Henri Heikkinen Häpeilemätön blogini

Kokoomuksessa tärkeintä on yhtenäisyys

Kokoomus on perhe. Näin meille kerrottiin viikonloppuna Rovaniemellä. Mielestäni tämä on turhan suppea muotoilu. Puolue on pikemminkin kuin lahkolaisyhteisö, joka suojelee väärintekijöitä keskuudessaan. Sillä ei ole väliä, tehdäänkö väärin vai oikein, kunhan joukkue seisoo yhtenäisenä johdon takana. Ulkopuolisten silmiin täytyy näyttää täydelliseltä, ulkokuoren täytyy kiiltää, ongelmista pitää vaieta.

Jos joskus jotain virallisesta tarinasta poikkeavaa pääsee julki, ei sen ilmentämää epäkohtaa suinkaan pyritä korjaamaan. Sen sijaan lähdetään kiusallisten henkilöiden perään ja pyritään hiljentämään heidät erilaisilla tavoilla. Muita kuin oikeita mielipiteitä esittävät leimataan iilimadoiksi ja omiin muroihin kusijoiksi.

Eduskuntaryhmä on yhtenäisempi kuin koskaan, koska ryhmäkuri on tiukempi kuin koskaan. Kansanedustaja voi sanoa esimerkiksi minulle olevansa kanssani täysin samaa mieltä jostain asiasta. Myös puoluekokouksessa näytti silminnäkijöiden mukaan ryhmäkuri toimivan, kun vaalikoneessa kielivapauden kannalla olevat äänestelivät lammaslauman tavoin Kataisen määräysten mukaan.

Missään julkisuudessa niitä kommentteja ei kuitenkaan kuulla käytännössä ikinä. Kaikki napina jää ruohonjuuritasolle, mistä sitä ei kukaan kuule, tai ainakaan viitsi kuunnella. 

Kokoomuslaiset seisoen taputtavat kyyneleet silmissä kaverille, jonka puheet ja teot ovat täydellisesti ristiriidassa toistensa kanssa. Vaikka kokoomus luistelee demareista ja jopa vasemmistoliitosta vasemmalta  ohi jossain asioissa, niin ei keisarin alastomuutta millään suostuta näkemään.

Eurooppa on menossa ennen kaikkea taloudeltaan (joka keskipitkällä tähtäimellä vie myös kaiken muun itsemääräämisoikeuden, kuten Merkelin liittovaltiopuheista nähtiin) nopeinta tahtia viemäristä alas sitten toisen maailmansodan, ja Rovaniemellä sopulilauma ei saa aiheesta mitään kritiikkiä aikaiseksi.

Joukkopsykoosiin kiihdytetylle yleisölle ontto retoriikka uppoaa täysillä, eikä sisällöistä tarvitse piitata. Tekstiä tulkitaan kuin horoskooppia, josta jokainen luulee löytävänsä jotain itselleen. Kukaan ei välitä siitä, pitääkö se paikkaansa. Mummot vain pihalla kommentoivat, että ”on se meidän Jyrki niin charmantti”.

Aina pakkoruotsifarssista Kreikan kriisiin pyritään kaikki selittämään parhain päin. Vaikka puoluejohto tekisi mitä, niin hurmaantunut kokoomuslainen sanoo, että ei Kokoomus yksin voi tehdä päätöksiä ja pistää kaikki huonot päätökset SDP:n tai vasemmiston syyksi. Järjettömistä ajatuksista ajatellaan, että niissä on pakko olla järkeä, mutta kriitikot eivät vain ymmärrä suurempaa suunnitelmaa.

Mitähän yksittäinen kokoomuslainen on laskenut saavuttavansa uhraamalla kokoomuslaisille perinteisesti kuuluvan oikeuden ajatella itsenäisesti? Minkä tavoitteen hyväksi hän on halunnut uhrata sen?

Mikä on se suurempi päämäärä, joka luullaan saavutettavan sillä, että me kokoomusaktiivit aina paikallisyhdistyksistä eduskuntaryhmään saakka vaikenemme omista näkemyksistämme ja luovumme oikeudestamme kertoa niistä myös avoimesti julkisuuteen? Jokin suurempi päämäärähän on oltava. Ei tätä muuten voi käsittää. Mutta mikä ihme se suurempi tavoite oikein on? Ja vastaukseksi ei nyt tosiaan riitä slogan, että isänmaan hyväksi tehdään yhdessä töitä.

Omaa mieltä olemalla ja mielipiteenvapaudestani kiinni pitämällä olen jo turvannut kohdallani sen, että olen omaan maaliin potkija ja häirikkö. Minulla ei ole mitään saavutettavaa puolueessa, joten miksi pysyn mukana ja jatkan arvostelua? Siksi, että minulla on mielestäni jopa velvollisuus uskaltaa sanoa, jos näen puolueen toiminnassa korjattavaa. Teen sen sellaisella tavalla, jonka olen havainnut ainoaksi edes vähän toimivaksi.

