*

Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Bogomoloffin teesit

Helsinkiläinen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Harry Bogomoloff kirjoitti keskiviikkona tänne Uuden Suomen blogiinsa muutamia kysymyksiä, niin sanottuja Bogon teesejä. Äkkiväärän tuntuiset lausahdukset keräsivät nopeasti suuren määrän lukijoita, kun Suomen valveutunut edistyneistö riensi kauhistelemaan vääriä mielipiteitä.

Vihreillä ja muilla vasemmistopuolueilla on ollut oikein hauskaa. Huumoria on revitty siitä, miten joku kehtaa esittää tuonkaltaisia ajatuksia Suomessa. Kansanedustaja Kasvi kommentoi ”samassa kieli poskella –hengessä” suoraan Bogon blogiin, valtuustokollega Emma Kari taas epäili blogissaan kokoomuksen mainostoimiston olevan kesälomalla, kun tuollaisia ajatuksia pääsee julkisuuteen.

Kokoomuksen omat tiedostavat aktiivit sanoutuivat kilvan irti Bogon teeseistä, heistä kaikkein suvaitsevaisimmat halusivat potkia väärinajattelijan jopa puolueesta ulos. Puolueen ”intellektuellisiipi” vähintäänkin mietti, mitä noin ajatteleva henkilö heidän puolueessaan tekee. ”On aika näyttää ovea Bogoille, Heikkisille ja Rydmaneille. Persuissa on tilaa moisille junteille.”, toteaa eräs sivistyneesti punaviinilasin kanssa poseeraava silmälasipäinen henkilö Facebookissa. Toinen miettii miten samaa periaateohjelmaa voi tulkita niin eri tavalla.

Harry Bogomoloff on ollut Helsingin kaupunginvaltuustossa vuodesta 1985. Eli silloin kun minä tai esimerkiksi Emma Kari olimme keskittyneet lähinnä imemään äitin tissiä, Michael Jackson oli musta, eikä Katainenkaan ollut vielä puolueen jäsen on Bogo linjaillut kaupunginvaltuustossa, joten hänen aatteensa tuskin tulevat yllätyksenä kenellekään Helsingin kokoomuslaiselle.

Mitä Bogomoloff sitten sanoi? Hän on muuttanut hieman kirjoituksensa sävyä, luultavasti julkisen paheksunnan tai jopa suoran painostuksen voimasta. Minulla oli kuitenkin tallessa hänen alkuperäinen tekstinsä, joten käyn sen läpi.

”Haluatko sinä edullista ja turvallista ydinenergiaa?”

Haluan, olen kampanjoinutkin sen puolesta. Kannatan avoimesti ydinenergiaa siitä yksinkertaisesta syystä, että järjelliset argumentit asian puolesta ovat paljon parempia kuin asiaa vastustavat.

”Haluatko lapsesi kouluun jossa kukaan, eikä ainakaan maahanmuuttaja häiritse opetusta?”

No totta kai haluan. Haluan lapseni parhaaseen mahdolliseen kouluun. Millainen vanhempi ei haluaisi? Jos se olisi mahdollista, laittaisin lapseni kalliiseen yksityiskouluun, jossa ei olisi pakkoruotsia, kasvisruokaa, eivätkä opettajat pakkosyöttäisi lapsilleni mitään sellaisia arvoja, joita en itse allekirjoita. Todellisuus on kuitenkin toinen, ja sen kanssa on elettävä.

Bogomoloff puhuu häiritsevistä maahanmuuttajista, mutta mielestäni häiriköinti ei ole kansallisuuteen sidottu piirre. Vaikka kuinka haluaisin poikani häiriöttömään kouluun, ei se ole mahdollista jo senkään takia, että mikäli hän on vähänkään isäänsä tullut, hän on yksi niistä luokan häiriköistä. Sitä ei voine kuitenkaan kiistää, etteikö suuri joukko kielitaidottomia oppilaita vaikeuttaisi opetusta. Jos opettajan ajasta suurin osa menee hälinän pitämiseen aisoissa, oppimishaluisten oikeus oppimiseen ei varmastikaan toteudu.

”Haluatko sinä laulaa joululauluja ja suvivirren?”

Haluan, tosin en uskonnollisista vaan aivan muista syistä. En halua arvojani työntää kenenkään kurkkuun mutten myöskään haluaisi, että perinteet erikseen kiellettäisiin. Perinteiset tavat luovat yhteiskuntaan jatkuvuuden ja turvallisuuden tuntua.

”Haluatko sinä järjestyksen palaavan kaduille ja puistoihin?”

