niin kovat työn perässä tulevalle ettei jääminen ja pitkäaikainen työn hakeminen ole mahdollista, tai ainakaan helppoa.

Varsinkin IT-alalla ongelmaksi muodostuu tietenkin suomen, ruotsin tai saamenkieli, joita ei työpaikalla (IT-alalla) todellakaan vaadita, mutta kansalaisuuden saamiseksi kielitaito ehdoton vaatimus.

Tässä toki lienee taustalla työväestön kova pelko siitä että ulkomaalaiset "halpatyöntekijät" vievät meiltä työt. Itse olisin sitä mieltä että työperäistä maahanmuuttoa ja kansalaisuuden saamista tulisi jopa helpottaa.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#34. Kiitos linkistä oli jäänyt lukematta. :) :) :)

Juu, lopetetaan ennen kuin edes aloitetaan ;) klerk voi hyvin olla vaikka Eevan kitaristimies, mistä näistä tietää?

Mitä tulee noihin populismista ja pyrkyreistä valittajiin, niin heille ainoa oikea tapa on heidän tapansa. Jatka vain valitsemallasi linjalla, ei noista "suvaitsevaisista" kannata välittää.

Elisa Siekkinen (nimimerkki)

Kiitos Henri hyvästä ja kattavasta trilogiasta! Erityiskiitos nimien Fazer, Paulig, Sinebrychoff ja Finlayson mainitsemisesta järkevässä kontekstissa! ;)

#27 Hyvä huomio. Ääni Heikkiselle ei ole ääni Kataiselle tai Stubbille, vaan maahanmuuttokriittisemmälle Kokoomukselle.

Pegu (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus. Parhaat naurut tajosi tosin ensimmäinen linkki kommentissa #34.

Kuten kommentoija #1 jo viisaasti totesi: "Sinä puet sanoiksi sen, mitä olen itse monesti ajatellut." Voiko asiaa paremmin kommentoida?

Tom Kärnä (nimimerkki)

Minäkin pidin kovasti näistä kolmesta kirjoituksesta. Vasta löysin blogisi. Pitääpä lukea lähipäivinä lisääkin.

Sellaisen huomion oikeinkirjoitusta koskien kuitenkin tekisin, että "suomen kieli" kirjoitetaan pienellä.

Miki (nimimerkki)

Liity perussuomalaisiin. Kokoomus tietää nykyiset maahanmuuton epäkohdat hyvin. Ne haluaa tahallaan tuhota Suomen, pettureita.

RL (nimimerkki)

Hyvää tekstiä, mutta väärä puolue...

töttöröö (nimimerkki)

Tätä tekstiä oli ilo lukea. Itse aina äänestänyt kokoomusta aikaisemmin, mutta nyt ääni menee persuille. Toivon kuitenkin kaikkea menestystä, ja pyrin kertomaan blogistasi kavereille jotka asuvat oulussa.

Asiaa (nimimerkki)

Erinomainen trilogia, oli pari uutta hyvää ideaa mitä en muissa blogeissa ollut vielä lukenut.

Kuten tässä jo moni on päivitellytkin, menee myös minun ääneni persuille. Oikeastaan kysymykseni Henrille on, että meneekö hänestä PS suoraan oppositioon? Eikö PS voisi mennä hallitukseen Kokoomuksen kanssa? Monet nuoremmat kokoomuslaiset on ainakin ollu persujen kanssa samoilla linjoilla joistakin asioista... tai oikeastaan, tärkeintä on että RKP ei olisi hallituksessa.

Kokoomus tulee saamaan vaaleissa eniten ääniä, mutta luulen että PS tulee nostamaan kannatustaan entisestään - ehkä jopa 12 prosenttiin. Muutos 2011 myös hyvällä asialla, mutta henkilökohtaisesti en usko että se tulee saamaan yhtäkään eduskuntapaikkaa. Muutoksen kannattajien tulisikin äänestää persuja, jotta myös heidän äänensä saataisiin "hyötykäyttöön".

En halua tässä toitottaa Henrille että on väärässä puolueessa jne., hyvä että Kokoomuksessa kytisi oikeanlaisia ajatuksia. Minun tarkoitusperiäni parhaiten tukevat puoleet ovat paremmuusjärjestyksessä näin: Muutos 2011, PS, SDP, Kokoomus, Keskusta... 2. viimeinen Vihreät ja surkein RKP. Tai tällainen kuva minulle on jäänyt. SDP kolmantena ainoastaan "Maassa maan tavalla" -puheiden takia, tiedä sitten onko siellä kukaan oikeasti sitä mieltä.

Olen pahoillani viedessäni kommenttitilaa tällä sekavalla pohdinnalla.

