Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Puheenjohtaja Henri Heikkisen ajatuksia

Pari vuotta takaperin päätin alkaa suosikkisarjastani Californicationista inspiroituneena menestyskirjailijaksi. Kirjailijan elämä on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä sekään haittaa, miten naiset suorastaan uivat liiveihin. Kirjailipalkkioillani ostan Porschen ja seikkailen maailman turuilla. Olisin median lemmikki kuin Sofi Oksanen sillä erotuksella, etten näyttäisi niin ... radikaalilta.

Suunnitelma oli jäämässä ajatustasolle, kunnes tammikuussa 2011 lähdin kevään eduskuntavaalikampanjaani silmälläpitäen Stockmannin yhteydessä sijaitsevaan Akateemiseen kirjakauppaan hakemaan omaa poliittista agendaani tukevaa kirjallisuutta. En löytänyt kuin yhden kirjan, jo aiemmin Internetin kautta ilmaiseksi lukemani Jim Coxin ”Ytimekäs opas talouteen”.

Poliittista kirjallisuutta sisältävä hylly oli kyllä täynnä vastakkaista retoriikkaa. Mielestäni mukaradikaali vasemmistokirjallisuus, jossa kannetaan huolta uusliberalismista, prekariaatin asemasta, hyvinvointivaltion alasajosta ja kaikesta muusta sellaisesta hölynpölystä, on minun näkökulmastani lähinnä nykyjärjestelmän pönkittämistä (ja kaiken lisäksi kamalan tylsää).

En väitä olevani mikään kirjailijanero, mutta nykyään näyttää olevan niin, että jos haluaa lukea muuta kuin vasemmistolaista poliittista kirjallisuutta, joutuu kirjoittamaan sen itse. Tai ainakin yrittämään.

Viimeisen parin vuoden ajan olen kaikessa hiljaisuudessa työstänyt kirjaa ystäväni Antti Vesalan kanssa. Aluksi ajattelimme järjestellä Uuden Suomen blogikirjoituksistani jonkinlaisen kokoelman. Loppujen lopuksi yksinkertainen copypaste –operaatio jäikin kunnianhimon jalkoihin, ja kirjasta tuli paljon pitempi ja huolellisempi projekti. Vaikka itse sanonkin, onnistuimme työstämään jokseenkin ehjän, viihdyttävän, helppolukuisen ja ennen kaikkea ajatuksia herättävän  kokonaisuuden.

Suurin motivaatiomme tuoda ajatuksiani esille on huoli huomisesta. Tämän päivän Suomessa valtio ja kunnat velkaantuvat huimaa vauhtia, eläkejärjestelmä on yksi suuri pyramidihuijaus, työttömiä on satoja tuhansia, veroja ihmiset maksavat yli puolet tuloistaan ja kaiken kukkuraksi sääntely puuttuu jo huussin käyttöönkin. Nykyisen järjestelmän huonot puolet on nähty, nyt on aika tarjota liberaaleja vaihtoehtoja.

 

Lisätietoja kirjasta ja esimerkkikappaleita löydät osoittesta: http://www.heikkinen.hk/kirja/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Se on kyllä hyvä,että pidät huolta työttömistä ja radikaaleist,mutta et työläisistä. Nehän ovat vain sitä hölynpölyä. Liberaalisuus kunniaan ja kunnon irtiotto ihmisistä on aina paikallaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Minusta saattaisi saada ääriliberalismin kannattajan, mikäli joku selittäisi minulle, miksi talous ei automatisoidu ja että töitä riittää suurimmalle osalle työikäisestä väestöstä älykkyydestä ja lahjakkuudesta riippumatta. Pahasti vain näyttää siltä, että teknologia ajaa ennen pitkää työihmisen ohi samalla tavalla kuin ajoi työhevosenkin ohi.

Hannu Korpilampi

Automaatio on kallista, duunari halpa. Kun duunarista tehdään kallis verottamalla sekä työn tekijä kuin työn tarjoaja kipeäksi, tulee duunarista automaatiota kalliimpi.

Oikeasti. Suurituloisenkaan ei Suomessa kannata maksaa pienituloisimmallekaan remonttiduunarille palkkaa remontin tekemisestä, vaan hänen kannattaa ottaa vasara käteen ja tehdä homma itse.

Sitten ihmetellään miksei Suomesta tullutkaan palveluyhteiskuntaa vaan itsepalveluyhteiskunta. No miettikää!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Ääriliberalismissa" (tarkoittanee libertarismia tai anarkokapitalismia) on se huono puoli, että sen kannattajat eivät oikein voi varmaksi taata juuri mistään mitään. Libertarismin perusajatushan on vapaus, ja se taas tarkoittaa sitä, että ihmiset saavat tehdä omalla elämällään ja omaisuudellaan mitä haluavat. Ja jos taas ihmiset saavat tehdä, mitä haluavat, ei ole oikein mitään keinoa varmasti ennustaa, mitä he tulevat tekemään.

Tietysti mikään muukaan ideologia ei voi varmaksi taata mitään, mutta se ei auta libertarismia yhtään, koska libertarismiltahan sitä vastausta juuri vaadit. Libertarismi myös häviää rehellisyytensä takia, koska monet muut ideologiat kyllä lupaavat taata varmasti yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista.

Ukko Makkonen
Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kirjan voipi näemmä ladata, kiitos siitä, varmaan toisenlainen lukukokemus ;-)

Lauri Niemi

XD
"Köyhille vittuillaksemme fontti on Comic Sans".
Hajoilen yleensä aika tehokkaasti siihen että tätä kuppikuntaa kutsutaan julmureiksi ja vertaillaan Adolf- ja kerran jopa Josef-setään, mutta tuolla teolla kyllä ansaitsee sen leiman moneen kertaan.

Matias Härkönen

Melkoinen saavutus. Onnittelut. Taidan ladata köyhän miehen version lomalukemiseksi :)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Lupaavalta vaikuttaa maistiaisten perusteella. Eiköhän tuosta jonkinlainen Pravdan/Ylen haastattelukin irtoa.

SK Marttila

Toimituksen poiminnat