En ole missään vaiheessa kokenut mitään järjestystä menetetyksi, mutta asunkin Oulussa. Mahdollisten järjestyshäiriöiden syy ei muutenkaan ole valvonnan puutteessa vaan häiriköiden mielekkään tekemisen puutteessa.

”Haluatko sinä kodin, perheen ja traditiot elämäsi keskipisteiksi?”

Minun on hankala kuvitella ihmistä, jonka elämän keskipisteinä eivät olisi koti, perhe ja traditiot. Näitä ei kuitenkaan ylhäältäpäin tarvitse määräillä, sillä jokainen muodostaa nämä itsenäiseksi. Perhe voi koostua kissasta ja kaappihomosta, koti on opiskelija-asuntosäätiön solu ja traditiona käydä jouluna dyykkaamassa kaupan roskiksia.

”Haluatko sinä, että maassamme vallitsevat omat perinteiset arvomme?”

Haluan, kunhan ne arvot ovat nimenomaan jokaisen omat, eivät ylhäältä annetut. Lainsäädännöllä ei ihmisten arvoja tulisi määrittää tai rajoittaa. Ei ole kahta täysin samanlaisen arvomaailman omaavaa ihmistä, jolloin perinteisiksi arvoiksi muodostuvat ne, joille on eniten kannatusta ja jotka on aikojen saatossa toimivimmiksi havaittu.

”Haluatko sinä raiskaajille ja lasten hyväksikäyttäjille todella kovat tuomiot?”

Haluan, mutta samalla vankeinhoidon kustannuksia pitäisi saada alas. Mielestäni ihmisen itsemääräämisoikeuteen ja vapauteen kohdistuvat rikokset ovat niitä pahimpia, joiden tieltä vankiloista voisi poistaa uhrittomien rikosten tekijöitä.

”Haluatko sinä, että ympäristöhössötys jatkuu taloudellisen kehityksen kustannuksella?”

En todellakaan halua, mutta selkeä pesäero kannattaa tehdä ympäristöhössötyksen ja aidosti hyödyllisen luonnonsuojelun välillä. Esimerkiksi epäjumala ilmastonmuutoksen nimissä hassataan miljoonia savuna ilmaan, kehitellään uusia entistä fasistisempia lakeja ja kiusataan tavallista ihmistä asioilla, joilla on todella pieni merkitys yhtään mihinkään.

”Haluatko sinä hippihörhöille keskustakirjaston sivukirjastojen kustannuksella?”

Minun täytyy tunnustaa, etten ymmärrä tätä teesiä. Ilmeisesti pääkaupunkiseudulla on ollut kinaa kirjastoista? Itse en juuri kirjastossa käy, vaan ostan yleensä lukemani kirjat, mutta kun käyn, käyn pääkirjastossa, sillä eihän sivukirjastoissa ole yhtään mitään tarjontaa. Tästä olen siis varovasti eri mieltä.

”Haluatko sinä, että maahanmuuttajat saavat edelleen perusteetonta sosiaaliturvaa?”

Toimeentulon tarjoaminen on jo meillä perustuslaissakin, joten kaikella sosiaaliturvalla on kyllä jokin enemmän tai vähemmän hyvä peruste. Kansalaisten ja ei-kansalaisten erilainen asema on kuitenkin aivan normaali käytäntö maailmalla. Pelkkään oleskeluun perustuva sosiaaliturva on maailmanlaajuinen harvinaisuus. On toisaalta typerää puhua maahanmuuttajista yhtenä ryhmänä, sillä he eivät sitä ole. Esimerkiksi turvapaikanhakijoiden kohdalla voitaisiin aivan hyvin luopua kaikista rahana maksettavista etuuksista - hehän saavat täyden ylläpidon jo muutenkin.

”Haluatko sinä maksaa lisää veroja, jotta voisimme lisätä byrokratiaa?”

En todellakaan halua. Haluan poistaa byrokratiaa, jotta veroja voitaisiin keventää.

”Haluatko, että terveydenhoidossa tarvittavat eurot käytetään maahanmuuttajien etuisuuksiin?”

Tämä teesi on väittämänä aivan yhtä epä-älyllinen kuin vasemmiston suosima "näin ja näin paljon rahaa käytetään aseisiin, kun vanhukset makaavat paskat housussa". On kuitenkin pohjimmiltaan totta, että on vain yhdet veronmaksajat ja verovarojen siirtäminen kohteesta toiseen on nollasummapeli. Rahan jakaminen ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen prosessi mitä usein kuvitellaan. Ei ole diktaattoria, joka voisi määrätä, että tänne nyt ja tänne ei mitään, sillä jokaisella rahareiällä on puolustajansa, jotka tekevät keskenään kompromisseja. Itse kysymykseen vastaisin mieluiten, että en halua terveydenhoidossa tarvittavia euroja käytettävän kenenkään mihinkään etuisuuksiin. Yleinen taloustilanne on sen näköinen, että etuisuuksien aika saattaa olla ohi nopeammin kuin arvaammekaan.