Ainoa puolueen sisäistä moniäänisyyttä vielä hengissä pitävä taho on Nuorten Liitto. KNL ei ole luopunut sanomisen oikeudestaan eikä ryhtynyt pelkäämään ukaaseja, joita kyllä tulee säännöllisesti, aivan henkilökohtaisella tasollakin. Viikonlopun aikana esimerkiksi Nuorten Liiton puheenjohtaja Antti Häkkänen osoitti seisovansa mielipiteidensä takana ja näytti esimerkkiä, että puoluekokouksessa voi tehdä muutakin kuin taputtaa seisaaltaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

49Suosittele

49 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kannatatko vapaata markkinataloutta ja oletko sitä mieltä,että se toimisi ihmisen irrationaalisuudesta huolimatta?

Jos kannatat niin miksi edelleen olet kokoomuslainen?

Käyttäjän KarhuA kuva
Jussi Virtanen

Harvinaisen rehellistä ja hyvää tekstiä kokoomuslaiselta, kiitos siitä!

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Melko kovaa tekstiä latasit tiskiin. Sen perusteella mitä itse ehdin Kokoomuksen touhuja muutaman vuoden aikana seuraamaan ennen järkiini tuloa, niin tuo ukkopuolueen ympärillä pyörivä uskonnollinen hurmos ja vastenmielinen puolueen rivikannattajien lammasmaisuus kuulostavat kovin tutuilta.

Joskus on uskottu ja toivottu, että esimerkiksi pakkoruotsista sun muista järjettömistä virallisista totuuksista päästään eroon viimeistään kun viimeinenkin suuria ikäluokkia edustava politrukki jää eläkkeelle, mutta sama touhu jatkuu, vaikka Kataisen kaaderi edustaa nuorempaa polvea. Joutuuko tässä pitämään sormia ristissä vielä 20 vuotta lisää?

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Pidä pintas vaan nuori mies. Rehellisyys maan perii!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kappas ! Sait kaverin sinne fiksujen osastoon.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Kokoomus - Suomen suurin lammaslauma.

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Rehellisyys on itseisarvo. Rehellinen on minun silmissäni voittaja pelkällä rehellisyydellä, vaikkei "maata perisikään".

Matias Härkönen

Hyvä kirjoitus!

Ehdotan, että seuraavaan puoluekokoukseen Kokoomuksen nuoret, joilla sentään vielä näyttää olevan jonkinlainen tajunnantaso, matkustavat vaikka sitten niillä valtavilla tukirahoilla joita saatte. Muuttakaa se suunta äänestämällä.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Kyllä se euro-uskonto täytyy olla oikein, koska apostoli katainen niin sanoo.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Et sinä minun mielestäni ole omaan maaliin potkija tai häirikkö.

Pentti Järvi

Näyttää siltä, että alkaa olla aikamoinen rasite olla jäsen jossain puolueessa ja lienee parempi olla julkisesti ilmoittamatta puoluekantaansakin. Tämä koskee kaikkia puolueita.
Ite oon ns. sitoutumaton joskaan en ihan puolueeton, koskapa persujen ajatukset ovat aika lähellä omiani.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

"...Joukkopsykoosiin kiihdytetylle yleisölle
ontto retoriikka uppoaa täysillä..."

Olenkin odottanut himosta yltyneenä milloin
Pielaveden Kokoomuksen nuoret järjestävät
seuraavan Pöytäkirjanväärennöskurssin.

Luulen, että sille riittää osallistujia
yli opetuskapasiteetin resurssien.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Hyvä ja rohkea puheenvuoro. On tärkeää, että puoluetta uskalletaan kritisoida myös sisältä käsin silloin, kun siihen on syytä. Ulkoa on helppo huudella.

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

Olisin Kokoomuksen äänestäjä jos puolue ei toimisi niinkuin toimii. Valitettavasti vain asiat ovat niinkuin ovat.

Käyttäjän jjmarjanen kuva
Jari J. Marjanen

Petri Pulkkaselle: Vihreä liitto ei ainakaan saa ruotsinkielisen pääoman (eikä toisaalta ammattiyhdistysten) tukea. Voi tarkistaa esim. avoimilta sivuiltamme!

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Vihreille ruotsin valinnanvapaus tuskin kovi suuri kysymys olisikaan. Lupaan ja vannon näin julkisesti että en ikipäivänä tule äänestämään yhdenkään pakkoruotsia puolustavan puolueen ehdokasta. Minulle on aivan sama mitä ehdokas itse asiasta ajattelee jos kerran puolue on RKP:n apupuolue, tosin eiväthän kaikki RKP:n jäsenetkään kannata sitä, esimerkiksi tuleva RKP:n europarlamentaarikko Torvalds, Linusin isä, vastustaa pakkoruotsia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Henri on puolueensa toisinajattelija joita kokoomuksessa todellakaan ei ole liikaa.

Kun hän diggaa puolueensa nuorien ääriajattelua, on Henrikin epäiltyjen, minun listallani.

Paljon on puhuttu Kataisen pateettisista julistuksista, joita hän kuulemma kiihkomielisesti esitti.

Onko niistä olemassa jotain tallennetta. Youtube, tai areena, tai jotain sentapaista.

Haluaisin nähdä ne, ja varmaan moni muukin.
Kunnon tahatonta viihdekomiikkaa nimittäin on harvoin tarjolla,- ja uskon joutuvani voimakkaan myötähäpeän tunteeseen, mutta se hinta on maksettava...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Oho, olipa nopeaa toimintaa.
Sinusta saattaisi tulla oiva palveluyrittäjä.

Tuo on tämän illan ohjelmassani täällä eteläisen keskisuomen korpidatshallani.