Asiaa (nimimerkki)

Vielä yksi tällainen heitto, että kun Suomessa syntyvyys on heikko ja lisää haluttaisiin mm. vanhustenhoitoon. Niin miksi Suomessa ei kannusteta kansalaisiaan saamaan paljon lapsia? Tähän voitaisiin kehittää puhtaasti taloudellinen kannuste: 1. lapsen lapsilisä 80%, 2. lapsen 100%, 3. lapsen 120%, 4. 130%... ja katto johonkin kohtaan, esim. 5. lapsen kohdalle että vältyttäisiin väärinkäytöksiltä. Lapsien tulisi syntyä perheeseen, jonka vanhemmat (tai vain isä) käy kokoaikatöissä, jota voitaisiin pitää indikaattorina siitä että myös lapset olisivat motivoituneita myöhemmässä elämässä työllistämään itsensä.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#44

Tässä on rajattomasti kommenttitilaa käytettäväksi sekaviin pohdintoihin :)

En minä näkisi pahana perussuomalaisia hallituksessa, mutta tuntuu ettei kolmen suuren johdossa ole kovinkaan paljoa persusympatioita. Eli voi olla, että perussuomalaiset jäävät "yleisistä syistä" pois hallituksesta. Sitäkin tärkeämpi olisi vaikuttaa siihen, ketä suurissa puolueissa on vaikuttamassa, koska oppositiosta ei tehdä päätöksiä.

Aika mielenkiintoinen reaktio noihin maassa maan tavalla -kommentteihin, käsittääkseni nykyinen järjestelmä on aika pitkälti SDP:n käsialaa...Thors on tietenkin oma lukunsa. Tosin joku paremmin tietävä voi korjata.

Catilina (nimimerkki)

On ilmiselvää ja ymmärrettävää, että suuret puolueet alkavat tuoda esiin myös maahanmuuttokriittisiä näkymyksiä omissa riveissään myös tarjoten näitä esittäviä ehdokkaita. Satavarmaa myös on, että näiden saamat äänet menevät Puolueelle, ja sen jälkeen rautainen ryhmäkuri ratkaisee asian entiseen malliin, eli mikään ei muutu. Älkää hyvät ihmiset sortuko näin yksinkertaiseen älytykseen! Vanhojen puolueiden _on kuoltava_. Muuten ei mitään muutosta tapahdu.

Juho Anttila (nimimerkki)

Henri, Perussuomalaisistasen verran, että itse en usko, että heidän hallituspaikkaansa pelätään suurten puolueiden joukossa. Päinvastoin olen tulkinnut ja myös aktiivisemmin poliittisella kentällä vaikuttavilta kuullut, että PS nimenomaan halutaan hallitukseen.

Syyt tähän löytyvät melko pitkälti puolueen substanssista tai sen puutteesta. Tällä hetkellä ja oppositiossa ollessaan Perussuomalaiset on reaktiopuolue, joka voi älähdellä ja tarttua yksittäisiin asioihin. Kun varsinaista koherenttia omaa ohjelmaa ei kuitenkaan ole, menee suu suppuun aika äkkiä kun ollaan itse vallan kahvassa tekemässä konkreettisia päätöksiä.

Kaksi ministeripaikkaa tekee PS:stä sekaisin olevia Vihreitä huomattavasti kesymmän kiintiökumppanin. Siihen tosin tyssää myös PS:n kannatuksen nousu, sillä aika iso kiitos siitä kuuluu eri mieltä olemiselle. PS on vaihtoehtopuolue ilman vahvaa käytännön näkemystä, mikä se vaihtoehto oikeasti on.

Jos PS taas jätetään oppositioon, on "riski" kannatuksen kasvusta yhä suuremmaksi olemassa. Etenkin, kun yli 10% kannatuksella hallituksesta pudotettu keskisuuri puolue kerää varmasti vielä osansa "marttyyri" ja "salaliiton uhri" -pisteistä.

Heitin jo alkuvuodesta arvauksen, että seuraava hallitus koostuu seuraavista puolueista, kokojärjestyksessä. Kokoomus, SDP, PS, RKP. Tosin viimeksi mainittu voisi korvautua myös Kristillisdemokraateilla, mikä olisi melkoinen jokeriveto.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#47

Käärihän pari ylimääräistä kierrosta foliota päähän. Suomen politiikka ei ole mikään keskusjohtoinen suuri salaliitto, vaikka se siltä voi ulospäin näyttää. Jos jonkun puolueen politiikka kismittää, paras tapa on muuttaa puoluetta sisältäpäin. Kokoomuksenkin politiikka on muuttunut jatkuvasti henkilöiden vaihtuessa, mutta kannatus on siitä huolimatta ollut aina haarukassa 15-20%, lukuunottamatta muutamia yksittäisiä nousuja (1987 23,13%) ja laskuja (1936, 10,36%). Nyt kun Kokoomuksen kannatus on n. 23%, on aika epätodennäköistä että tässä alle vuoden aikana ehtisi tulla merkittävää romahdusta.