”Uskotko sinä, että ruuhkamaksut pelastavat maapallon tuholta?”

En usko, tuskin kukaan uskoo. Tarpeeksi korkeat ruuhkamaksut kuitenkin pitävät köyhän rahvaan pois autoilemasta, jolloin kansanedustajan taksimatka sujuu nopeammin. Käytännössä ruuhkamaksut ovat työssäkäyville langetettava rangaistusvero, ja jos ne toteutetaan ruuhkamaksutyöryhmän ehdotusten mukaisena satelliittipaikannusjärjestelmänä, saadaan siitä myös kansalaisten liikkeiden reaaliaikasen kyttäämisen mahdollistava valvonta-aparaatti. Väärinkäytön mahdollisuuksia ajatellen vain mielikuvitus asettaa rajat.

”Haluatko sinä palauttaa ulkomaalaiset rikolliset lähtömaahansa?”

Kyllähän rikollisia silloin tällöin palautetaankin, mutta sen pitäisi tapahtua huomattavasti nykyistä alemmalla kynnyksellä. Väkivalta- ja seksuaalirikoksista sen pitäisi olla käytännössä automaatio. Joidenkin maiden kanssa ongelmaksi tulee laillisen hallinnon puuttuminen, mutta niiden maiden kanssa, joiden hallinto jo toimii kannattaisi palautussopimukset tehdä. Oleskelulupia koskevaa ulkomaalaislain 36. pykälää pitäisi täsmentää siten, että järjestystä, turvallisuutta tai kansanterveyttä vaarantavat henkilöt tai vääriä tietoja hakuvaiheessa antavat eivät alun alkaenkaan saisi oleskelulupaa. Väärien tietojen antamisen tai rikollisen taustan paljastumisen myös jälkikäteen pitäisi automaattisesti johtaa oleskeluluvan peruuntumiseen.

”Haluatko sinä liikenteen promillerajan naurettavaan 0,2 tasoon?”

En halua. Ensinnäkin 0,2 promillea ei vaikuta vielä merkittävästi ajokykyyn. Toisekseen ongelmana eivät ole ihmiset, jotka juovat lasin viiniä illallisella ja ajavat kotiin, vaan sellaiset, jotka eivät välitä paskaakaan nykyisestä lainsäädännöstä ja ajelevat 2 promillea veressään. Taipumus vahingolliseen käytökseen vähenee parhaiten yleisen mielipiteen, ei kieltolakien mukaan. Se olet juuri sinä, jonka pitää katsoa, ettei kaverisi tartu rattiin humalassa, hän ei itse siihen välttämättä kykene jos on juonut liikaa, eikä hän silloin muista lakiakaan.

”Haluatko sinä, että yhteiskunta tukee ja kustantaa romanikerjäläisten oleskelun Suomessa?”

Ihmisiä ovat romanikerjäläisetkin, mutta onko turvapaikan hakeminen EU-maan kansalaisena Suomesta mitään muuta kuin sosiaaliturvajärjestelmän väärinkäyttöä? Jonkin asian tukeminen lisää sitä, minkä vuoksi meidän tulee kysyä itseltämme, haluammeko lisää kerjäläisiä. Romaniassa on noin kaksi miljoonaa romania. Mitä enemmän heidän liiketoimintaansa tuetaan, sitä enemmän kerjäläisiä tänne saadaan.

”Haluatko sinä, että talonvaltaajiin suhtaudutaan 'ymmärtäväisesti'.”

En halua. Vapaan yhteiskunnan peruspilareihin kuuluu ihmisen oikeus omaan omaisuuteensa. Jo perustuslaissa on turvattu jokaisen omaisuus. Aina voi miettiä miltä itsestä tuntuisi, jos oma talo vallattaisiin vaihtoehtonuorison sosiaalikeskukseksi ja pihalle perustettaisiin kerjäläisleiri vapaan liikkuvuuden nimissä. Luvallisessa ”talonvaltauksessa” ei ole kuitenkaan mitään väärää ja usein kaupungit antavatkin ränsistyneitä tiloja vaihtoehtoväen käyttöön.

”Haluatko sinä maahamme Ruotsin ja Tanskan mallin mukaiset väkivaltaiset muukalaisjengit?”

En tietenkään halua. En halua tänne mitään muitakaan väkivaltaisia jengejä. Järjestäytynyt rikollisuus on omalla tavallaan yrittäjyyttä. Kun markkinoilla on tuote, jolle on kova kysyntä, rikolliset muodostavat yhteenliittymiä pystyäkseen parhaalla mahdollisella tavalla vastaamaan siihen. Keinot rikollisjengien ehkäisyyn ovat niiden liiketoimintaan liittyvässä lainsäädännössä.