Yhteydet on hitaat, ja pätkii, mutta se ei saa estää katselu/kuuntelunautintoani.

Olen kärsivällinen kun on kysymys siitä, mitä pääministeri Kataisella on sanottavaa omilleen.

Sauna, ja uinti kotilammessa ensin...

Pentti Järvi

MT: katso mialuummin futista Espanja-Kroatia alk. klo 21:45

Lauri Korhonen
Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen

Kirjoituksesi ei nähdäkseni oikein sisällä selkeästi muotoiltua ajatusta siitä mikä puolueessa on oikein vikana. Jos vikana on liika vasemmistolaisuus, kuten annat ymmärtää, niin c'mon, asia on ollut näin jo 40 vuotta. Havaintosi ei ole kovin tuore! Jos vikana on liika EU-henkisyys Merkelin ohjaksissa, kuten annat ymmärtää, niin c'mon, Suomi on tehnyt melko johdonmukaista EU- ja europolitiikkaa; haluaisitko sen olevan vähemmän ennustettavaa?

Jos vikana on puolueen muuttuminen uskonlahkoksi, kuten annat ymmärtää, se on normaali ilmiö kun Suomessa kolkutellaan 25 prosentin kannatuslukemia. Katainen voisi todellakin esiintyä hieman eri tyyliin, en minäkään todellakaan pidä hengennostatuksesta! Mutta voisit esittää siihenkin suuntautuvan kritiikkisi selkeämmin!

Valitat ryhmäkurista mutta et mainitse, että pääministeripuolueen ryhmäkurin pitää tiukka ollakin. Vihjailet ettei toisinajattelijoita hyväksytä mutta minulla on tästä täysin erilainen kokemus.

Huono kirjoitus!

Pentti Järvi

Veli: kerrohan se oma kokemuksesi.

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen

Kokemukseni on mm. seuraava: Nykypäivä, joka yleisesti - luonnollisesti - seurailee puoluejohdon linjauksia, julkaisi minun ideologisesti sävyttyneen kirjoitukseni numeron 23/2011 (ilmestyi 10.6.2011) sivulla 18. Olen itse kokoomuksen toisinajattelija koska en ole minkään sortin liberaali; ajattelen siis toisin paitsi suhteessa moderneihin demarikokoomuslaisiin, myös vanhemman liiton kokoomuslaisiin jotka pitävät klassista liberalismia sosiaalidemokratiaa korkeammassa arvossa. Olen täysi konservatiivi eikä puolueella ole sen asian kanssa ollut ongelmia, vaikka asiallisesti ottaen voisi hyvinkin ajatella olevan.

Minuun verrattuna Henri Heikkinen on toisinajattelijana TÄYSI NÄPERTELIJÄ. On se vaan kiva kun nuoret harrastaa.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Koitin vähän kuin vastata tähän sulle seuraavalla blogillani

anna eino

Upeaa, Henri Heikkinen, että uskallat tuoda esiin kritiikkiä puoluettasi kohtaan. Ns isänmurha on tärkeä vaihe aikuiseksi kasvamisessa.

Tsemppiä, sinulle, kun taatusti joudut tilille blogistasi.
Sinulla on perusteltuja mielipiteitä, älä anna periksi.

Käyttäjän BennyAlexanderTulirinta kuva
Benny Tulirinta

Kiitos hyvästä ja perustellusta kirjoituksesta. Tällaiset kuplat tosin pukkaavat aina hajoamaan ja se taas tulee näkymään päivän toiminnassa.

Itse vihreänä olen tyytyväinen juuri puoluekurin puttumisesta ja jäsenien ajattelun kunnioittamisesta, mikä hyvin näkyi Lappeenrannan puoluekokouksessa jossa olin edustajana. Asiat käsitellään mankelin läpi, ja vaikka se välillä tuntuu raskaalta kun kaikkien mielipidettä kunnioitetaan, asiat ovat aina selvinneet.

Ja Petri Pulkkaselle suosittelen tutustumaan Vihreiden sivuun: http://www.vihreat.fi/tietoa/rahoitus Kun asioita vähän syvemmin tarkastelet, tulet huomaamaan, että Vihreät eivät esimerkiksi ryvettyneet vaalirahajupakassa, vaikka emme tästä numeroa tehneetkään ja tiedoituksemme on rehellistä.

Benny Tulirinta
Etelä-Helsingin Vihreät

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Onko teillä, puoluekurittomalla puolueella, luvallista äänestää ydinvoiman puolesta ilman, että puolueen johto puuttuu tähän?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Itse en ole vihr. vaan vas, vas, vas ja yltiöääriasenteellinen maltillinen vas, vas, vas.

Kansallisen Kokoomuksen puoluekuri on vahvin,- ja sanktiot tiukimmat.
Kokoomus antaa vapaat kädet vain lässyn-lässyn kysymyksissä.

Kun eduskunnassa käsitellään asioita (RAHA) joissa kokoomuksen peruskannattajien etu on kysmyksessä, puoluekuri on tiukista tiukin.

Paradoksia pukkaa tietysti, että peruskokoomukselaiselle puoluekuria ei ole vaikeaa noudattaa, koska normikokoomukselaisen silmissä pyörii euron setelit luonnostaan samaantapaan peliautomaatissa mansikat.

