Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Nuorkokoomuslaisuuden alkusanat

Kuvittele jääkiekkokisa jossa jokainen joukkue on sattumanvarainen kokoelma nimettömiä ja kasvottomia pelaajia eri maista. Joukkueita ei erottaisi kansallisuus, paikkakunta tai edes nimi, vaan ainoastaan eri värinen paita. Ei olisi mitään väliä mitä joukkuetta kannatat, koska et edes tiedä ketkä siellä pelaavat ja mitä he edustavat. Toki voit kaverisi kanssa vääntää siitä onko punainen parempi kuin sininen, mutta se on hyvin kaukana esimerkiksi Suomi-Ruotsi -maaottelun intohimosta.

Pelaajat pelaavat pelaamisen ilosta, mutta ketään muuta tällainen jääkiekko tuskin kiinnostaisi.

Viimeisten vuosikymmenien aikana suomalainen politiikka on mennyt tähän suuntaan. Puolueiden välillä on korkeintaan tiettyihin poliitikkoihin henkilöityviä nyanssieroja, ei muuta. Kaikki kannattavat kilvan todellista - tai kuviteltua - hyvinvointikonsensusta. Hallituksen tekemä politiikka ei juurikaan poikkea sen perusteella, että johdossa on eri puolue kuin viimeksi tai sitä edellisellä kerralla.

Jotkut päätökset ovat tyhmiä koska muutama ministerinsalkku on päätynyt harvinaisen tyhmiin käsiin, mutta millään tavalla ideologisesti ne eivät ole värittyneet. Kokoomuslainen pääministeri ottaa fantastista niskalenkkiä markkinavoimista ja samaan aikaan vasemmistoliiton liikenneministeri perää vapaata kilpailua linja-autoliikenteeseen. Kummassakin tapauksessa äänestäjä ei ole saanut sitä, mitä kyseistä puoluetta äänestäessään luuli saavansa.

Suomessa ei enää tehdä politiikkaa minkään aatteen tai ideologian pohjalta, vaan ainoastaan pyritään hoitamaan asioita, viilataan sieltä täältä ja varotaan muuttamasta yhteiskuntaa. Suuretkin uudistukset, kuten sote- ja kuntauudistus loppujen lopuksi tehdään vain sen vuoksi, että kaikki saataisiin säilytettyä äänestäjän näkökulmasta ennallaan.

Suomessa ei viimeiseen pariinkymmeneen vuoteen ole ollut yhtään mitään merkitystä sillä ketä äänestää, koska lopputulos on pitkällä aikavälillä sama: veronkorotuksia, tyhjiä lupauksia ja muutama uusi kielto.

Tällaisessa järjestelmässä on yksi varsin keskeinen ongelma - se ei etene mihinkään.

Vielä 1950-luvulla kokoomus ja muut porvarit ajoivat varsinaista yövartijavaltiota, missä yhteydessä nyt kohua herättävät ehdotukset eivät olisi nostattaneet edes kulmakarvoja. Vaikka Suomessa ei vielä silloin ollut varsinaista sosiaaliturvaa nykymittapuulla juuri lainkaan, kritisoivat kokoomuslaiset valtion osuuden kasvaneen jo liian suureksi. Samaan aikaan vasemmisto ja ammattiyhdistysväki ajoivat aktiivisesti Forssassa 1903 alun perin hyväksyttyjä sosiaalipoliittisia tavoitteita.

Kaikki tietävät miten kävi - sen näemme nyt ympärillämme työttömyytenä, korkeina veroina, holhouksena ja suunnattomana valtion velkana. Rehellisyyden nimissä myös (hitaana ja kalliina) julkisena terveydenhuoltona, (byrokraattisena) sosiaaliturvana ja (ankeina) vanhainkoteina. Suomalainen sosiaalivaltio - piti siitä tai ei - on rakennettu varsin suurin harppauksin aikanaan. Sillä ketä olet äänestänyt on oikeasti ollut merkitystä.

