Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Tue uutta puheradioa

  • Tue uutta puheradioa

Perustimme Radio Ravun keväällä 2014 hyvin idealistiselta pohjalta. Olimme kyllästyneet radiokanavien tasapaksuihin soittolistoihin ja uskoimme, että aidolle asiasisällölle olisi Suomessa kysyntää.

Toisaalta olimme myös huolestuneita Yleisradion "monopolista" puheradiossa. Meistä ei ollut oikein, että kaikki radion asiaohjelmat tulevat "valtion virallisen" kanavan kautta kansalle valmiiksi suodatettuna.

Halusimme tuoda aidosti tuoreen ja raikkaan vaihtoehdon radiokentälle ja olemme mielestämme onnistuneet siinä erinomaisesti.

Jo lyhyen olemassaolon aikana meillä on ollut vieraina merkittäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia aina yrittäjistä, kulttuurivaikuttajista ja tiedemiehistä ministereihin. Olemme käsitelleet aiheita, joita muut mediat eivät käsittele ja olemme tuoneet esiin uusia, rohkeita näkökulmia politiikasta ja taloudesta.

Vaikka emme ole pienten resurssien vuoksi kyenneet laajasti mainostamaan, eikä tekniikkakaan aina pelaa, lasketaan viikokuuntelijoidemme määrä jo kymmenissä tuhansissa. Kuuntelijamäärät ovat tietenkin vain toissijainen mittari. Tärkeintä meille on, että kuuntelijapalautteen mukaan ohjelmamme on mielenkiintoista, asiantuntevaa ja ajankohtaista.

Radio Rapua on pyöritetty käytännössä talkoovoimin ja lähes nollabudjetilla koko kevät, mikä tuntuu aika uskomattomalta, kun esimerkiksi Yleisradio tarvitsee omaan radiotoimintaansa 70 miljoonaa euroa vuodessa.

Jatkamme varmasti nettiradiona, mutta nyt toimilupamme FM-radiossa on uhattuna. Olemme saaneet luvan vain toukokuun loppuun saakka, ja luvan uusiminen maksaa yli 5000 euroa seuraavalle kolmelle kuukaudelle. Pienenä aloittelevana yrityksenä meillä ei ole varaa maksaa sitä ilman yleisön apua.

Valitettavasti, toisin kuin kilpailijalla, me emme saa rahoitusta veronmaksajien selkänahasta. Me voimme toimia radiona ainoastaan, mikäli kuuntelijat meistä pitävät ja yritykset katsovat meidät riittävän houkuttelevaksi mainosmediaksi.

Ystävällisesti pyydämmekin, että auttaisitte meitä säilyttämään paikkamme Suomen radiokentässä. Olemme käynnistäneet joukkorahoitukseen tähtäävän kampanjan Thunderclap -palvelussa. Kyseinen palvelu pyytää sinua kirjautumaan sisään Facebook tai Twitter -tunnuksillasi, jonka jälkeen annat meille luvan lähettää yhden kerran ennalta sovitun viestin profiilisi kautta. Viestissä kerrotaan joukkorahoituskampanjastamme, johon toivomme mahdollisimman monen kantavan kortensa kekoon.

Olemme saaneet kasaan jo yli puolet tavoitteestamme. Thunderclap -kampanjamme tukeminen ei vaadi sinulta mitään muuta kuin pari klikkausta, eikä se mahdollista kuin yhden viestin lähettämisen Facebook tai Twitter -seinällesi. Auta meitä jatkamaan, tue sananvapautta ja heikennä osaltasi Ylen monopolia. Tee suomalaista radiohistoriaa!

KAMPANJAN OSOITE: https://www.thunderclap.it/projects/11830-puheradio?locale=en 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Olen valmis tukemaan, ehkä merkittävästikin, mutta sitä ennen tarvitsen lisätietoa radion taustavoimista ja toimituspolitiikasta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Radio Ravun näyttäisi omistavan Radioyhtiö Rapu, jonka yksi omistaja on liikemies Timo Uusi-Kerttula, joka taas muistetaan Ashley Madison-pettämissivuston maajohtajana.

Käyttäjän TimoUusi-Kerttula kuva
Timo Uusi-Kerttula

Hyvä kun edes siitä muistetaan :) Täällä kuitenkin radioon liittyvä lyhyt CV http://radiorapu.com/timouusikerttula/

Käyttäjän TimoUusi-Kerttula kuva
Timo Uusi-Kerttula

Olen lähettänyt teille sähköpostin eduskunnan osoitteeseen.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Mitäs jos sinäkin Reijo yrittäisit siellä Ylen hallintoneuvostossa tehdä sellaisia päätöksiä jotta esim. puoluelakia ei rikottaisi. Sinähän olet siellä tekemässä näitä päätöksiä eikö niin??

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ymmärrän kyllä että Radio Helsinki tukeutui yleisöön, sillä se on jo toistakymmentä vuotta tuottanut todella laadukasta ohjelmaa, mutta en ihan ymmärrä, miksi Rapu pitäisi kolehdilla laittaa pystyyn. Liikemiehiä ja poliitikkoja? Lykkyä kuitenkin, puheradioita ei ole koskaan liikaa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

En vain keksi mihin mainosajan käyttäisin. Ehdotuksia?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Eikös noi joukkorahoitusjutut ollut laittomia Suomessa? Miksi mainosradio tarvitsee kuuntelijoiden rahoja?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Neiti Huttusella on väärä käsitys rahoituksen luonteesta. Radio on myymässä mainosaikaa.

Rahoituksen luonne ei tosin selvinnyt avauksesta suoraan, mitä pidän hieman harmillisena.

Kimmo Wilska

Mikä ihmeen kaupallinen yritys se sellainen on, joka kerjää itselleen hyväntekeväisyyslahjoituksia? Säästän roponi Unicefille ja Amnestylle.

Toimituksen poiminnat