Juho, onko teillä oikeasti lähimmäisenrakkautta aidolla tavalla sykkivä sydän. Teidän presidenttinne toivoo arkielämän pienia asioita.

Koska Juho viimeksi olet ruokkinut köyhän ihmisen?
Koska viimeksi raotit lompakkoasi sen verran, että puutteessa elävä ihminen sai aitoa lähimmäisenrakkautta juuri SINULTA.

Oletko koskaan halannut lähimmäisrakkaudella yhtä ainoaa alkoholistisairaaksi tuntemaasi Kontiorannan raitilla, kun hän hoiperrellen vastaasi käveli/konttasi?

Vaatiikohan presidentti meiltä kuitenkin sellaista, joka kuuluisi hänen itsensä ja pääministerin työnkuvaan.
Vaatiiko hän ehkä liikaa....?

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Aika off topic, Tyry, mutta todettakoon, että minulta lähtee rahaa huono-osaisempien tukemiseen useita satoja euroja joka kuukausi. :)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Juho, kokoomukselaisista on opittu, että ne retorisella tasolla hoitavat aina homman, vaikka sillä totuuden kannsa mitään tekemistä ei olisikaan.

En epäile sinua,,,,, vai......

"Useita satoja euroja/kk" on hirmusumma köyhien avustamiseksi.
En haluaisi olla tungetteleva, mutta voisitko eritellä.

Minä nimittäin en usko sinua.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

No veroja lähtee jonnekin, eikä niillä saavutettava "hyvä" ainakaan minulla näy. Vasemmistolainen retoriikka on luonut uskon siitä, että niillä veroilla autetaan heikompiosaisia ja siksi niiden maksaminen on jokaisen meidän velvollisuus.

Et kai sinä Tyry nyt sano, että vasemmisto on puhunut ns. palturia, ethän?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Arvasin Juho, ettet ole laittanut senttikään OMIASI, vaan viittaat verotukseen.

No, useita satasia kuukaudessa tarkoittaa, että käteenkin jää.

Mitä sinä teet käteesi jäävillä rahoilla köyhien hyväksi?

Nimittäin useiden satojen eurojen tuloverotus tarkoittaa hyvin suurta palkkausta, josta käteen jää aivan liikkaa, jota Suomi ei kestä.

Oletpa kuinka hyödyllinen tahansa.

Jarno Geddala

Tavallinen 45 000e/vuodessa tienaava duunari maksaa tuloveron ja muiden hömppäverojen muodossa helposti 1000-1500e kuussa veroja jos lasketaan kokonaisveroasteen mukaan. Tästä summasta menee aika iso osa vähäosaisten tukemiseen, kuten turhein julkisensektorin virkojen palkkoihin sekä tukiaisiin, joita valtio jakaa vuosi vuodelta enemmän.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Nyt Markku Tyry lentää tosi korkealla ja kovaa. :D

Käyttäjän BennyAlexanderTulirinta kuva
Benny Tulirinta

Vihreissä on jäseniä jotka ovat ydinvoiman kannalla. Varsinkin vaihtoehtoisiin energiatuotantoihin kuluvan ylimenoajan, koska kivihiilellä tuotettu energia on kestämätöntä. Itse kuulun niihin, jotka vaativat resurssien kohdistamista uusiutuvien muotojen tukimiseen, kehittämiseen ja kokeilemiseen.

Kun ydinvoimasta viime hallituskaudella päätettiin, Vihreät äänestivät hallituksessa sitä vastaan.

[edit]15:51 20.6.2012 Koska tämä kommentti ei tuntunut olevan selvä kaikille, niin väännetään nyt rautalangasta. Vaikka punaista maalia mutkiin ei nyt ole, siltikään seuraaviin trolleihin en ota enää kantaa:

Vihreissä saa olla jokainen omaa mieltään ja äänestää sen mukaisesti kuin tuntee itse tekevänsä oikein. Selkeämmin tätä ei enää voi sanoa.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Kyse ei Benny ollut siitä, mitä mieltä ollaan vaan siitä, mitä saa äänestää. Sanot, että Vihreillä ei ole puoluekuria, mutta silti kerrot, miten Vihreät puolueena äänesti. Tuota, ymmärrätkö, mitä puoluekuri tarkoittaa?

Käyttäjän jannehalinen kuva
Janne Hälinen

Sinäänsä hauska kirjoitus, etenkin ottaen huomioon että samanlaista hurmoksellisuutta on myös Nuorten liiton puolella havaittavissa omaa johtajaa ja omia linjoja kohtaan. Mitenkäs se olikaan se Raamatun kirjoitus rikasta silmässä...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On fiksu kokkari taas kirjoittamassa asiaa, kiitos!

- "Minulla ei ole mitään saavutettavaa puolueessa, joten miksi pysyn mukana ja jatkan arvostelua? Siksi, että minulla on mielestäni jopa velvollisuus uskaltaa sanoa, jos näen puolueen toiminnassa korjattavaa. Teen sen sellaisella tavalla, jonka olen havainnut ainoaksi edes vähän toimivaksi".

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Henri on aina tervetullut osaksi Edistyspuoluetta.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Hieno kirjoitus! Mä olen aina tyytyväinen kun nuoret käy aatteella vanhoja pieruja vastaan!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Vaan osallistutko sinäkin Niklas Kontiorannan miehen, Juho Anttilan (kok) kanssa presidentin eilen toteamaan: "Pieni teko arjessa," köyhien avustamiseen verotuksessa?

