Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Yhteiskuntarauhan myytti

  • Tämä teksti on kirjoitettu yhdessä Saul Schubakin kanssa (kuvassa vasemmalla)
    Tämä teksti on kirjoitettu yhdessä Saul Schubakin kanssa (kuvassa vasemmalla)

Liika vapaus on pahasta. Tulonsiirrot ovat myös rikkaiden etu, tasaisen tulonjaon ollessa välttämätön yhteiskuntarauhan ylläpitämiseksi. Ilman progressiivista verotusta ja maksutonta kaikkea köyhät nousevat kapinaan ja rikkaat joutuvat linnoittautumaan korkeiden muurien taakse, aseistautuneiden miesten vahtiessa vartiotorneistaan, että köyhät pysyvät poissa. Näin meille ainakin vasemmisto uskottelee.

 

Väite juontaa juurensa Marxilaiseen luokkateoriaan, jossa talous on nollasummapeli  ja “työtätekevien luokan” on väkivalloin otettava “omistavan luokan” pääomasta itselleen kuuluva osa. Teoria on naiivin materialistinen ja perustuu oletukselle, että ihmisiä kiinnostaa vain rahallinen varallisuus, joko absoluuttinen tai suhteellinen. Tämän ajatuksen mukaan kun köyhä lukee yhden uutisen liikaa Vesa Keskisen uudesta urheiluautosta, katkeaa kamelin selkä ja hän rynnii kaduille tuhoamaan kaiken tieltään....

 

Kirjoitimme tällaisen tekstin yhdessä Saul Schubakin kanssa. Loput tekstistä löytyy hänen blogistaan tämän linkin takaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Väite juontaa juurensa Marxilaiseen luokkateoriaan, jossa talous on nollasummapeli ja “työtätekevien luokan” on väkivalloin otettava “omistavan luokan” pääomasta itselleen kuuluva osa. Teoria on naiivin materialistinen ja perustuu oletukselle, että ihmisiä kiinnostaa vain rahallinen varallisuus,"

Tarkoittaako tuo, että se kansanosa, joka ei turvaudu materialismiin, pitäisi kuitenkin antaa työpanoksensa hyödyt sille taholle, joka perustaa elämänsä materialismiin, kuten porvaristo,- ja oikeistolaiset?

Että, ne pitää jopa eläkeiän nostolla pakottaa porvariston orjiksi?

Mikä teille riittää???.........-Eikö mikään???

Pjotr Hadermann

Tuohon ei usko edes jukuripäinen sonni.

Liiallinen verotus on aina valtaapitävien ahneutta ja tarkoittaa köyhyyttä suurelle osaa kansaa.

ulf fallenius

Amerikkassa on jo kauan ollut vahvasti aidattuja ja vartioituja alueita luokkaerojen takia.Mutta tämä ei tapahdu Suomessa kun ei ole oikeasti rikkaita eikä köyhiä, niin ei huolta.

Sixten Korhonen

Dynamic duo murjas taas lastin !
Useassa Etelä-Amerikan maassa ei tarvitse olla edes oikeasti rikas, kun jo joudut asumaan kalterien takana, ostamaan panssaroidun auton vain suojataksesi lapsesi kidnappaajilta, jotka tappavat kersat sumeilematta, jollet saa omaisuuttasi realisoitua riittävän nopeasti.

Myytti alistuneista kurjista.
Myytti kestämättömistä vankeinhoitokuluista.
Myytti kustannustehokkaista niskalaukauksista.
Myytti tolkuissaan olevista kauppakamarinulikoista.

Toimituksen poiminnat