”Oletko tarvittaessa valmis tulemaan mukaan naapuristosi suojeluskuntaan?”

Jos tarve olisi, totta kai. Suojeluskunnat olivat aikanaan kiinteä osa Suomen sotavoimia. Nykyisellään en kuitenkaan koe mitään tarvetta olla perustamassa tällaista organisaatiota, sillä naapurustoni on hyvinkin rauhallinen paikka asua ja valtion väkivaltakoneisto hoitaa entisen suojeluskunnan tehtävät. Jos nykyään kuitenkin olisi suojeluskuntia kuten vuosisadan alussa, olisin luultavasti jäsen, kuten monet miespuoliset sukulaiseni siihen aikaan.

Yksityisille turvallisuuspalveluille on kuitenkin kysyntää, sillä yksityinen turva-ala työllistää yhteensä noin 12 500-13 000 työntekijää henkilöiden ja omaisuuden vartioinnissa. Mikäli naapurustoni olisi rauhaton olisi vaihtoehtona maksaa turvallisuusfirmalle partioinnista, tai muodostaa oma asukaspartio naapureiden kanssa. Onneksi tällaista ei minun edes tarvitse miettiä, mutta jossain päin maailmaa asukaspartiot ovat arkea.

Laitonta sotilaallista toimintaa en kuitenkaan hyväksyisi, enkä edes usko Bogomoloffin mitään sellaista tarkoittaneen.

Käytyäni Bogomoloffin teesit läpi, huomaan, että useimmissa kohdissa on totuuden siemen. Hänen perustelujaan tietämättä en kuitenkaan voi olla mitenkään varma, millä perusteilla hän on tämän listauksen luonut.

Mitään perusteluita hän ei teesien yhteydessä esitä. Vaikka olisin eri mieltä, en kuitenkaan lähtisi haukkumaan häntä höyrypääksi vaan koettaisin mieluummin perustella oman eriävän mielipiteeni. Ikäväkseni olen huomannut joidenkin kokoomuslaisten pitävän ongelmana sitä, että moniarvoisessa puolueessa on erilaisia tapoja ajatella.

***

Etsin luotettavia ystäviä vaaralliselle matkalle. Ei palkkaa. Purevan kylmä. Viikkokausia täydellistä pimeyttä. Jatkuva vaara. Paluu epävarma. Jos matka onnistuu, luvassa mainetta ja kunniaa. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua täällä: http://www.facebook.com/heikkinen.henri

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Olet erittäin fiksu nuori mies, jolla tuntuu olevan ymmärrys maailmanmenosta paikallaan. Nuorissa on tulevaisuutemme, kuten aina.

Erityisesti minua miellyttää looginen ajattelusi joka tulee hyvin esiin rikollisjengeistä puhuttaessa.

Jatka samalla linjalla.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 1 Henri

Täytyy näin suorapuheisena ihmisenä sanoa, että jos joku ikinä on "populismia," niin se löytyy ko. Bogon blogista.

Tuollainen on malliesimerkki populismista.

terv. Eeva

Matti Vuorio (nimimerkki)

Mamujen hyysääminen on jutkujen lahjomisilla aiheutettua !!

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 2 J-P

Olen täysin samaa mieltä myös tästä kommentista. :)

terv. Eeva

Vallu Vasenterä (nimimerkki)

Kokoomus on ollut tällä vaalikaudella vasemmistolainen puolue. Sosiaaliturva on hienoisesti parannettu ja otettu rahoitukseen velkaa. Elvytys on ollut oikeaoppisen keynesläistä, jota vasemmisto ei ole voinut muuten arvostella kuin entinen tyttö sulhaskokelastaan: lisää ja pitempään.

Bogo esitti kysymyksiä, jotka saavat Saramon kaltaiset vasurihöppänät nyrjähtämään raiteiltaan. Vääriä kysymyksiä ei ole olemassakaan; on vain vääriä vastauksia.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Kokoomuksen kommunistisiipi älähti luonnollisesti kun sen vihervasemmistolaista suomen- ja helsingintuhoamisohjelmaa vastaan koetaan hyökätyn.

Helsinki ja erityisesti sen lähiöt tulevat tuhoutumaan aivan kuten kaikki suurkapungit jotka joutuvat holtittoman ja kestämättömän maahanmuuton kohteeksi. Maahanmuuton kestämättömyys ja vääristymät eivät kohtele Suomean tasapuolisesti. Helsinki on maahanmuuton ehdoton kohde ja sille ei voi mitään. Helsinki on myös perinteisesti kokoomuksen vahvaa aluetta.