Liikeneekö presidentin toivomuksen mukaisesti senttiäkään käteen jäävistä tuloista?

No, sinulla sanotaan niitä (senttejä) olevan kottikärryillä kuljettamiseen asti, mutta liikeneekö selkeästi vähävaraisen avustamiseen selkeästi äkkiä lompakkoa raottamalla rahaa.......?

Presidentti Niinistö vetosi kansalaisiin eilen.....

Minulla ei ole varoja Niinistön toiveisiin......Onko sinulla?

Käyttäjän akv kuva
Alpi Virtanen

Vaikka kysymys ei olekaan minulle vaan Herlinille osoitettu, niin vastaan siihen kohdaltani kuitenkin.

Itseltäni voi hyvinkin silloin tällöin liietä euro tai muutamakin huonompi osaisen avuksi, vaikka itsekin melkoisen pienituloinen olen. Rahaa tosin tuskin annan, mutta esimerkikis nakkipaketin tai maitopurkin saatan hyvinkin piffata. Moinen apu luonnollisesti ohjautuu ensisijassa kohdallani perhe-, ystävä-, tai tuttavapiiriin. Itse asiassa moista apua olen myös menneinä vuosia joitakin kertoja tarjonnutkin. Ei se Markku välttämättä ole niistä varoistakaan kiinni. Jo halu auttaa joskus keinot keksimään. Kaksi köyhää voivat yhteistyöllä saavuttaa enemmän, kuin tahoillaan yksin yhteensä.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Blogin aiheen ulkopuolelta tämä kysymys, sorry, mutta kai siihen vastattava on. Minulta on irronnut rahaa vähäosaisille ainakin ihan kunnolla viimeisen parin vuoden aikana. Ilman verovähennysoikeutta. Mutta sekin on toisen keskustelun paikka.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Asiallinen kirjoitus. Ryhmäkuri on ajatuksena vastenmielinen. Vaikka puhutaan politiikasta, eikä mistään luonnontieteestä, mielestäni on ihan ajanmukaista, että ideoita ja ajatuksia voi heitellä vapaasti. Niin saa liiat löysät pois. Tiukka ryhmäkuri on lähempänä harvainvaltaa.

Ihminen vaan on sellainen, että kun sillä on hankittu asema ja verkostoja joiden varassa menestys kiikkuu, ei se niitä hiekota, vaan vaikka hiki otsalla jauhaa samaa kuin muutkin. Siksi uudistus ja muutos aika luonnollisesti lähtee ihmisistä, joita ei "aateluus velvoita".

Olen melko varma, että teikäläinen vielä nähdään lehtereillä. Sittenhän se nähdään, pitääkö perinteet vai linja.

Juhani Kinnunen

Mitä ihmettä teet vielä Kokoomuksessa, mikset loikkaa Perussuomalaisiin?

Kokoomuksen linja pakkoruotsi, eurotukipaketeissa ja maahanmuutossa ei muutu ennen kuin Katainen ja Stubb poistuvat vallasta.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Tämä tulee monelle yllätyksenä, mutta Perussuomalaisten talouspolitiikan suuret linjat kulkevat hieman Vasemmistoliiton linjausten vasemmalta puolelta. Lukee vaikka sieltä puolueen omasta ohjelmasta. Ei liene järin järjellinen valinta sellaiselle, jonka mielestä Kokoomuksen nykypolitiikka on liian sosialistista.

Lauri Korhonen

Olisiko Vasemmistoliitto sitten sopivampi? Vasemmistoliitto lappaa Suomen ottamaa velkaa kapitalistipankkiireille siinä kuin Kokoomuskin. Takapenkin hinnalla.

Vasemmistolta selvä siirtymä Kokoomuksesta oikealle - paitsi ehkä retoriikassa (silloin harvoin kun muuhun kuin alkolukkoihin ja kieltoihin uskaltavat ottaa kantaa.)

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Ainoa puolue joka kannattaa markkinataloutta tässä todellisessa testissä, eli eurokriisissä taitaa olla PS. Vapaavuoren mielestä kauppojen sijainti ja koko pitää päättää kaavoilla, Helsinki on ollut kokoomuksen johdossa vuosikausia, jos ei aina. Sinä aikana kaupunki on laajentanut toimintaansa kaikkille mahdollisille aloille, teollisuusvartionnista takseihin.

Markkinoiden sääntely ei ole sosialismia, vaan yhteiskunnan omistamat toiminnot ja markkinahäiriöily, a la helsingin energia, on sitä. Helsingin energia ei maksa veroja kuten muut yritykset, tosin uhkana on että Ey-tuomioistuin määrää yhtiön maksamaan verot takautauvasti, jolloin Helsinki joutuisi karsimaan tolkutonta hallintoaan sekä rönsyilyään. Siksi kokoomus ajaa kuntauudistusta pääkaupunkiseudulla. Vaikka Hki on kallein ja tehottomin kaikista pkk-seudun kunnista, vaikka on suurin. Missä on suuruuden ekonomia?

Kokoomus on unelma ja brändi jolla on ostettu valtaa ja rahaa.

Miusa U

Ihmisen irrationaalisuuden vuoksi markkinatalous on pienin paha. Vaihtoehto on keskusjohtoisuus, joka monistaa irrationaalisuuden vaikutuksia.