Minä en halua, että Suomessa tehdään politiikkaa vain politiikan itsensä vuoksi. Talkoohanskat naulaan ja toivolinnut sekä muu fantastinen höttö joutavat tuolla työnnetyksi syvälle takapuoleen. Kokoomusnuoret ovat ensimmäisena poliittisena toimijana tuoneet aatteen ja selkeän vaihtoehdon takaisin suomalaiseen politiikkaan. Toivon, että tulevaisuudessa myös muut tahot ottavat meistä mallia ja heittävät mitäänsanomattoman jargonin roskakoriin, jolloin äänestäjän äänellä olisi taas merkitystä. Olkoon tämä kohu alkuna uudelle, rehelliselle ja suoraselkäiselle nuorkokoomuslaisuudelle.

 

ps. tutustukaa minun ja Antti Vesalan kirjoittamaan kirjaan: http://www.heikkinen.hk/kirja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tarvittaisiin sukupolvenvaihdos, mutta se on mahdoton. Vallassa on porukkaa, joka tuntee toisensa jo Kekkosen "lastenkutsuilta" 1970-luvun alusta. He osaavat politiikan, koska ovat tehneet sitä koko elämänsä. Tänä päivänä ei ole Kekkosta, joka nostaisi parikymppisiä valtaan.

En käsitä, miksi nimenomaan nuoret haluaisivat sulkea Suomen rajat. Rasistinen koohotus toivottavasti loppuu kun elämänkokemusta - vaikka töitä tai opiskelua ulkomailla - tulee lisää.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Moi, ei tässä kukaan ole rajoja sulkemassa

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Missä kohtaa junnujen ohjelmaa oli rasismia ja rajojen sulkemista? Kertoisitko ystävällisesti, siis sen jälkeen kuin olet ajatuksella heidän ohjelman lukenut ja myös hieman fundeerannut kuten demari-Koivisto olisi sanonut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä luen tämän päivän poliittisia ohjelmia vain, jos siitä minulle maksetaan. No myönnetään, että tämän kyllä taistelin läpi. Olihan siinä kaikenlaista ihan kivaakin.

Kysymys on puhtaasti mielikuvista. Jos joku rehabilitoi sinimustia värejä, on se melkoinen haistatus lipilaarille Suomelle. Heil Hitler, meil Kosola! Eihän ohjelma tietenkään ole suoraan Tavastian vessan seinältä kuten Hommaforumin jutut ainakin pari vuotta sitten. Mutta siihen vainoharhaiseen perusvireeseen sillä pyritään ja se on typerää.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #23

Hienoa että luit sen läpi. Itse en tosiaan löytänyt rasismia ohjelmasta ellei sitä lue läpi sellaisten lasien jolla jopa tasa-arvovaltuutetun ohjeista löytää. Tai itse asiassa joudun korjaamaan koska tasa-arvovaltuutetun teksteistä löytyy rasismia mutta ei tästä.
Perusvire on enemmän keskustelua herättämään pyrkivä kuin keskustelua vaimentava, eli enemmänkin antifasistinen jos antifasistista termiä käytetään oikein eikä niinkuin sitä tosiasialliset fasistit käyttävät.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Henri Heikkinen kavereineen voi halutessaan perustaa uuden libertaarioikeistolaisen puolueen ja kokeilla onneaan jo ensi vaaleissa. Ny olisi hyvä sauma, jos ohjelma on hyvä.

Tiedä vaikka saisitte jokusen paikan eduskuntaan!