Kokoomus jakautuu kahteen eri blokkiin. Kommunisteihin (korporaatio sellaiseen) ja isänmaallisiin (eli hyviksiin). Ongelma kansalaisten kannalta on se että äänestämällä vaikkapa hyvää ja isänmaallista kokoomuslaista, ääni valahtaakin väistämättä korporaatiopolitiikkaa ajavalle epäisänmaalliselle kommunistille. Näin kokoomus toteuttaa epäisänmaallista ja suomalaisille ja eritoten helsinkiläisille haitallista monikulttuuri- ja suvaitsevaisuuspolitiikkaa. Jossa mikä tahansa monikulttuurinen väkivalta hyväksytään luonnollisena osana vierasta kulttuuria mutta oman maan kansalaisia ja suomalaisia vastaan käydään sellaisella kansalaisoikeuksien vastaisella kampanjalla ja politiikalla että Berjakin olisi moisesta ylpeä jos olisi hengissä.

Minä olen sitä mieltä että nykyinen kokoomus tulee tiensä päähän sen hajotessa erityisesti maahanmuuton ja holtittoman maahanmuuton aiheuttamien peruuttamattomien ja vaikeiden yhteiskunnallisten muutosten edessä. Tämä on havaittavissa siitä epätoivoisesta itkuvirrestä millä vaikkapa Jyrki Katainen (komm.kok.) yrittää estää asiallisen poliittisen kädenväännön maahanmuuton ja sen aiheuttamien yhteiskunnallisten muutosten hallinnasta. Toinen klassinen väite on se että maailmassa on polttavampiakin asioita joiden uskotellaan olevan ihmisten suoranaista elämää, asumista ja tulevaisuutta merkittävämpiä ymmärtämättä lainkaan modernin kansanivaelluksen sekä erityisesti islamilaisten maiden epäonnistuneiden perhesuunnitteluohjelmien muodostamaa globaalia ja peruuttamatonta muutosta euroopassa ja euroopalle.

Inex (nimimerkki)

Heikkisessä on kyllä potentiaalia, tästä jätkästä kuullaan vielä. Tsemppiä vaaleihin, järkevää ajattelua on aina hienoa lukea.

Antti-Aleksi Peura (nimimerkki)

Note to self: muuta äänestyskäyttäytymistä jos nämä Rydmanit, Heikkiset sun muut joskus pääsevät valtaan.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius
gröna (nimimerkki)

Harri Bogomoloff?
Helsingin Jäähallin isännöitsijä isältään Borikselta perimällään paikalla!
Näin toimii Suomi ja Helsinki ja Kokomusta!

MarkusB (nimimerkki)

Jaa-ah, jaa-ah... jos Kokoomuksen Katais-/Stubbilainen nykypolitiikka olisi edes jotakuinkin Heikkisen linjaaman kaltaista, ei olisi ollut tarpeen siirtyä allekirjoittaneenkaan - paatuneen kokoomuslaisen - vastahankaisesti kannattamaan vasemmistopuolue persuja.

Toivottavasti saat kannatusta näkemyksillesi puolueen sisällä, mutta kuten siviilitarkkailijakin totesi, äänestäjän kannalta nopean hyötyanalyysin tuloksena todettakoon että ääni tokullisellekin kokoomuksen ehdokkaalle ropisee valitettavasti myös stubbilaiseen laariin. Eipä silti, meneehän se persuillakin osaksi veltto- yms. hömppälaariin - mutta se ei ole niin haitallista.

Jukka-Pekka Vasara

Tämän bogon "teesit" olivat tietenkin lapsellisesti muotoiltuja, tosin en ole koskaan muunlaista juttua häneltä kuullutkaan. Se että tällekin blogaajalle näytettäisiin ovea kokoomuksesta ei ole tietenkään mahdotonta. Syy ei ole näissä normaali-ihmiselle päivänselvissä tosiasioissa tai "teeseissä" vaan siinä että kokoomus, unohtamatta tietenkään kepua, on liukunut äärimmäiseen vihervasemmistoon jossa kaikkein perustavimmankin laatuiset talouden perusasiat on hylätty uskomattoman utopiasosialismin korvatessa kaiken järjen.

kokoomuskin on vihervasemmistolaisten sosiaaliämmien (sukupuolineutraalisti) väylä saada itselleen suojatyöpaikkoja sekä kannattajilleen tämän mainostoimistossa keitetyn utopiasosialismin tarjoamia hyviä fiiliksiä omasta erinomaisuudesta. Tämä tie ei tule olemaan pitkä.