Markkinoilla rationaalisimmat saavat eniten resursseja ja epärationaaliset vähiten, jolloin resurssit tulevat käytetyksi rationaalisemmin. Kilpailussa jyvät erottuvat akanoista usein selkeästi. Keskusjohtoisuudessa vertailukohtia on heikommin tarjolla, koska niistä osa kielletään ja lopuistakin moni verotetaan kuoliaaksi tai irrationaalisimpia kilpailijoita tuetaan rationaalisempien ohi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Viittaat hieman kommenttiini,joten lisään siihen hieman.

Markkinataloudessa ei käyttäisi sellaisia palveluita jotka ovat huonoja,eikö vain..

Miksi siis Heikkinen jää tuleen makaamaan ja eikä äänestä jaloillansa,JOS tilanne on se,että ei ole parempaakaan tarjolla niin voin todeta samalla,että vapaa markkinatalous kohtaisi aivan saman ja koko utopia uppoaa sillä hetkellä.

Miusa U

Jos Heikkisellä on verkostoa ja vaikutusvaltaa kokoomuksessa, niin hän ehkä pystyy saamaan siellä aikaan enemmän. Pienikin vaikuttaminen suureen puolueeseen on usein parempi kuin keskisuuri vaikuttaminen pieneen puolueeseen. Heikkisen kannattaa silti äänestää parasta puoluetta tai ainakin hyvää ehdokasta.

Perussuomalaiset ovat joissain asioissa lähempänä Heikkistä, toisissa kauempana kuin Kokoomus.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eli utopia uppoaa juurikin tuohon irrationaalisuuteen..edelleen.

Juhani Kinnunen

Liittyen Kokoomuksen pakkoruotsilinjaan on hyvä muistuttaa tästä videosta:

http://www.youtube.com/watch?v=tkCxwWA9PH4

Jyrki Katainen 6.4.2011: "Katsokaa jotakin sellaista maata, missä ihmiset eivät kunnolla osaa puhua eivätkä ymmärtää toistensa kieltä vaikka ovat saman maan kansalaisia. Siitä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää."

Jyrki Katainen 11.2.2011: "Anteeks, nyt mä en pysty ruotsiks."

Mikko Nenonen

Aika hyvä kirjoitus. Puolueen nykytilasta. Taitaa toive eduskunnan rappusista olla aika kaukaisia ainakin Kokoomuksessa. Kokoomuksesta on SDPn tavoin tullut konsensus/säilyttäjä virkamies ja - naispuolue.

Tyypillistä näille on staattisuus, verotuksen hiljainen kiristäminen, jolla taataan virkasuhteessa oleville pitkää leipää. Ei paljoa lämmitä, että Katainen lähtee Saloon ja Ouluun patsastelemaan kun kurat on housuissa. Toimia olisi pitänyt tehdä aikaisemmin. Ja nyt on turha itkeä, että ei tätä voinut tietää. Kyllä Nokian murentuminen on ollut tiedossa jo 3 vuotta. Eflop vain on kiihdyttänyt sitä.

Tuolla toisessa blokissa arvostelin jo sitä, että yrittäjyys on teemana vain juhlapuheissa.

Viime hallitusneuvotteluissa piti vääntää kova poliittinen ohjelma mm. Kuntauudistuksesta tai rakenteellisistamuutoksista. Nämä on vesittyneet täydellisesti. Samoin Kataisen pakkoruotsittaminen ei ole tästä päivästä. Ilmeisesti ruotsin-suomalaisuus on hänelle vierasta. Ei pakkoruotsittamalla pelasteta sitä.

Kokoomus patsastelee nyt kannatuksensa äärirajalla mutta meitä " hiljaisia porvareita" rupeaa tippumaan pikkuhiljaa muihin leireihin...

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

On todella mielenkiintoista lukea siitä, miltä Kokoomuksen puoluekokouksessa istuneesta "toisinajattelijasta" tuntui. Demokratioissakin puolueet ovat usein melkoisen auktoritatiivisia järjestöjä. Ei siellä voi kovin tiukasti esiintyä puoluejohtoa vastaan joutumatta täydelliseen paitsioon ja piippuhyllylle.

Siispä en olekaan minkään puolueen jäsen, vaan nautin voidessani tarkastella tilannetta täysin vapaasti tuollaisista riippuvuuksista.

Näen Kokoomuksen ennen kaikkea maan varakkaimpien piirien etujen ajajana. Olisihan omituista, ellei kaikkein äveriäimmillä pörssipelureilla olisi omaa puoluetta. Eihän Kokoomuksen oikealla puolella ole puoluetta, ellei nyt sitten Rkp.

Sitä vain ihmettelen, että Kokoomusen piirissa on noinkin paljon keskituloisia ja jopa vähävaraisia.

Nuo nuorten kokoomuslaisten kriittiset kommentit minua ihmetyttävät. Vaaditaaan siis Kokoomusta lisää oikealle. Silloin puolue ei kyllä löytäisi hallituskumppaneita. Yksin kokoomus ei pysty tekemään hallitusta.