Kokoomus sarisairaanhoitajineen, tarutujusineen ja punavihreine hienostorouvineen muuttaa hitaasti kurssiaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Hyvä ehdotus. Kokoomukselle olisi hyvä olla jokin oikeistoliberaalimpi vaihtoehto. Vastaavasti vasemmistoliitto voisi palata takaisin SKDL:läisille juurilleen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ennemmin kannattaa hakea sitä muutosta ryhmän "sisältä päin". Jos meillä on 50 puoluetta kukin omilla agendoillaan 2015 vaaleissa ja sieltä ruvetaan sitten muodostamaan enemmistöhallitusta niin tilanne on se, että joudutaan tekemään joka tapauksessa niin paljon "liennytyksiä", että se alkuperäinen pointti vesittyy.

Tätä olen itse asiassa odottanut jo muutaman vuoden (n. 4) ajan: milloin Kokoomus herää?

Vasemman laidan puolueiden suhteen olen menettänyt toivoni heräämisen suhteen. Eikä välitarkistukset ole missään nimessä johtaneet mielipiteen tarkistamiseen. Pikemminkin päinvastoin.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

MInä kannatan uusien puolueiden perustamista. Ei ne kaikki läpi pääse hallitusta muodostamaan, mutta totuttavat uusiin ajatuksiin ja näkökulmiin. En usko pitkään olemassa olleiden puolueiden uusiutumiskykyyn, niiden asenteet ovat niin järeästi paikalleen paalutetut.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #21

Onhan se mahdollista, ettei nahanluonti onnistu. Pitäisin sitä silti ensisijaisena vaihtoehtona. Yrittänyttä ei laiteta. Jos se ei tuota haluttua lopputulosta niin sitten se uusi puolue pystyyn.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

On sanottu, että hyvinvointiyhteiskunnan kaikki olennaiset tavoitteet oli saavutettu 80-luvulle tultaessa. Tähän prosessiin meni n. 20 vuotta. Oliko Suomi tuolloin helvetti, kuten Heikkisen perspektiivistä katsoen saattaisi olettaa? Käsittääkseni suomalaisessa yhteiskunnassa toimi moni asia tuolloin nykypäivää paremmin. Näin ainakin tuota aikaa aikuisena eläneet ovat monesti sanoneet. Jopa oikeistoaatteelliset kuten täälläkin aikoinaan kirjoitellut Johan Lom. Ainakin työttömyys oli alhaisempi ja terveydenhuolto toimi.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Ei Suomi silloin ollut lainkaan samanlainen helvetti kuin tänä päivänä,näin kärjistäen sanoen. Oli silloinkin ongelmansa mutta kaikki oli helvetin paljon yksinkertaisempaa ja byrokratia vaikkakin oli runsasta oli se paljon vähäisempää.

Telkkarissa oli vaan pirun vähän tarjontaa ;)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tuossa on paljon ytyä ja se pätee monessa suhteessa 1960-lukuunkin!

K Veikko

> Suomessa ei viimeiseen pariinkymmeneen vuoteen
> ole ollut yhtään mitään merkitystä sillä
> ketä äänestää, koska lopputulos on pitkällä
> aikavälillä sama

Valtio on ottanut yhteiskunnan haltuunsa. Puolueista on tullut valtion tahdon toteuttajia ja renkejä.

    Minkäs teet, jos enemmistö haluaa totella kuin orjat ja odottaa herrojen päättävän elämästään. Silloin on vähemmistön poikkeavat mielipiteet vaiettava kuoliaaksi. – Mitä kovaäänisemmin, sitä parempi. Onpahan opiksi muillekin.

Tästä on synnytetty myös tämä vuosia vanhasta tavoiteohjelmasta nostettu kohu.

Perustuslain säätäjillä lienee ollut aavistus siitä uhasta, minkä vapaat yhdistykset muodostavat totalitaarisuuteen pyrkivälle valtiolle, kun kirjoittivat yhdistymisvapauden suoraan perustuslakiin.

    Pahimmillaan vapaa yhdistystoiminta voi johtaa siihen, että valtio menettää valtansa kansalle.

