Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Ilokaasun iloja

  • Ilokaasun iloja
  • Pari syytä käyttää (ja yksi syy olla käyttämättä) ilokaasua
    Pari syytä käyttää (ja yksi syy olla käyttämättä) ilokaasua

Maailman klubeilta ja synnytyslaitoksilta tuttu aine, ilokaasu on rantautunut Suomeen rytinällä. Kyseessä on oikein käytettynä äärimmäisen turvallinen, sisäänhengitettynä lyhyen ”kivan” fiiliksen aiheuttava kaasu. Ilokaasua suihkutetaan ilmapalloon, jota sitten hengitellään hetki.

Ilokaasu keksittiin 1700-luvun jälkipuoliskolla ja se oli verrattain suosittu päihde muiden joukossa vapaalla 1800-luvulla, ennen kuin ihmiset siirtyivät joukolla alkoholisteiksi erilaisten kieltolakien myötä.

Suomessa myynnin on aloittanut Kermaa.fi –niminen kauppa, jonka kotisivuilta sitä voi tilata. Vastuullisina yrittäjänä he eivät myy ainetta alaikäisille, kuten kuuluukin.  Ainetta myydään pienissä patruunoissa, joista riittää yhteen pieneen ilmapalloon kerrallaan. Ilokaasun maahantulo on mielestäni lähinnä hyvä asia, joka toivottavasti osaltaan vähentää pahimman päihteen, alkoholin käyttöä.

Luonnollisesti sain mediaa seuratessani todeta jälleen kerran, miten Suomi on niin paska maa, että heti jos joku keksii jotain vähänkään hauskaa, välittömästi tulee joku läski vinkumaan.

Aivan kuin kaikilla muillakin aineilla, myös ilokaasulla on toki vaaransa. Yliannostus voi aiheuttaa pahoinvointia, viedä tajun  ja pahimmassa tapauksessa jopa tukehduttaa. Tai näin ainakin julkisuudessa annetaan ymmärtää.

Toki taitava ihminen saa itseltään hengen pois myös ilokaasulla, mutta vaaratilanteeseen joutumiseen vaaditaan aivan äärimmäistä typeryyttä. Luonnollisesti halutessaan jokainen voi halutessaan sitoa naamarin päähänsä ja vetää vaahtosammuttimellisen ilokaasua, mutta niin voi myös työntää pään vesiampäriin ja hukkua tai vetää auton pakoputkesta letkun ohjaamoon.

Toisin kuin alkoholi, kyseessä ei ole myrkky, vaan oikein käytettynä ilokaasu on verrattain turvallinen aine. Astmaatikolle en sitä suosittelisi, mutta muuten voisi sanoa, että jokainen joka jättää shotin viinaa ottamatta tai savukkeen polttamatta ilokaasupatruunan vuoksi, tekee hyvää niin itselleen kuin kansanterveydelle. Tietysti parasta olisi olla käyttämättä mitään päihteitä, mutta se taas on jokaisen oma valinta.

Varmasti tämänkin aineen kieltämistä on pian joku ankeuttaja vaatimassa, koska se on niin kovin  luonnollista meille suomalaisille. Minulle, joka olen osana yleisempää elämäntapamuutosta ajatellut lopettaa alkoholin käytön käytännössä kokonaan, ilokaasu on mainio keksintö. Maksa säästyy, lompakko ei tyhjene, ei tule krapula, enkä turhaan liho. Silläkin uhalla, että leimaantuisin jollain tapaa, taidan kukkahattutätejä odotellessa käydä Kermaa.fi –myymälässä ja kokeilla ilokaasua. Käykää tekin, nauru ei tekisi pahaa suomalaisille.

 

ps. ennen kuin joku sitä täällä epäilee, minulla ei ole mitään kytköksiä ilokaasubisnekseen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kokemusta ilokaasusta on. Siitä tulee hetkeksi sellainen olo kuin teinikännissä, mutta vaikutus on tooooooooooooodella lyhytaikainen, siksi en innostu.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Vanha juttuhan tämä alan miehille on. Ei sitä muutes tarvitse mihinkään ilmapalloon puhallella, vaan voi töräyttää suoraan sifongista henkeen, vaikka se hieman vilpoisalta kurkunpäässä tuntuukin.

Aikoinaan, n. 10 vuotta sitten, tuota ihmeainetta ei saanut kuin tukuista, mikä jo sinällään rajoitti saatavuutta, sillä tukkukortin saadakseen pitää tietysti olla yritys. Toisaalta tukuissa sitä oli normaalina hyllytavarana, ja käsittääkseni nykyään on siirtynyt tiskin alle. Hyvä että saatavuutta on parannettu myös kuluttajille.

Merkittävintä tuossa verkkokaupassa tosin on hinta, nimittäin tukuissa tuo oli tolkuttoman kallista ainakin tuon verkkokaupan hintoihin verrattuna.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kokeilin ilokaasua ensimmäisen ja viimeisen kerran synnytyssalissa. Sain paniikkikohtauksen, eli ihan paskaa kamaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen
Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Joo en ole tullut ajatelleeksikaan :D

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Minkä tahansa nopeavaikutteinen saattaa pelästyttää tossa määrin ja varsinkin jos ei oikein osaa odottaa millainen fyysisen tuntemuksen pitäisi olla eikä tässä tapauksessa esmes hoitsu ymmärrä sanoa että otahan iisisti tolta sen kropassa kuuluukin tuntua,
se ei välttämättä siis johdu itse kemiasta.

muistan kun kersana jotkut joutui ekoista salakossuryyppyjä seuraannesta hipsispyörrytyksestäkin pieneen paniikkiin, saatika sitten tupakista.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Jee! Räsänen saa uutta märehdittävää, loppuu tyhmät aborttikommetit!

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Youtubesta Steve-O - Demise and Rise.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Miksi kannabis on maailman hirvein juttu ja ilokaasu nyt maailman suurin? Ei kannabiksen riskitkään muistaakseni tuota kammottavampia olleet. Siitä ei voi vetää edes yliannostusta. Käytännössä siinä on vain samat riskit kuten tupakassa poltettuna, paitsi että se ei sisällä nikotiinia, tervaa ja muita tupakan myrkkyjä.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Näytä mulle missä olen kannabista haukkunut

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Kyllä se kannabis pitäisi laillistaa, sehän nyt on selvä ollut aina.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Kyllä se kannabis poltettuna tervaa sisältää. Ja paljon muitakin myrkkyjä mitä saa minkä tahansa orgaanisen aineen polttamisesta. Se on toki eri asia onko se määrä niin kauhean merkityksellinen.

Esim. nuotion tai takan savussa istuskelu on vaarallisempaa kuin että ketjussa vetäisi röökiä. Pilveä taas ei voi edes ketjussa polttaa.

Topi Alansuo

Kannabiksen voi syödä.
Onko kenelläkään kokemusta esim. kymmeneen spacecakeen käytettävän annoksen popsimisesta tyhjään massuun ilman sitä kakkuhöttöä siis?

Toimituksen poiminnat