Minusta kokoomuslaisista hienoimmat, kerrassaan loistavat puheenvuorot on pitänyt Ben Zyskowicz, joka jopa eduskunnan puhemiehenä jyrisi järjettömiksi nousseista johdon palkoista ja bonuksista sekä hyvä veli -lurjusteluista. Olen BZ:n kanssa täsmälleen samaa meiltä siitä, että tuloerojen jatkuva kasvu on Suomen suurimpia epäkohtia.

Puoluekokouksessa Jan Vapaavuori puhui aivan päinvastaista. Miten BZ ja JV yleensä mahtuvat samaan puolueeseen? Taidanpa laittaa tästä aiheesta liikkeelle US Puheenvuoron.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sellaisissa vanhemmissa ukoissa, joiden levy ei ole jämähtänyt junnaamaan samaa uraa tai pää alkanut pehmetä ja periaatteessa kaikki on saavutettu. Ei ole leipä kiinni enää mistään. Ei ole niin väliä mitä kukakin on heistä mieltä. Ei tarvetta todistella kenellekään mitään.

Heissä on toisinaan positiivisena puolena se, että he alkavat sanomaan suoraan asioita, ihan prikulleen niin kuin ajattelevat. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Zyskowicz on mahdollisesti juuri sellainen.

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

Hyvä Henri! Pakkoruotsin poistaminen kaatui siihen, että tällä kertaa puoluejohto latasi asiaan hurjat määrät aikaa ja energiaa. Lehtitietojen mukaan Katainen uhkasi puoluehallitusta erolla, Nykypäivä -lehti harrasti etusivua myöten aktiivista mustamaalausta aloitteen tekijöitä kohtaan, ja lopulta Katainen piti pitkän ja tunteikkaan puheen - tiettävästi ensimmäistä kertaa minkään aloitteen kohdalla. Eikä tässä vielä mainittu vielä sitä, miten viimeisenä päivänä saliin ilmestyi runsaasti pakkoruotsin kannattajia tätä äänestystä varten.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Kiitos mainiosta blogista. Teet tärkeää työtä puoluessasi. Lasikatto päälläsi paistaa tällä erää Espanjaan asti, mutta eiköhän työsi vielä kanna hedelmääkin. Maailma tarvitsee niitä, jotka lingolla kukistavat Goljatteja!

Käyttäjän mikkosavelius kuva
Mikko Savelius

Hyvät kokoomuslaiset ystävät! Työ kielivapauden puolesta joka tapauksessa jatkuu. Tervetuloa kokoomuslaiseen kielipoliittiseen liikkeeseen.

www: www.kielivapaus.fi
fb: www.facebook.com/Kielivapaus

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Koska Kokoomus ja Rkp ovat puolueista kaikkein suurituloisimpien etujen ajajia, tuntuisi loogiselta, että Rkp:n rikkailta tulisi tukirahaa Kokoomuksen suuntaan. Tuen ehdoksi olisi asetettu se, että Kokoomus vaientaa ne piirit, jotka puhuvat "pakkoruotsista". En tunne asiaa lähemmin, mutta näin se saattoi mennä.

Itse olen sitä mieltä, että "pakkoruotsi" on hyvä asia, samoin "pakkosuomi" ja "pakkoenglanti", ei kuitenkaan "pakkovenäjä"...

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Rehellistä ja selkärankaista tekstiä. Itse katsoin kaksi vaalikautta valtuustossa tätä toimintatapaa (eikä se koske yksin kokoomusta) ja päätin hypätä kelkasta. Pieni sisäpiiri päättää asioistamme ja muut vikisevät. Valitettavasti näin tapahtuu ihan KAIKISSA puolueissa.

pekka piippo

Meille on siunaantunut uusi Lipponen Kataisen hahmossa 17.06 12.

Jari Jakonen

Joka sikisi EU-ytimen pimeän pelottelun hengestä ja syntyi seinälle manaten maalatusta möröstä ...

http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/12/14...

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

"Joukkopsykoosiin kiihdytetylle yleisölle ontto retoriikka uppoaa täysillä, eikä sisällöistä tarvitse piitata. Tekstiä tulkitaan kuin horoskooppia, josta jokainen luulee löytävänsä jotain itselleen. Kukaan ei välitä siitä, pitääkö se paikkaansa. Mummot vain pihalla kommentoivat, että ”on se meidän Jyrki niin charmantti”.

Tästä olen täsmälleen samaa mieltä. Aika monella "Jyrkin kannattajalla" ei ole hajuakaan niistä asioista, joita puolue kannattaa. Syy on pitkälti onnistunut mielikuvamarkkinointi ja puolueen johdon papukaijana toistamat - luultavasti mainostoimisto Bobin keksimät - tyhjät mainossloganit, jotka tuntuvat uppoavan hurmoshenkiseen joukkoon. Aika moni puoluetta äänestävä "haluaa pelastaa hyvinvointivaltion" tai kannattaa "mielummin palveluja kuin kunnantaloja". On sitten eri asia, onko Kokoomus toiminut noiden sloganeidensa mukaisesti. Omasta mielestäni ei.

"Vaikka kokoomus luistelee demareista ja jopa vasemmistoliitosta vasemmalta ohi jossain asioissa, niin ei keisarin alastomuutta millään suostuta näkemään."