Ville (nimimerkki)

Valitettavasti minäkään en voi Markuksen tavoin tukea sinua Henri äänelläni koska ääni Kokoomukselle tässä tilanteessa tarkoittaisi ennen kaikkea tukea kuluvan vaalikauden Kokoomus-politiikalle. Joudun etsimään ehdokkaani Persu/PP/Muutos -kolmiosta.

KK (nimimerkki)

"Itse en juuri kirjastossa käy, vaan ostan yleensä lukemani kirjat, mutta kun käyn, käyn pääkirjastossa, sillä eihän sivukirjastoissa ole yhtään mitään tarjontaa."

Et käy sivukirjastoissa, mutta kuitenkin tiedät ettei siellä ole tarjontaa? Mahtavaa argumentointia.

Inex (nimimerkki)

Niinpä ehdokasta äänestäessä on otettava huomioon puolueen ja sielä vallassa olevien linja.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#15

Lause oli vähän huono, voin tarkentaa. En käy usein kirjastossa, mutta niinä kertoina kun olen käynyt, olen suosinut kaupungin pääkirjastoa, koska sivukirjastojen tarjonta on kokemukseni mukaan suppeampaa.

Pertti (nimimerkki)

Bogon näkemyksiä kaikki kokoomuslaiset eivät hyväksy. HH:n analyysi Bogon teeseistä on merkki terveestä ajattelusta ja terveestä kokoomuslaisesta näkemyksestä. Helsinkiläisenä en voi valitettavasti tukea häntä vaalitaistossa. Toivoisin, että tällaisia mielipiteitä esittäisi joku helsinkiläinenkin vaaleihin valmistautuva ehdokas eikä tyytyisi vain toistamaan puolueen kovin liberaalin johdon esittämiä ( jopa vasemmistolaissuuntaisia ) näkemyksiä. Ehdokkaan valitseminen olisi helpompaa. Ehdokas voisi löytyä helsinkiläisistä kokoomuksenkin ehdokkaista. Toivottavasti HH ei "liberalisoi" kantaansa ennen vaaleja.

Frank Furter (nimimerkki)

Moni kehuu Heikkisen kirjoituksia mutta samaan hengenvetoon voivottelee, ettei häntä voi äänestää, koska ääni voi mennä Stubbin tms. eri mieltä olevan hyväksi.

Pelko pois: Ei voi.

Ei ole mitään syytä olettaa, että Alexander Stubb olisi tulossa Oulun vaalipiiriin ehdolle. Eduskuntavaalit käydään vaalipiireissä. Oulun vaalipiirissä annettu ääni pysyy Oulun vaalipiirissä.

Henri Heikkisen äänestäminen Oulun vaalipiirissä merkitsee, että hänen sijoituksensa Oulun vaalipiirin Kokoomuksen listalla nousee. Heikkiselle Oulussa annettu ääni auttaa nimenomaan Heikkisen mahdollisuuksia mennä läpi Oulun vaalipiiristä.

Jorma Tapio (nimimerkki)

Bogo esitti kysymyksiä ja Heikkinen niihin osaltaan asiallisesti vastasi. Muita vastaajia en ole havainnut.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

KK kommentoi:
9.8.2010 22.12

”Itse en juuri kirjastossa käy, vaan ostan yleensä lukemani kirjat, mutta kun käyn, käyn pääkirjastossa, sillä eihän sivukirjastoissa ole yhtään mitään tarjontaa.”

Et käy sivukirjastoissa, mutta kuitenkin tiedät ettei siellä ole tarjontaa? Mahtavaa argumentointia.

Itse en JUURI käy, ei tarkoita sitä ettei olisi koskaan käynyt.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

#18 (ja vähän muutkin)

Netin kautta voi tukea ja kertoa pitämistään ajatuksista helposti eteenpäin, vaikka olisi ulkomailla. Eikä maksa mitään laittaa vähän linkkiä nettifoorumille, facebookkiin tai twitteriin.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Onko tämä joku helsinkiläinen urheilukentänhoitaja?

ex.kok (nimimerkki)

"Henri Heikkisen äänestäminen Oulun vaalipiirissä merkitsee, että hänen sijoituksensa Oulun vaalipiirin Kokoomuksen listalla nousee. Heikkiselle Oulussa annettu ääni auttaa nimenomaan Heikkisen mahdollisuuksia mennä läpi Oulun vaalipiiristä."

Totta.

Mutta sen jälkeen kun paikka auringossa on täytetty on Henrinkin kohtalona toimia puolueen puheenjohtajan sekä eduskuntaryhmän johtajan juoksupoikana, painamassa nappia juuri silloin ja siten kun isot pojat käskee.