Silinteri (nimimerkki)

0: Millä tavoin aiot muuttaa Kokoomusta sisältäpäin? Esimerkkinä puoluekokouksen äänestystulos ruotsin kielen asemasta Suomessa ja Kataisen reaktio: "Kokoomuksen linja ei tule muuttumaan!".

Olet tolkun mies ja toivon, että pääset eduskuntaan mutta pahoin pelkään, että samanlainen napinpainaja sinusta tulee kuin muistakin.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#50

Olet oikeassa, se on helpommin sanottu kuin tehty. Nähdäkseni ainoa tapa on nostaa eri tavalla ajattelevia ihmisiä puolueen johtoasemiin. Tämä on suoraan riippuvainen siitä, miten eri linjaa kannattavat ehdokkaat menestyvät vaaleissa.

Oululainen (nimimerkki)

#47

Ihailen Henri naiiviuttasi, mutta kylmä tosiasiahan on se, että politiikkaa johtavat Suomessa ne harvat ja valitut. Muutosta tähän kaivattaisiin, mutta puoluekuri pitää järjestelmää pystyssä. Vai mitä se kertoo järjestelmästä, että puolue voi halutessaan hankkiutua eroon eduskuntaryhmäänsä kuuluvasta henkilöstä, vaikka kansa hänet olisikin sinne äänestänyt?

Käyttäjän villehoikkala kuva
Ville Hoikkala

Arvoisa Henri, et ole eri tavalla ajatteleva, ja kirjoituksesi ei tuo oikeastaan minkäänlaista muutosta maahanmuuttopolitiikkaan.

Kirjoittamistasi jutuista noin 95% on jo ulkomaalaislaissa. Joskus 1990-luvulla saattoi käytäntö olla löysempi, mutta 2000-luvulle tultaessa maahanmuuttopolitiikka on vastannut lähes kaikilta osin sitä mitä kirjoituksessasi lukee.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#53

No hyvä etten ole eri tavalla ajatteleva. Toin lähinnä esille omat ajatukseni.

On tosin hyvin vaikea huomata käytännön tiukenneen, jos maahanmuuttajien määrä on kuitenkin kovasti kasvanut ja kaikki uutisointi sanoo päinvastaista. Jos asiat todella ovat kuin kirjoitan, ei kellään pitäisi olla syytä nurista, joten jotain on erityisen pielessä.

Onko kyse ulkomaalaislain tulkinnasta? No, ainakin lakimiehille riittää töitä kun käydään oikeutta vaikkapa törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä.

pk-seutulainen (nimimerkki)

"maahanmuuttajien määrä on kuitenkin kovasti kasvanut"

Ehkä kyse on globaaleista ongelmista, väestönkasvusta, ympäristöongelmista ja erilaisista muissa maissa vallitsevista tilanteista tai yksinkertaisesti siitä, että maailma on nykyään pienempi ja matkustaminen helpompaa ja vaivattomampaa myös kehitysmaista. Internetin kautta voidaan saada hyvin helposti tietoa eri maiden käytännöistä ja laeista, joita käytetään myös hyväksi. Esimerkiksi suomalainen lapsiperheisiin perustuva sosiaaliturva tai ilmainen opiskelu.

Tarkkailija (nimimerkki)

5.
Maahanmuuttokeskukset ovat tosi hyvä bisnes. Niissä on mukana ministeri Anne Holmundin kiinteistölalla toimiva liikemies Ilkka Holmlund joka on perinyt sisarensa kanssa isältään SMP:n aktiivilta leipuriyrittäjä Ilmari Holmlundilta mittavan kiinteistöomaisuuden.

Aikamoinen video
http://www.youtube.com/watch?v=pnq3uoJ1CmE

Maahanmuutto on erittäin kannattava bisnes

Sisäministeri Anne Holmundin veli Ilkka Holmlund esittelee MTV3:n 45 minuuttia ohjelmassa pakolaiskeskuksiin liittyvää liiketoimintaansa. Holmlund vertaa pakolaiskeskuksia Karjalan evakkojen asuttamiseen. Hän katsoo, että kansalaisille informaatiota jakamalla ja lisäkoulutuksella pakolaisiin liittyvät kielteiset ennakkoluulot voidaan poistaa.

Toimituksen poiminnat