Ainakaan puoluekokouksesta kantautuneet uutiset eivät anna viitteitä siitä, että Kokoomus olisi menossa demareista ja Vasemmistoliitosta "vasemmalta ohitse". Puoluekokouksen ulostuloissa on kannatettu tuloerojen kasvattamista, Natoa, eläkeiän kategorista nostamista, "tulonsiirtojen ajan loppumista" ja niin edelleen. Kuinkahan paljon oikeammalle tuosta pitäisi vielä mennä? Lakkautetaan valtiot ja kunnat sekä niiden veronkeräysoikeus tai ehkäpä palautetaan orjuus ja hankitaan elintilaa idästä? Jotain esimerkkejä olisi kiva kuulla, jos kritiikkiä kerta esittää. Se, että puhuu hyvinvointivaltion säilyttämisestä, ei tarkoita, että todellisuudessa niin tekiksi.

Kokoomus on myös unohtanut mm. verolinjauksillaan sen alkuperäisen kannattajaryhmänsä eli PK-yrittäjät, jotka ovat selkeästi jääneet suuryritysten ja finanssipuolen etujen jalkoihin. Myös EU-politiikassaan puolue tukee mielummin riskisijoittajia sen sijaan, että antaisi vastikkeellista tukea(osakkeita vastaan) suoraan pankeille. Puolueen linja on jotain omituista oligarkki-politiikkaa ja hyvin kaukana normaalista markkinataloudesta.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Eniten minua ihmetyttää, että Katainen on pystynyt muodostamaan tällaisen 6-pack-hallituksen ja pystynyt pitämään sitä pystyssä näinkin kauan. Siinä tarvitaan jo fakiirin lahjoja.

Miksi nuo niin erilaiset puolueet haluavat istua samassa hallituksessa? Onko se vain "mustien autojen magiaa"?

Kaiken lisäksi demarit ottivat vastaan valtiovarainministerin paikan. Näin Katainen pääsee hiukan suojaan eurokriisin päivittäisiltä iskuilta.

Käyttäjän akv kuva
Alpi Virtanen

"Miksi nuo niin erilaiset puolueet haluavat istua samassa hallituksessa?"

Koska ne eivät lopulta ole niin kamalan erilaisia. Viisi konservatiivista ja enempi vähenpi vasemalle kallellaan olevaa puoluetta lisättynä RKP:la, jolla on ikuinen kiintiöpaikka hallituksessa näemmä.

pekka piippo

Siinäpä onkin selvitys miksi autot ovat niin kalliisti verotettuja Suomessa. Audeja kun ei liikene vähemmällä kuin että täytyy olla vähintäin kansanedustajan tulo. Joo keinot on monet sanoi.... ;)

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jos puolueet ovat niin samanlaisia, että mitkä tahansa voivat istua toistensa kanssa samassa hallituksessa, niin jo on poliittinen korruptio levinnyt pitkälle.

Minusta äänestäjien olisi jo vaaliuurnilla tiedettävä, millaisen hallitusohjelman ja -koalition hyväksi ääni menee.

Kirjoitin näistä asioista oman blogin:
Timo Uotilan Uuden Suomen Puheenvuoro Kokoomuksen puoluekokouksesta, klikkaa:
http://timouotila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109306-...

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Timo: Politiikka on kompromisseja täynnä, jollei sitten käy niin, että yksi puolue saa yli 50% kannatuksen. Jos politiikkaan halutaan radikaalimpia muutoksia, niin sitten pitää äänestää puolueita "pois" hallituksesta. Käytännössä tämä tarkoittaa lähinnä joko demareiden tai Kokoomuksen ulosjättämistä.

pekka piippo

Kaiken pahan alku on RKP jota kaikki puoleet (paitsi persut)yrittää lelliä!

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Olen todellakin sitä mieltä, että äänestäjien pitäisi tietää, millaisen hallituskoalition hyväksi ääni menee. Jo Ruotsissa tilanne on selkeämpi. Siellä demarit ja Maltillinen Kokoomus eivät juurikaan voi ajatella istuvansa samassa hallituksessa.

Meillä taas esimerkiksi Lipposen hallitus jatkoi Kokoomuksen kanssa, vaikka Keskusta oli ohittanut Kokoomuksen vuoden 1999 vaaleissa. Niinpä Kokoomuksella ja Sdp:llä ei kansan silmissä ole nykyäänkään juuri minkäänlaista eroa. Korkeintaan tuntuu siltä, että Lipponen & Co saivat "oikeistokokoomuslaisen" leiman.

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Kieltämättä siinä olisi itua. Meillä on vain se ongelma, että on niin monta "apupuoluetta", jotka eivät kuulu mihinkään ryhmään. Kepu tulee toimeen sekä oikeiston että vasemmiston kanssa, Persut eivät kenenkään ja RKP, Vihreät sekä Kristilliset ovat lähinnä ns. yhden asian liikkeitä, joille käy mikä tahansa koalitio, jos omat teemat hoituvat.

Ehkä tämä onnistuisi ainoastaan siten, että Kokoomus ilmoittaisi, ettei tee yhteistyötä vasemmistopuolueiden kanssa ja toisinpäin. Loput puolueet surffailisivat sitten niillä reunaehdoilla.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Joka tapauksessa tilanne on Suomessa sellainen, että ymmärrän hyvin niitä, joiden mukaan puolueet ovat Suomessa yhtä mössöä. Sellainen tilanne ei houkuttele käyttämään edes äänioikeuttaan.

Toimituksen poiminnat