Kuten käy kaikkien muidenkin fiksujen Kokoomuslaisten jotka luulevat voivansa muuta.

Siksi ainoaksi vaihtoehdoksi jää puolueen vaihto. Valitettavasti. Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin; onneksi muitakin vaihtoehtoja löytyy.

Suosittelen pohtimaan asiaa kunkin tykönänsä.

MarkusB (nimimerkki)

#19 Niin, mutta avainsana on puolueen ryhmäkuri. Sen verran täsmennettäköön etten itsekään voisi Heikkistä äänestää, että samapa tuo.

Kieltämättä välillä mietityttää miten Kokoomukseen saisi suunnanmuutosta - no äänestämälläpä oikeita kavereita tietenkin. Ainoa vaan että viimeisimpänä esimerkkinä Katainen jyräsi pakkoruotsiasian (joka itselleni ei ole elämää suurempi juttu, mutta osoitti hyvin mikä on homman nimi ja kuka oikeasti määrää). Tsemppiä kuitenkin Heikkiselle, Rydmanille ja Kokoomuksen tolkkusiivelle.

Frank Furter (nimimerkki)

#24, 25: Jostain täytyy aina aloittaa.

Sellaista asiaa kuin ryhmäkuri ei ole olemassa muille kuin niille, jotka suostuvat tottelemaan. Puoluejohdolla ei käytännössä ole muita keinoja pakottamiseen tai tottelemattomien rankaisemiseen kuin sulkeminen pois joistakin namupaikkojen jaoista. Kansanedustajaa suojaa perustuslaki. Täytyy ihan ihmetellä, miten pitkälle ryhmäkurikulttuuri on päästetty menemään. Sinä päivänä, kun riittävän moni kansanedustaja (eikä edes tarvita enemmistöä) alkaa ajatella omilla aivoillaan, ryhmäkuri menettää merkityksensä.

ex.kok (nimimerkki)

#26

Sen päivän minäkin haluan nähdä. Päivän jolloin lehmätkin lentävät.

Sitä odotellessa teen omat päätökseni äänestyskopissa ilman Kokoomuksen ryhmäkuria. Sinne se ei ainakaan yllä.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Kokoomuksessa ainakin puoluejohto vaihtuu säännöllisin väliajoin, jolloin puolueen linja ohjautuu siihen suuntaan mille löytyy kannatusta. Tälle vuosituhannelle on mahtunut niin Kataisen, Itälän kuin Niinistönkin kausi. Toisaalta Soini on luotsannut perussuomalaisia jo vuodesta ... 1997?

Oululainen (nimimerkki)

#26

Et ole ilmeisesti tietoinen että puolue voi halutessaan erottaa eduskuntaryhmästään jäsenen (viimeisin tapaus oli muistaakseni Esko-Juhani Tennilä ja Vasemmistoliitto). Että kyllä se ryhmäkuri nyt kuitenkin on todellista.

Henry Bjorklid

# 29
Näin kyllä, mutta meidän äänestäjien on syytä muuttaa äännestyskäyttäytymistä siten, ettemme äänestä "puoluekuri"-politikkoja tai heidän puolueitaan.

Itse etsin sellaista politikkoa.

Henry

VeliSynkkä (nimimerkki)

30.
Veli Henry !
SINÄ olet minulle ongelma ! HELVETE!

Minä olen nimittäin viikkotolkulla miettinyt että oletko Syntymähölmö vai pelkästään Ympärihölmö !
Yksi vaihtoehto oli hetkenaikaa; Kansainvälinen puoli - idiootti ! :-)

Nyt olen löytänyt ratkaisun, olet kuitenkin vain Vanha Hölmö ! ;-)
( Ton ikänen jätkä ja typerehtii vielä kaikennäköisten haistavitun vasemmisto juttujen kanssa ja munaa itsensä kunnonihmisissä ) !

VeliSynkkä
www.paholaisencasino.com
Think Tank Ajatuspaja; Poliitikkojen Kalttaamokin !

Lamajoonas (nimimerkki)

Henrille:

tämänkertaisen blogisi paras kiteytys oli kyllä tuo toteamus "Vihreillä ja muilla vasemmistopuolueilla"... Voi, kuinka oikeaan osuitkaan! Kyllä nyt viherstalinisteillä meni luomusokerilla höystetty yrttitee väärään kurkkuun...