Reaalimaailmassa valtio (ja kunnat) ovat rahalla ostaneet kansalaistoimintaa harjoittavilta yhdistyksiltä niiden vapauden itselleen.

    Eipä niin pientä kalastuskerhoa tai marttaseuraa, etteikö se saisi kunnalta jonkinlaista toiminta-avustusta ja tällä tavalla ole tullut kunnallisen politiikan etäispäätteeksi; avustuksen "menettämisen" pelossa.

Poliittinen toiminta on valtion erityisessä "suojeluksessa". Puolueet ovat ensimmäisiä, joille avustuksia jaetaan ja viimeisiä joilta ne pois otetaan.

> Onhan monen puolueen nimenomainen tarkoitus puuttua valtion toimintaan ja jopa muuttaa sitä.

Näin puolueista on tullut ensisijaisesti valtion äänitorvia ja sen politiikan etäispäätteitä. Pieninkin valtion tahdon vastainen soraääni huomataan ja se vaiennetaan nopeasti ja tehokkaasti.

Asiat ovat hyvin niin kauan kuin valtio pelkää kansaa,
mutta huonosti, kun kansa pelkää valtiota.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Suomessa toteutetun politiikan pääpaino ja suunta on käsittämätön kansalaisia vastaan oleva suunta, vaikka se voisi olla kansalaisia tukeva ja kansan tahtoa paljon enemmän kuunteleva ja tuottaa paljon enemmän positiivisia päätöksiä, nyt maalaisjärki tuntuu olevan kokonaan pois!
Erittäin osuva ja hyvä plokikirjoitus!

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Suosittelen niille, jotka haluavat perehtyä Kokoomuksessa viriävään aatepoliittiseen keskusteluun europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen Nykypäivässä julkaisemaa kolumnia Mitä on kokoomuslainen sivistysaate tänäpäivänä? Pietikäisen kirjoitus vastaa minun näkemystäni.

En tiedä löytyykö kirjoitusta nettimuodossa, mutta toivon niin,.

Jari Lindoos

Mitenkä tämä teidän kokoomuslaisten rakastama orjatyövoima joka tuhoaa koko yhteiskuntarakenteen?

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Henri Heikkinen kirjoitti:
"Minä en halua, että Suomessa tehdään politiikkaa vain politiikan itsensä vuoksi. Talkoohanskat naulaan ja toivolinnut sekä muu fantastinen höttö joutavat tuolla työnnetyksi syvälle takapuoleen. Kokoomusnuoret ovat ensimmäisena poliittisena toimijana tuoneet aatteen ja selkeän vaihtoehdon takaisin suomalaiseen politiikkaan."

Minäkään en halua, että meillä tehdään politiikkaa vain politiikan vuoksi. Suurkiitos Kokoomuksen nuorille siitä, että te kerrotte, millainen puolueenne kuuluisi olla. Jos tämä olisi ollut tiedossa kesällä 2011, tällaista "sekametelisoppahallitusta" ei olisi syntynyt. KNP ajaa Wall Streetin mallista rahan valtaa ja vieroksuu pohjoismaista hyvinvointivaltiota.

Kokoomusnuoret ovat tehneet todellakin suuren palveluksen näyttäessään, millainen puolue Kokoomus oikeasti on, jos pintaa hiukan rapsuttaa. Jos puoluejohto puhuisi asioista niin kuin Kokoomuksen nuoret, KNL, "sekametelisoppahallituksen" muodostamisesta ei olisi tullut mitään.

Tällainen hallituspohja liudentaa aivan pakosta jokaisen mukana olevan puolueen käytännön linjaa. Jos asioista aletaan puhua niiden oikeilla nimillä, tällaisen äärioikeiston ja äärivasemmiston puolueiden yhteishallituksen päivät ovat nopeasti lopussa.

Kun demareiden piirissä alkaa nuorison tai jonkin muun kapinallisryhmän avoin kampanja Kokoomuksen malliin, Kataisen hallituksen loppu on lähellä. Tähän mennessä Sdp:n johtavissa piireissä ei ole sallittu minkäänlaista keskustelua siitä, miksi puolueen johto teki työväenpuolueen klassillisen kardinaalivirheen ja meni mukaan porvarijohtoiseen hallitukseen eli "herrojen kanssa marjaan".

Tällaista keinotekoista hallitusta ei voisi ajatellakaan missään oikeassa parlamentaarisessa demokratiassa. Kun tällainen keskustelu pääsee demarien keskuudessa valloilleen, Jutta Urpilaisen toiminta valtiovarainministerinä käy nopeasti mahdottomaksi.

Vasemmistoliiton roikkuminen tällaisessa hallituksessa on itse asiassa vielä suurempi ihme. Vihreätkin ovat taipuneet melkein vaikka mihin, jotta vain pari ministeriä saisi matkustella mustan auton takapenkillä.

Tervemenoa moiselle hallitukselle!

Lasse Kosonen

Kokoomuksen kanssa pitää olla tarkkana. Ennen vasemmisto sai tukea itärajan takaa. Oikeistopuolueiden tuki ei varmaankaan loppunut vaan lännen tiedustelupalvelut ja firmat tukevat ja lobbaavat tätä (isänmaallista) puoluetta edelleen. Ehkäpä syntyy vielä uusi (sinimusta )puolue aika on siihen otollinen . Suomen tie hyvinvointi valtiosta siirtomaaksi, riistetyksi banaanivaltioksi on täten taattu.

Juhani Kahela

Politiikka oli ennen yhteisten asioiden hoitamista aatepohjalla. Nykypolitiikkopolven tavoite on omien etujen ajaminen ja vallan haaliminen. Aate joustaa täysin, jos tarjolla on mustan auton takapenkki. Nykyhallituksessa ei ole muuta osaamista kuin takapenkillä istumista.

Erkki Krogerus

Suomen ongelma on se, ettei Suomessa toimi kansanvalta eikä äänestämällä saa kansanedustajia. Poliitikot ovat niin kiimaisia valan perään, ettei ole mitään rajaa mitä päätetäään. Nykyisellä hallituksella ei ole mitään polittikkaa, koska ei tällaiselta hallitukselta sitä voi odottaakkaan. Vasemmistoliitto ja kokoomus samassa hallituksessa, ei ole mahdollista kuin Suomen politiikkolandiassa. Jos Suomessa olsi kansanedustajia olisi tämä hallitus jo kuopattu moneen kertaan. Nostan hattua kokoomusnuorille, jotka uskaltivat sanoa oman poltiikkansa, johon ei luulisi vasemmiston suostuvan. Katainen älähti kun kalikka kalahti. Mikä on Kataisen porvarillinen politiikka, jolaista me äänestäjät äänestimme ei ainakaan nykyisen hallituksen politiikkaa. Nykyisen hallituksen pitäisi erota ennen kuin on myöhaäistä. Kataisella on tärkeää matkustella Kiinassa, johon Nokialaiset siirsivät alihankintansa. Siellä oli varmaan taas jonkun suomalisen yhtiön tehdas vihittävänä.

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala

Onko hidas ja kallis terveydenhuolto tätä:
Heinäkuun loppupuolella neurokirurgin vastaanotolle ja elokuun alussa selkäleikkaukseen. Leikkausta seuraavana päivänä kotiin. Koko prosessi terveyskeskuksen lähetteestä leikkauspöydälle 10 viikkoa. Tämä vielä fysiatrin kautta.
Samanlaiseen leikkaukseen olen jonottanut 2000-luvun puolivälissä puolitoista vuotta. Ja kiireellisyysluokitus on ollut sama.
Olisi varmaankin syytä hieman tuulettaa asenteita, ei se nyt vaan ole enää niin kovin tehotonta.

Toimituksen poiminnat