Yksi kommentti sinänsä erittäin asialliseen, analyyttistä ajattelua ja avointa keskustelua kipeistäkin asioista henkivään kirjoitukseesi:

"”Haluatko sinä, että yhteiskunta tukee ja kustantaa romanikerjäläisten oleskelun Suomessa?”
Ihmisiä ovat romanikerjäläisetkin, mutta onko turvapaikan hakeminen EU-maan kansalaisena Suomesta mitään muuta kuin sosiaaliturvajärjestelmän väärinkäyttöä? Jonkin asian tukeminen lisää sitä, minkä vuoksi meidän tulee kysyä itseltämme, haluammeko lisää kerjäläisiä. Romaniassa on noin kaksi miljoonaa romania. Mitä enemmän heidän liiketoimintaansa tuetaan, sitä enemmän kerjäläisiä tänne saadaan."

Olet aivan oikeassa.

Romanikerjäläiset eivät (vielä) ole muodostuneet kovin suureksi ongelmaksi muualla kuin Helsingissä ja ehkä Tampereella. Oulussa niitä ei käsittääkseni ole vielä ollut ihan vaivaksi asti, ainakaan Kalevan uutisoinnin perusteella (seuraan Oulun asioita, vaikka Helsingissä asunkin...). Tämä tulee kuitenkin muuttumaan, ellei asiaan puututa todella kovalla kädellä, kuten muualla Euroopassa.

Toistaiseksi romanikerjäläiset toisista EU-maista ovat vielä marginaalinen (mutta todella häiritsevä ja ihmisten turvallisuutta ja viihtyvyyttä rapauttava) ongelma. Mikäli Suomi ei pikaisesti seuraa Tanskan ja Ruotsin esimerkkiä, tulee ongelma räjähtämään käsiin. Ilman rivakoita toimenpiteitä Suomessa ei ensi kesänä ole montakaan kaupunkia tai kylää, missä ei olisi näitä romanikerjäisiä, laittomia leirejä siltojen alla ja telttakyliä parkkipaikoilla, vanhuksia piinaavia kolikkokipon heiluttajia yms. Tämä siis tulee olemaan myös tulevaisuus Oulussa, mikäli hyysääminen Suomessa jatkuu. Ja nyt puhun nimenomaan niistä kaupunkien siltojen alla leiriytyvistä kerjäläisjoukkioista, jotka eivät ole hakeneet (taloudellisen edun takia) turvapaikkaa Suomesta.

Ruotsin ja Tanskan tulkinta siitä, että kerjääminen ei ole hyväksyttävä elinkeino/tapa hankkia elantonsa ja että kerjäämisellä elantonsa hankkiva EU-kansalainen ”menettää” oikeuden oleskella toisessa EU-maassa ja voidaan karkottaa kotimaahansa välittömästi, on oltava myös Suomen tie.

Koska liberaalina hyvinvointiyhteiskuntana tunnettu Ruotsi on tehnyt tällaisen tulkinnan romanikerjäläisistä ja aloittanut kerjäläisten karkoitukset, ei Suomella voi olla mitään laillista, moraalista tai muutakaan velvoitetta antaa näiden kerjäläisten olla Suomessa, vaan myös Suomen on aloitettava pikaisesti sekä leirien purkaminen (vrt. Ranska) että näiden EU-kerjäläisten maastapoistaminen (vrt. Ranska, Ruotsi, Tanska).

Vaikka sisäministeri Holmlund onkin asettanut (taas kerran) työryhmän, kansanedustaja Juha Hakola on tehnyt lakialoitteen ja legedaarinen Ben Z. on puhunut asiasta julkisuudessa, todelliset toimenpiteet puuttuvat. Jää nähtäväksi, tuleeko niitä vai ei.

Ja jos toimenpiteet jäävät liian laihoiksi, tulen siirtymään PS:n äänestäjäksi (Kokoomusta on tullut äänestettyä parikymmentä vuotta), valitettavasti. Niin uskomattomalta kuin se ehkä kuulostaakin, täällä etelässä monen äänestäjän valinnan saattaa ratkaista se, kuka lupaa lähettää nämä kerjäläiset kotiin. Harva asia nimitäin vaikuttaa niin voimakkaan negatiivisesti ihan jokapäiväiseen viihtyvyyteen, turvallisuuteen ja järjestykseen, kuin juuri nämä kerjäläisjoukkiot. Ja tähän mennessä Timo Soini on ollut ainoa joka on julkisesti (TV-uutisissa) sanonut, että koko kerjäläisjoukko on palautettava kotimaihinsa.

Koskakohan joku Kokoomuksesta sanoisi saman asian, yhtä selvästi ja yhtä ehdottomasti - ja pitäisi myös lupauksensa?

veeti (nimimerkki)

Kumma kyllä Kokoomus on hallituspuolueena ajanut kaikki mainitut kohdat retuperälle. Miksi asianlaita muuttuisi seuraavien vaalien jälkeen?

JA (nimimerkki)

#15 Mahtavaa tahallista väärinymmärtämistä

Toimituksen poiminnat